Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosterbeek vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Oosterbeek? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is er al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Eveneens realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Winkels verkopen tegenwoordig bijzonder veel diverse soorten. Op dit platform verstrekken we een praktische keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook delen we gemiddelde kosten en namen van regionale zonwering specialisten in Oosterbeek en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-oosterbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Oosterbeek

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosterbeek middels een professionele zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan 100% zeker alles fatsoenlijk bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van experts die werkzaam zijn in de regio. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Welk type heb ik nodig?

  Ten eerste bepaal je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Denk ook na over de functie van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Geef de maten door van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar het aangebracht moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De standaard optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een knop/schakelaar in huis, indien gewenst met tijdschakelaar. De duurste en handigste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Oosterbeek en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor het montageteam. De professional hangt het terrasscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Test of het netjes is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Eventueel kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Oosterbeek

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oosterbeek is praktisch om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige modellen zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei prints en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €275 – €2800. In onderstaande alinea leggen we alles uit over de beste keuzes.

De beste terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van 2 telescopische knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek op het terras. Let op: het schermdoek kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen liggen zo tussen de €825 – €2175.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Veel gekozen bij ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen variëren tussen de €350 t/m €1325.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Oosterbeek is onmisbaar als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte tarieven liggen tussen de €325 en €1125.

 • Bedekt het hele raam.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je behoudt jouw privacy.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Tegenwoordig heb je 3 producten: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven komen uit tussen de €270 tot wel €1425 voor rolluiken bestellen in Oosterbeek.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Het kopen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. In de basis is het een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van gebouwen. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De gemiddelde tarieven schommelen tussen de €700 tot wel €1900.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Oosterbeek: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Via raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bovendien heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten bedragen tussen de €330 en €975. In het gedeelte hieronder bespreken we de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig op te hangen, simpel te gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in meerdere kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals elektrische, waterafstotende, dakraam, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €65,00 – €185.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oosterbeek: eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in uiteenlopende stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een speelse en unieke uitstraling aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Verwacht kosten van €90 oplopend tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er bestaan verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een prijs van €60 tot +/- €160.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oosterbeek: informatie en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit tientallen modellen en materialen zoals kunststof, PVC, hout, bamboe, aluminium. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie tarieven van €70 tot +/- €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. kunststof, hout, bamboe, pvc, stof. Praktisch voor kolossale / grote ramen en bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, vragen niet om veel onderhoud en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten starten bij om en nabij de €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Oosterbeek op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je niet in veel andere huizen tegenkomt. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Geschikt voor bijna elk raam zoals draaikiepramen, dakramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen beginnen bij €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Oosterbeek zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: hordeur, plissé hor, inzethor, voorzethor, rolhor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen en vliegen buiten de deur en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties beginnen bij zo’n €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €800.

 • Geschikt voor o.a.: draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, valraam, uitzetraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op vrijdag, 30 september 2022 hangen af van diverse onderdelen: het type systeem, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en de manier van bedienen. In de tabel hierna bespreken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oosterbeek in september 2022.

Zonwering systeemGrootteGemiddelde onkosten
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€800 – €2050
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€385 – €1250
Screens2 – 4 meter breed€285 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€290 – €1375
Rolgordijn200 x 60 cm€65 – €175
Lamellen200 x 180 cm€70 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen160 cm breed€100 – €310
Gemiddelde tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met een uitstekend aanbod. Welke winkelier heeft wel een onderscheidend aspect en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Oosterbeek. In het volgende blokje tref je een toelichting op de meest verkochte merken. Zo kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis, Gamma en Leen Bakker, Kwantum, Bol.com, Formido, FonQ.
 • Overweeg ook: Toppoint, Husol, Roma, Novoferm, Weinor, Deponti en Milano, Lumenguard, Dickson, Swela, Copaco, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Renkum

Goedkope zonwering kopen in Oosterbeek? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel bespreken we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform check je ook leveranciers en winkels in Ederveen, Doorwerth en De Klomp.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwman Zonwering Rolluikenvan Voorststraat 46851 LVHuissen
Woninginrichting J van TuilUtrechtseweg 766862 ANOosterbeek
Krechting WoninginrichtingKerkstraat 776871 BJRenkum
KAM Bouw- en KlussenbedrijfVenlosingel 1856845 JSArnhem
nu-zonwering.nlAltweertstraat 116845 ERArnhem
Details over zonwering leveranciers in Renkum (september 2022).

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om passende vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras en Serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Plissegordijnen.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De best passende zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw specifieke wensen en wat je maximaal wilt uitgeven. Het handige aan binnenzonnewering is dat het te koop is in een heleboel kleuren, modellen en budgetten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Oosterbeek?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De standaard prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €200 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je ongeveer €1075. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €750). Een normaal rolluik kost €470. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €820). Voordelige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (beginnend bij €145 per raam / kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, het gewenste materiaal, designs en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Oosterbeek?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Oosterbeek. In die situaties komt een deskundige professional die ieder kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de installateur het systeem juist installeren. Op die manier profiteer je van ideale zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatige installatie met een handslinger is werkbaar, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, mobiele app, draaiknop) heeft als effect dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij veel wind kan het zonnescherm zich automatisch inklappen In het geval van een felle zon laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen komen uit rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 6860, 6861, 6862

Plaats een reactie