Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Renkum vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Renkum? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Een goedkoop systeem is er al voor €62,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is het meest geschikt tegen hevige zon. Meestal creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je bijzonder veel afzonderlijke combinaties. Op deze pagina verstrekken we een praktische handleiding waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarnaast geven we gemiddelde kosten en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Renkum en de omliggende regio.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-renkum

Zonnescherm laten plaatsen in Renkum

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Renkum door een betrouwbare zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je weet dan 100% zeker alles fatsoenlijk opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool vind je snel en zonder gedoe experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een vakspecialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een aangenaam binnenklimaat, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraak beperkend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Dan heb je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een handige draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van professionele zonweringsbedrijven uit Renkum en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De specialist hangt het terrasscherm of de plissés op de afgesproken plekken. Check of het product goed is vastgezet. Een demonstratie is gebruikelijk. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Renkum

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Renkum werkt erg goed om warmte in huis tegen te gaan. Verder is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel varianten zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse materialen en formaten. De kosten variëren tussen de €250 tot €2550. In de koopgids hierna delen we veel info over de meest praktische oplossingen.

Tips voor knikarmschermen & terrasschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Met behulp van de knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op bij de muren. Advies: dit model kan beschadigen bij harde wind. De onkosten bedragen tussen de €850 tot wel €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Waar kiezen voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een slimme manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De normale prijzen komen uit tussen de €450 tot zo’n €1200.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Renkum is ideaal als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het wordt gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 en €1025.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je hebt 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De verwachte kosten komen uit tussen de €280 en €1475 voor rolluiken bestellen in Renkum.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Werkt inbraakwerend.

Nieuwe markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Het levert een bijdrage aan de sfeer van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De verwachte tarieven liggen tussen de €700 t/m €1650.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Renkum: bekijk systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat er warm zonlicht in huis komt waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties bedragen tussen de €340 – €900. In de onderstaande keuzegids behandelen we de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze zijn voordelig, makkelijk te monteren, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je bestellen in praktisch alle designs en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn verschillende varianten zoals waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, kiepkantelraam, verduisterende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €65,00 tot €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Renkum: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en brocante ambiance aan een kamer. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €100 oplopend tot €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan kosten van €57,5 tot zo’n €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Renkum: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel dessins en materialen zoals onder andere hout, kunststof, bamboe, PVC, aluminium. Via de houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een tarief van €75 tot wel €250.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van pvc, hout, aluminium, stof, kunststof. Praktisch voor brede / grote ramen en bij een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kosten beginnen bij circa €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: 100% maatwerk en eenvoudig zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Renkum inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen, draaikiepramen, schuiframen, valramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij zo’n €410. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €850.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Renkum zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, plissé hor, rolhor, voorzethor, lamellenhor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen starten bij gemiddeld €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Te monteren op: tuimelraam, valraam, schuifraam, vast raam, draairaam, uitzetraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die past bij jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 12 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende factoren: het type model, materiaaltypes, de maximale lengte en de manier van bedienen. In het schema hieronder tref je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Renkum in april 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€850 – €2150
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€350 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€280 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€295 – €1400
Rolgordijntot 2 meter breed€75 – €175
Lamellen100 x 50 cm€65 – €220
Jaloezieën100 x 250 cm€60 – €270
Plisségordijnen100 breed€115 – €310
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die het overwegen waard zijn. Ieder merk heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Renkum. Hieronder delen we informatie over de grootste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: ook hele mooie oplossing voor balkon en terras.
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: de beste hordeuren en shutters van Nederland.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Praxis, Hornbach, Karwei en Bol.com, FonQ, Formido, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Novoferm, Deponti, Toppoint, Bece, Roma, Husol & Milano, Copaco, Dickson, Swela, Sunway, Lumenguard.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Renkum

Goedkope zonwering kopen in Renkum? Of zoek je een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In het volgende schema bespreken we adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website vind je ook monteurs en winkels in Rozendaal, Ede en Wageningen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw stijl. We delen nu de meest handige zonwering voor buiten en binnen per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Ook in Nederland wordt het al gauw 30 graden of warmer. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten installeren. Bekijk snel meer details over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke huis heeft weer andere wensen. De ideaalste zonnewering in jouw individuele situatie heeft te maken met: de breedte van de ramen, de ligging van de tuin, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, motiefjes en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Renkum?

De prijzen van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Buitenscreens €280 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1000. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €675). Een gemiddeld rolluik kost €495. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €260 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €810). Betaalbare opties zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (reken op minimaal €145 per raam). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar de gekozen constructie, het inmeten (afmetingen), de keuzes in bediening, het materiaal, dessins en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Renkum?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Renkum. Hierbij komt er een lokale professional die kozijnen, gevels en ramen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de zonwering goed monteren. Op die manier profiteer je van optimale zonnewering, garantie en service en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis kennen we de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een handzender, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij veel wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, gordijnen en jaloezieën kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken & screens liggen rond de €525.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6870, 6871Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie