Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Toldijk vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Toldijk? Zonwering kan je binnen- maar ook buiten aanbrengen. Je laat dit al plaatsen vanaf €82,50. Goede buitenzonwering als een markies is het meest doeltreffend om de zon buitenshuis te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is te bestellen voor gunstige prijzen en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn gigantisch veel afzonderlijke modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl delen we een praktische handleiding waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze verstrekken we een indicatie van de kosten en adressen van verschillende zonwering specialisten in Toldijk (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Je woning voelt koeler aan van binnen.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het voorkomt inkijk.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-toldijk

Zonnescherm laten plaatsen in Toldijk

Ben je zelf niet technisch aangelegd en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Toldijk door een goed aangeschreven zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan zeker dat het scherm op de juiste manier aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je razendsnel leveranciers in de gemeente. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de shutters. Denk bijvoorbeeld na over de volgende zaken: verkoeling in huis, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, extra schaduw, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op de eerste verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Toldijk en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Installatie van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De professional installeert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Test of alles juist is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Toldijk

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Toldijk is heel erg handig om het warme zonlicht in huis te blokkeren. Daarnaast werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op korte afstand van je huis. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere opties zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse designs en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €500 – €2575. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire systemen.

Investeren in knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Noemenswaardig: het schermdoek kan kapot waaien bij wind. De totale investeringen liggen tussen de €850 en €2175.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Genieten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Het zorgt voor op een paar m2 veel schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Veel gekozen bij kleine ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De tarieven liggen zo tussen de €475 en €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Toldijk is de perfecte keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek van de screens bestaat uit polyestervezels of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De kosten liggen zo tussen de €225 tot €1075.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Uitleg over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Als extra pluspunt heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 varianten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde tarieven liggen tussen de €300 – €1350 voor rolluiken bestellen in Toldijk.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Altijd met goede garantie.

Informatie over markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het huis. Naast de basismodellen is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten bedragen tussen de €650 tot €1725.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een lage temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Toldijk: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Hiermee voorkom je dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarbij kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De kosten liggen tussen de €330 – €900. In het boxje hieronder beoordelen we de meest gekozen installaties.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn voordelig, eenvoudig te installeren, gemakkelijk af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te koop in honderden kleurtjes en motiefjes zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt verschillende types zoals dakraam, elektrische, kiepkantelraam, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De onkosten komen uit tussen de €62,50 tot €165.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Toldijk: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te koop in diverse stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen geven een exclusieve en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €100 tot €375.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de pluspunten?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een stijlvolle raamdeco die goed matched met jouw interieur. In de winkel vind je verschillende producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan een kostenplaatje van €65 tot +/- €185.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Toldijk: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of band. Je kunt kiezen uit oneindig veel soorten en materialen als stof, kunststof, aluminium, hout, PVC. Met houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Verwacht prijsindicaties van €82,5 tot €230.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals bamboe, pvc, kunststof, aluminium, stof. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen beginnen bij zo’n €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Toldijk voor jouw woning

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, ze verhogen de waarde van jouw woning een zeer duurzaam (te recyclen). Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, uitzetramen, ronde ramen, schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten bij gemiddeld €440. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Toldijk zorgen voor voldoende ventilatie en zijn erg doeltreffend tegen muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hor met scharnier, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hordeur, inzethor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type weert muggen en vliegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten vanaf €77,5. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €650.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, uitzetraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, schuifraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Vrijblijvend 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 zijn afhankelijk van een aantal zaken: het soort product, materiaaltypes, het inmeten (afmetingen) en afwerking plus bediening. In het schema hierna vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Toldijk in juni 2024.

Zonwering systeemGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€855 – €2175
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1350
Screenstot 4 meter breed€280 – €1025
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1425
RolgordijnTot 300 cm breed€70 – €155
Lamellen150 x 100 cm€60 – €200
Jaloezieën100 x 250 cm€75 – €280
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €330
Gemiddelde prijzen zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Toldijk. In het volgende schema delen we uitleg over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: ook voor serrezonwering, buitenjaloezieën en vensterzonwering.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, IKEA en FonQ, Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Bol.com.
 • Ook interessant: Deponti, Toppoint, Husol, Weinor, Bece, Novoferm en Dickson, Milano, Lumenguard, Copaco, Sunway, Schlappi.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Bronckhorst

Goedkope zonwering kopen in Toldijk? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel vergelijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kan je hier terecht voor meer informatie. Op deze site vind je ook installateurs en winkels in Rha, Warnsveld en Olburgen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest populaire zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Binnenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de afmetingen van je ramen, hoe je tuin gelegen is, jouw woonsituatie en je financiële middelen. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in diverse kleuren, designs en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Toldijk?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De geschatte kosten bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Buitenscreens €255 op basis van 1 raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1175. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een normaal rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per raam. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €790). Budget keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per raampartij). De totale investeringen worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, het soort materiaal, kleuren en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Toldijk?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Toldijk. In dat geval komt in deskundige expert die de raampartij inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de professional het model op de juiste manier monteren. Op die manier geniet je van perfecte zonnewering, langere garantie, klantenservice en deskundige hulp bij vragen.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, draadloze bediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Handmatige bediening met stang of band is op zich ok, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. In het geval van een felle zon gaat het scherm automatisch omlaag. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De tarieven van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7227

Plaats een reactie