Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Formerum vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Formerum? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam en kan je al kopen vanaf €90,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is geschikt om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties geeft een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is vaak aantrekkelijk geprijsd en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er bestaan tientallen verschillende producten. Via onze site kan je aan de slag met een concreet advies waarin we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop geven we een indicatie van de kosten en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Formerum (werkgebied).

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Heeft een isolerende werking en verminderd stookkosten.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-formerum

Zonnescherm laten plaatsen in Formerum

Wil je alles vakkundig laten installeren of wil je snel genieten van je nieuwe aankoop? Een voordelig zonnescherm installeren in Formerum via een betrouwbare zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het scherm juist aangebracht wordt, dat je garantie geldig blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig experts die werkzaam zijn in de regio. In de onderstaande koopgids staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Om te beginnen kies je welk soort systeem past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de jaloezieën. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers tegenhouden, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Afmetingen

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De simpelste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Formerum en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de experts. De montage-specialist plaatst het terrasscherm of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of het volgens de handleiding is vastgezet. Vraag altijd om een demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Formerum

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Formerum wordt met name toegepast om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Verder werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Enkele opties zoals het rolluik zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in allerlei materialen en maten. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 – €2925. In de koopgids hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest verkochte toepassingen.

Uitleg over knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de vaste knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Zo blijft de ruimte gewoon beloopbaar en zal het veel schaduw geven bij de muren. Belangrijk: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De verwachte prijzen variëren tussen de €850 tot wel €2225.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je behoudt de leefruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Laten plaatsen van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Je bereikt hiermee plaatselijk veel schaduw zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een vaak gekozen optie bij grote raampartijen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De onkosten variëren tussen de €425 – €1275.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Ook geschikt voor hoge gebouwen en appartementencomplexen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

Uitleg over screens

Screens op maat laten maken in Formerum is zeer geschikt als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen bedragen tussen de €325 t/m €1175.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 modellen: het voorzetrolluik bevestigt men boven het raam aan de buitengevel, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijsindicaties liggen tussen de €290 tot €1325 voor rolluiken bestellen in Formerum.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Enorm lange levensduur.

Meer informatie over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij rijksmonumenten. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van het pand. Naast de basismodellen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De kosten bedragen tussen de €690 tot €1925.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een lage temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Formerum: bekijk systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Middels raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Evenzeer kan het ook echt een eyecatcher zijn. Een mooi neveneffect: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De onkosten liggen tussen de €380 – €925. In het bijgaande stukje lees je de voordelen en nadelen van de veelbesproken toepassingen.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te installeren, eenvoudig in gebruik en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in oneindig veel soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals waterafstotende, transparante, elektrische, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende en de duo rolgordijnen. De kosten liggen zo tussen de €50,00 – €165.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Formerum: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Te bestellen in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: specificaties en kosten

Vouwgordijnen geven een luxe en landelijke uitstraling aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijzen van €90 tot €325.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze zijn erg zonwerend. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Houd rekening met onkosten van €62,5 tot wel €170.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Formerum: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of band. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel kleuren en materialen zoals o.a. aluminium, stof, kunststof, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijzen van €80 tot wel €210.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes gefabriceerd van o.a. pvc, hout, kunststof, bamboe, aluminium. Handig voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een chique en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook in een badkamer ophangen. De tarieven beginnen bij €55. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €175.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Formerum met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn unieke producten die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, schuiframen, uitzetramen, ronde ramen, dakramen, valramen. Belangrijk: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten vanaf €480 en bedragen voor een luxe model zo’n €870.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Formerum zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, inzethor, rolhor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De onkosten starten bij gemiddeld €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €550.

 • Geschikt voor o.a.: valraam, uitzetraam, draai-kiepraam, draairaam, schuifraam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd via meerdere aspecten: het artikel, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en het soort bediening. In het schema hieronder verstrekken we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Formerum in mei 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€830 – €2300
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€365 – €1550
Screenstot 4 meter breed€285 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€300 – €1250
Rolgordijn200 x 60 cm€75 – €160
Lamellen200 x 200 cm€55 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€75 – €270
Plisségordijnen160 cm breed€115 – €370
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die jou goed kunnen ondersteunen. Elke winkel heeft zijn unieke toepassingen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Formerum. In het overzicht hierna tref je een aanvulling op de populairste merken. Zodoende kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: voor ieder raam een passende oplossing.
 • Heroal: innovatieven oplossingen voor ramen en (schuif)deuren.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach & FonQ, Kwantum, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Overige merken: Bece, Husol, Novoferm, Weinor, Toppoint, Deponti & Swela, Copaco, Dickson, Schlappi, Lumenguard, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Terschelling

Goedkope zonwering kopen in Formerum? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje vind je gegevens en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze regio. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Op dit portaal kom je ook in contact met fabrikanten en winkels in Midsland, Lies en Striep.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die perfect past bij jouw stijl. We informeren je graag verder over de meest gekochte binnen- en buitenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan de temperatuur flink oplopen. Men biedt veel soorten buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, betaalbare parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Screens.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest optimale zonnewering heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de kozijnen (kunststof / hout) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, dessins en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Formerum?

De tarieven van zonwering zijn per situatie anders. De normale investeringen helder naast elkaar gezet. Voor markiezen betaal je zo’n €675. Buitenscreens €200 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een terraszonwering ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1250. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €625). Een standaard rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €290 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (+/- €820). Voordelige soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het type / model, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, designs en plaatsingskosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Formerum?

Rondom zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Zoek vooraf alles goed uit omtrent inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage plus inmeetservice in Formerum. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele professional die de raampartij inmeet bij je thuis. Als de gehele bestelling binnen is zal een vakman het product volgens de documentatie monteren. Dankzij deze service geniet je altijd van uitstekende zonnewering, garantie en service en een fraai afgewerkt product.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is acceptabel, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (via een mobiele app, handzender, afstandsbediening, draaiknop) biedt al voordeel dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon gaat schijnen zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet heeft veel voordelen. De prijzen van smart rolluiken en screens beginnen bij €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8894

Plaats een reactie