Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Geelbroek vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Geelbroek? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar. Het is er al vanaf €50,00. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een uitvalscherm is zeer handig om zonnewarmte buiten te houden. In veel situaties win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke oplossing. Via deze website vind je een praktische keuzegids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Daarbij geven we gemiddelde tarieven en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Geelbroek en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-geelbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Geelbroek

Ben je zelf niet technisch aangelegd of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Geelbroek door een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan zeker dat het geheel op de goede manier vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via onze vergelijkingstool regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: de warmte buitenshuis houden, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval beter controleren of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Nauwkeurig inmeten

  Kies de afmetingen van het product. Geef ook door waar het geïnstalleerd moet worden. Je kunt kiezen voor o.a. aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste bediening is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest nieuwe keuze is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Dan moet je de gegevens van je woning (adres) en telefoon/mail doorgeven. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Geelbroek en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installatie van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en leg eventuele spullen al klaar voor het montagebedrijf. De specialist installeert het uitvalscherm of gordijnen zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het product goed is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Offerte op maat van raambekleders in Geelbroek

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Geelbroek is het meest effectief om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Bekende toepassingen zoals bijvoorbeeld rolluiken schrikken inbrekers af en isoleren de woning tegen warmte, kou en geluid. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in diverse prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 tot wel €2800. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de beste modellen.

Meer informatie over terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. D.m.v. de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Disclaimer: het scherm is kwetsbaar bij harde wind. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €825 tot €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Het gemak van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een voordelige manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Veel gekozen bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De normale prijzen schommelen tussen de €400 t/m €1325.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Koopgids screens

Screens op maat laten maken in Geelbroek is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen weersinvloeden. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De verwachte tarieven liggen zo tussen de €225 tot wel €1100.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Uitdraaien kost maar weinig tijd.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is niet zo gek: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Ook werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 modellen: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijzen variëren tussen de €350 – €1325 voor rolluiken bestellen in Geelbroek.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het gemak van markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het wordt gekenmerkt door een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen veelvuldig toegepast bij sfeervolle woningen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten bedragen tussen de €600 tot €1600.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Altijd de juiste temperatuur in je woning via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Geelbroek: alle soorten voor binnen op een rij

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. En het leuke is: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €320 – €850. In het bijgaande stukje leggen we alles uit over de meest populaire systemen.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, gemakkelijk te bevestigen, simpel te gebruiken en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen zijn te bestellen in verscheidene designs en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er bestaan allerlei types zoals kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante, dakraam, waterafstotende, verduisterende en een duo rolgordijn. De prijzen komen uit tussen de €50,00 en €160.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Geelbroek: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Te bestellen in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een warme en authentieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kiest zelf hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie prijzen van €105 tot €300.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Ruime kleurkeuze en altijd maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Je moet denken aan prijsindicaties van €47,5 oplopend tot €160.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Geelbroek: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of band. Leveranciers bieden gigantisch veel modellen en materialen zoals bijvoorbeeld aluminium, kunststof, PVC, bamboe, hout. Via de houten jaloezieën kies je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Wees voorbereid op een prijskaartje van €72,5 tot €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale panelen gemaakt van bijv. aluminium, pvc, hout, bamboe, stof. Perfect voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven starten bij gemiddeld €55 en lopen op tot €180.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Geelbroek op maat geproduceerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn sfeervol, ze maken je woning meer waard en een milieuvriendelijke keuze. Past op bijna elk raam zoals vaste ramen, uitzetramen, ronde ramen, draaikiepramen, valramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De onkosten beginnen bij zo’n €460. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €930.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Geelbroek zorgen voor ventilatie in huis en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: inzethor, lamellenhor, hordeur, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit model weert kleine dieren en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De prijzen beginnen bij zo’n €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €700.

 • Past op bijna elk raam: draai-kiepraam, schuifraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, valraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 zijn afhankelijk van meerdere thema’s: de productcategorie, het gewenste materiaal, de afmeting en de manier van bedienen. Hierna tref je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Geelbroek in juli 2024.

Zonwering typeAfmetingVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€835 – €2000
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€360 – €1600
Screenstot 400 cm breed€290 – €1025
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1200
Rolgordijn100 x 150 cm€45 – €150
Lamellen100 x 50 cm€50 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€80 – €220
Plisségordijnen170 cm breed€125 – €300
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Geelbroek. In het volgende schema tonen wij een toelichting op de beste verkochte merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: strakke en luxe modellen en kwalitatieve hoogwaardige producten.
 • Verano: altijd 100% passende maatwerk producten voor jouw woning.
 • Zonnelux: voor grote als kleine ramen mooie op maat gemaakte raambekleding.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, Hornbach, Gamma, IKEA en FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Bekijk ook: Husol, Novoferm, Bece, Weinor, Roma, Deponti en Dickson, Milano, Sunway, Schlappi, Copaco, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Geelbroek? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hierna bekijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Mogelijk kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site ontdek je ook leveranciers en bedrijven in Nijlande, Eleveld en Eldersloo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een uniek type vitrage die in lijn is met de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest gekochte zonweringssystemen per ruimte en kamer.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: maak jouw slaapkamer helemaal geluidsdicht met geluidswerende gordijnen.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een zonnescherm of balkondoek zit je altijd lekker in de schaduw.

Serre & Terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Men biedt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten integreren. Wellicht vind je dit ook interessant: Jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in praktisch alle kleuren, modellen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Geelbroek?

De kosten van zonwering wisselen enorm. De huidige prijzen hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €650. Buitenscreens €225 per raampartij. In het geval van een terrasscherm moet je denken aan minimaal €1150. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €775). Een basis rolluik kost €485. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per raam / kozijn. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €770). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €140 per raam / kozijn). De totale bedragen worden beïnvloed door: type systeem, de grootte van het systeem, soort bediening, het soort materiaal, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Geelbroek?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Geelbroek. Dan komt er een gediplomeerde vakman die ieder raam bekijkt en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de vakman het product degelijk monteren. Met deze klusservice heb je gegarandeerd effectieve zonnewering, langere garantieperiodes en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handmatig met slingerstang of band, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig systeem met slinger werkt prima, maar het kan toch nog slimmer. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat werkt via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of screens liggen rond de €425.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9455

Plaats een reactie