Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hobrede vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Hobrede? Zonwering heb je zowel voor binnen als buiten. Je laat dit al plaatsen vanaf €55,00. Degelijke buitenzonwering zoals een screen werkt erg goed om de zon en warmte te weren. Soms verkrijg je middels een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of jaloezieën is vaak aantrekkelijk geprijsd en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je geweldig veel diverse combinaties. Op dit platform vind je een uitgebreid advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. In aanvulling daarop bieden we de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Hobrede en de directe omgeving.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Het isolerende effect maakt dat jouw energieverbruik kan dalen.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-hobrede

Zonnescherm laten plaatsen in Hobrede

Wil jij het laten monteren door een vakman en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hobrede door een bekende zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent er dan zeker van dat alles op de goede manier vastgezet wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via deze vergelijker vind je razendsnel vakmannen uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk soort systeem aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de voorkant of bij de slaapkamers. Voeg eventueel afbeeldingen toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De duurste en meest actuele manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Leveranciers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Voer jouw adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hobrede en nabije omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste aanbieding en kom in contact met deze winkel.

 5. Installatie van het systeem

  Probeer de oude zonwering te demonteren en maak alles netjes voor de vakmannen. De monteur hangt het uitvalscherm of de lamellen zoals overeengekomen. Controleer of het volgens de handleiding is opgehangen. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Offerte op maat van raambekleders in Hobrede

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hobrede is heel erg handig om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop creëert het een heerlijke schaduwplek in de tuin. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Enkele varianten zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei dessins en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 t/m €2650. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest verkochte modellen.

Ontdek het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

Een knikarmscherm is feitelijk een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Middels twee uitdraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst behoud je de vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op op het terras. Let op: het doek kan kapot waaien bij wind. De normale tarieven liggen zo tussen de €925 t/m €2175.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Een nette en strakke cassette aan de muur.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

De pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om om zonlicht te beperken. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Handig voor grote raampartijen en waar geen doorloop vereist is. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten liggen zo tussen de €450 t/m €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Kan goed tegen een stootje.

Meer informatie over screens

Screens op maat laten maken in Hobrede is een prima keuze als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en behouden het zicht van binnen naar buiten. De keuze qua doek-materiaal is polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. In het geval van daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, maar niet andersom. Aandachtspunt: op het moment dat het screendoek uit is kan het raam niet open en houd je het dicht. De tarieven bedragen tussen de €225 en €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Binnen een minuut uitgedraaid.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Dat is goed te verklaren: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en houden in de winter de kou buiten de deur. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 types: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €360 en €1300 voor rolluiken bestellen in Hobrede.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • De gehele slaapkamer is donker.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Handige markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij oudere woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De verwachte kosten liggen tussen de €640 t/m €1975.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Bekijk de actuele prijzen van installateurs

Raamdecoratie Hobrede: bekijk systemen voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Met raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Het voorkomt dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Soms haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De verwachte prijzen bedragen tussen de €300 en €900. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest interessante producten.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is een goedkoop model, probleemloos te bevestigen, iedereen kan het gebruiken en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen zijn te koop in verscheidene dessins en kleuren zodat ze niet misstaan bij je interieur. Je hebt allerlei soorten zoals elektrische, transparante, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, waterafstotende en speciale duo rolgordijnen. De verwachte prijzen liggen tussen de €60,00 en €150.

 • De juiste keuze als het gaat om goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hobrede: zonder problemen zelf te plaatsen.
 • Te bestellen in uiteenlopende stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een sfeervolle en brocante uitstraling aan een ruimte. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarnaast kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €115 tot zo’n €325.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: specificaties en kosten

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en het past op bijna ieder raam. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit allerlei varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Wees voorbereid op een prijs van €62,5 tot €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Hobrede: soorten, kleuren en kosten

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel kleuren en materialen als aluminium, hout, stof, kunststof, PVC. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft sfeer, licht en privacy. Suggestie: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met onkosten van €72,5 tot €220.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: sfeervolle en stoere uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale stroken van producten zoals aluminium, bamboe, hout, pvc, kunststof. Perfect voor brede / grote ramen en bij een chique en simpel interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en kan je ook ophangen in de badkamer. De tarieven starten vanaf €70. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €175.

 • Van elegant tot robuust.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Hobrede direct van de fabriek

Shutters zijn strakke binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn bijzonder, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn erg duurzaam. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, vaste ramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, uitzetramen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen starten vanaf €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Duurzaam product.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Hobrede zorgen voor een hygiënische leefomgeving en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: voorzethor, lamellenhor, plissé hor, hor met scharnier, rolhor, hordeur. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Adviespunt: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Wil je dit wel? Kies dan voor een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze variant weert muggen, vliegen en ongedierte en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De investeringen beginnen bij €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €625.

 • Past op bijna elk raam: vast raam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam, valraam, draairaam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn altijd onderhevig aan diverse onderdelen: het artikel, de materiaalkeuze, het formaat en handmatige of elektrische bediening. Hierna vergelijk je de gemiddelde tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Hobrede in april 2024.

ZonweringFormaatGemiddelde kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€850 – €2025
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€355 – €1625
Screens100 cm – 400 cm breed€290 – €950
Rolluik1 – 4 meter breed€330 – €1225
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €170
Lamellen200 x 250 cm€80 – €225
Jaloezieën100 x 160 cm€65 – €250
Plisségordijnen195 cm breed€110 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Noord-Holland.

Populaire merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn tal van merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hobrede. In het schema hierna bekijk je een aanvulling op de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: kwaliteitsproducten die zorgen voor een comfortabel buitenleven.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: voor elk raamtype en ruimte de juiste raamdeco.
 • Heroal: tot 95% gerecycled aluminium gebruikt in de productie.
 • Stobag: innovatieve producten die wind en regenbestendig zijn.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: kwaliteitsleverancier van horren, plissé deuren en shutters.
 • Veneta: volledig op maat gemaakt, levering in heel Nederland.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis en Bol.com, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, FonQ.
 • Bekijk ook: Husol, Novoferm, Roma, Bece, Toppoint, Deponti & Lumenguard, Copaco, Milano, Dickson, Schlappi, Sunway.

Vergelijk zonwering experts in de regio Edam-Volendam

Goedkope zonwering kopen in Hobrede? Of zoek je een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? Hierna tonen wij namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Via deze vergelijker vergelijk je ook installatiepartners en winkels in Oosthuizen, Purmer en Beets.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Ieder raam en elke deur vraagt weer om een ander type vitrage die matcht met de individuele ruimte. We geven nu een toelichting op de meest populaire zonweringsmodellen voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: verduisterende gordijnen maken de centrale ruimtes in huis tot een aangename plek.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerende gordijnen voor minder lawaai en betere akoestiek.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre & Terras
In de zomerperiode zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt diverse modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Plissegordijnen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is voor mij de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De best passende zonnewering in jouw specifieke situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in praktisch alle kleuren, vormen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar trekt wel meer de aandacht (je monteert het aan de gevel of kozijn).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Hobrede?

De investingen in zonwering wisselen enorm. De standaard onkosten helder naast elkaar gezet. Denk bij markiezen aan +/- €725. Buitenscreens €280 per raam / kozijn. Gaat je voorkeur uit naar een knikarmscherm moet je rekening houden met minimaal €1175. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €850). Een normaal rolluik kost €495. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €295 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €770). Overige soorten raamdecoratie zijn rolgordijnen, plissé gordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €120 per raam). De totale tarieven worden berekend a.d.h.v. de gewenste producten, de grootte van het systeem, soort bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en montagekosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Hobrede?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage & inmeetservice in Hobrede. In dat geval komt in gediplomeerde installateur die ieder kozijn opmeet aan huis. Vervolgens kan de installateur het zonnescherm juist bevestigen. Door te kiezen voor dit stukje service geniet je van goede zonnewering, garantie en service en snelle hulp / ondersteuning bij problemen.

Waarom kiezen voor slimme raamdecoratie?

De meest gangbare keuzes zijn handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering levert veel op. Een handmatig model met stang of band is voldoende, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, gordijnen en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning slimmer. De onkosten van smart rolluiken of schermen starten bij €525.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1477

Plaats een reactie