Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Surhuisterveen vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Surhuisterveen? Zonwering is geschikt voor binnen en buiten. De prijzen beginnen vanaf €52,50. Professionele buitenzonwering als een rolluik werkt het beste om zonnewarmte buiten te houden. In veel gevallen creëert een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of luxaflex kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je tientallen diverse soorten. Via deze website kan je aan de slag met een uitgebreid advies waar we alle mogelijkheden bespreken. In aanvulling daarop delen we gemiddelde tarieven en namen van diverse zonwering specialisten in Surhuisterveen en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Je behoudt je privacy.
 • Vooral rolluiken verkleinen de kans op inbraak.
zonwering-vergelijken-surhuisterveen

Zonnescherm laten plaatsen in Surhuisterveen

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Surhuisterveen via een goede zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je weet dan zeker dat het systeem fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten in de gemeente. In het onderstaande blok vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst welk type systeem geschikt is voor jouw woning. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het terrasscherm of de jaloezieën. Zonwering kan diverse rollen vervullen: het huis koeler maken, energie besparen, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, extra schaduw, de lichtinval bepalen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Onder andere aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe van de situatie zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De goedkoopste producten zijn de zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Vaak gaat dit met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en handigste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Geef dan jouw contactgegevens door. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Surhuisterveen en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de prijsindicaties en check prijs, garantie review en klantenservice. Selecteer de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Het ophangen van het systeem

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De installateur levert het knikarmscherm of de rolgordijnen zoals jij dat wilt. Loop na of het nieuwe apparaat goed is vastgezet. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel is er de mogelijkheid om een onderhoudscontract te tekenen.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Surhuisterveen

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Surhuisterveen is het meest doeltreffend om je woning wat te verkoelen. Ook geeft het je een prettige schaduwplek bij ramen, deuren en overkappingen. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Enkele modellen zoals met name rolluiken hebben een inbraakwerende werking en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten is er in talloze kleuren en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Houd rekening met kosten tussen de €400 tot €2900. In het stukje hierna geven we een toelichting op de meest handige types.

Alles wat je moet weten over terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Aan de hand van twee uitdraai-knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Zodoende behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Advies: het schermdoek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De prijzen liggen tussen de €900 t/m €2100.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Praktische uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Daardoor heb je veel schaduw in huis zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Handig voor ramen zonder openslaande delen of plekken waar geen doorloop nodig is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De verwachte kosten variëren tussen de €450 tot zo’n €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Surhuisterveen is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De materialen van het doek zijn o.a. acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In situaties met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De normale tarieven komen uit tussen de €400 tot zo’n €1025.

 • Compact en elegant systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Er zijn duidelijke pluspunten: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze zijn geluidsisolerend en realiseren een duidelijke energiebesparing. Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 modellen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De prijzen komen uit tussen de €360 tot €1275 voor rolluiken bestellen in Surhuisterveen.

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Enorm lange levensduur.

Korte info over markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. In de basis is het een houten, stalen of aluminium frame waar het doek overheen wordt gespannen. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Ze hebben invloed op de sfeer van woningen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De gemiddelde prijzen schommelen tussen de €690 – €1875.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: reguleer eenvoudig de temperatuur op de veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een aangename temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Surhuisterveen: bekijk systemen voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Met raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien zorgt het voor meer sfeer in huis. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De prijzen liggen zo tussen de €320 en €975. Bijgaand lees je informatie over de meest gekozen toepassingen.

Rolgordijnen: vind het perfecte model

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te installeren, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Ze bieden verschillende types zoals verduisterende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, transparante en de duo rolgordijnen. De onkosten komen uit tussen de €55,00 – €155.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Surhuisterveen: voor iedereen zelf aan te brengen.
 • Te bestellen in verschillende stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: alle types, materialen en prijzen

Vouwgordijnen zorgen voor een luxe en brocante ambiance aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kiest zelf het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie kosten van €100 tot +/- €325.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: met water en zeep handmatig te reinigen / wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxueuze raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Je kunt kiezen uit meerdere soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Wees voorbereid op prijsindicaties van €52,5 oplopend tot €170.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Surhuisterveen: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je in verschillende standen kunt zetten met een koord of ladderband. Het aanbod bestaat uit oneindig veel dessins en materialen zoals o.a. kunststof, hout, stof, PVC, aluminium. Door te kiezen voor houten jaloezieën speel je eenvoudig met de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Tip: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een prijskaartje van €80 tot €240.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten van bouwstoffen zoals hout, aluminium, stof, bamboe, kunststof. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen starten bij om en nabij de €50. Voor dure modellen kun je rekenen op €185.

 • Van elegant tot robuust.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Surhuisterveen voor je huis

Shutters zijn luxe binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Te monteren op diverse ramen zoals uitzetramen, schuiframen, ronde ramen, draaikiepramen, vaste ramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn relatief kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €480 en kunnen oplopen tot €950.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Surhuisterveen zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, rolhor, voorzethor, hor met scharnier, lamellenhor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Deze variant houdt insecten tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €82,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €525.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, draai-kiepraam, vast raam, valraam, schuifraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

De tofste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 22 juli 2024 worden berekend door te kijken naar een aantal zaken: het soort systeem, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en de keuzes qua bediening (handmatig of automatisch). In het schema hieronder tonen wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Surhuisterveen in juli 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2100
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€370 – €1575
Screenstot 4 meter breed€265 – €1175
Rolluik300 – 400 cm breed€315 – €1450
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €145
Lamellen100 x 50 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 200 cm€70 – €260
Plisségordijnen100 x 200 cm€125 – €310
Verwachte tarieven zonnewering incl. montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke winkel heeft wel een onderscheidend aspect en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Surhuisterveen. In het overzicht hierna vergelijk je uitleg over de populairste merken. Daardoor kun je wellicht gerichter gaan zoeken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: flexibel maatwerk voor elk type raam of kozijn.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: zon- en weerbeschermingsoplossingen voor huis en tuin.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: productielocaties in China, Portugal, Tsjechië en Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Hornbach, Karwei, IKEA, Praxis en Bol.com, Formido, Wehkamp, Leen Bakker, FonQ.
 • Zie ook: Weinor, Husol, Deponti, Bece, Toppoint, Roma en Lumenguard, Sunway, Copaco, Milano, Schlappi, Dickson.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Achtkarspelen

Goedkope zonwering kopen in Surhuisterveen? Of ben je op zoek naar een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje bekijk je bedrijven en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website vind je ook montagebedrijven en verkopers in Rottevalle, Boelenslaan en Drachtstercompagnie.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We beschrijven nu de mooiste soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies een onderhoudsvriendelijk materiaal dat vochtbestendig is.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: laat jouw rolgordijnen op maat bestellen voor een uitbouw.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras en Serre
Tijdens hete dagen kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk snel meer details over: Markiezen.

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering om te installeren?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je tuin gelegen is, de stijl van de woning en hoeveel je maximaal wilt investeren. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een groot aantal kleuren, prints en prijzen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zal wel wat meer opvallen (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Surhuisterveen?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De gemiddelde kosten tref je hierna. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €725. Buitenscreens €260 per kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm betaal je om en nabij de €1100. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €625). Een basis rolluik kost €500. Voor jaloezieën betaal je zo’n €280 op basis van 1 raam. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €800). Betaalbare keuzes zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €140 op basis van 1 raam). De totale investeringen worden opgesteld door te kijken naar het product, de afmetingen, de keuzes in bediening, type materiaal, dessins en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Surhuisterveen?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Surhuisterveen. Hierbij komt er een ervaren vakman die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als alle spullen binnen zijn kan de professional het systeem fatsoenlijk monteren. Dankzij deze service profiteer je van perfecte zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme zonwering?

Wil jij een de standaard handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Een handmatig zonnescherm met slinger of band is op zich ok, toch kan het gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) zorgt ervoor dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Bediening via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en schermen bedragen zo’n €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9230, 9231

Plaats een reactie