Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Wittelte vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Wittelte? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €82,50. Professionele buitenzonwering als een screen is ideaal om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen biedt een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is doorgaans wat voordeliger en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit gigantisch veel diverse toepassingen. Op dit platform check je een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarnaast verstrekken we een indicatie van de kosten en namen van verschillende zonwering specialisten in Wittelte en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert waardoor je energiekosten bespaart.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-wittelte

Zonnescherm laten plaatsen in Wittelte

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Wittelte door een erkende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de juiste wijze gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel vakmannen uit de buurt. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de plissé gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Geef de maten door van het product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste manier is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Wittelte en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installeren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de experts. De professional levert het knikarmscherm of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Test of het netjes is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Ontvang offerte van raambekleders in Wittelte

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Wittelte is de meest efficiënte manier om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Enkele artikelen zoals rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei prints en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot wel €2800. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest populaire systemen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Tip: het zonnescherm kan vies worden door regen. De normale prijzen liggen zo tussen de €875 en €2100.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het biedt voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij vaste ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven komen uit tussen de €300 t/m €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Wittelte biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De tarieven komen uit tussen de €200 tot zo’n €1200.

 • Bedekt het hele raam.
 • Weersbestendig en houden jouw raam schoon.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. De redenen zijn duidelijk: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt schrikken ze inbrekers af. Je hebt 3 producten: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten bedragen tussen de €370 tot zo’n €1375 voor rolluiken bestellen in Wittelte.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Informatie en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. In de basis is het een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan de ambiance van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De prijzen schommelen tussen de €630 – €1975.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur binnen en buiten d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Wittelte: alles over inmeten en ophangen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten liggen zo tussen de €360 – €900. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te plaatsen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn verschillende varianten zoals lichtdoorlatende, verduisterende, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, elektrische en unieke duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €60,00 en €160.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Wittelte: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in allerlei stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen dragen bij aan een sfeervolle en brocante ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met tarieven van €105 tot €350.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Moeiteloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Ze verkopen verschillende uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met tarieven van €50 tot zo’n €150.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Wittelte: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. Het aanbod bestaat uit mega veel soorten en materialen als onder andere aluminium, kunststof, bamboe, stof, PVC. Met houten jaloezieën regel je super eenvoudig de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Verwacht kosten van €75 tot zo’n €260.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. hout, bamboe, aluminium, kunststof, stof. Ideaal voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De kosten starten bij om en nabij de €70 en kunnen oplopen tot €180.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Wittelte inclusief plaatsing

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, schuiframen. Disclaimer: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kostprijzen beginnen bij zo’n €460 en bedragen voor een luxe model zo’n €860.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Wittelte zorgen voor ventilatie in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hordeur, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Er bestaat ook een innovatieve duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen en vliegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €67,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €750.

 • Past op bijna elk type raam: uitzetraam, valraam, schuifraam, draairaam, vast raam, draai-kiepraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen op de mail

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 13 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei zaken: het soort product, het materiaal, de maximale breedte en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder tref je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Wittelte in juni 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2325
Uitvalschermtot 4 meter breed€375 – €1575
Screens300 cm – 400 cm breed€280 – €1175
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1350
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €140
Lamellen100 x 50 cm€45 – €210
Jaloezieën100 x 250 cm€65 – €230
Plisségordijnen190 cm breed€115 – €350
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Wittelte. In het schema hierna bekijk je details over de meest verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: eigen Nederlandse productie, montage en service-afdeling.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hornbach, IKEA, Hubo, Karwei en FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Andere merken: Bece, Toppoint, Novoferm, Deponti, Roma, Husol & Copaco, Dickson, Sunway, Lumenguard, Milano, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Westerveld

Goedkope zonwering kopen in Wittelte? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hieronder bekijk je namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site ontdek je ook montagepartners en shops in Wapse, Laag Zuthem en Dieverbrug.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de individuele ruimte. We geven je nu een verdieping in de meest gekozen zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of moderne buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten werken. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw specifieke wensen en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in oneindig veel kleuren, modellen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Wittelte?

De kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €600. Buitenscreens €280 op basis van 1 raam. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1150. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een instap-rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €755). Gunstiger geprijsde gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per kozijn). De totale investeringen worden beïnvloed door: het type / model, het formaat, handmatige of elektrische bediening, materiaaltypes, kleuren en prints en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Wittelte?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het juist inmeten en monteren van de producten. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Wittelte. Er komt dan een deskundige monteur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Kort daarna kan de expert het model op de juiste manier bevestigen. Met deze klusservice heb je gegarandeerd goede zonnewering, langere garantie, klantenservice en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de standaard handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met stang of band werkt in de basis mooi, maar het kan slimmer. Draadloze bediening (afstandsbediening, mobiele app, handzender, draaiknop) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken & screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7986

Plaats een reactie