Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Boelenslaan vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Boelenslaan? Zonwering kan je zowel buiten als binnen toepassen. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een uitvalscherm is ideaal om de zon en warmte te weren. In veel situaties geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is meestal een stuk goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Je kunt kiezen uit de wereld aan verschillende modellen. Op deze pagina vind je een uitgebreide keuzehulp waar we alle mogelijkheden bespreken. Ook geven we gemiddelde kosten en contactgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in Boelenslaan en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-boelenslaan

Zonnescherm laten plaatsen in Boelenslaan

Beschik je niet over het juiste gereedschap of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Boelenslaan via een erkende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het systeem goed opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op deze website vind je snel bedrijven in de regio. In het onderstaande blok geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Een soort kiezen

  Kies allereerst welk type product het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm, markiezen of de plissé gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: een aangenaam binnenklimaat, energie besparingen realiseren, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval regelen of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Bepaal ook meteen waar het geplaatst moet worden. Onder andere aan de achterkant van het huis of bij de slaapkamers. Maak foto’s om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, optioneel met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest hippe oplossing is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Alles ingevuld? Geef dan jouw contactgegevens door. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Boelenslaan en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Installatie

  Demonteer de oude zonwering en leg de nieuwe producten klaar voor de monteurs. De professional levert het knikarmscherm of de shutters zoals besproken. Controleer of de totale constructie correct is aangesloten. Meestal geeft de monteur een korte demo. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Boelenslaan

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Boelenslaan is het meest doeltreffend om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren bij ramen, deuren en overkappingen. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Meerdere opties zoals de populaire rolluiken verkleinen zelfs de kans op inbraak en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot €2775. In de koopgids hierna bespreken we de meest geziene systemen.

Nieuwe knikarmschermen & terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Zo is er een vrije doorloop en realiseer je een aangename schaduwplek in de tuin. Tip: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De normale tarieven schommelen tussen de €825 t/m €2025.

 • Prettige en comfortabele terraszonwering.
 • Kan compact worden ingerold.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je krijgt hierdoor veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Zeer praktisch bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De kosten liggen tussen de €425 tot zo’n €1250.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Zeer windbestendig.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Boelenslaan is een uitstekende keuze als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Tijdens daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Kanttekening: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte kosten schommelen tussen de €400 tot €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Korte info over rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Bovendien houden ze inbrekers buiten de deur. Je kunt kiezen uit 3 type systemen: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De onkosten liggen tussen de €270 en €1500 voor rolluiken bestellen in Boelenslaan.

 • Houd de warmte buiten je huis.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

Uitleg over markiezen

Een markies is een stijlvol systeem wat je huis een kenmerkende uitstraling biedt. Het wordt gekenmerkt door een frame fout hout of aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van rijksmonumenten. Het heeft een positief effect op een unieke uitstraling van (bedrijfs)panden. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De normale prijzen liggen zo tussen de €670 t/m €1700.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een heerlijke temperatuur in de kamer d.m.v. buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Boelenslaan: alle gordijnen voor binnen

Als we het over binnenzonwering hebben dan doelen we ook wel op raamdecoratie. Door raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Het voorkomt dat er warm zonlicht in huis komt waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De verwachte prijzen variëren tussen de €360 en €950. In het bijgaande stukje behandelen we de meest bestelde installaties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk te plaatsen, simpele bediening en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan verschillende types zoals elektrische, kiepkantelraam, waterafstotende, transparante, verduisterende, dakraam en het duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €50,00 en €170.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Boelenslaan: relatief eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Op maat verkrijgbaar in mooie stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen helpen mee voor een knusse en unieke uitstraling aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Voor jouw vouwgordijn kan je kiezen uit diverse stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Daarbij zorgen ze voor een prettige akoestiek in huis. Je moet denken aan een prijskaartje van €90 tot +/- €300.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: bekijk voordelen en info

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Fraaie raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden diverse varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Wees voorbereid op een prijskaartje van €65 tot wel €155.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Boelenslaan: wat zijn de voordelen?

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je in verschillende standen kunt zetten met een ophaalsysteem. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit ontzettend veel kleuren en materialen als o.a. hout, PVC, bamboe, stof, aluminium. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Verwacht een prijskaartje van €72,5 tot €240.

 • De hele dag door de stand eenvoudig veranderen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een rank en verfijnd karakter aan het raam.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten die je in verschillende materialen hebt zoals aluminium, stof, kunststof, hout, bamboe. Perfect voor kolossale / grote ramen en passen perfect bij een rustig en basis interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, eenvoudig te reinigen en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen starten bij om en nabij de €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Boelenslaan voor je huis

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die je interieur een boost geven. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Geschikt voor bijna elk raam zoals valramen, ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, draaikiepramen, dakramen. Aankooptip: shutters zijn niet heel erg voordelig. De prijzen beginnen bij circa €470. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €860.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Boelenslaan zorgen voor frisse lucht in huis en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: inzethor, voorzethor, plissé hor, hordeur, lamellenhor, rolhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Dit model houdt ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten vanaf €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, tuimelraam, draairaam, schuifraam, valraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er ongedierte naar binnen komt.
 • Kan ook pollen weren.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Vrijblijvend 3 aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zaterdag, 20 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. velerlei factoren: het soort product, materiaaltypes, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Boelenslaan in juli 2024.

Model zonweringGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€835 – €2325
Uitvalschermtot 5 meter breed€390 – €1325
Screens300 cm – 400 cm breed€245 – €1150
Rolluiktot 4,5 meter breed€325 – €1325
Rolgordijn200 x 100 cm€80 – €160
Lamellen180 x 180 cm€45 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €250
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €380
Prijsindicatie zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Alle merken zonwering op een rij

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Elke montagepartner heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Boelenslaan. In de onderstaande tabel tref je een aanvulling op de meest bekende merken. Daardoor kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: zeven jaar garantie op de Excellent en 5 jaar op basic producten.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: hebben voor alle raamtypes geschikte maatwerk oplossingen aan te bieden.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: bekend door zijn hoogwaardige dakramen en dakkapellen.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Gamma, Karwei en Bol.com, FonQ, Kwantum, Wehkamp, Leen Bakker.
 • Andere merken: Roma, Toppoint, Novoferm, Weinor, Husol, Bece en Schlappi, Swela, Dickson, Sunway, Milano, Copaco.

Zonwering experts in regio van Achtkarspelen

Goedkope zonwering kopen in Boelenslaan? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder bespreken we bedrijven en adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website ontdek je ook installatiepartners en verkopers in Drachtstercompagnie, Wijnjewoude en Houtigehage.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die in lijn is met jouw stijl. We beschrijven nu de meest praktische zonweringsproducten per ruimte.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: meer privacy in de douche met waterafstotende jaloezieën.
 • Woonkamer: kies voor vitrage, inbetween of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: kies bijvoorbeeld voor betaalbare rolgordijnen voor jouw draai-kiepraam.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land wordt het al gauw 30 graden of warmer. Er zijn diverse modellen buiten- en serrezonwering. Je kunt bijvoorbeeld investeren in automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten aanbrengen. Klik eventueel direct verder naar: Buitenjaloezieën.

Veelgestelde vragen over woning koel houden

De beste zonwering, hoe kan ik die bestellen?

Elk pand is uniek. De juiste zonnewering voor jouw pand kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, de ligging van je huis, de staat van de gevels en het kozijn en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in velerlei kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is meer effectief in het tegenhouden van de zon, geeft je meer controle over temperatuurbeheersing, maar is wel meer zichtbaar (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Boelenslaan?

De uitgaven voor zonwering zijn weer anders per woning. De standaard onkosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €700. Zonnescreens €285 per kozijn. Bij een terraszonwering komen de prijzen uit op zo’n €1025. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €700). Een basis rolluik kost €490. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €300 op basis van 1 raam. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €765). Alternatieve producten voor binnen zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (reken op minimaal €125 per raam / kozijn). De totale bedragen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, het formaat, soort bediening, materiaalgebruik, kleuren en aanlegkosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Boelenslaan?

Ten aanzien van zonweringsproducten kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kunt zelf de maten opmeten voor maatwerkproducten, echt kan je ook profiteren van montage & inmeetservice in Boelenslaan. In dat geval komt in ervaren monteur die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als alle spullen binnen zijn kan de monteur het model op de juiste manier aanbrengen. Dankzij deze dienstverlening geniet je van uitstekende zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Ga jij voor de handbediening, handzender of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, tijdschakelaar) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht zal het scherm ook direct reageren. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een product dat werkt met internet heeft veel voordelen. De onkosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €550.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9233

Plaats een reactie