Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Heerenveen vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Heerenveen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en regel je al vanaf €75,00. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. In veel situaties geeft een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is in de basis wat betaalbaarder en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je gigantisch veel verschillende systemen. Op dit platform geven we een complete gids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Daarnaast verstrekken we de huidige tarieven en een tabel met lokale zonwering specialisten in Heerenveen en omliggende plekken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-heerenveen

Zonnescherm laten plaatsen in Heerenveen

Beschik je niet over het juiste gereedschap of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Heerenveen via een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan 100% zeker de installatie goed gemonteerd wordt, dat er niks stuk gaat en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Op deze website vind je heel eenvoudig vakspecialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. Hierna staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk type zonwering past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. een kamer koel maken, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het product. Geef ook door waar het geplaatst moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of op zolder / in de slaapkamer. Voeg een plattegrond toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest exclusieve en meest gebruiksvriendelijke optie is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Per mail ontvang je dan enkele offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Heerenveen en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De installateur installeert het uitvalscherm of de rolgordijnen zoals overeengekomen. Toets of alles juist is geïnstalleerd. Vraag altijd om een demonstratie. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Soms kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Heerenveen

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Heerenveen werkt erg goed om warmte in huis te voorkomen. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Enkele varianten zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in veel designs en formaten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €475 t/m €2900. In de keuzegids hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest bekende oplossingen.

Kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Middels 2 knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Disclaimer: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €925 en €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

De beste uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Zeer praktisch bij grotere ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte prijzen bedragen tussen de €375 t/m €1300.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Advies over screens

Screens op maat laten maken in Heerenveen is onmisbaar als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De screendoeken bestaan uit polyester of glasvezel. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De normale prijzen bedragen tussen de €225 t/m €1100.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Te integreren in het kozijn.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De prijsindicaties liggen zo tussen de €290 – €1450 voor rolluiken bestellen in Heerenveen.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De pluspunten van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het wordt gekenmerkt door een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. We zien markiezen vaak bij klassiek getinte huizen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van woningen. Behalve dit model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €680 tot zo’n €1675.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Heerenveen: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Eveneens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De minimale investeringen liggen zo tussen de €390 tot €925. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. De prijzen hiervan zijn laag, makkelijk te monteren, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen stel je samen in honderden dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals lichtdoorlatende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, transparante en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €62,50 en €155.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Heerenveen: heel simpel zelf te bevestigen.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en rustieke uitstraling aan een kamer. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op een tarief van €110 tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en het past op bijna ieder raam. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. In de winkel vind je diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met kosten van €60 tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Heerenveen: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel kleuren en materialen als onder andere hout, aluminium, kunststof, stof, PVC. Met houten jaloezieën kies je zelf de zichtlijnen, licht en beschutting. Niet vergeten: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met onkosten van €77,5 tot zo’n €240.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen die worden gemaakt van aluminium, stof, kunststof, bamboe, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en bij een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De investeringen starten bij gemiddeld €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Heerenveen inclusief plaatsing

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, draaikiepramen, ronde ramen, schuiframen, dakramen, vaste ramen. Opmerking: shutters vergen een behoorlijke investering. De prijzen starten bij gemiddeld €420. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €860.

 • Een zeer exclusieve vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: eenvoudig op maat laten aansluiten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Heerenveen zorgen voor voldoende ventilatie en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, rolhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Let op: de hor houdt de zon niet tegen. Wel zit er in het assortiment een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit type weert ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten bij gemiddeld €75 en kunnen oplopen tot €775.

 • Te monteren op: schuifraam, vast raam, valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke smaak

Snel een aanbieding op de mail

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn afhankelijk van diverse zaken: het soort product, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. In het volgende schema vergelijk je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Heerenveen in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€820 – €2175
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€360 – €1550
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1150
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€60 – €160
Lamellen100 x 250 cm€75 – €195
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €270
Plisségordijnen110 cm breed€105 – €350
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders om uit te kiezen. Elk merk heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Heerenveen. Hieronder bieden wij een toelichting op de meest gekozen merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: montage door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Gamma, Karwei, Hubo & Leen Bakker, Formido, Wehkamp, Bol.com, Kwantum.
 • Overweeg ook: Deponti, Novoferm, Husol, Bece, Toppoint, Roma en Milano, Sunway, Schlappi, Dickson, Swela, Copaco.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in Heerenveen? Wil jij contact leggen met een gespecialiseerd zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder vind je bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze vergelijker vergelijk je ook installatiepartners en verkopers in Weststellingwerf, Steenwijkerland en Urk.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt om een ander soort vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We delen nu de mooiste zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: kies een geschikt rolgordijnen op maat, plaats je bestelling en monteer ze zelf.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras of Serre
Ook in ons land kan het anders erg warm worden. Men verkoopt meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering voor jouw situatie realiseer je door te kijken naar: de raamgrootte, de ligging van je huis, de stijl van de woning en je financiële middelen. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in oneindig veel kleuren, prints en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Heerenveen?

De prijsindicaties van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige tarieven tref je hierna. Markiezen kosten zo’n €600. Buitenscreens €245 per raam / kozijn. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1125. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €800). Een basis rolluik kost €480. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €815). Alternatieve keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (reken op minimaal €120 per raam). De totale bedragen hangen af van: het product, de noodzakelijke afmetingen, de bedieningsopties, materiaalgebruik, kleur en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Heerenveen?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Let goed op zaken als het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage met inmeetservice in Heerenveen. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een deskundige installateur die de raampartij goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner de producten degelijk monteren. Zo ben je verzekerd van perfecte zonnewering, extra fabrieksgarantie en soms een onderhoudsbeurt.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

De meest gangbare keuzes zijn de standaard handbediening, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige zonwering met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar) wordt steeds vaker gekozen omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het regent kan het zonnescherm zich automatisch inklappen Wanneer de zon aanwezig is kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een model dat je kunt aansluiten op het internet geeft je meer flexibiliteit. De prijzen van smart rolluiken & screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8440, 8441, 8442, 8443, 8444, 8445, 8446, 8447, 8448Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie