Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gasselternijveen vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Gasselternijveen? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €95,00. Buitenzonwering zoals een rolluik is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of luxaflex is meestal een stuk goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Er zijn ontzettend veel verschillende systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een handig stappenplan waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Eveneens bieden we gemiddelde tarieven en een tabel met betrouwbare zonwering specialisten in Gasselternijveen en omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Je behoudt je privacy.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-gasselternijveen

Zonnescherm laten plaatsen in Gasselternijveen

Ben jij zelf niet heel erg handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Gasselternijveen via een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je mag er dan vanuit gaan dat het scherm juist aangebracht wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via deze vergelijker vind je gemakkelijk experts die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Kies een systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort systeem matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van het knikarmscherm of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoeling in huis, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, extra schaduw, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het systeem. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals aan de zijkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest gunstige modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe keuze is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je ontvangt tot 3 vrijblijvende offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Gasselternijveen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de monteurs. De montage-specialist hangt het zonnescherm, markiezen of de houten jaloezieën zoals overeengekomen. Ga altijd na of het netjes is aangebracht. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Soms kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Gasselternijveen

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Gasselternijveen werkt het beste om de zon en warmte te weren. Tevens geeft het je een prettige schaduwplek in je tuin of op het terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Diverse systemen zoals de populaire rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze kleuren en maten. Houd rekening met kosten tussen de €475 t/m €2750. In de keuzegids hieronder lees je informatie over de meest populaire keuzes.

Investeren in terrasschermen en knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat direct aan de buitengevel wordt gemonteerd. D.m.v. de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst kan je er gewoon onderdoor lopen en creëer je een heerlijke schaduwplek om te zitten. Tip: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De tarieven liggen tussen de €875 tot €2000.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Praktische uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om om zonlicht te beperken. Het geeft veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Het is heel geschikt voor grotere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen liggen tussen de €450 tot €1300.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Je kunt het scherm zelf zover uitdraaien als je wil.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Gasselternijveen komt perfect tot z’n recht als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar niet andersom. Let op: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen komen uit tussen de €400 tot wel €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijzen komen uit tussen de €360 t/m €1200 voor rolluiken bestellen in Gasselternijveen.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Schrikt inbrekers af.

Het kopen van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een stevig frame van hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij brocante woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van huizen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte tarieven liggen tussen de €640 en €1675.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een hypermodern systeem voor jouw woning.

Een fijne temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Gasselternijveen: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De kosten schommelen tussen de €300 – €975. In het onderstaande stuk geven we een toelichting op de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is betaalbaar, makkelijk op te hangen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in talloze soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Je hebt diverse varianten zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende, transparante, elektrische en speciale duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €60,00 tot €190.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gasselternijveen: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Verkrijgbaar in prachtige stoffen en luxe modellen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen geven een knusse en authentieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Tevens kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met onkosten van €95 tot €400.

 • Voor een knus interieur.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Raambekleders werken met een prijs van €57,5 oplopend tot €170.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Gasselternijveen: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of elektrisch systeem. In het assortiment zitten ontzettend veel vormen en materialen zoals bijvoorbeeld hout, PVC, bamboe, kunststof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën regel je met één beweging de zichtlijnen, licht en beschutting. Disclaimer: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Verwacht een tarief van €77,5 tot zo’n €240.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, bamboe, pvc, stof, hout. Handig voor lange / grote ramen en passen perfect bij een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, zijn makkelijk te reinigen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De tarieven beginnen bij circa €50 en bedragen voor een luxe model zo’n €190.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Gasselternijveen op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn erg gewild, ze zijn overal toepasbaar en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen. Advies: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €400. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Gasselternijveen zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen ongedierte en andere insecten. Er zijn diverse modellen: inzethor, hordeur, rolhor, lamellenhor, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit model houdt kleine dieren buitenshuis en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De investeringen beginnen bij €65. Voor dure modellen kun je rekenen op €800.

 • Te monteren op: tuimelraam, draai-kiepraam, uitzetraam, valraam, schuifraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke smaak

Direct meerdere aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 21 juli 2024 zijn afhankelijk van allerlei onderdelen: het model, de materiaalsoort, de afmetingen en het soort bediening. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Gasselternijveen in juli 2024.

ZonweringGrootteGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2000
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€360 – €1375
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1025
Rolluik2 – 4 meter breed€290 – €1200
Rolgordijn200 x 100 cm€70 – €175
Lamellen200 x 200 cm€65 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€80 – €250
Plisségordijnen170 cm breed€115 – €350
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Gasselternijveen. In de tabel hierna vind je details over de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: een begrip in de zonweringbranche.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: extra comfort door de automatisering en besturingssystemen.
 • Renson: moderne gevelbekleding systemen die gemakkelijk te plaatsen zijn.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: jouw rolluiken, screens en elektrische zonneschermen geautomatiseerde bedienen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis & Kwantum, Wehkamp, Formido, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Husol, Roma, Novoferm, Weinor, Bece, Deponti & Swela, Lumenguard, Copaco, Dickson, Sunway, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Gasselternijveen? Wil jij contact leggen met een goed zonweringsbedrijf in jouw regio? Hieronder delen we bedrijven en adressen van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in deze gemeente. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze zonwering-website bekijk je ook installateurs en winkels in Donderen, Gasselternijveenschemond en Gieterveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke kamer heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die in lijn is met jouw interieurstijl. We geven je nu een verdieping in de mooiste zonwering types per ruimte.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen kun je genieten van meer schaduw en comfort in de living.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
In de de zomermaanden zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men verkoopt veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten ophangen. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De ideaalste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: de breedte van de ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat het geleverd kan worden in praktisch alle kleuren, modellen en prijssegmenten. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Gasselternijveen?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De standaard investeringen helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €575. Screens €270 per raam. Bij een knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €775). Een normaal rolluik kost €460. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per raam / kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (zo’n €765). Betaalbare keuzes zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te bestellen vanaf €140 op basis van één kozijn). De totale prijzen hangen af van: het type / model, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, het materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Gasselternijveen?

Als je kijkt naar zonweringsproducten, dan heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echt kan je ook profiteren van montage met inmeetservice in Gasselternijveen. Hierbij komt een ervaren monteur die ieder kozijn bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman de producten op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met windwerk of slingerstang is werkbaar, alleen het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) zorgt ervoor dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij extreem weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De tarieven van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €550.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9514

Plaats een reactie