Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Rolde vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in Rolde? Zonwering is er voor binnen en buiten en is al verkrijgbaar voor €95,00. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm werkt erg goed om je woning koel te houden. Vaak biedt een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er zijn bijzonder veel afzonderlijke soorten. Op deze pagina vind je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Tevens bieden we de huidige tarieven en een lijst met erkende zonwering specialisten in Rolde en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-rolde

Zonnescherm laten plaatsen in Rolde

Beschik je niet over het juiste gereedschap en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Rolde middels een bekende zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker het geheel fatsoenlijk aangebracht wordt, dat jouw garantie behouden blijft en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die werkzaam zijn in de regio. In de volgende alinea bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Systeem kiezen

  Kies allereerst welk type zonwering past bij jouw wensen. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een ruimte afkoelen, het verminderen van energiegebruik, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraak belemmerend, schaduwplekken realiseren, een kamer verduisteren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gekozen product. Geef ook door waar je het wilt laten plaatsen. Zoals achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste keuze is zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een praktische draaischakelaar, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en meest actuele oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Rolde en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Ga in op de meest gunstige aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montagebedrijf. De monteur monteert de screens of de lamellen zoals afgesproken. Loop na of het product goed is gemonteerd. Een demonstratie is gebruikelijk. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Rolde

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Rolde werkt het beste om een fijn binnenklimaat te creëren. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Sommige toepassingen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in velerlei vormen en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €250 – €2575. In het volgende hoofdstuk behandelen we de meest geziene toepassingen.

Nieuwe knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via 2 knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zo is de ruimte vrij toegankelijk en realiseer je een aangename schaduwplek bij de ramen. Tip: het zonnescherm is kwetsbaar bij harde wind. De normale tarieven schommelen tussen de €875 tot zo’n €2075.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • De doorloop blijft vrij.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Het is heel geschikt voor kleine ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De prijsindicaties liggen zo tussen de €300 t/m €1275.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Zeer windbestendig.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Rolde is het beste advies als je een strakke gevel wilt overhouden. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Let op: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De onkosten variëren tussen de €325 tot zo’n €1050.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • De zon krijgt geen kans om het raam te beschijnen.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Prijzen en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. De redenen zijn duidelijk: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en draagt ook in de winter bij aan minder stookkosten. Tevens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. We onderscheiden 3 keuzes: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De normale tarieven schommelen tussen de €330 tot €1500 voor rolluiken bestellen in Rolde.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Werkt inbraakwerend.

Uitleg over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem met een prachtige uitstraling. Het bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze geven een boost aan de sfeer van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De normale prijzen liggen zo tussen de €750 en €1850.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een lage temperatuur binnen en buiten door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Rolde: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Middels raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat de zon fel naar binnen schijnt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarnaast heeft het ook een decoratieve functie. Goed om te weten: raamdecoratie zorgt voor een stukje extra isolatie. De onkosten liggen zo tussen de €330 – €950. In het onderstaande stuk lees je informatie over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

Rolgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Ze hebben gunstige prijzen, moeiteloos te monteren, iedereen kan het gebruiken en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen worden aangeboden in tientallen soorten materialen en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er bestaan allerlei soorten zoals elektrische, transparante, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €62,50 en €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Rolde: gemakkelijk zelf te monteren.
 • Snel bezorgd in prachtige stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een sfeervolle en karakteristieke uitstraling aan een kamer. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Je moet denken aan een tarief van €115 tot €350.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Maatwerk is voor elk raam mogelijk.
 • Weinig onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: wat zijn de voordelen?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Ze verkopen meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Wees voorbereid op een prijs van €62,5 tot zo’n €185.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Rolde: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit gigantisch veel soorten en materialen als bijv. aluminium, kunststof, bamboe, hout, PVC. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de lichtinval en privacy. Advies: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Je moet denken aan een prijs van €67,5 oplopend tot €270.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals pvc, stof, hout, kunststof, aluminium. Geschikt voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kosten starten bij om en nabij de €80. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €195.

 • Van elegant tot robuust.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Rolde voor een unieke uitstraling

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een exclusieve uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, schuiframen, valramen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen. Kooptip: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De kostprijzen beginnen bij €460. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €900.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Rolde zorgen voor ventilatie in huis en zijn goed in het tegenhouden van ongedierte en andere insecten. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, plissé hor, inzethor, lamellenhor, hordeur, rolhor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Opmerking: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dit wel? Kies dan voor een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De tarieven starten vanaf €72,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €700.

 • Te monteren op: draairaam, tuimelraam, vast raam, draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die past in jouw interieur

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen in je mailbox

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 26 mei 2024 zijn afhankelijk van verschillende opties: het type product, de materiaalsoort, de afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het volgende blokje vind je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Rolde in mei 2024.

Categorie zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€830 – €2225
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€395 – €1550
Screens2 – 4 meter breed€260 – €1000
Rolluik300 – 450 cm breed€320 – €1450
Rolgordijn200 x 60 cm€55 – €165
Lamellen100 x 250 cm€75 – €210
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€125 – €330
Prijsindicatie zonnewering incl. monteren in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Elke aanbieder heeft zijn unieke toepassingen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Rolde. In het schema hierna verstrekken we informatie over de beste verkochte merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: 100% maatwerk en 100% tevredenheidsgarantie op jouw bestellingen.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, IKEA en Formido, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, FonQ.
 • Overweeg ook: Toppoint, Novoferm, Roma, Bece, Deponti, Husol en Lumenguard, Milano, Dickson, Copaco, Swela, Schlappi.

Zonwering experts in de buurt van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Rolde? Of zoek je een bekend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het overzicht hierna bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker kom je ook in contact met leveranciers en verkopers in Papenvoort, Nijlande en Marwijksoord.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om een ander soort vitrage die afgestemd is op de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: met comfortabele geluidswerend rolluiken en shades creëer jij een stille en aangename ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: kies voor een balkondoek of zonnescherm voor schaduw op hoogte.

Terras of Serre
Van juni t/m september kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bezoek ook onze pagina over: Screens.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest optimale zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de staat van de gevels en het kozijn en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in velerlei kleuren, stoffen en maatvoeringen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Rolde?

De verwachte kosten van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De verwachte prijzen hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €575. Screens €230 per raampartij. In het geval van een terrasscherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €825). Een instap-rolluik kost €455. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €265 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €845). Betaalbare keuzes zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €100 per kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; het type / model, de gewenste afmeting, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, designs en montagetarieven.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Rolde?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar je kunt ook kiezen voor de montage plus inmeetservice in Rolde. In die situaties komt een gespecialiseerde installateur die de raampartij opmeet aan huis. Als alle spullen binnen zijn kan de installateur het product juist bevestigen. Met deze klusservice geniet je altijd van uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en soms een onderhoudsbeurt.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor de normale handbediening, handzender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig zonnescherm met stang of band werkt prima, niettemin kan het slimmer. Draadloze bediening (met een mobiele app, tijdschakelaar, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij harde wind kan jouw zonnescherm soms automatisch reageren. Wanneer de zon aanwezig is zal het scherm ook direct reageren. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De prijzen van smart rolluiken of screens beginnen bij €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 9450, 9451

Plaats een reactie