Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Benthuizen vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Benthuizen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €92,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Meestal biedt een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit gigantisch veel verschillende oplossing. Via onze site geven we een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook vind je de geschatte kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Benthuizen en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-benthuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Benthuizen

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Benthuizen door een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het systeem goed bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort zonwering het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de rolgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakwerend, schaduwplekken realiseren, de lichtinval reguleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Benthuizen en nabije omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor de montagepartner. De professional levert het zonnescherm, markiezen of de shutters zoals besproken. Toets of alles juist is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Benthuizen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Benthuizen is het meest geschikt om warmte in huis tegen te gaan. Ook zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel artikelen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse designs en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €375 en €2575. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest geziene keuzes.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen en knikarmschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst blijft jouw terras optimaal begaanbaar en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Disclaimer: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De prijsindicaties schommelen tussen de €825 en €2075.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Je bereikt hiermee op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen liggen tussen de €350 en €1300.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Kwalitatief product dat windvast is.

Een aangenaam klimaat met screens

Screens op maat laten maken in Benthuizen is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De screendoeken bestaan uit vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Let op: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen schommelen tussen de €250 tot wel €1125.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Waarom kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijsindicaties komen uit tussen de €260 t/m €1425 voor rolluiken bestellen in Benthuizen.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Tips voor markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de uitstraling van gebouwen. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De totale investeringen bedragen tussen de €600 tot €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Benthuizen: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens is het een toevoeging aan jouw interieur. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten liggen tussen de €310 tot €800. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk zelf te plaatsen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals lichtdoorlatende, waterafstotende, elektrische, transparante, verduisterende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De prijzen bedragen tussen de €52,50 en €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Benthuizen: zonder problemen zelf te monteren.
 • Te bestellen in diverse stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een warme en huiselijke uitstraling aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Tevens kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Raambekleders werken met tarieven van €115 tot wel €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Goed te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit velerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Wees voorbereid op onkosten van €55 tot €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Benthuizen: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. In het assortiment zitten gigantisch veel soorten en materialen zoals hout, aluminium, stof, PVC, kunststof. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Advies: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Voorzie prijzen van €80 tot wel €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, pvc, hout, kunststof. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een trendy en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De kostprijzen starten bij om en nabij de €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Makkelijk de lichtinval bepalen.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Benthuizen op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn authentiek, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals draaikiepramen, schuiframen, dakramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten starten vanaf €480. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €890.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Benthuizen geven veel frisse lucht in de kamers en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: lamellenhor, voorzethor, inzethor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt insecten buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten beginnen bij €80 en lopen op tot €800.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, uitzetraam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van diverse onderdelen: het type model, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en de manier van bedienen. In de onderstaande tabel verstrekken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Benthuizen in juli 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€865 – €2225
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€355 – €1275
Screens3 – 4 meter breed€245 – €1175
Rolluiktot 4,5 meter breed€280 – €1375
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €140
Lamellen100 x 250 cm€50 – €205
Jaloezieën100 x 180 cm€75 – €210
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Zuid-Holland.

Overzicht merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je kunt kiezen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Benthuizen. In het schema hierna verstrekken we een aanvulling op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Hubo, Hornbach & Formido, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Kwantum.
 • Overweeg ook: Husol, Weinor, Bece, Novoferm, Roma, Deponti en Sunway, Milano, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Swela.

Zonwering experts in regio van Alphen aan den Rijn

Goedkope zonwering kopen in Benthuizen? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder tonen wij bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform bekijk je ook monteurs en winkels in Ter Heijde, Gelderswoude en Poeldijk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die perfect past bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest handige zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er zijn allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie komt tot stand door: de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in praktisch alle kleuren, materiaaltypes en prijscategorieën. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Benthuizen?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De normale prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen kosten zo’n €750. Screens €225 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm betaal je om en nabij de €1200. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een normaal rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €250 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €780). Overige binnengordijnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €100 per raam). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar het model, de maximale breedte, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Benthuizen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage & inmeetservice in Benthuizen. Dan komt er een gediplomeerde vakman die elk raam / kozijn goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de producten degelijk ophangen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd efficiënte zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Handmatige zonwering met slinger of band is werkbaar, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, handzender, draaiknop, mobiele app) is ideaal omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij slecht weer kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Wanneer de zon aanwezig is laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 2730, 2731, 2735

Plaats een reactie