Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Knipe vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in De Knipe? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis. Het is er al vanaf €50,00. Goede buitenzonwering als een screen werkt erg goed om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast verkrijg je middels een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of duetten is te bestellen voor gunstige prijzen en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn de wereld aan afzonderlijke modellen. Op deze pagina verstrekken we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop check je de geschatte kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in De Knipe (werkgebied).

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-de-knipe

Zonnescherm laten plaatsen in De Knipe

Ben je zelf geen vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in De Knipe door een regionale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het geheel goed geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel experts in de regio. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het uitvalscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: een aangenaam binnenklimaat, extra isolatie, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De simpelste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een alternatief is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en handigste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van erkende zonweringsbedrijven uit De Knipe en de directe omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de specialisten. De specialist hangt het uitvalscherm of de houten jaloezieën zoals jij dat wilt. Ga altijd na of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in De Knipe

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering De Knipe wordt met name toegepast om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Bekende producten zoals rolluiken werken inbraakwerend en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel designs en formaten. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €400 – €2700. In het gedeelte hieronder geven we een toelichting op de meest gekozen toepassingen.

Uitleg over knikarmschermen en terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. Door middel van de scharnierende knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek bij het raam. Disclaimer: het doek is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven bedragen tussen de €900 – €2100.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Veel gekozen bij kleinere ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De prijsindicaties komen uit tussen de €350 tot zo’n €1375.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Handige screens

Screens op maat laten maken in De Knipe is ideaal als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De keuze qua doek-materiaal is acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De verwachte kosten bedragen tussen de €400 tot €1000.

 • De cassette is klein en compact.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Ontdek het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De verwachte tarieven variëren tussen de €280 – €1225 voor rolluiken bestellen in De Knipe.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Enorm lange levensduur.

Effecten van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van het gebouw. In aanvulling op de standaard markiezen is er ook een klapmodel en petmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De onkosten schommelen tussen de €710 – €1950.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Sterk systeem dat tegen een stootje kan.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie De Knipe: bekijk de verschillende gordijnen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens zorgt het voor meer sfeer in huis. Een mooi neveneffect: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De tarieven variëren tussen de €370 – €825. In het boxje hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Een zeer betaalbaar systeem, makkelijk te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in praktisch alle prints en kleuren. zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan allerlei soorten zoals transparante, verduisterende, dakraam, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De tarieven variëren tussen de €65,00 en €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Knipe: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Te koop in verschillende stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxe en unieke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Denk aan prijsindicaties van €110 tot +/- €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Er bestaan allerlei variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Voorzie kosten van €50 tot €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën De Knipe: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit mega veel modellen en materialen zoals o.a. PVC, kunststof, bamboe, aluminium, stof. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Raambekleders werken met kosten van €67,5 tot zo’n €280.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals aluminium, pvc, stof, kunststof, hout. Handig voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsindicaties beginnen bij circa €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €190.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in De Knipe met exclusieve afwerking

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals draaikiepramen, valramen, dakramen, ronde ramen, uitzetramen, vaste ramen. Disclaimer: shutters zijn wel relatief duur. De tarieven starten bij om en nabij de €400 en kunnen oplopen tot €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in De Knipe zorgen voor ventilatie in huis en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Er zijn talloze opties: hordeur, voorzethor, hor met scharnier, inzethor, plissé hor, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Belangrijk: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Je zou kunnen informeren naar een innovatieve duo-plissé hor. Deze weert muggen en vliegen en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De kostprijzen starten vanaf €85 en kunnen oplopen tot €775.

 • Te monteren op: uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, vast raam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De perfecte raamdecoratie die past bij jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn afhankelijk van velerlei onderdelen: het type model, het materiaal, de maximale breedte en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In het schema hieronder vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Knipe in juni 2024.

Categorie zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 7 meter breed€865 – €2000
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€360 – €1325
Screens100 cm – 300 cm breed€260 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€305 – €1400
Rolgordijn100 x 150 cm€60 – €175
Lamellen200 x 180 cm€50 – €220
Jaloezieën150 x 250 cm€60 – €210
Plisségordijnen100 x 130 cm€125 – €340
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in De Knipe. In de volgende tabel bieden wij een toelichting op de meest verkochte merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: systeemoplossingen voor een lager energieverbruik en maximale efficiëntie.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis & FonQ, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, Bol.com.
 • Bekijk ook: Bece, Toppoint, Husol, Novoferm, Roma, Weinor en Schlappi, Lumenguard, Milano, Swela, Dickson, Copaco.

Zoek zonwering experts in de regio Heerenveen

Goedkope zonwering kopen in De Knipe? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? Hierna tonen wij gegevens en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Mogelijk kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website check je ook installateurs en verkopers in Oranjewoud, Gersloot en Mildam.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die rijmt met de woonbehoefte en woonstijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest bestelde zonweringsmodellen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De perfecte zonnewering voor jouw situatie hangt af van de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, prints en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in De Knipe?

De tarieven van zonwering zijn weer anders per woning. De verwachte kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €675. Buitenscreens €200 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €675). Een instap-rolluik kost €495. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €295 per kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €810). Budget producten voor binnen zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (beginnend bij €140 per raampartij). De totale prijzen worden opgesteld door te kijken naar de gewenste producten, de afmetingen, de bedieningsmogelijkheden, materiaalgebruik, motiefjes en montage.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in De Knipe?

Met betrekking tot zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de montage met inmeetservice in De Knipe. Dan komt er een capabele montagepartner die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product fatsoenlijk aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening ben je verzekerd van goede zonnewering, garantie en service en een mooi passend product.

Hoe werkt slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is voldoende, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een mobiele app, draaiknop, handzender, afstandsbediening) biedt al voordeel dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, shutters en jaloezieën kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens beginnen bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8456

Plaats een reactie