Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Marwijksoord vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Marwijksoord? Zonwering is er voor binnen en buiten en regel je al vanaf €70,00. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is praktisch om zonnestralen te weren. Daarnaast creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Tegenwoordig heb je enorm veel afzonderlijke soorten. Op dit portaal check je een uitgebreide uitleg waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook bieden we gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Marwijksoord en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Minder last van inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-marwijksoord

Zonnescherm laten plaatsen in Marwijksoord

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Marwijksoord via een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het geheel goed opgehangen wordt, dat je garantie geldig blijft en dat het geheel goed werkt. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van leveranciers in de regio. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten plaatsen door een expert

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk soort zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: verkoelen, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbrekers afschrikken, extra schaduw, de lichtinval reguleren of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Je kunt kiezen voor o.a. achter- of naast het huis of boven bij de slaapvertrekken. Selecteer eventueel foto’s zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De standaard producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en effectiefste mogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  Alles geïnventariseerd? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Marwijksoord en omliggende plekken. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de experts. De professional hangt het terrasscherm of de jaloezieën zoals overeengekomen. Check of het volgens de handleiding is opgehangen. Laat hem/haar een demo geven. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Tevens kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Marwijksoord

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Marwijksoord wordt met name toegepast om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. In aanvulling daarop is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Veel producten zoals rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in allerlei vormen en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. De kosten variëren tussen de €300 en €2500. In onderstaande alinea behandelen we de meest praktische producten.

Laten plaatsen van terrasschermen & knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Aan de hand van de handige knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Zodoende behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Tip: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De verwachte kosten variëren tussen de €800 t/m €2175.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Kan eenvoudig worden ingeschoven.

Het comfort van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Je bereikt hiermee lekker veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Zeer praktisch bij vaste ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot wel €1300.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen die alleen naar binnen opengaan.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Marwijksoord is de perfecte keuze als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek bestaat veelal uit vezels van polyester of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Bij daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet even op een kier zetten. De prijzen liggen tussen de €250 tot €1000.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Te integreren in het kozijn.

Het gemak van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt geen inkijk, en ze verduisteren de slaapkamer. Bovendien schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 modellen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De prijzen liggen tussen de €260 tot zo’n €1225 voor rolluiken bestellen in Marwijksoord.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Het kopen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame wat afgewerkt is met een sterk doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij monumenten. Ze hebben invloed op een unieke uitstraling van het huis. Los van het normale model heb je ook het klapmodel en het petmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale tarieven liggen tussen de €630 tot €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Marwijksoord: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Zo kan je voorkomen dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De tarieven schommelen tussen de €320 – €900. Bijgaand beoordelen we de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, makkelijk zelf te plaatsen, simpele bediening en het is geschikt voor bijna elk raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in praktisch alle dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Er bestaan verschillende varianten zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, verduisterende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €45,00 en €165.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Marwijksoord: relatief eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Beschikbaar in allerlei stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en karakteristieke ambiance aan je huis. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Je moet denken aan prijzen van €110 tot €375.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Maatwerk mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en ze zijn erg zonwerend. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden velerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Denk aan tarieven van €65 tot €180.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Marwijksoord: alle informatie op een rij

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of zelfs met afstandsbediening. In het assortiment zitten mega veel kleuren en materialen zoals PVC, bamboe, aluminium, stof, hout. Via de houten jaloezieën heb je 100% controle over de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Raambekleders werken met een tarief van €67,5 oplopend tot €200.

 • Zonder moeite open te zetten (of te sluiten).
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals bamboe, aluminium, hout, kunststof, pvc. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een modern en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en kan je ook ophangen in de badkamer. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €60. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €185.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Marwijksoord op maat gemaakt

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn erg gewild, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, valramen, dakramen. Belangrijk: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven starten bij om en nabij de €490. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Marwijksoord bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen insecten en ongedierte. Er zijn diverse modellen: voorzethor, hor met scharnier, hordeur, lamellenhor, rolhor, plissé hor. Hooikoorts (of andere allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit type weert kleine dieren en voorkomt ook dat het erg snel warm wordt in huis. De prijsindicaties starten bij gemiddeld €87,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €550.

 • Geschikt voor o.a.: vast raam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden gecalculeerd via een aantal factoren: het model, materiaalgebruik, de gewenste afmeting en handmatige of elektrische bediening. In het schema hierna vind je de verwachte kosten van het laten plaatsen van zonwering in Marwijksoord in juli 2024.

Zonwering typeFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€865 – €2100
Uitvalschermtot 5 meter breed€365 – €1550
Screens1 – 4 meter breed€270 – €950
Rolluik2 – 4 meter breed€310 – €1450
Rolgordijntot 3 meter breed€45 – €170
Lamellen100 x 250 cm€45 – €220
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €200
Plisségordijnen100 x 130 cm€105 – €320
Verwachte kosten zonnewering incl. montage in de Provincie Drenthe.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken die je in je vergelijking kan meenemen. Elke leveranciers heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Marwijksoord. In de tabel hieronder bekijk je een toelichting op de meest bekende merken. Op basis daarvan kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: levering via lokale retailer en specialisten in de buurt.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: slimme elektrische zonneschermen die geregeld wordt door sensoren.
 • Unilux / Fractions: unieke gepatenteerde horren en shutters.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Hubo, Hornbach en Kwantum, Leen Bakker, Formido, Bol.com, Wehkamp.
 • Check ook: Novoferm, Toppoint, Roma, Deponti, Bece, Husol & Milano, Lumenguard, Dickson, Swela, Sunway, Copaco.

Zonwering experts in regio van Aa en Hunze

Goedkope zonwering kopen in Marwijksoord? Of ben je op zoek naar een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema bespreken we gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze regio. Vervolgens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker kom je ook in contact met installatiepartners en shops in Vredenheim, Nooitgedacht en Amen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt weer om een ander type vitrage die afgestemd is op de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest verkochte zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Bekijk snel meer details over: Knikarmscherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering die aansluit op jouw behoefte is afhankelijk van de raamgrootte, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in meerdere kleuren, designs en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Marwijksoord?

De uitgaven voor zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele onkosten bieden we hierna aan. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €600. Buitenscreens €280 per raam. Wanneer je kiest voor een zonnescherm betaal je ongeveer €1050. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €625). Een basis rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 op basis van 1 raam. Stijlvolle shutters zijn iets duurder (+/- €770). Gunstiger geprijsde binnengordijnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (verkrijgbaar vanaf €130 per kozijn). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar type systeem, het formaat, de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, kleur en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Marwijksoord?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het opmeten en monteren. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Marwijksoord. Er komt dan een lokale expert die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Kort daarna kan de monteur het model vakkundig bevestigen. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, langere garantie, klantenservice en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, handzender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatige installatie met stang of band is op zich ok, maar het kan handzamer. Draadloze bediening (afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon doorbreekt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De onkosten van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9448

Plaats een reactie