Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heelsum vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Heelsum? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen en regel je al vanaf €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een rolluik werkt erg goed om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is in de basis wat betaalbaarder en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je enorm veel verschillende combinaties. Op dit portaal kan je aan de slag met een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze delen we de geschatte kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Heelsum en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

  • Een aangename temperatuur in huis.
  • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
  • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
  • Genieten van extra privacy.
  • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-heelsum

Zonnescherm laten plaatsen in Heelsum

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Heelsum door een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat alles fatsoenlijk opgehangen wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het volgende stappenplan geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

  1. Selecteer een systeem

    Kies allereerst wat voor soort installatie het beste past bij jouw eisen. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of extra sfeer in de woning brengen.

  2. Nauwkeurig inmeten

    Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op zolder / in de slaapkamer. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

  3. Opties voor de bediening

    Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en comfortabelste keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

  4. Vergelijken van aanbieders

    Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Heelsum en omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

  5. Montage

    Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de installateurs. Het installatiebedrijf hangt het knikarmscherm of de plissés zoals afgesproken. Test of alles juist is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Eventueel bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Heelsum

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Heelsum is heel erg handig om een fijn binnenklimaat te creëren. Bovendien is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende producten zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €300 t/m €2900. In het volgende gedeelte behandelen we de meest moderne keuzes.

Het comfort van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Dankzij de vaste knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Belangrijk: het scherm kan vies worden door regen. De normale prijzen komen uit tussen de €925 – €2050.

  • Zeer geschikt als terraszonwering.
  • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
  • Moderne eigentijdse look.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Erg populair bij flats, appartementen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen variëren tussen de €450 tot wel €1225.

  • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
  • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
  • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Heelsum is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De totale investeringen liggen tussen de €200 tot wel €1075.

  • Compact en elegant systeem.
  • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
  • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Nieuwe rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Bovendien heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De tarieven liggen zo tussen de €280 tot €1225 voor rolluiken bestellen in Heelsum.

  • Houd de warmte buiten je huis.
  • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
  • Schrikt inbrekers af.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij exclusieve woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van de woning. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De prijzen schommelen tussen de €690 tot wel €1675.

  • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
  • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
  • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen en systemen

  • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
  • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
  • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een goede temperatuur in huis met buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Heelsum: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen variëren tussen de €340 – €825. In het onderstaande stuk behandelen we de meest interessante keuzes.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, simpel te bevestigen, gemakkelijk af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei kleuren en prints wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan diverse varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende, transparante en het duo rolgordijn. De minimale investeringen variëren tussen de €52,50 tot €180.

  • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Heelsum: voor iedereen zelf aan te brengen.
  • Beschikbaar in kleurrijke stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en authentieke ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarbij zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met prijsindicaties van €115 oplopend tot €350.

  • Voor een knus interieur.
  • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
  • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €60 tot +/- €160.

  • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
  • Eenvoudige montage (zonder boren).
  • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Heelsum: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse soorten en materialen als o.a. kunststof, aluminium, hout, stof, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €75 tot €270.

  • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
  • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
  • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van aluminium, hout, kunststof, stof, pvc. Geschikt voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, eenvoudig te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kosten starten vanaf €85. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

  • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
  • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
  • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Heelsum op maat geproduceerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, draaikiepramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten vanaf €430 en bedragen voor een luxe model zo’n €910.

  • Duurzaam product.
  • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
  • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Heelsum bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, inzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De onkosten beginnen bij circa €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €800.

  • Past op bijna elk type raam: tuimelraam, valraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam.
  • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
  • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Multifunctionele raamdecoratie voor elk raam of deur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 hangen af van velerlei opties: het type systeem, type materiaal, het formaat en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het overzicht hierna bespreken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Heelsum in april 2024.

ZonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2250
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€385 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€270 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€300 – €1400
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €160
Lamellen100 x 250 cm€55 – €195
Jaloezieën150 x 250 cm€65 – €230
Plisségordijnen180 cm breed€110 – €340
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een groot assortiment. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Heelsum. In de tabel hierna tref je details over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking heb jij een goed beeld van het aanbod.

  • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
  • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
  • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
  • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
  • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
  • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
  • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
  • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
  • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
  • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
  • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
  • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Karwei, Hubo, Hornbach en Formido, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
  • Andere merken: Roma, Toppoint, Novoferm, Husol, Bece, Deponti en Milano, Copaco, Sunway, Dickson, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Renkum

Goedkope zonwering kopen in Heelsum? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hierna tonen wij bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Via deze website vergelijk je ook montagebedrijven en winkels in Huissen, Heveadorp en Oosterbeek.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om passende vitrage die aansluit bij de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de mooiste zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

  • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
  • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
  • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
  • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
  • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
  • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
  • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Bekijk ook meer informatie over: Zonwering offerte.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw woning komt tot stand door: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en je budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te verkrijgen is in diverse kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Heelsum?

De uitgaven voor zonwering wisselen enorm. De normale tarieven hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €285 per raampartij. Kies je voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €675). Een instap-rolluik kost €455. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 per raampartij. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €760). Betaalbare soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €110 per raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gekozen constructie, de maximale breedte, bediening, materiaalgebruik, vormen / kleuren en montage.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Heelsum?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Heelsum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde monteur die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het product juist monteren. Zo profiteer je van optimale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger is werkbaar, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij slecht weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Jaloezieën, shutters en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6866

Plaats een reactie