Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Aalten vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Aalten? Zonwering is er voor binnen en buiten en kan je al kopen vanaf €62,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is geschikt tegen hevige zon. Soms behaal je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig tientallen afzonderlijke toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl bieden we een uitgebreid advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook vind je een kostenindicatie en adresgegevens van regionale zonwering specialisten in Aalten en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-aalten

Zonnescherm laten plaatsen in Aalten

Wil jij het laten monteren door een vakman of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Aalten door een regionale zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat de installatie op de juiste manier geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je razendsnel bedrijven uit de buurt. In de volgende alinea geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De eerste vraag is welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de shutters. Je kunt het gebruiken voor o.a. verkoeling in huis, het verlagen van de energierekening, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbraken beperken, een fijne schaduwplek maken, lichtinval beter controleren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Noteer de afmetingen van jouw installatie. Noteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De simpelste optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Aalten en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor het installatiebedrijf. De vakman plaatst de screens of de jaloezieën zoals jij dat wilt. Loop na of het product goed is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Vaak behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Gratis zonwering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Aalten

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Aalten is de meest efficiënte manier om de zon en warmte te weren. Daarnaast is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op korte afstand van je huis. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige opties zoals met name rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei prints en formaten. Houd rekening met kosten tussen de €450 en €2650. In onderstaande alinea beoordelen we de meest gekozen modellen.

Uitleg over terrasschermen en knikarmschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Via de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en creëer je een heerlijke schaduwplek rondom de ramen. Noemenswaardig: dit model kan beschadigen bij harde wind. De verwachte prijzen liggen tussen de €925 tot wel €2250.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij ramen die dicht blijven en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De gemiddelde tarieven variëren tussen de €475 tot wel €1325.

 • Een zeer budgetvriendelijk zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Investeren in screens

Screens op maat laten maken in Aalten is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Advies: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven variëren tussen de €375 tot wel €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Er zijn duidelijke pluspunten: de bediening is eenvoudig (hand- of elektrische bediening), ze weerkaatsen het zonlicht, je hebt minder last van geluid, en ze verduisteren ook heel goed. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Binnen dit segment heb je 3 keuzes: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De gemiddelde tarieven komen uit tussen de €350 tot zo’n €1475 voor rolluiken bestellen in Aalten.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Prijzen en voordelen van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij brocante woningen. Het levert een bijdrage aan een romantische uitstraling van het pand. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel die doorloop mogelijk maken. De onkosten bedragen tussen de €610 tot €1600.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Vraag een gids aan met het hele assortiment

Raamdecoratie Aalten: alle mogelijkheden voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Met raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit beperkt dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De prijsindicaties bedragen tussen de €360 – €900. In het boxje hieronder leggen we alles uit over de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Het rolgordijn kan je heel gemakkelijk op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos te installeren, simpel af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen stel je samen in velerlei designs en kleuren zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende varianten zoals elektrische, transparante, lichtdoorlatende, dakraam, waterafstotende, kiepkantelraam en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €62,50 en €185.

 • Een vorm van goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Aalten: eenvoudig zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in interessante stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en landelijke uitstraling aan een kamer. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met prijsindicaties van €110 tot wel €350.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: voor welke situaties is dit handig?

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Denk aan kosten van €52,5 tot zo’n €180.

 • Zelf lichtinval en inkijk in je huis bepalen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Aalten: assortiment, info en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit diverse soorten en materialen als bijv. hout, PVC, aluminium, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën kies je zelf de hoeveelheid licht en mate van privacy. Advies: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Je moet denken aan tarieven van €72,5 tot +/- €280.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van producten zoals bamboe, pvc, hout, aluminium, kunststof. Ideaal voor lange / grote ramen en sluiten goed aan op een trendy en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, zijn makkelijk te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De kosten beginnen bij zo’n €70 en lopen op tot €210.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: vaak met een verlengde garantieregeling.

Shutters: luxe raambekleding in Aalten op maat

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, ze verhogen de waarde van jouw woning en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, valramen, vaste ramen, dakramen, uitzetramen, draaikiepramen. Advies: shutters vergen een behoorlijke investering. De kosten beginnen bij circa €450. Voor luxe versie moet je rekening houden met €950.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Erg gemakkelijk in gebruik.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Aalten zorgen voor ventilatie in huis en zijn erg doeltreffend tegen vliegen, motten, wespen en muggen. Er zijn diverse modellen: rolhor, lamellenhor, plissé hor, inzethor, voorzethor, hor met scharnier. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een vernuftige duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De onkosten starten vanaf €75. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €600.

 • Past op bijna elk raam: schuifraam, valraam, tuimelraam, vast raam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Houden insecten en ongedierte buiten de deur.

De juiste raamdecoratie die past in jouw interieur

Direct meerdere aanbiedingen per e-mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 worden gecalculeerd op basis van allerlei onderdelen: het soort systeem, materiaaltypes, de gewenste afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In de onderstaande tabel vergelijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Aalten in april 2024.

Zonwering typeFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€855 – €2200
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€350 – €1550
Screenstot 4 meter breed€285 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€295 – €1325
Rolgordijn150 x 190 cm€75 – €145
Lamellen180 x 180 cm€50 – €225
Jaloezieën100 x 220 cm€75 – €210
Plisségordijnen120 cm breed€105 – €370
Verwachte tarieven zonnewering inclusief montage in de Provincie Gelderland.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je kunt kiezen. Elke fabrikant heeft zijn voordelen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Aalten. In het schema hieronder bespreken we informatie over de meest bekende merken. Zo heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: altijd een Verano partner bij jou in de buurt.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: kwaliteitsproducten made in Germany.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: expert in dakkapellen, dakramen, zonwering en rolgordijnen.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: langer genieten van je terras met elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, IKEA, Hubo, Hornbach & Formido, Leen Bakker, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Ook interessant: Husol, Deponti, Weinor, Roma, Toppoint, Bece en Copaco, Swela, Schlappi, Lumenguard, Dickson, Milano.

Vergelijk zonwering experts in de regio Aalten

Goedkope zonwering kopen in Aalten? Of ben je op zoek naar een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de volgende tabel tonen wij gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in dit postcodegebied. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op dit portaal check je ook leveranciers en shops in Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Doetinchem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke woning behoeft een vitrage die aansluit bij de stijl van de woning. We gaan nu verder in op de beste zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor raamdeco in de douche die veel privacy biedt en vochtbestendig is.
 • Woonkamer: kies voor verduisterende gordijnen om comfortabel in huis te kunnen zitten.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. We onderscheiden diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je van buiten en binnen laten integreren. Bekijk snel meer details over:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte hangt af van de raamgrootte, hoe jouw tuin is ingericht, jouw stijl en smaak en je budget. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in een groot aantal kleuren, materiaaltypes en prijssegmenten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar valt wel meer op (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Aalten?

De kosten van zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De huidige onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €650. Buitenscreens €260 per raampartij. Wanneer je kiest voor een knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1000. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €485. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €800). Alternatieve soorten raambekleding zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €130 per raam). De totale onkosten worden beïnvloed door: type systeem, de gewenste afmeting, de bedieningsopties, het soort materiaal, kleuren en installatiewerk.

Waarom kiezen voor inmeten en montageservice in Aalten?

Voor het bestellen van zonweringsproducten is het aanbod gigantisch groot. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage met inmeetservice in Aalten. Dan komt er een ervaren vakman die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Kort daarna kan de montagepartner het systeem op de juiste manier vastzetten. Door te kiezen voor dit stukje service profiteer je van effectieve zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat is slimme zonwering?

In de basis heb je handbediening, draadloze bediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met slinger is voldoende, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Shutters, jaloezieën en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken & schermen starten bij €425.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7091, 7120, 7121, 7122, 7123Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie