Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Graft vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Graft? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en is al verkrijgbaar voor €70,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een screen is geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel situaties creëert een zonnescherm een schaduwrijke plek in de tuin. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen is minder duur en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn immens veel diverse producten. Op dit platform check je een handig stappenplan waarin we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens delen we een indicatie van de kosten en adressen van betrouwbare zonwering specialisten in Graft en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Je kunt besparen op de energierekening door het isolerende effect.
 • Genieten van extra privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-graft

Zonnescherm laten plaatsen in Graft

Ben je zelf geen vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Graft middels een regionale zonwering specialist is een goed idee. Je mag er dan vanuit gaan dat alles volgens de documentatie bevestigd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Op deze website vind je snel en zonder gedoe vakspecialisten uit de buurt. In het onderstaande blok lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Je begint met na te denken over welk soort zonwering je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de shutters. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, het verlagen van de energierekening, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of de sfeer in huis versterken.

 2. Maten doorgeven

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Noteer ook waar het geplaatst moet worden. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Selecteer bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest gunstige optie is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Dat werkt middels een knop/schakelaar in huis, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en gebruiksvriendelijkste keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Graft en nabije omgeving. Vergelijk de aanbiedingen op referenties, garantie en betalingscondities. Ga voor de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en maak alles netjes voor de vakmannen. De vakman levert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals afgesproken. Controleer of de totale constructie correct is aangesloten. Probeer alles direct even uit. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In sommige gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Graft

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Graft is zeer handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Bovendien zorgt het voor een aangename schaduwplek op buitenplekken. Het geeft dus een fijn klimaat, zowel binnen als buiten. Sommige producten zoals bijvoorbeeld rolluiken zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in talloze kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 t/m €2700. In het stukje hierna lees je de voordelen en nadelen van de meest moderne producten.

Prijzen en voordelen van knikarmschermen / terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Aan de hand van de twee knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Zodoende behoud je de vrije doorloop en zal het veel schaduw geven bij de muren. Disclaimer: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De verwachte kosten schommelen tussen de €900 – €2200.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Korte info over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een voordelige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Een uitkomst voor hoger gelegen ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De totale investeringen liggen tussen de €450 tot zo’n €1200.

 • Zeer goedkoop zonnescherm.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Graft is zeer geschikt als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek is vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). Bij daglicht kun je deels naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven liggen tussen de €200 t/m €1025.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Te koop in diverse RAL-kleuren.
 • Mogelijkheid om te integreren in het kozijn.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. De voordelen zijn eindeloos: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Eveneens dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Binnen dit segment heb je 3 mogelijkheden: voorzetrolluiken worden aan de buitengevel voor het raam gezet, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten komen uit tussen de €370 tot wel €1275 voor rolluiken bestellen in Graft.

 • Te monteren op praktische elke gevel.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Enorm lange levensduur.

Uitleg over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het bestaat uit een houten of aluminium geraamte waar het doek overheen komt. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product is er ook een klapmodel en petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale prijzen schommelen tussen de €680 en €1700.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een comfortabele temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Graft: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding kan je zelf de lichtinval regelen. Dit beperkt dat er veel licht in de woning komt zodat je geniet van een koel huis. Daarbij haal je hiermee extra sfeer in huis. Een mooi neveneffect: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen liggen zo tussen de €390 tot €925. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: praktische info en voordelen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is voordelig, snel en simpel te bevestigen, eenvoudig in gebruik en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in honderden kleuren en prints wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er bestaan allerlei types zoals lichtdoorlatende, dakraam, transparante, kiepkantelraam, verduisterende, waterafstotende en de duo rolgordijnen. De minimale investeringen komen uit tussen de €60,00 tot €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Graft: heel simpel zelf aan te brengen.
 • Te koop in kleurrijke stoffen en luxe uitvoeringen.

Vouwgordijnen: informatie en voordelen

Vouwgordijnen geven een luxueuze en huiselijke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Elke vouwgordijn wordt op maat gemaakt. De keuze voor de stof bepaalt hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Bovendien helpen ze tegen een slechte akoestiek. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €95 tot €325.

 • Voor een knus interieur.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: praktische bestelinformatie

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. De bediening is erg simpel en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Raambekleders bieden meerdere systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Voorzie onkosten van €47,5 tot €165.

 • Een speels en vrolijk systeem.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Graft: bekijk het assortiment

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Het aanbod bestaat uit mega veel vormen en materialen als bijv. stof, kunststof, hout, aluminium, PVC. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de lichtinval en privacy. Niet vergeten: het zijn echte stofvangers die je regelmatig moet schoonmaken. Denk aan prijsindicaties van €80 tot €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale latten die je hebt van hout, bamboe, stof, aluminium, pvc. Perfect voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten bij gemiddeld €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €175.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Graft inclusief plaatsing

Shutters zijn populaire binnenluiken met een heel natuurlijke look. Het zijn unieke producten waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg gewild, dragen veel bij aan de waarde van je huis een zeer duurzaam (te recyclen). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, uitzetramen, dakramen, vaste ramen, valramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn relatief kostbaar. De prijzen starten bij om en nabij de €450. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €950.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Prettig te bedienen.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeuren bestellen

Maatwerk horren in Graft zorgen voor voldoende ventilatie en hebben een gunstig effect op muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: rolhor, hordeur, voorzethor, lamellenhor, inzethor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Belangrijk: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een innovatieve duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte buitenshuis en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij gemiddeld €87,5. Voor dure modellen kun je rekenen op €600.

 • Voor bijna ieder raamtype: draairaam, valraam, schuifraam, draai-kiepraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Kan ook pollen weren.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 zijn altijd onderhevig aan velerlei onderdelen: het soort model, de materiaaltypes, de afmetingen en afwerking plus bediening. In de tabel hieronder bieden wij de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Graft in juli 2024.

ZonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€840 – €2250
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€365 – €1575
Screens1 – 3 meter breed€285 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€295 – €1200
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €145
Lamellen100 x 50 cm€55 – €190
Jaloezieën150 x 180 cm€70 – €240
Plisségordijnen200 cm breed€120 – €380
Verwachte kosten zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Overzicht merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Elke winkel heeft zo zijn eigenschappen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Graft. In het volgende schema verstrekken we een overzicht met de beste verkochte merken. Daardoor kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: ruim 50 jaar toonaangevende producent van buitenzonwering.
 • SunCircle: strakke lijnen, een luxe uitstraling en een kwalitatief product.
 • Verano: een van de grootste fabrikanten in de Benelux.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: innovatieve gevelbekleding met aluminium lamellen.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: geautomatiseerde jaloezieën, gordijnen en elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de hoogste kwaliteit hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma en Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Bol.com, Kwantum.
 • Zie ook: Bece, Husol, Weinor, Roma, Toppoint, Novoferm & Lumenguard, Sunway, Milano, Copaco, Schlappi, Dickson.

Zoek zonwering experts in de regio Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in Graft? Meer informatie over een ervaren zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende schema tonen wij namen en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze vergelijker vind je ook leveranciers en verkooppunten in Hobrede, Noordeinde en Purmer.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk raam vraagt om passende vitrage die aansluit bij jouw stijl. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonwering voor binnen en buiten per ruimte en kamer.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: verduister jouw draai kiepraam bijvoorbeeld met VELUX of FAKRO.
 • Dakkapel: stel rolgordijnen op maat online samen en plaats ze zelf.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Terras of Serre
In de de zomermaanden kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Je kunt kiezen uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Buitenzonwering.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De meest ideale zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je eraan wilt uitgeven. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in diverse kleuren, designs en prijsgroepen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft een gezond binnenklimaat, maar springt wel meer in het oog (het zit aan de buitengevel vast).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Graft?

De tarieven van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De actuele investeringen hebben we voor je uitgezocht. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €675. Screens €200 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm moet je denken aan minimaal €1100. Met een uitvalscherm ben je een stuk goedkoper uit (+/- €750). Een instap-rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €290 per kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (plusminus €820). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (te koop vanaf €115 per kozijn). De totale investeringen zijn afhankelijk van; de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), de bedieningsmogelijkheden, de materiaalsoort, kleuren en prints en montage.

Wat zijn de mogelijkheden rondom inmeten en montageservice in Graft?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om de afmetingen en montage-eisen. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter bestaat er ook de de montage plus inmeetservice in Graft. Er komt dan een ervaren professional die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het product op de juiste wijze bevestigen. Met deze klusservice geniet je altijd van correct werkende zonnewering, langere garantie, klantenservice en een uitgebreide demonstratie.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Wil jij een de standaard handbediening, afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig model met stang of band is werkbaar, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (middels een draaiknop, mobiele app, tijdschakelaar, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In de zomerperiode met warm zonlicht gaat het scherm automatisch omlaag. Shutters, gordijnen en jaloezieën kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat je online kunt beheren maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & screens starten bij €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1484

Plaats een reactie