Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bronckhorst vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Bronckhorst? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. De tarieven starten bij zo’n €77,50. Professionele buitenzonwering als een uitvalscherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. Mogelijk verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je kunt kiezen uit ontzettend veel diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl verstrekken we een praktische keuzegids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Tevens delen we de huidige tarieven en contactgegevens van verschillende zonwering specialisten in Bronckhorst en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-bronckhorst

Zonnescherm laten plaatsen in Bronckhorst

Ben je zelf geen vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bronckhorst via een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je bent er dan zeker van dat de installatie degelijk bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform vind je razendsnel leveranciers die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk model je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de gordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, je privacy verhogen, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Kies de afmetingen van het systeem. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere plaatsing achter het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Kies bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De duurste en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Bronckhorst en regio. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De monteur levert het knikarmscherm of de plissés zoals overeengekomen. Toets of het product goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Bronckhorst

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Bronckhorst is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. Tevens zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende varianten zoals bijvoorbeeld rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei dessins en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €275 tot €2500. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest geziene systemen.

Korte info over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Via 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee behoud je de vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Let op: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De normale tarieven komen uit tussen de €800 tot wel €2025.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Het kopen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Het is heel geschikt voor grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De kosten schommelen tussen de €300 tot €1275.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Bronckhorst is een uitstekende keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek wordt samengesteld met glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De normale tarieven liggen tussen de €400 tot zo’n €1000.

 • Compact en elegant systeem.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Het comfort van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens houden ze inbrekers buiten de deur. Er zijn 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €330 en €1275 voor rolluiken bestellen in Bronckhorst.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het gemak van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Dit is een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op een nostalgische uitstraling van gebouwen. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale prijzen bedragen tussen de €620 en €1700.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in huis door buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Bronckhorst: alle soorten voor binnen op een rij

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €380 – €800. In de box hieronder geven we een toelichting op de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Een zeer betaalbaar systeem, eenvoudig te bevestigen, simpel te gebruiken en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende dessins en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Men biedt diverse varianten zoals waterafstotende, elektrische, dakraam, lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €55,00 – €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bronckhorst: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Aanbod in allerlei stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Houd rekening met een tarief van €115 tot €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Weinig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je hebt veel soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Houd rekening met een prijskaartje van €50 tot wel €150.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Bronckhorst: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of ladderband. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel modellen en materialen zoals o.a. stof, PVC, aluminium, hout, bamboe. Met houten jaloezieën heb je 100% controle over sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijzen van €85 tot zo’n €250.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals stof, kunststof, aluminium, pvc, hout. Perfect voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €205.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Bronckhorst met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Noemenswaardig: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen starten bij om en nabij de €430 en kunnen oplopen tot €920.

 • Duurzaam product.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Bronckhorst zorgen voor voldoende ventilatie en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Denk bijvoorbeeld aan: inzethor, hordeur, voorzethor, plissé hor, lamellenhor, rolhor. Hooikoorts (of andere allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen tegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €525.

 • Breed inzetbaar: tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Je ramen en deuren gemakkelijk openzetten om te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De mooiste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 zijn altijd onderhevig aan allerlei onderdelen: de productcategorie, het materiaal, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. Hieronder bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Bronckhorst in mei 2024.

Type zonweringFormaatPrijsindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€805 – €2100
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1625
Screens100 cm – 300 cm breed€290 – €1200
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1275
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €165
Lamellen250 x 250 cm€80 – €225
Jaloezieën150 x 100 cm€70 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€105 – €300
Kostenindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die het overwegen waard zijn. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Bronckhorst. In de tabel hierna bieden wij details over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Praxis, Hornbach, IKEA, Hubo en Kwantum, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
 • Bekijk ook: Weinor, Novoferm, Bece, Deponti, Toppoint, Roma en Sunway, Milano, Copaco, Dickson, Schlappi, Swela.

Zonwering experts in regio van Bronckhorst

Goedkope zonwering kopen in Bronckhorst? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna bespreken we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze site ontdek je ook monteurs en shops in Berkelland, Zutphen en Oost Gelre.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die perfect past bij jouw interieurstijl. We delen nu de meest bestelde zonwering types per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Terras & Serre
In de de zomermaanden kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het soort raam, de ligging van je huis, jouw stijl en smaak en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een heleboel kleuren, prints en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Bronckhorst?

De verwachte prijzen van zonwering lopen flink uiteen. De actuele tarieven hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €700. Zonnescreens €265 per raam / kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €775). Een standaard rolluik kost €450. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €800). Voordelige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €130 per kozijn). De totale tarieven worden opgesteld door te kijken naar type systeem, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, designs en montagekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Bronckhorst?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van montage & inmeetservice in Bronckhorst. Hierbij komt een ervaren installateur die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het product op de juiste manier ophangen. Zo profiteer je van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en een mooi passend product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig model met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (afstandsbediening, mobiele app, handzender, draaiknop) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €400.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7220, 7221Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie