Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Katlijk vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Katlijk? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De prijzen beginnen vanaf €62,50. Degelijke buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarbij verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als gordijnen of rolgordijnen is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit geweldig veel diverse modellen. Via zonweringaanbiedingen.nl kan je aan de slag met een handig stappenplan dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij vind je gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Katlijk en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

  • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
  • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
  • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
  • Je behoudt je privacy.
  • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-katlijk

Zonnescherm laten plaatsen in Katlijk

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Katlijk via een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm op de juiste wijze geïnstalleerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl kom je eenvoudig in contact met specialisten in de regio. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten monteren door een specialist

  1. Systeem kiezen

    De eerste vraag is welk type systeem je nodig hebt. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de gordijnen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

  2. Maten doorgeven

    Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

  3. Opties voor de bediening

    Kies de gewenste bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De kostbaarste en meest moderne oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

  4. Vergelijken van aanbieders

    Al jouw wensen doorgegeven? Geef dan jouw contactgegevens door. Per mail ontvang je dan enkele offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Katlijk en regio. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

  5. Monteren

    Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De vakman plaatst het uitvalscherm of gordijnen zoals besproken. Controleer zorgvuldig of het product goed is opgehangen. Probeer alles direct even uit. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Steeds vaker kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Katlijk

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Katlijk werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek op buitenplekken. Je profiteert dus zowel binnen als buiten. Sommige artikelen zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende prints en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €225 tot zo’n €2675. In het stukje hierna vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende modellen.

Het comfort van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Aan de hand van 2 knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Hiermee behoud je de vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Tip: dit model kan vies worden door regen. De kosten liggen zo tussen de €875 tot wel €2250.

  • Perfect voor terraszonwering.
  • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
  • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Bestellen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De verwachte prijzen schommelen tussen de €325 tot zo’n €1250.

  • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
  • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
  • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Katlijk is het beste advies als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit vezels van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Disclaimer: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €250 tot wel €1200.

  • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
  • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
  • Te integreren in het kozijn.

Genieten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze zijn geluiddempend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €300 tot €1375 voor rolluiken bestellen in Katlijk.

  • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
  • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
  • Positief effect op inbraakpreventie.

Tips voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het bestaat uit een constructie van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen of restaurants. Het heeft een positief effect op de sfeer van de woning. Los van het normale model is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De kosten variëren tussen de €710 tot €1650.

  • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
  • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
  • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Alternatieve systemen voor buiten

  • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
  • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
  • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
  • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een aantrekkelijke temperatuur in een pand d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Katlijk: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De minimale investeringen variëren tussen de €370 – €875. In deze koopgids bespreken we de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te installeren, simpel te gebruiken en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in talloze dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden allerlei soorten zoals dakraam, elektrische, lichtdoorlatende, verduisterende, transparante, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties komen uit tussen de €47,50 en €170.

  • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Katlijk: eenvoudig zelf op te hangen.
  • Assortiment in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en huiselijke ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Verwacht een kostenplaatje van €95 tot zo’n €325.

  • Zijn netjes weg te werken.
  • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
  • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en ze houden de zon goed tegen. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt diverse producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie een prijs van €52,5 tot wel €180.

  • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
  • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
  • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Katlijk: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of stang. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel dessins en materialen zoals bijv. bamboe, PVC, aluminium, kunststof, hout. Dankzij houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Let op: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Houd rekening met een prijskaartje van €75 tot €250.

  • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
  • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale latten gemaakt van bijv. kunststof, bamboe, hout, aluminium, stof. Perfect voor lange / grote ramen en matchen goed met een strak en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De prijzen starten bij om en nabij de €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €210.

  • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
  • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
  • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Katlijk met exclusieve afwerking

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn echte blikvangers die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, ze maken je woning meer waard een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De investeringen beginnen bij zo’n €480. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €870.

  • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
  • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
  • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Katlijk zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, plissé hor, rolhor, hor met scharnier, voorzethor, lamellenhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De prijzen beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €725.

  • Te monteren op: tuimelraam, uitzetraam, vast raam, valraam, draairaam, schuifraam.
  • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
  • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 zijn afhankelijk van allerlei opties: het soort product, de materiaaltypes, de noodzakelijke afmetingen en handmatige of elektrische bediening. Hieronder tonen wij de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Katlijk in april 2024.

Zonwering typeAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2025
Uitvalschermtot 5 meter breed€350 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€310 – €1225
Rolgordijn100 x 150 cm€65 – €140
Lamellen250 x 150 cm€45 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €240
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €310
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Ieder merk heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Katlijk. In de tabel hieronder tonen wij uitleg over de beste verkochte merken. Zo hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

  • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
  • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
  • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
  • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
  • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
  • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
  • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
  • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
  • Luxaflex: raambekleding op maat gemaakt.
  • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
  • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
  • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA, Gamma & Kwantum, Formido, FonQ, Leen Bakker, Bol.com.
  • Zie ook: Toppoint, Roma, Bece, Husol, Deponti, Weinor & Swela, Sunway, Copaco, Dickson, Lumenguard, Milano.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in Katlijk? Of zoek je een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de regio? Hierna bieden wij contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vergelijk je ook installatiepartners en showrooms in Nieuweschoot, De Knipe en Oranjewoud.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die aansluit bij jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonweringsproducten per ruimte en kamer.

  • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
  • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
  • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
  • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
  • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
  • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
  • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke situatie is weer verschillend. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in velerlei kleuren, stoffen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Katlijk?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De normale investeringen hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €750. Zonnescreens €210 per kozijn. In het geval van een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1200. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €850). Een standaard rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €280 op basis van één kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (+/- €845). Budget opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 op basis van 1 raam). De totale bedragen worden beïnvloed door: type systeem, de afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, motiefjes en aanlegkosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Katlijk?

Ten aanzien van zonweringsproducten is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Katlijk. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gespecialiseerde montagepartner die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman het systeem op de juiste manier monteren. Met deze klusservice profiteer je van fantastische zonnewering, garantie en nazorg en deskundige hulp bij vragen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handbediening, handzenders / afstandbedieningen of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een draaiknop, mobiele app, handzender, tijdschakelaar) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8455

Plaats een reactie