Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bronkhorst vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Bronkhorst? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is er al vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Mogelijk realiseert een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés kan je kopen voor een lagere prijs en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je enorm veel diverse oplossing. Via deze website bieden we een gratis keuzegids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. In aanvulling daarop check je gemiddelde kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Bronkhorst en de omliggende regio.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

  • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
  • Geeft je woning een mooie uitstraling.
  • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
  • Het voorkomt inkijk.
  • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-bronkhorst

Zonnescherm laten plaatsen in Bronkhorst

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Bronkhorst middels een goede zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem volgens de documentatie opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op dit platform vind je snel en zonder gedoe specialisten in de regio. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

  1. Selecteer een systeem

    De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de rolgordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een kamer koel maken, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraakpreventie, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

  2. Breedte en lengte opmeten

    Kies de afmetingen van het systeem. Geef ook aan waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

  3. Bedieningsmogelijkheden

    Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De standaard keuze is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

  4. Vergelijk leveranciers

    Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Bronkhorst en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan de klus in.

  5. Installeren

    Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de installateurs. De installateur plaatst de screens of de shutters op de gewenste manier. Toets of het volgens de handleiding is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Ontvang offerte van raambekleders in Bronkhorst

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bronkhorst wordt gebruikt om de zon en warmte te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel producten zoals het welbekende rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse vormen en maten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €300 t/m €2675. In onderstaande alinea bespreken we de meest gekozen oplossingen.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen & terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. D.m.v. de handige knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende blijft de ruimte gewoon beloopbaar en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Tip: dit model kan beschadigen bij harde wind. De normale prijzen liggen zo tussen de €825 en €2225.

  • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
  • Vrije doorloop met veel ruimte.
  • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Daardoor heb je lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij ramen zonder openslaande delen en waar geen doorloop vereist is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijzen bedragen tussen de €425 – €1225.

  • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
  • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
  • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Informatie over screens

Screens op maat laten maken in Bronkhorst is de perfecte keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Kanttekening: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €350 en €1150.

  • Een relatief onopvallend systeem.
  • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
  • Je behoudt jouw privacy.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is niet zo gek: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Je hebt 3 varianten: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €250 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Bronkhorst.

  • Te monteren op praktische elke gevel.
  • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
  • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Details over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering met een prachtige uitstraling. Het gaat hier om een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij oudere woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van het pand. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijsindicaties liggen tussen de €670 tot wel €1625.

  • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
  • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
  • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige systemen voor buiten

  • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
  • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
  • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
  • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een koele temperatuur in de kamer met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Bronkhorst: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen liggen zo tussen de €390 – €850. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn voordelig, moeiteloos op te hangen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er bestaan verschillende varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, transparante, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €52,50 en €170.

  • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Bronkhorst: relatief eenvoudig zelf op te hangen.
  • Aanbod in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen geven een luxe en brocante ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €105 tot wel €325.

  • Voor een knus interieur.
  • Voor alle breedte (maatwerk).
  • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je kunt kiezen uit meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie prijsindicaties van €62,5 tot wel €185.

  • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
  • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
  • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Bronkhorst: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of band. In het assortiment zitten oneindig veel dessins en materialen als PVC, kunststof, hout, bamboe, aluminium. Met houten jaloezieën kies je zelf sfeer, licht en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een kostenplaatje van €85 tot €240.

  • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
  • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen die je in verschillende materialen hebt zoals stof, hout, kunststof, pvc, bamboe. Praktisch voor lange / grote ramen en bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij €60. Voor luxe versie moet je rekening houden met €185.

  • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
  • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
  • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Bronkhorst in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij circa €410. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €960.

  • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
  • Erg gemakkelijk in gebruik.
  • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bronkhorst zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: voorzethor, hor met scharnier, hordeur, plissé hor, inzethor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: een hor is niet zonwerend. Je kunt wel kiezen voor een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt ongedierte buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De kosten starten bij gemiddeld €82,5 en lopen op tot €500.

  • Breed inzetbaar: uitzetraam, vast raam, tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam.
  • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
  • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende zaken: het type product, materiaalgebruik, de afmetingen en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder tref je de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bronkhorst in april 2024.

Categorie zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€865 – €2175
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€370 – €1550
Screens1 – 3 meter breed€280 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€320 – €1225
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €170
Lamellen250 x 150 cm€60 – €195
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €260
Plisségordijnen100 x 130 cm€100 – €330
Verwachte prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met allemaal een uniek aanbod. Iedere leverancier heeft zijn voordelen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Bronkhorst. Hierna verstrekken we een overzicht met de meest bekende merken. Daarmee hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

  • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
  • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
  • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
  • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
  • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
  • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
  • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
  • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
  • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
  • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
  • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
  • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Praxis, IKEA, Hubo en FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
  • Andere merken: Novoferm, Deponti, Roma, Bece, Weinor, Husol & Schlappi, Milano, Swela, Copaco, Lumenguard, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Bronckhorst

Goedkope zonwering kopen in Bronkhorst? In contact komen met een goed zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema delen we namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Tevens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal check je ook montagepartners en bedrijven in Baak, Toldijk en Rha.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een uniek type vitrage die rijmt met jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonweringssystemen voor de meest gangbare ruimtes.

  • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
  • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
  • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
  • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
  • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
  • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
  • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Serre & Terras
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

FAQ met vragen over een koele woning

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De meest optimale zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Bronkhorst?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €725. Buitenscreens €225 per raam. Bij een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1200. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €850). Een handmatig-rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €800). Betaalbare binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (beginnend bij €110 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de gewenste afmeting, bediening, type materiaal, prints en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Bronkhorst?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echt kan je ook profiteren van de montage plus inmeetservice in Bronkhorst. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige montagepartner die ieder raam opmeet aan huis. Vervolgens kan de expert het systeem fatsoenlijk vastzetten. Met deze klusservice ben je verzekerd van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een mooi passend product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is werkbaar, echter het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon gaat schijnen gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De verwachte kosten van smart rolluiken of screens beginnen bij €575.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7226

Plaats een reactie