Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Gasselternijveenschemond vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Gasselternijveenschemond? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De tarieven starten bij zo’n €87,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een rolluik is geschikt om de zon buitenshuis te houden. Daarbij creëert een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende producten. Via onze site geven we een complete gids waar we stilstaan bij alle mogelijke systemen. Daarbij bieden we een indicatie van de kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Gasselternijveenschemond en de directe omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-gasselternijveenschemond

Zonnescherm laten plaatsen in Gasselternijveenschemond

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Gasselternijveenschemond via een erkende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent dan verzekerd dat het systeem degelijk aangebracht wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je razendsnel bedrijven die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Selecteer een systeem

  De eerste vraag is welk type zonwering je nodig hebt. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, energie besparen, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Meet de maten op

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Geef ook aan waar het opgehangen moet worden. Dit kan zijn plaatsing achter het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Opties voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Leveranciers vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Gasselternijveenschemond en regio. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Monteren

  Demonteer de oude zonwering en maak alles netjes voor de vakmannen. De specialist installeert de screens of de duettes op de gewenste manier. Loop na of de totale constructie correct is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Inzicht in de kosten van raambekleders in Gasselternijveenschemond

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Gasselternijveenschemond is de meest efficiënte manier om warmte in huis tegen te gaan. In aanvulling daarop geeft het je een prettige schaduwplek op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Diverse varianten zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €300 tot €2925. In het stukje hierna leggen we alles uit over de beste systemen.

Handige terrasschermen en knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zodoende is het vloeroppervlak eronder goed begaanbaar en geniet je van een fijne schaduwplek bij de muren. Tip: het schermdoek kan verkleuren bij langdurig gebruik. De kosten komen uit tussen de €925 – €2200.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om een raam in de schaduw te brengen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor ramen die dicht blijven waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De normale prijzen komen uit tussen de €375 tot zo’n €1350.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Kan goed tegen een stootje.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Gasselternijveenschemond is een prima keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn eenvoudig schoon te houden. De screendoeken bestaan uit glasvezel of polyester. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Voorwaarden: als het screendoek omlaag is kan je het raam niet openen. De verwachte prijzen schommelen tussen de €200 en €1200.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn eenvoudig in gebruik, eenvoudig in te meten, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De prijzen variëren tussen de €250 – €1400 voor rolluiken bestellen in Gasselternijveenschemond.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

De beste markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een constructie van hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze beïnvloeden een nostalgische uitstraling van het gebouw. Daarnaast kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De kosten bedragen tussen de €640 tot zo’n €1700.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Gasselternijveenschemond: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Via raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt zodat je de hitte buiten kunt houden. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De prijzen bedragen tussen de €300 en €925. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Ze hebben gunstige prijzen, gemakkelijk op te hangen, iedereen kan het gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei designs en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er bestaan diverse varianten zoals verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende, transparante en hippe duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €45,00 – €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Gasselternijveenschemond: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in interessante stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie onkosten van €100 tot wel €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit veel producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Wees voorbereid op kosten van €50 tot +/- €180.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Gasselternijveenschemond: specificaties en kosten

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een handig koord of ketting. In het assortiment zitten mega veel modellen en materialen als bijv. kunststof, bamboe, stof, PVC, aluminium. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Let op: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Wees voorbereid op tarieven van €75 tot zo’n €200.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen die worden gemaakt van stof, pvc, bamboe, kunststof, hout. Handig voor kolossale / grote ramen en sluiten goed aan op een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn goed schoon te houden en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €60. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Gasselternijveenschemond op maat geproduceerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je interieur een boost geven. Blinds zijn sfeervol, ze verhogen de waarde van jouw woning en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen, valramen, ronde ramen. Goed om te weten: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kosten starten vanaf €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €930.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Gasselternijveenschemond zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van vliegen en muggen. Je kunt o.a. kiezen uit: voorzethor, lamellenhor, rolhor, hor met scharnier, plissé hor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: de hor houdt de zon niet tegen. Je kunt je dan beter verdiepen in een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €77,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €550.

 • Te monteren op: tuimelraam, vast raam, valraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse thema’s: het model, het materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. Hieronder bieden wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Gasselternijveenschemond in juli 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmschermtot 6 meter breed€820 – €2075
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€385 – €1350
Screens100 cm – 300 cm breed€240 – €1025
Rolluiktot 4,5 meter breed€305 – €1350
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €140
Lamellen100 x 250 cm€55 – €215
Jaloezieën100 x 250 cm€85 – €230
Plisségordijnen100 x 150 cm€125 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Drenthe.

Vergelijk merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders met allemaal een uniek aanbod. Elke montagepartner heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Gasselternijveenschemond. In de onderstaande tabel bekijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: een uitgebreid assortiment voor particulieren en zakelijke markt.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: elektrische zonneschermen, rolluiken, screens en raamdecoratie bedienen met een app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, IKEA, Hubo, Karwei, Gamma & FonQ, Wehkamp, Formido, Bol.com, Leen Bakker.
 • Zie ook: Bece, Roma, Deponti, Weinor, Novoferm, Toppoint en Lumenguard, Swela, Milano, Schlappi, Copaco, Sunway.

Zonwering experts in de buurt van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Gasselternijveenschemond? In contact komen met een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? Hieronder bespreken we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site bekijk je ook fabrikanten en shops in Gieterveen, Nieuw-Buinen en Nieuwediep.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die matcht met de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest verkochte zonwering voor binnen en buiten voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: met verduisterende gordijnen of shutters kun je een prima sfeer realiseren.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: kies voor een voordelige optie zoals rolgordijnen op maat en plaats het zelf.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras en Serre
Ook in Nederland kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Er bestaan veel soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten aanbrengen. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De ideaalste zonnewering is afhankelijk van de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en wat je maximaal wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het geleverd kan worden in diverse kleuren, vormen en budgetten. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Gasselternijveenschemond?

De onkosten voor zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte prijzen hebben we hierna voor je opgesomd. Markiezen kosten zo’n €575. Screens €290 per kozijn. In het geval van een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1225. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €465. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €250 per raam / kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €780). Betaalbare soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €120 per raam / kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het product, het formaat, soort bediening, het soort materiaal, kleuren en installatiewerk.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Gasselternijveenschemond?

Rondom zonweringsproducten heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op het opmeten en monteren. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar ook gebruik maken van de montage met inmeetservice in Gasselternijveenschemond. Hierbij komt een deskundige expert die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de monteur het zonnescherm fatsoenlijk vastzetten. Op die manier ben je zeker van fantastische zonnewering, extra fabrieksgarantie en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met slinger is voldoende, maar het kan toch nog handzamer. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9515

Plaats een reactie