Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oosterend vergelijken

Wil je jouw woning ook uitbreiden met zonwering in Oosterend? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Het is er al vanaf €70,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om je woning koel te houden. Meestal creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn ontzettend veel verschillende modellen. Op deze pagina bieden we een uitgebreide uitleg dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Op dezelfde wijze bieden we gemiddelde tarieven en een tabel met regionale zonwering specialisten in Oosterend (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

  • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
  • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
  • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
  • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
  • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-oosterend

Zonnescherm laten plaatsen in Oosterend

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Oosterend via een betrouwbare zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan 100% zeker het geheel op de juiste manier bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten in de regio. Hieronder lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

  1. Kies een systeem

    Kies allereerst welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: de warmte buitenshuis houden, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

  2. Hoe breed en lang is je raam?

    Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg foto’s toe van de situatie om jouw project verder te verduidelijken.

  3. Kies bediening

    Kies de gewenste bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en innovatiefste keuzemogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

  4. Montagepartners vergelijken

    Alles ingevuld? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Oosterend en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Neem de beste aanbieding en maak de deal rond.

  5. Installatie

    Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de specialisten. De specialist monteert het zonneschermen of de jaloezieën zoals besproken. Test of de totale constructie correct is aangesloten. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Oosterend

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Oosterend is ideaal om een fijn binnenklimaat te creëren. Tevens werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel producten zoals rolluiken werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende kleuren en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €250 tot wel €2550. In het stukje hierna beoordelen we de meest praktische producten.

Praktische knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. 2 knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Belangrijk: het systeem kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De onkosten liggen zo tussen de €850 tot wel €2275.

  • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
  • Uitval tot wel drie meter.
  • Te bestellen met draadloze bediening.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Veel gekozen bij grote ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De onkosten liggen zo tussen de €375 tot €1200.

  • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
  • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
  • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Prijzen en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Oosterend is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten. Andersom kan dat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De onkosten liggen tussen de €200 – €1200.

  • De montage kan in de dag en op de dag.
  • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
  • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, op maat te bestellen, je hebt minder last van geluid, en houden in de winter de kou buiten de deur. Evenzeer hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €370 – €1425 voor rolluiken bestellen in Oosterend.

  • Te koop met band/koord of motor.
  • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
  • Werkt inbraakwerend.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen bedragen tussen de €710 tot €1825.

  • Stijlvol en klassiek.
  • Je uitzicht blijft behouden.
  • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

  • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
  • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
  • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
  • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Oosterend: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijsindicaties bedragen tussen de €320 en €950. In de box hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, makkelijk te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kun jij kopen in oneindig veel kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Men biedt allerlei types zoals elektrische, kiepkantelraam, transparante, dakraam, verduisterende, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen schommelen tussen de €52,50 en €155.

  • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
  • Rolgordijnen kopen in Oosterend: heel simpel zelf te plaatsen.
  • Te koop in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en unieke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Tevens zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €110 tot zo’n €425.

  • Nemen weinig plek in beslag.
  • Online samenstellen voor maatwerk.
  • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen verschillende modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Je moet denken aan een prijs van €50 oplopend tot €155.

  • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
  • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
  • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Oosterend: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of band. In het assortiment zitten gigantisch veel dessins en materialen als onder andere hout, bamboe, stof, kunststof, PVC. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de zichtlijnen, licht en beschutting. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht prijzen van €67,5 tot zo’n €240.

  • Eventueel ook half open te zetten.
  • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
  • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals hout, kunststof, aluminium, bamboe, pvc. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn goed schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €50. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

  • Van elegant tot robuust.
  • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
  • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Oosterend op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn ambachtelijke modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds zijn decoratief en functioneel, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, ronde ramen, vaste ramen, draaikiepramen, dakramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten bij om en nabij de €490. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €940.

  • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
  • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
  • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oosterend zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: inzethor, plissé hor, lamellenhor, voorzethor, hordeur, rolhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaal duo-plissé hor. Dit systeem houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten beginnen bij circa €75 en bedragen voor een luxe model zo’n €575.

  • Breed inzetbaar: schuifraam, tuimelraam, uitzetraam, valraam, vast raam, draai-kiepraam.
  • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
  • Ideaal als je last hebt van hooikoorts.

Passende raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang verschillende aanbiedingen in je mailbox

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 30 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende aspecten: de productcategorie, het materiaal, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In het overzicht hierna tref je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Oosterend in april 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmschermtot 7 meter breed€845 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€360 – €1325
Screens100 cm – 400 cm breed€240 – €1025
Rolluiktot 4 meter breed€325 – €1450
RolgordijnTot 300 cm breed€50 – €170
Lamellen200 x 200 cm€80 – €190
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €250
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €360
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die goede producten en service leveren. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Oosterend. In het schema hieronder bieden wij een toelichting op de grootste merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

  • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
  • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
  • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
  • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
  • Heroal: hoogwaardige producten vervaardigd in Duitse productielocaties.
  • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
  • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
  • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
  • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
  • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
  • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
  • Veneta: altijd 100% maatwerk, gratis advies en goedkoper dan de winkel.
  • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma & Bol.com, Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido.
  • Bekijk ook: Toppoint, Weinor, Bece, Roma, Novoferm, Deponti & Sunway, Copaco, Milano, Lumenguard, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Terschelling

Goedkope zonwering kopen in Oosterend? Of ben je op zoek naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In de volgende tabel bieden wij contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Misschien kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal ontdek je ook monteurs en bedrijven in Formerum, Grou en Lies.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke kamer vraagt om een ander soort vitrage die matcht met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonwering voor binnen en buiten voor iedere ruimte in de woning.

  • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
  • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
  • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
  • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
  • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
  • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
  • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kan het al snel 30 graden worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, innovatie parasols of maatwerk houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten toepassen. Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenzonwering.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De perfecte zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de staat van de gevels en het kozijn en wat je maximaal wilt uitgeven. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in een heleboel kleuren, soorten materialen en prijzen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Oosterend?

De prijsindicaties van zonwering wisselen enorm. De geschatte prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Denk bij markiezen aan +/- €650. Buitenscreens €215 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een zonnescherm betaal je om en nabij de €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €700). Een normaal rolluik kost €465. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €300 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €795). Betaalbare producten voor binnen zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €135 per raampartij). De totale onkosten hangen af van: het type / model, de afmetingen, de keuzes in bediening, materiaaltypes, motiefjes en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Oosterend?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het opmeten en monteren. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage en inmeetservice in Oosterend. In die situaties komt een capabele vakman die ieder kozijn opmeet aan huis. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het zonnescherm volgens de documentatie ophangen. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd optimale zonnewering, langere garantieperiodes en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme is op zich ok, alleen het kan handzamer. Draadloze bediening (met een tijdschakelaar, mobiele app, draaiknop, handzender) zorgt ervoor dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij slecht weer kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1794, 8897

Plaats een reactie