Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Terschelling vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Terschelling? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €82,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is het meest effectief om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In veel gevallen geeft een zonnescherm plekjes met schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan gigantisch veel afzonderlijke toepassingen. Via onze site verstrekken we een uitgebreid advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Daarbij delen we gemiddelde tarieven en een lijst met verschillende zonwering specialisten in Terschelling (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-terschelling

Zonnescherm laten plaatsen in Terschelling

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Terschelling via een professionele zonwering specialist is een goed idee. Je bent dan verzekerd dat het systeem op de juiste manier aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en dat de bediening perfect werkt. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met vakspecialisten uit de buurt. In de volgende alinea staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een professional

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk type systeem aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. de screens of de rolgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, energie besparen, zorgen voor meer privacy, inbraakwerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Geef de maten door van het product. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld achter- of naast het huis of op de eerste verdieping. Voeg foto’s toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest nieuwe keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Voer jouw adresgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Terschelling en omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en maak de deal rond.

 5. Monteren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de installateurs. Het installatiebedrijf plaatst het uitvalscherm of de duettes zoals overeengekomen. Controleer of het netjes is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Terschelling

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Terschelling is de meest efficiënte manier om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op korte afstand van je huis. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Enkele varianten zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in diverse kleuren en groottes. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 – €2525. In het volgende gedeelte lees je de voordelen en nadelen van de meest gekozen modellen.

Een aangenaam klimaat met knikarmschermen & terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Door middel van 2 uitstraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Hiermee is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek in de tuin. Belangrijk: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven schommelen tussen de €900 tot €2075.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je kunt rekenen op plaatselijk veel schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Een goede keuze bij grote ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De verwachte kosten bedragen tussen de €375 tot wel €1300.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Terschelling is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn niet zo vatbaar voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In het geval van daglicht kun je deels naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Belangrijk: als het screendoek omlaag is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen komen uit tussen de €400 tot €1050.

 • De cassette is klein en compact.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze zijn zeer warmtewerend, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra voordeel werken ze ook inbraakpreventief. Binnen dit segment heb je 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De onkosten liggen tussen de €250 tot zo’n €1500 voor rolluiken bestellen in Terschelling.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen zie je met name bij klassiek getinte huizen. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van de woning. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen bedragen tussen de €670 tot wel €1750.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Terschelling: alle mogelijkheden voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Ook brengt het extra sfeer in huis. En het leuke is: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijsindicaties variëren tussen de €330 – €800. In de box hieronder lees je de voordelen en nadelen van de meest aantrekkelijke modellen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, probleemloos op te hangen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te koop in talloze prints en kleuren. zodat het in iedere woning past. Er bestaan diverse modellen zoals verduisterende, lichtdoorlatende, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De prijzen bedragen tussen de €47,50 en €175.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Terschelling: eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Aanbod in interessante stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en karakteristieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met onkosten van €95 oplopend tot €325.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: verkrijgbaar in veel kleuren

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Fraaie raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen allerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie prijsindicaties van €62,5 tot wel €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Terschelling: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale platen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Leveranciers bieden oneindig veel systemen en materialen als o.a. aluminium, stof, kunststof, hout, PVC. Met houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een prijs van €67,5 oplopend tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals aluminium, stof, pvc, bamboe, kunststof. Geschikt voor brede / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De prijzen beginnen bij €80. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Terschelling inclusief plaatsing

Shutters zijn strakke binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals valramen, dakramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De onkosten starten vanaf €410 en bedragen voor een luxe model zo’n €930.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Terschelling zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, vliegen en ander ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, rolhor, plissé hor, voorzethor, inzethor, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit alternatief houdt kleine dieren buiten de deur en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De onkosten starten vanaf €75. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €775.

 • Past op bijna elk raam: tuimelraam, valraam, draai-kiepraam, vast raam, draairaam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De juiste raamdecoratie voor elke interieurstijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van professionele winkels

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 hangen af van velerlei aspecten: het soort product, het materiaal, de gewenste afmeting en afwerking plus bediening. In het volgende blokje vind je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Terschelling in april 2024.

ZonweringAfmetingGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€870 – €2175
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€365 – €1500
Screenstot 4 meter breed€270 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€290 – €1350
Rolgordijn200 x 60 cm€80 – €150
Lamellen200 x 180 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 150 cm€80 – €200
Plisségordijnen200 cm breed€125 – €340
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Meest gekozen merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Terschelling. In de tabel hieronder verstrekken we een aanvulling op de grootste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: hoge kwaliteit raambekleding en uitgebreide kleurencollectie.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma en Leen Bakker, Wehkamp, Formido, Kwantum, Bol.com.
 • Andere merken: Novoferm, Bece, Deponti, Weinor, Toppoint, Husol & Lumenguard, Copaco, Dickson, Schlappi, Milano, Sunway.

Bekijk zonwering experts in de buurt van Terschelling

Goedkope zonwering kopen in Terschelling? Wil jij contact leggen met een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het schema hieronder bieden wij gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via dit platform bekijk je ook montagepartners en verkooppunten in Vlieland, Waadhoeke en Súdwest-Fryslân.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft een bepaalde vitrage nodig die afgestemd is op de uitstraling van de kamer. We verstrekken hieronder wat details over de meest gekozen zonweringsmodellen voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy tijdens het douchen door vochtwerende raambekleding.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras of Serre
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Je kunt kiezen uit veel soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Klik eventueel direct verder naar:

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering die past bij jouw wensen realiseer je door te kijken naar: de benodigde afmetingen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te bestellen is in diverse kleuren, soorten materialen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft een gezond binnenklimaat, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Terschelling?

De verwachte kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De normale kosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €650. Buitenscreens €280 per raampartij. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1100. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een standaard rolluik kost €470. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €815). Gunstiger geprijsde opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €105 op basis van 1 raam). De totale tarieven worden gecalculeerd door te kijken naar type systeem, de maximale lengte, soort bediening, de materiaalsoort, vormen / kleuren en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Terschelling?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage en inmeetservice in Terschelling. In dat geval komt in lokale montagepartner die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Vervolgens kan de montagepartner de zonwering op de goede manier vastzetten. Dankzij deze dienstverlening geniet je van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met opwindmechanisme werkt prima, echter het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon doorbreekt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens bedragen zo’n €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8880, 8881Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie