Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Kootstertille vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Kootstertille? Zonwering heb je in een binnen- en buitenuitvoering en is er al vanaf €67,50. Buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een zonnescherm is praktisch om je woning koel te houden. Tevens behaal je met een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit ontzettend veel afzonderlijke toepassingen. Op dit portaal check je een complete gids waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Bovendien doorzoek je een indicatie van de kosten en adresgegevens van erkende zonwering specialisten in Kootstertille en de directe omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Minder last van inkijk.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-kootstertille

Zonnescherm laten plaatsen in Kootstertille

Wil jij het laten monteren door een vakman en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Kootstertille via een goed aangeschreven zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je bent er dan zeker van dat het systeem volgens de documentatie gemonteerd wordt, dat de garantie niet vervalt en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform kom je eenvoudig in contact met leveranciers die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna lees je tips hoe je dit kunt aanpakken.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Om te beginnen kies je wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Krijg voor jezelf duidelijk waarom je zou kiezen voor het terrasscherm of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbraken beperken, schaduwplekken realiseren, lichtinval regelen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Meet de maten op

  Noteer de afmetingen van het product. Geef ook aan waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor aan de voorkant of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Automatische of handbediening?

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De voordeligste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een praktische draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest kostbare en innovatiefste optie is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Kootstertille en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check keurmerken, garantie, levertijd. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de montagepartner. De installateur monteert het uitvalscherm of de duettes zoals overeengekomen. Controleer zorgvuldig of het netjes is gemonteerd. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Kootstertille

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Kootstertille wordt met name toegepast om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Sommige opties zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten kan je bestellen in diverse vormen en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 en €2825. In het volgende hoofdstuk vind je info, kosten en voordelen van de meest handige keuzes.

Handige knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Via de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Hierdoor behoud je de vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek bij het raam. Disclaimer: dit model kan vies worden door regen. De normale tarieven liggen zo tussen de €900 tot €2075.

 • Veel gekozen model als terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Kiezen voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij grote ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De prijsindicaties schommelen tussen de €325 tot wel €1300.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zorgt voor veel schaduw in huis.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Kootstertille komt perfect tot z’n recht als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn eenvoudig schoon te houden. De keuze qua doek-materiaal is polyestervezels of glasvezel. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is moet het raam dicht blijven. De tarieven variëren tussen de €300 – €1075.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Het installeren van rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Als extra pluspunt hebben ze een inbraakpreventieve werking. We onderscheiden 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen liggen tussen de €260 tot €1425 voor rolluiken bestellen in Kootstertille.

 • Ramen en kozijnen beschermd tegen extreem weer.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Waarom kiezen voor markiezen

Een markies is een stijlvol systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij rijksmonumenten. Ze geven een boost aan het karakter van van het gebouw. Naast het standaard model is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De onkosten liggen tussen de €750 en €1600.

 • Volledig te customizen (kleur, thema’s en afmetingen).
 • Men kan nog goed naar binnen en buiten kijken.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Altijd de juiste temperatuur in een ruimte d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Kootstertille: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De tarieven komen uit tussen de €380 en €850. In de box hieronder delen we veel info over de meest aantrekkelijke keuzes.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Voordelig maatwerk, eenvoudig te bevestigen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse kleurtjes en motiefjes wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er zijn diverse modellen zoals kiepkantelraam, elektrische, waterafstotende, dakraam, lichtdoorlatende, verduisterende en het duo rolgordijn. De verwachte prijzen liggen tussen de €55,00 tot €185.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Kootstertille: eenvoudig zelf te monteren.
 • Aanbod in mooie stoffen en luxueuze uitvoeringen.

Vouwgordijnen: assortiment, info en prijzen

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en authentieke uitstraling aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Verwacht een prijskaartje van €90 tot wel €375.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: bekijk het assortiment

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. Raambekleders bieden veel variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op een prijs van €50 tot +/- €175.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: voor bijna ieder raam geschikt.

Jaloezieën Kootstertille: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel dessins en materialen als onder andere PVC, bamboe, stof, kunststof, hout. Met houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie tarieven van €75 tot wel €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken van materialen zoals stof, kunststof, bamboe, aluminium, hout. Perfect voor hoge / grote ramen en matchen goed met een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn makkelijk te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De prijsindicaties starten vanaf €50 en lopen op tot €175.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Kootstertille op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen, valramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De onkosten beginnen bij €450 en bedragen voor een luxe model zo’n €920.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Kootstertille bieden frisse lucht in de woning en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: inzethor, lamellenhor, hordeur, voorzethor, hor met scharnier, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Je zou kunnen informeren naar een vernuftige duo-plissé hor. Dit model weert vliegen, muggen en insecten en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De prijzen starten bij gemiddeld €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €550.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, draai-kiepraam, valraam, tuimelraam, vast raam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie die past in jouw interieur

Snel een aanbieding van lokale vakbedrijven

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 hangen af van een aantal onderdelen: het soort model, het materiaal, de afmeting en de bediening. In het schema hierna delen we de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Kootstertille in juli 2024.

ZonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmschermtot 7 meter breed€850 – €2100
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1425
Screenstot 400 cm breed€265 – €1125
Rolluik3 – 4 meter breed€280 – €1425
Rolgordijn120 x 100 cm€45 – €155
Lamellen250 x 150 cm€55 – €210
Jaloezieën100 x 200 cm€60 – €280
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €320
Gemiddelde tarieven zonnewering met monteren in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een groot assortiment. Welke winkelier heeft zo zijn kenmerken en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Kootstertille. In de tabel hieronder delen we details over de populairste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: sterke en gebruiksvriendelijke producten met een mooi design.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: vervaardigd uit hoogwaardige aluminium grondstoffen.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: design gevelbekleding voor woningen en kantoorpanden.
 • Velux: de beste dakramen met verduisterend rolgordijn.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Gamma, Praxis, IKEA, Hornbach en Bol.com, Wehkamp, Kwantum, Formido, FonQ.
 • Overige merken: Husol, Toppoint, Deponti, Bece, Weinor, Roma & Schlappi, Sunway, Copaco, Dickson, Swela, Lumenguard.

Zoek zonwering experts in de regio Achtkarspelen

Goedkope zonwering kopen in Kootstertille? In contact komen met een erkend zonweringsbedrijf in jouw regio? In de tabel hieronder verstrekken we adresgegevens van zonnescherm installateurs en en gordijnwinkels in de buurt. Vaak kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website bekijk je ook montagepartners en shops in Buitenpost, Drogeham en Twijzel.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Informatie zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We beschrijven nu de meest populaire zonwering types voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: veel mensen kiezen voor shutters en duettes aan de binnenzijde.
 • Badkamer: maak jouw douche echt privé met waterbestendige plissés en shutters.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: door rolluiken (geluidswerend) te installeren maak jij de ruimte koel, stil en aangenaam.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

Wat moet ik weten over mijn woning verkoelen?

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering voor jouw huis komt tot stand door: het type raam, hoe jouw tuin is ingericht, de staat van de gevels en het kozijn en je budget. Het fijne van binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in een heleboel kleuren, stoffen en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Kootstertille?

De uitgaven voor zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De geschatte prijsindicaties hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €550. Buitenscreens €240 per raampartij. In het geval van een terraszonwering lopen de kosten op tot zo’n €1250. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een normaal rolluik kost €465. Voor jaloezieën betaal je zo’n €260 op basis van één kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €820). Overige soorten raamdecoratie zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 per raampartij). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. het type / model, de gewenste afmeting, bediening, het soort materiaal, designs en installatiekosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Kootstertille?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Houdt wel altijd rekening met de afmetingen en montage-eisen. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Kootstertille. Hierbij komt een gediplomeerde expert die de gevels en raamkozijnen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle dingen zijn besteld komt de montagepartner de zonwering volgens de documentatie aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je zeker van uitstekende zonnewering, langere garantieperiodes en een uitgebreide demonstratie.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

In de basis heb je handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Een handmatig zonnescherm met windwerk of slingerstang is voldoende, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (met een draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) zorgt ervoor dat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorkomt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken of schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9288

Plaats een reactie