Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Zuidplas vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Zuidplas? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €65,00. Degelijke buitenzonwering zoals een markies is geschikt om de zon en warmte te weren. Soms verkrijg je middels een zonnescherm schaduwrijke plekken om lekker te eten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit enorm veel diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens vind je een kostenindicatie en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Zuidplas en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-zuidplas

Zonnescherm laten plaatsen in Zuidplas

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Zuidplas via een erkende zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm volgens de documentatie geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je heel eenvoudig vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In het volgende stappenplan bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het product. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de overkapping of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Zuidplas en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. Het installatiebedrijf hangt het zonneschermen of de duettes op de afgesproken plekken. Ga altijd na of het product goed is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Inzicht in de kosten van raambekleders in Zuidplas

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Zuidplas is geschikt om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele producten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 tot €2675. In de koopgids hierna geven we een toelichting op de meest handige oplossingen.

Adviezen over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Tip: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De prijzen liggen tussen de €800 tot €2000.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij grotere ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €375 tot €1225.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Zuidplas komt perfect tot z’n recht als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar niet andersom. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €275 t/m €1050.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Je behoudt jouw privacy.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Als extra pluspunt werken ze ook inbraakpreventief. Je hebt 3 producten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De kosten liggen zo tussen de €320 t/m €1400 voor rolluiken bestellen in Zuidplas.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Het kopen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Dit is een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De kosten liggen tussen de €730 – €1975.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een goede temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Zuidplas: alle soorten voor binnen op een rij

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De minimale investeringen liggen zo tussen de €370 – €850. In deze koopgids lees je informatie over de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in verschillende kleuren en prints zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn diverse varianten zoals kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, elektrische en hippe duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €62,50 tot €190.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Zuidplas: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Assortiment in uiteenlopende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en authentieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Voorzie prijsindicaties van €100 tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er zijn verschillende types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met onkosten van €57,5 tot wel €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Zuidplas: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten tientallen modellen en materialen zoals kunststof, hout, aluminium, PVC, stof. Via de houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met onkosten van €80 tot €230.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals stof, hout, aluminium, kunststof, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven starten vanaf €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Zuidplas voor een unieke uitstraling

Shutters zijn populaire binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, dragen veel bij aan de waarde van je huis en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals schuiframen, valramen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De tarieven beginnen bij zo’n €410 en kunnen oplopen tot €860.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Zuidplas geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, lamellenhor, voorzethor, hordeur, inzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een speciale duo-plissé hor. Deze houdt ongedierte tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijsindicaties beginnen bij €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €625.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, draairaam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van professionele winkels

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 hangen af van een aantal zaken: de productcategorie, het gewenste materiaal, het formaat en handmatige of elektrische bediening. In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Zuidplas in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€860 – €2000
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€395 – €1350
Screenstot 400 cm breed€250 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€320 – €1425
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €140
Lamellen200 x 250 cm€75 – €205
Jaloezieën100 x 250 cm€80 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€110 – €370
Kostenindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Groningen.

Overzicht merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Zuidplas. In de tabel hierna tonen wij details over de grootste merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Praxis, Hornbach, Gamma & Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Ook interessant: Husol, Toppoint, Bece, Deponti, Weinor, Novoferm en Lumenguard, Milano, Sunway, Schlappi, Swela, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Zuidplas

Goedkope zonwering kopen in Zuidplas? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? In de tabel hierna bieden wij adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Tevens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via dit platform check je ook installatiepartners en bedrijven in Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard en Gouda.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke gevel vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekochte zonweringssystemen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre of Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Het actuele aanbod bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bekijk snel meer details over:

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De beste zonnewering hangt af van de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en je financiële middelen. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, stoffen en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook meer verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Zuidplas?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De gemiddelde investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Screens €205 per raampartij. In het geval van een terras-knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €285 per raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €780). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €100 per kozijn). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, de gewenste afmeting, soort bediening, het soort materiaal, kleuren en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Zuidplas?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Zuidplas. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige montagepartner die ieder raam bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de montagepartner het systeem juist monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van effectieve zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met slinger werkt prima, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop) maakt het mogelijk dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken en screens beginnen bij €525.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 2760, 2761, 9354Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie