Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Nieuw-Buinen vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Nieuw-Buinen? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Een goedkoop systeem is er al voor €57,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is zeer handig om de zon buitenshuis te houden. Soms creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Gordijnwinkels hebben ontzettend veel afzonderlijke modellen. Via onze site bieden we een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop bekijk je een indicatie van de kosten en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Nieuw-Buinen en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Het verhoogt jouw privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-nieuw-buinen

Zonnescherm laten plaatsen in Nieuw-Buinen

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Nieuw-Buinen middels een bekende zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat de installatie op de juiste wijze aangebracht wordt, dat niets beschadigt en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via onze vergelijkingstool kom je eenvoudig in contact met experts die werkzaam zijn in de regio. Hierna vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Kies allereerst welk soort systeem geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Je kunt het gebruiken voor o.a. het huis koeler maken, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van jouw installatie. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe van de situatie zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Meestal met een handige draaiknop, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en gebruiksvriendelijkste manier is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Nieuw-Buinen en de directe omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De specialist plaatst het terrasscherm of gordijnen zoals jij dat wilt. Controleer zorgvuldig of alles juist is opgehangen. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. Tevens kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Nieuw-Buinen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Nieuw-Buinen is de meest efficiënte manier om de zon en warmte te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige toepassingen zoals het rolluik verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €350 t/m €2825. In het volgende gedeelte bespreken we de meest verkochte toepassingen.

Korte info over terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Door middel van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Door dit mechanisme is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Advies: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De totale investeringen bedragen tussen de €875 en €2100.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Het installeren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €300 tot €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Kan goed tegen een stootje.

Het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Nieuw-Buinen is onmisbaar als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet openen. De kosten bedragen tussen de €375 t/m €1050.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De prijsindicaties schommelen tussen de €250 tot zo’n €1275 voor rolluiken bestellen in Nieuw-Buinen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Altijd met goede garantie.

Praktische markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Het is eigenlijk een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen veelvuldig toegepast bij rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van gebouwen. Naast het standaard model heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De prijzen komen uit tussen de €690 tot €1950.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een comfortabele temperatuur in je woning met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Nieuw-Buinen: alle gordijnen voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Met raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat de warmte geweerd wordt. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De tarieven variëren tussen de €330 – €875. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, eenvoudig op te hangen, iedereen kan het gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze bieden allerlei soorten zoals kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, transparante, elektrische, waterafstotende en unieke duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €65,00 tot €170.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Nieuw-Buinen: relatief eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Op maat verkrijgbaar in kleurrijke stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en karakteristieke uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met onkosten van €95 tot +/- €400.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Je hebt de keuze uit diverse systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht prijzen van €65 oplopend tot €185.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Nieuw-Buinen: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je 2 kanten op kan openzetten met een trekkoord. In het assortiment zitten tientallen dessins en materialen als bijv. PVC, kunststof, bamboe, stof, aluminium. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Advies: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Voorzie prijzen van €82,5 tot wel €250.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale latten van producten zoals stof, bamboe, pvc, aluminium, hout. Toe te passen voor lange / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, vragen niet om veel onderhoud en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De onkosten starten vanaf €55. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €175.

 • Geven een lang en elegant beeld van de ruimte.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Nieuw-Buinen direct van de fabriek

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die iets toevoegen aan jouw interieur. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame keuze. Aan te brengen op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, valramen, dakramen, uitzetramen, vaste ramen. Opmerking: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij zo’n €460 en lopen op tot €870.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Nieuw-Buinen zorgen voor voldoende ventilatie en werken uitstekend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: plissé hor, lamellenhor, rolhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij zo’n €65. Voor luxe versie moet je rekening houden met €525.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, valraam, vast raam, tuimelraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale specialisten

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten: het type model, het soort materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het overzicht hierna bespreken we de actuele kosten van het laten plaatsen van zonwering in Nieuw-Buinen in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingGemiddelde kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€875 – €2200
Uitvalscherm200 – 600 cm breed€375 – €1300
Screenstot 4 meter breed€270 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€300 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€75 – €170
Lamellen250 x 150 cm€65 – €215
Jaloezieën100 x 220 cm€65 – €230
Plisségordijnen150 cm breed€100 – €300
Kostenindicatie zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken die goede producten en service leveren. Elke montagepartner heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Nieuw-Buinen. In het volgende schema vergelijk je een toelichting op de meest bekende merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: innovatieve en gemakkelijk te bedienen elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Praxis, Karwei, Gamma en Wehkamp, Formido, Leen Bakker, Kwantum, Bol.com.
 • Zie ook: Roma, Bece, Deponti, Toppoint, Husol, Novoferm en Dickson, Copaco, Lumenguard, Milano, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in regio van Borger-Odoorn

Goedkope zonwering kopen in Nieuw-Buinen? Meer informatie over een vakkundig zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende blokje delen we contactgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Wellicht kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Via deze website ontdek je ook leveranciers en verkopers in Nieuwediep, Drouwenermond en Gasselternijveen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Uitleg over zonwering per ruimte

Elke woning vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We beschrijven nu de meest ideale zonweringssystemen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: goedkope rolgordijnen op maat kan je zelf plaatsen.
 • Balkon: neem een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De ideaalste zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, de buitenmuren (kozijnen) en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, motiefjes en prijssegmenten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zit wel altijd in het zicht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Nieuw-Buinen?

De investingen in zonwering zijn voor iedereen anders. De normale prijzen helder naast elkaar gezet. Markiezen kosten zo’n €625. Zonnescreens €230 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm stijgen de kosten al gauw naar €1225. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €625). Een basis rolluik kost €475. Voor jaloezieën betaal je zo’n €275 per raampartij. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (plusminus €800). Budget keuzes zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €115 per raam). De totale prijzen zijn afhankelijk van; het type / model, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het gewenste materiaal, kleuren en prints en montagekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Nieuw-Buinen?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar je kunt ook kiezen voor de montage & inmeetservice in Nieuw-Buinen. Hierbij komt er een ervaren installateur die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Kort daarna kan de installateur het systeem degelijk installeren. Zo heb je gegarandeerd goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Wil jij een de normale handbediening, afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met een handslinger werkt in de basis mooi, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat het veel tijd bespaart bij het gebruik. Bij extreem weer kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet geeft je meer flexibiliteit. De verwachte prijzen van smart rolluiken en schermen beginnen bij €575.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9520, 9521

Plaats een reactie