Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Grou vergelijken

Profiteren van meer schaduw met zonwering in Grou? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is er al vanaf €67,50. Goede buitenzonwering als een screen werkt het beste om de zon en warmte te weren. In veel situaties geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je gigantisch veel diverse producten. Op deze pagina doorzoek je een handig stappenplan waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens geven we de geschatte kosten en een lijst met lokale zonwering specialisten in Grou en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-grou

Zonnescherm laten plaatsen in Grou

Wil jij het laten monteren door een vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Grou via een lokale zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem op de juiste wijze aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een professional

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, wat extra privacy realiseren, inbraakwerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar het opgehangen moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of bij de slaapkamers. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De goedkoopste modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en leukste keuzemogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles ingevuld? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Grou en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor het montageteam. De installateur levert het zonneschermen of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Test of de totale constructie correct is gemonteerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Tevens is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Inzicht in de kosten van raambekleders in Grou

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Grou is het meest doeltreffend om warmte in huis tegen te gaan. Tevens is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Diverse systemen zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei designs en maten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €300 tot wel €2650. In het stukje hierna lees je informatie over de meest praktische keuzes.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. D.m.v. de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Door dit mechanisme is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Noemenswaardig: het systeem kan beschadigen bij harde wind. De tarieven komen uit tussen de €925 tot zo’n €2050.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Moderne eigentijdse look.

Waarom kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een eenvoudige manier om een raam te beschermen tegen zon. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is heel geschikt voor kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De onkosten liggen tussen de €300 tot wel €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Grou is ideaal als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het materiaal acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: wanneer je het screendoek uitdraait moet het raam dicht blijven. De prijzen bedragen tussen de €375 t/m €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je behoudt jouw privacy.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en hebben een isolerende werking. Bovendien biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 opties: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De prijzen liggen tussen de €310 – €1500 voor rolluiken bestellen in Grou.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Tips voor markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij brocante woningen. Het heeft een positief effect op het karakter van van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De normale tarieven variëren tussen de €640 tot wel €1800.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een lage temperatuur in de woonkamer via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Grou: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Het voorkomt dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Tevens kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen liggen tussen de €350 tot €950. In de onderstaande keuzegids lees je informatie over de meest geplaatste opties.

Rolgordijnen: waarom is dit interessant?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel op te hangen, eenvoudig in gebruik en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen kun jij kopen in honderden dessins en kleuren zodat het in iedere woning past. Je hebt verschillende types zoals dakraam, transparante, lichtdoorlatende, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €50,00 tot €155.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Grou: zonder problemen zelf te installeren.
 • Te koop in mooie stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen bieden een knusse en brocante ambiance aan je woning. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Bovendien zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan prijsindicaties van €90 tot wel €375.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Er zijn allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Verwacht prijsindicaties van €50 tot wel €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Grou: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een koord of ladderband. Leveranciers bieden tientallen systemen en materialen als bijvoorbeeld hout, kunststof, bamboe, stof, PVC. Door de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: je moet ze regelmatig afstoffen. Je moet denken aan een prijs van €72,5 tot €200.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals stof, bamboe, pvc, hout, aluminium. Toe te passen voor lange / grote ramen en passen perfect bij een elegant en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De prijsverwachtingen starten vanaf €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Grou op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en bovendien erg milieuvriendelijk. Te monteren op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, uitzetramen, vaste ramen, valramen, ronde ramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen starten bij om en nabij de €460. Voor dure modellen kun je rekenen op €940.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Grou geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit type houdt ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De kostprijzen beginnen bij €80. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €550.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, draairaam, valraam, uitzetraam, schuifraam, vast raam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

De mooiste raamdecoratie voor elk raam of deur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden berekend door te kijken naar verschillende aspecten: het type model, materiaalgebruik, de afmeting en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In de volgende tabel tref je de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Grou in mei 2024.

Categorie zonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€870 – €2375
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€350 – €1400
Screens200 cm – 400 cm breed€240 – €1050
Rolluik300 – 450 cm breed€315 – €1300
RolgordijnTot 250 cm breed€50 – €145
Lamellen250 x 250 cm€55 – €225
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €260
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke montagepartner heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Grou. In het volgende blokje bieden wij een overzicht met de grootste merken. Daarmee kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: verduisterende buitenzonwering voor dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Hornbach, Praxis & Bol.com, Formido, Wehkamp, FonQ, Kwantum.
 • Andere merken: Husol, Weinor, Novoferm, Deponti, Toppoint, Roma en Schlappi, Copaco, Swela, Lumenguard, Sunway, Milano.

Zonwering experts in regio van Leeuwarden

Goedkope zonwering kopen in Grou? Zoeken naar een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? Hierna bespreken we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via deze vergelijker ontdek je ook fabrikanten en showrooms in Lies, Warten en Hoorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest ideale zonwering voor binnen en buiten per ruimte.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: meet alle is, koop rolgordijnen op maat en monteer de producten binnen enkele minuten.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras en Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest geschikte zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: de raamgrootte, de ligging van je huis, jouw woonsituatie en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te bestellen is in velerlei kleuren, designs en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar valt wel meer op (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Grou?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte onkosten hebben we voor je uitgezocht. Markiezen zijn zo’n €550. Zonnescreens €245 per raampartij. In het geval van een terraszonwering betaal je om en nabij de €1050. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een standaard rolluik kost €465. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €755). Voordelige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €125 per kozijn). De totale kosten worden berekend a.d.h.v. het product, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, kleuren en montagetarieven.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Grou?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Grou. Er komt dan een lokale installateur die elk raam / kozijn inspecteert, gewoon op locatie. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het zonnescherm goed monteren. Dankzij deze service profiteer je van efficiënte zonnewering, extra fabrieksgarantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig model met windwerk of slingerstang is voldoende, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (mobiele app, handzender, tijdschakelaar, draaiknop) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het regent is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken & schermen komen uit rond de €550.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9000, 9001

Plaats een reactie