Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuweschoot vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Nieuweschoot? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en kan je al kopen vanaf €60,00. Buitenzonwering zoals een screen is zeer handig om je woning koel te houden. Meestal realiseert een zonnescherm schaduwrijke plekken op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is in de basis wat betaalbaarder en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit de wereld aan diverse modellen. Op dit portaal verstrekken we een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij check je gemiddelde tarieven en namen van lokale zonwering specialisten in Nieuweschoot en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Bescherm je interieur tegen UV-straling.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-nieuweschoot

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuweschoot

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuweschoot via een erkende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het product op de juiste manier gemonteerd wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je snel leveranciers uit de buurt. In het onderstaande blok bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, wat extra privacy realiseren, inbraak beperkend, een fijne plek in de schaduw maken, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Selecteer ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de voorkant of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De goedkoopste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Nieuweschoot en omliggende plekken. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Het ophangen van het systeem

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg dat er genoeg ruimte is voor de montagepartner. De monteur levert het zonnescherm, markiezen of de shutters op de afgesproken plekken. Loop na of het netjes is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Nieuweschoot

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Nieuweschoot is zeer handig om warmte in huis tegen te gaan. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Meerdere artikelen zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €475 tot wel €2900. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest handige systemen.

Meer informatie over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Via de twee knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en zal het veel schaduw geven bij het raam. Tip: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte kosten bedragen tussen de €825 – €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten monteren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een goedkope manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is ideaal bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen bedragen tussen de €425 t/m €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Nieuweschoot is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Kanttekening: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De verwachte kosten variëren tussen de €350 – €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Prijzen en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De onkosten schommelen tussen de €300 – €1375 voor rolluiken bestellen in Nieuweschoot.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat direct zal opvallen (authentieke uitstraling). In de basis is het een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan een romantische uitstraling van de woning. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen variëren tussen de €630 tot zo’n €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Nieuweschoot: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Hiermee voorkom je dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Daarnaast kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten komen uit tussen de €310 tot €825. In het boxje hieronder geven we een toelichting op de meest interessante installaties.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk zelf te plaatsen, simpel af te rollen en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in talloze kleurtjes en motiefjes zodat het in iedere woning past. Ze verkopen verschillende types zoals transparante, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De kosten liggen tussen de €65,00 en €180.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuweschoot: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en authentieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Ook zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op kosten van €110 oplopend tot €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Weinig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Een prachtig type raamdeco die goed matched met jouw interieur. Je hebt verschillende varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Je moet denken aan tarieven van €47,5 tot €155.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Nieuweschoot: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale platen die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. In het assortiment zitten tientallen soorten en materialen als onder andere bamboe, PVC, kunststof, hout, aluminium. Via de houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met tarieven van €82,5 tot wel €270.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals kunststof, pvc, aluminium, stof, hout. Geschikt voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De kosten beginnen bij zo’n €70 en lopen op tot €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuweschoot in alle vormen en maten

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, valramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten bij om en nabij de €430. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Nieuweschoot zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: rolhor, hordeur, plissé hor, inzethor, lamellenhor, voorzethor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Disclaimer: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je zou kunnen informeren naar een intelligente duo-plissé hor. Dit type weert ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De prijsindicaties beginnen bij €82,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Te monteren op: uitzetraam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, valraam, draairaam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van plaatselijke leveranciers

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op vrijdag, 21 juni 2024 worden gecalculeerd op basis van meerdere zaken: het type product, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en de manier van bedienen. Hierna vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Nieuweschoot in juni 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€810 – €2050
Uitvalschermtot 4 meter breed€355 – €1400
Screens1 – 3 meter breed€250 – €1025
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€50 – €175
Lamellen150 x 100 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €230
Plisségordijnen100 x 130 cm€115 – €330
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Ieder merk heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Nieuweschoot. In de volgende tabel delen we een aanvulling op de meest gekozen merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: uitgebreide landelijk netwerk met winkels en monteurs.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: sterk netwerk van lokale specialisten voor al jouw gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: smart home merk met o.a. elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Gamma, Karwei, Hubo & Formido, Leen Bakker, Kwantum, FonQ, Bol.com.
 • Zie ook: Novoferm, Weinor, Bece, Roma, Toppoint, Deponti en Sunway, Swela, Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in regio van Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in Nieuweschoot? In contact komen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze site vind je ook installateurs en shops in Oude Willem, Oranjewoud en Terband.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke kamer heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de beste buiten- en binnenzonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, eenvoudige parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten toepassen. Bezoek ook onze pagina over: Buitenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de hoogte van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat je het kunt kopen in diverse kleuren, modellen en prijscategorieën. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Nieuweschoot?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De standaard tarieven helder naast elkaar gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Screens €200 op basis van 1 raam. Wanneer je kiest voor een terrasscherm moet je rekening houden met minimaal €1250. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €650). Een gemiddeld rolluik kost €480. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €820). Alternatieve keuzes zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €135 per raam / kozijn). De totale onkosten worden gecalculeerd door te kijken naar de gewenste producten, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, het soort materiaal, kleuren en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Nieuweschoot?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, maar er is soms ook een optie voor de montage en inmeetservice in Nieuweschoot. Er komt dan een deskundige monteur die de deuren en/of ramen goed inspecteert en opmeet. Hierna zal de montagepartner de producten goed vastzetten. Zo geniet je van efficiënte zonnewering, langere garantie, klantenservice en een mooi passend product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering kent diverse pluspunten. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (met een afstandsbediening, mobiele app, handzender, draaiknop) heeft als effect dat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij regen of wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens zitten op zo’n €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8452

Plaats een reactie