Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Huissen vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Huissen? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en kan je al kopen vanaf €67,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is het meest doeltreffend tegen hevige zon. In veel gevallen geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is vaak aantrekkelijk geprijsd en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit enorm veel diverse producten. Via deze website bieden we een praktische keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Ook delen we gemiddelde tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Huissen (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-huissen

Zonnescherm laten plaatsen in Huissen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Huissen door een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat alles degelijk vastgezet wordt, dat er niks kapot gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel vakmannen die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Je begint met na te denken over welk model past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor de screens of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-keuze is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een knop/schakelaar in huis, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Huissen en de directe omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de experts. De vakman monteert het terrasscherm of gordijnen op de afgesproken plekken. Controleer of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Tevens behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Offerte op maat van raambekleders in Huissen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Huissen wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Enkele artikelen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei vormen en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 tot zo’n €2775. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest moderne keuzes.

Waar kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de scharnierende knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek rondom de ramen. Belangrijk: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De prijzen liggen zo tussen de €825 en €2250.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Handig voor ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De prijzen komen uit tussen de €400 t/m €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Huissen is een goed alternatief als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het materiaal vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €350 t/m €1150.

 • Bedekt het hele raam.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Tevens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €340 tot wel €1450 voor rolluiken bestellen in Huissen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Kosten en pluspunten van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame wat afgedekt wordt door middel van een doek. De markiezen zie je veel bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het pand. Naast de basismodellen heb je ook het klapmodel en het petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €670 – €1600.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Huissen: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je de hitte buiten kunt houden. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties liggen zo tussen de €360 en €975. In het stukje hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bestelde opties.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is voordelig, eenvoudig te monteren, simpel af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen worden aangeboden in veel kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze verkopen allerlei soorten zoals elektrische, lichtdoorlatende, dakraam, transparante, waterafstotende, verduisterende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €50,00 – €185.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Huissen: voor iedereen zelf te installeren.
 • Op maat verkrijgbaar in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een speelse en landelijke uitstraling aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Denk aan prijzen van €90 tot €375.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Simpel onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden veel modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan tarieven van €47,5 tot +/- €150.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Huissen: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel dessins en materialen zoals hout, PVC, aluminium, bamboe, stof. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Wees voorbereid op een prijs van €65 tot +/- €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale panelen gefabriceerd van o.a. hout, bamboe, aluminium, pvc, stof. Perfect voor imposante / grote ramen en matchen goed met een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €65. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €190.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Huissen direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, schuiframen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen starten bij om en nabij de €440 en lopen op tot €940.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Huissen zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: hor met scharnier, lamellenhor, hordeur, plissé hor, voorzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven beginnen bij €85 en bedragen voor een luxe model zo’n €750.

 • Breed inzetbaar: schuifraam, tuimelraam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang verschillende aanbiedingen van professionele winkels

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse keuzes: het soort model, het gewenste materiaal, de grootte van het systeem en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. Hieronder verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Huissen in juni 2024.

Model zonweringGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€810 – €2325
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€400 – €1450
Screens1 – 3 meter breed€260 – €1025
Rolluik300 – 400 cm breed€305 – €1250
Rolgordijn120 x 100 cm€60 – €140
Lamellen200 x 200 cm€75 – €210
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €330
Verwachte prijzen zonnewering incl. montage in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Huissen. In de tabel hieronder vergelijk je informatie over de populairste merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: levert een groot aantal producten overal in Nederland.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: ook veel oplossingen voor overkappingen en tuinhuizen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: complete ramen inclusief gordijnen en horren.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: robuuste horren op maat voor elk raam of deur.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Hornbach, Praxis, Karwei en FonQ, Wehkamp, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Bekijk ook: Bece, Novoferm, Roma, Weinor, Husol, Toppoint & Copaco, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Swela, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Lingewaard

Goedkope zonwering kopen in Huissen? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hierna tref je bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze site bekijk je ook installateurs en showrooms in Lunteren, Oosterbeek en Ederveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de meest verkochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: onbezorgd douchen met waterafstotende jaloezieën en extra beschutting.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Het huidige assortiment bestaat uit diverse modellen buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Check ook aanvullende info over: Rolgordijnen.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering heeft te maken met: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), jouw stijl en smaak en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in praktisch alle kleuren, modellen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Huissen?

De verwachte kosten van zonwering lopen flink uiteen. De actuele prijsindicaties bieden we hierna aan. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €725. Zonnescreens €235 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering betaal je om en nabij de €1250. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €625). Een basis rolluik kost €450. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €285 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €825). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale kosten hangen af van: het type / model, het inmeten (afmetingen), handmatige of elektrische bediening, materiaalgebruik, kleuren en montagekosten.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Huissen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Huissen. In die situaties komt een gespecialiseerde vakman die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het systeem op de juiste wijze monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met slinger werkt prima, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) is steeds meer in opkomst omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon op het raam schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies heeft veel voordelen. De kosten van smart rolluiken en schermen zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 6850, 6851, 6852

Plaats een reactie