Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bredevoort vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Bredevoort? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €72,50. Buitenzonwering zoals een markies is praktisch om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen geeft een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terras. Binnenzonwering zoals gordijnen of lamellen is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Je hebt de keuze uit de wereld aan verschillende systemen. Via onze site kan je aan de slag met een uitgebreide keuzehulp waarin we alle mogelijkheden bespreken. Tevens bekijk je een indicatie van de kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Bredevoort (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Heeft een afschrik effect op inbrekers (werkt preventief).
zonwering-vergelijken-bredevoort

Zonnescherm laten plaatsen in Bredevoort

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Bredevoort via een betrouwbare zonwering specialist is een slim idee. Je bent er dan zeker van dat het product op de juiste manier aangesloten wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je razendsnel vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de lamellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, wat extra privacy realiseren, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Kies de afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de zijkant van het huis of bij de slaapkamers. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Automatische of handbediening?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een knop aan de muur, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en gebruiksvriendelijkste optie is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Bredevoort en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Installeren

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. Het installatiebedrijf monteert het uitvalscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Toets of het volgens de handleiding is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Soms kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Bredevoort

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Bredevoort wordt gekocht door mensen om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Veel modellen zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel verschillende prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €450 tot zo’n €2900. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest populaire systemen.

Het kopen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Door middel van de knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is de ruimte vrij toegankelijk en zal het veel schaduw geven rondom de ramen. Belangrijk: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten liggen tussen de €850 t/m €2200.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij kleine ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen komen uit tussen de €300 – €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Bredevoort biedt je design rolluiken voor als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten schommelen tussen de €275 en €1150.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, op maat te bestellen, je hebt geen inkijk, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 types: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €310 t/m €1475 voor rolluiken bestellen in Bredevoort.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Biedt ook bescherming tegen inbraak.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een houten of aluminium geraamte wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de uitstraling van huizen. Behalve dit model is er ook een klapmodel en petmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De totale investeringen bedragen tussen de €620 en €1725.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering eventueel met zon- en windautomaat.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een aangename temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Bredevoort: bekijk systemen voor binnen

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het binnen aangenaam koel blijft. Ook haal je hiermee extra sfeer in huis. Handig om te noemen: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijzen schommelen tussen de €390 – €825. Bijgaand lees je informatie over de meest gekozen mogelijkheden.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Ze zijn financieel aantrekkelijk, probleemloos te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel designs en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Ze bieden verschillende types zoals lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, elektrische, verduisterende, dakraam en unieke duo rolgordijnen. De verwachte prijzen variëren tussen de €47,50 tot €165.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bredevoort: zonder problemen zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: wat zijn de voordelen?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxe en unieke ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijs van €105 tot €425.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Een prachtig type raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit meerdere variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op onkosten van €62,5 oplopend tot €180.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Bredevoort: bekijk voordelen en info

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je op veel standen kunt opendraaien met een trekkoord. Je kunt kiezen uit diverse modellen en materialen als o.a. aluminium, hout, PVC, stof, bamboe. Dankzij houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Let op: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met tarieven van €67,5 oplopend tot €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale platen van materialen zoals hout, pvc, kunststof, aluminium, bamboe. Praktisch voor hoge / grote ramen en zie je vaak terug bij een eigentijds en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Bredevoort op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn echte blikvangers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals uitzetramen, draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, valramen, dakramen. Let op: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij circa €460 en kunnen oplopen tot €930.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Bredevoort geven veel frisse lucht in de kamers en hebben een gunstig effect op insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: voorzethor, rolhor, lamellenhor, plissé hor, hordeur, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief weert kleine dieren maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven starten bij om en nabij de €72,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €500.

 • Breed inzetbaar: draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, uitzetraam, vast raam, valraam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van lokale specialisten

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden berekend door te kijken naar meerdere onderdelen: het type product, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder bekijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Bredevoort in juni 2024.

Zonwering typeGrootteGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2100
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€400 – €1400
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €1125
Rolluik200 cm – 400 cm breed€315 – €1325
Rolgordijn200 x 100 cm€65 – €145
Lamellen150 x 100 cm€50 – €205
Jaloezieën150 x 250 cm€75 – €260
Plisségordijnen200 cm breed€120 – €340
Prijsindicatie zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je kunt kiezen. Welke winkelier heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Bredevoort. In het volgende schema verstrekken we informatie over de meest bekende merken. Daardoor hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: specialist op het gebied van zowel binnen- als buitenzonwering.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, IKEA, Hubo, Karwei en Kwantum, FonQ, Wehkamp, Bol.com, Leen Bakker.
 • Bekijk ook: Toppoint, Bece, Novoferm, Weinor, Deponti, Husol & Copaco, Lumenguard, Swela, Schlappi, Milano, Dickson.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Aalten

Goedkope zonwering kopen in Bredevoort? Zoeken naar een erkend zonweringsbedrijf in jouw omgeving? In de onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Tevens kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal vind je ook leveranciers en shops in Winterswijk Henxel, Lichtenvoorde en Winterswijk Brinkheurne.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Iedere ruimte behoeft een vitrage die afgestemd is op de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest handige zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: bestel direct verduisterende gordijnen op maat om de belangrijkste plekken in huis te koelen.
 • Slaapkamer: laat geluidswerende rolluiken installeren en je kunt rustig slapen.
 • Zolderraam: ook goede oplossingen voor draai-kiepramen op de zolder.
 • Dakkapel: kies bijvoorbeeld voor rolgordijnen op maat (eenvoudig zelf aanbrengen).
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. We onderscheiden allerlei type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten monteren. Wellicht vind je dit ook interessant: Plissegordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw pand hangt af van de benodigde afmetingen, de ligging van de tuin, jouw woonsituatie en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in diverse kleuren, designs en prijscategorieën. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Bredevoort?

De verwachte kosten van zonwering wisselen enorm. De normale prijzen vind je hieronder. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €650. Zonnescreens €245 per raampartij. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1075. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €725). Een instap-rolluik kost €490. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €270 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €795). Voordelige gordijnen voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €125 per kozijn). De totale tarieven worden beïnvloed door: het product, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, de materiaaltypes, kleur en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Bredevoort?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Houdt wel altijd rekening met correct inmeten en de montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Bredevoort. In dat geval komt in gespecialiseerde montagepartner die elk raam / kozijn inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de monteur de producten op de juiste manier monteren. Dankzij de montageservice profiteer je van efficiënte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

In de basis heb je handmatige bediening, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatig model met stang of band is voldoende, maar het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een draaiknop, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij harde wind kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon gaat schijnen laat je een rolluik of screen automatisch zakken. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7126

Plaats een reactie