Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Baak vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Baak? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en kan je al kopen vanaf €70,00. Goede buitenzonwering als een markies werkt het beste om je woning koel te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn tientallen verschillende oplossing. Via deze website kan je aan de slag met een handig stappenplan waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Op dezelfde wijze bekijk je een indicatie van de kosten en een tabel met diverse zonwering specialisten in Baak en omliggende plekken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Minder last van inkijk.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-baak

Zonnescherm laten plaatsen in Baak

Ben je zelf niet handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Baak middels een regionale zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles juist aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl regel je gemakkelijk een offerte van experts die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanleggen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Je begint met na te denken over welk type zonwering het beste past bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Geef ook aan waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Je kunt ook gaan voor elektrische bediening. Meestal met een draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Per mail ontvang je dan enkele offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Baak en omliggende plekken. Vergelijk alle prijzen en duik in de keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de experts. De montage-specialist plaatst het knikarmscherm of de jaloezieën op de afgesproken plekken. Test of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. In sommige gevallen kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang offerte van raambekleders in Baak

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Baak is heel erg handig om warmte in huis te voorkomen. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse varianten zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in diverse materialen en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €300 tot zo’n €2550. In het gedeelte hieronder delen we veel info over de beste oplossingen.

De beste knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek in de tuin. Advies: dit model is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde tarieven bedragen tussen de €925 tot wel €2200.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • Moderne eigentijdse look.

Uitleg over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij grotere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten komen uit tussen de €375 tot wel €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kan goed tegen een stootje.

Alles wat je moet weten over screens

Screens op maat laten maken in Baak is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In situaties met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De kosten variëren tussen de €275 tot zo’n €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Praktische rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze zijn zeer warmtewerend, ze zijn geluidsisolerend en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens hebben ze een inbraakpreventieve werking. Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale tarieven schommelen tussen de €290 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Baak.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Effecten van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). Het is eigenlijk een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van woonhuizen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €620 – €1800.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in huis d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Baak: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit verkleint de kans dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij kan het ook echt een eyecatcher zijn. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De verwachte prijzen variëren tussen de €330 en €825. In de box hieronder behandelen we de meest populaire producten.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en prints zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn allerlei types zoals verduisterende, waterafstotende, transparante, dakraam, elektrische, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €62,50 – €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Baak: gemakkelijk zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Vouwgordijnen geven een knusse en rustieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarnaast helpen ze tegen een slechte akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €105 tot wel €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Er bestaan veel systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een prijskaartje van €47,5 tot €175.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Baak: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Het aanbod bestaat uit oneindig veel dessins en materialen als bijv. PVC, stof, kunststof, bamboe, aluminium. Met houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Suggestie: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met onkosten van €77,5 tot €260.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen gemaakt van bijv. bamboe, pvc, stof, hout, kunststof. Ideaal voor imposante / grote ramen en bij een modern en simpel interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kostprijzen starten vanaf €60. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €190.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Baak op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, valramen, vaste ramen, dakramen, draaikiepramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij zo’n €410 en kunnen oplopen tot €940.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Baak zorgen voor frisse lucht in huis en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn diverse modellen: lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, hordeur, voorzethor, inzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Er bestaat ook een intelligente duo-plissé hor. Dit systeem weert insecten en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €625.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, draai-kiepraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Deze week diverse aanbiedingen van lokale specialisten

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar velerlei zaken: het model, materiaalgebruik, de grootte van het systeem en afwerking plus bediening. In de tabel hierna verstrekken we de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Baak in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€830 – €2300
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€360 – €1400
Screens3 – 4 meter breed€280 – €1175
Rolluik3 – 4 meter breed€290 – €1450
Rolgordijn150 x 250 cm€80 – €155
Lamellen250 x 250 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €340
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die jou goed kunnen ondersteunen. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Baak. In het volgende blokje bieden wij een overzicht met de meest gekozen merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, Karwei, IKEA, Hornbach & Formido, Leen Bakker, FonQ, Bol.com, Kwantum.
 • Bekijk ook: Weinor, Deponti, Husol, Novoferm, Bece, Toppoint en Dickson, Milano, Swela, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Bronckhorst

Goedkope zonwering kopen in Baak? Of zoek je een vakkundig zonweringsbedrijf in de regio? In het schema hieronder tref je adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website ontdek je ook installatiepartners en showrooms in Harfsen, Rha en Almen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die matcht met de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde soorten zonwering voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het huidige assortiment bestaat uit allerlei type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten integreren. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte realiseer je door te kijken naar: het soort raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de stijl van de woning en natuurlijk jouw maximale budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, designs en maatvoeringen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Baak?

De onkosten voor zonwering zijn per situatie anders. De standaard prijsindicaties tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €625. Screens €275 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1050. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €700). Een handmatig-rolluik kost €475. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 op basis van één kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (+/- €785). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €140 per kozijn). De totale investeringen worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, het soort materiaal, kleuren en montage.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Baak?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage en inmeetservice in Baak. Hierbij komt een gespecialiseerde vakman die ieder kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de expert het model op de juiste manier vastzetten. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig systeem met stang of band is acceptabel, echter het kan slimmer. Draadloze bediening (middels een handzender, draaiknop, afstandsbediening, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon hevig schijnt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7223

Plaats een reactie