Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Drachtstercompagnie vergelijken

Wil jij een koele woning met zonwering in Drachtstercompagnie? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen. De prijzen beginnen vanaf €77,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies werkt het beste om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit enorm veel diverse oplossing. Via deze website verstrekken we een gratis keuzegids waarin we alle mogelijkheden bespreken. Bovendien geven we een kostenindicatie en een tabel met diverse zonwering specialisten in Drachtstercompagnie en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Geeft je woning een mooie uitstraling.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-drachtstercompagnie

Zonnescherm laten plaatsen in Drachtstercompagnie

Ben je zelf niet handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Drachtstercompagnie middels een goede zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je weet dan zeker dat het scherm op de goede manier bevestigd wordt, dat jouw garantie behouden blijft en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je razendsnel vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een vakspecialist

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie je nodig hebt. De buitenzonwering wordt aan de buitenzijde van het huis geplaatst. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de plissé gordijnen. Belangrijke functies zijn: een ruimte afkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbraakpreventie, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of een toevoeging voor het interieur.

 2. Maten doorgeven

  Meet alle maten goed op van het product. Selecteer ook waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de overkapping of in de badkamer. Upload foto’s of bouwtekeningen voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Kies de gewenste bediening. De simpelste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische mogelijkheid is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Aanbieders vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Drachtstercompagnie en omliggende plekken. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk betalingscondities, kosten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De professional plaatst het uitvalscherm of gordijnen op de gewenste manier. Toets of het volgens de handleiding is aangebracht. Vraag altijd om een demonstratie. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Drachtstercompagnie

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Drachtstercompagnie is de meest efficiënte manier om de temperatuur in de woning te beperken. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Bekende opties zoals het rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in tientallen verschillende prints en kan je zowel zelf installeren als laten monteren. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 tot €2675. In het volgende gedeelte leggen we alles uit over de meest verkochte types.

Kiezen voor knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat boven het raam aan de buitengevel wordt gehangen. Met behulp van de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Belangrijk: het zonnescherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen bedragen tussen de €800 en €2150.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Informatie en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen waar je in principe niet onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €350 en €1375.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Nieuwe screens

Screens op maat laten maken in Drachtstercompagnie is een goed alternatief als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. De doeken worden gefabriceerd van vezels van polyester of glasvezel. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte tarieven variëren tussen de €225 tot €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn ontzettend populair in Nederland. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt geen inkijk, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. Tegenwoordig heb je 3 keuzes: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De prijzen komen uit tussen de €290 en €1350 voor rolluiken bestellen in Drachtstercompagnie.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Zorgt voor een betere isolatie.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Het kopen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een compact frame van o.a. staal waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze geven een boost aan de authenticiteit van het pand. Als extra opties naast het standaard product heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen variëren tussen de €630 tot €1875.

 • Bijzondere kleuren en motieven beschikbaar.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een heerlijke temperatuur in de kamer door buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Drachtstercompagnie: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Het voorkomt dat zonlicht fel de woning binnenkomt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De kosten liggen zo tussen de €310 tot €875. In het onderstaande stuk behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

Rolgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, moeiteloos aan te brengen, simpel af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in diverse dessins en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende, kiepkantelraam, transparante, dakraam en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €52,50 – €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Drachtstercompagnie: eenvoudig zelf te monteren.
 • Verkrijgbaar in interessante stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Voorzie een kostenplaatje van €90 tot +/- €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Moeiteloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die aansluit op elk interieur. Er bestaan diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Denk aan een tarief van €57,5 tot zo’n €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Drachtstercompagnie: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit tientallen modellen en materialen zoals onder andere PVC, aluminium, bamboe, hout, stof. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de lichtinval en privacy. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Houd rekening met onkosten van €85 tot €240.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: makkelijker schoonmaken en duurzaam.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals kunststof, hout, pvc, aluminium, bamboe. Praktisch voor hoge / grote ramen en bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij €75. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €195.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Drachtstercompagnie op maat

Shutters zijn houten binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn eyecatchers die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn sfeervol, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als schuiframen, uitzetramen, valramen, ronde ramen, dakramen, vaste ramen. Belangrijk: shutters zijn relatief kostbaar. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €490 en lopen op tot €850.

 • Verhogen de waarde van de woning.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Drachtstercompagnie zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien vliegen, motten, wespen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: lamellenhor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen muggen, vliegen en ongedierte en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De onkosten starten bij om en nabij de €87,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €500.

 • Voor bijna ieder raamtype: tuimelraam, uitzetraam, draai-kiepraam, schuifraam, draairaam, vast raam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Vind de perfecte raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding van lokale specialisten

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 zijn afhankelijk van velerlei aspecten: het type systeem, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsopties. Hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Drachtstercompagnie in juli 2024.

Type zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€820 – €2225
Uitvalscherm100 – 500 cm breed€385 – €1350
Screens1 – 4 meter breed€290 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€285 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€75 – €155
Lamellen100 x 50 cm€50 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €220
Plisségordijnen120 cm breed€120 – €350
Gemiddelde onkosten zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elk merk heeft zo zijn eigenschappen en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Drachtstercompagnie. In de tabel hieronder tref je details over de grootste merken. Zodoende hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: uitgebreide collectie met raamdeco en binnenzonwering.
 • Somfy: de handigste App voor het bedienen van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: meer dan 3.200.000 ramen bekleed.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Praxis, Hubo, IKEA & Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker.
 • Overweeg ook: Weinor, Deponti, Roma, Novoferm, Bece, Toppoint & Schlappi, Lumenguard, Swela, Dickson, Copaco, Sunway.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Smallingerland

Goedkope zonwering kopen in Drachtstercompagnie? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema vind je bedrijven en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Eventueel kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze website vergelijk je ook montagebedrijven en verkopers in Opeinde, Houtigehage en De Tike.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de stijl van de kamer. We gaan nu verder in op de meest praktische buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: populaire keuzes voor het draai-kiepraam zijn rolgordijnen en plissés.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: een betaalbaar zonnescherm maken met jouw eigen balkondoek.

Producten voor serre & terras
In de zomerperiode kan de temperatuur flink oplopen. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten plaatsen. Klik eventueel direct verder naar: Zonnescherm.

FAQ met vragen en antwoorden over je woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Elke woning heeft eigen karakteristieken. De meest ideale zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, jouw specifieke wensen en hoeveel je maximaal wilt investeren. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, vormen en maatvoeringen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar zit wel altijd in het zicht (vanaf de buitenkant).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Drachtstercompagnie?

De uitgaven voor zonwering zijn per situatie anders. De verwachte investeringen hebben we kort uiteengezet. Markiezen kosten zo’n €700. Buitenscreens €220 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1175. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €675). Een handmatig-rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €285 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €785). Overige producten voor binnen zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale onkosten hangen af van: de gekozen constructie, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, de materiaaltypes, kleur en installatiekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Drachtstercompagnie?

Rondom zonweringsproducten is het assortiment enorm. Je moet altijd rekening houden met het opmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage met inmeetservice in Drachtstercompagnie. Er komt dan een gediplomeerde installateur die de deuren en/of ramen inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur het product degelijk installeren. Dankzij de montageservice geniet je altijd van perfecte zonnewering, garantie en nazorg en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een de standaard handbediening, afstandsbediening of een compleet domotica systeem met app? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan toch nog eenvoudiger. Draadloze bediening (d.m.v. een mobiele app, draaiknop, tijdschakelaar, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij slecht weer is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Wanneer de zon aanwezig is gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of screens komen uit rond de €400.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9222

Plaats een reactie