Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Oudorp vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Oudorp? Zonwering is te plaatsen aan de binnenkant en buitenkant van een raam. De tarieven starten bij zo’n €57,50. Professionele buitenzonwering als een screen is geschikt om zonnestralen te weren. In veel gevallen creëert een zonnescherm plekjes met schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of duetten is minder duur en is direct een aanvulling op jouw interieur. Er bestaan geweldig veel diverse systemen. Op dit portaal kan je aan de slag met een concreet advies waar we de voor- en nadelen van ieder systeem bespreken. Op dezelfde wijze verstrekken we een indicatie van de kosten en een lijst met erkende zonwering specialisten in Oudorp (werkgebied).

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Realiseer een prettige temperatuur in huis op warme dagen.
 • Op RAL-kleur te bestellen (mooie uitstraling).
 • Lager energieverbruik en dus lagere stookkosten.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-oudorp

Zonnescherm laten plaatsen in Oudorp

Wil je alles vakkundig laten installeren en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Oudorp door een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je mag er dan vanuit gaan dat alles goed bevestigd wordt, dat je garantie geldig blijft en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig leveranciers uit de buurt. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Kies allereerst wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering wordt aan de buitenkant bevestigd. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. het huis koeler maken, energie besparen, je privacy verhogen, inbraak belemmerend, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Geef de maten door van het gewenste model. Verduidelijk ook waar je het wilt laten aanbrengen. Dit kan zijn aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe zodat het bedrijf een nog beter beeld krijgt.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De standaard systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaischakelaar, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest moderne mogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Vergelijk leveranciers

  Heb je alle vragen beantwoord? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Oudorp en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg ruimte is voor het montageteam. De montage-specialist plaatst de screens of de rolgordijnen op de afgesproken plekken. Ga altijd na of alles juist is geïnstalleerd. Meestal geeft de monteur een korte demo. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Zonnewering offertes vergelijken

Offerte op maat van raambekleders in Oudorp

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Oudorp werkt het beste om de zon en warmte te weren. Bovendien is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken in de tuin. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Diverse opties zoals de populaire rolluiken schrikken inbrekers af en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in tientallen verschillende dessins en groottes. Houd rekening met kosten tussen de €350 tot wel €2725. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest handige systemen.

Het gemak van knikarmschermen / terrasschermen

Een knikarmscherm houdt in een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Met behulp van de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Advies: dit model moet je direct inklappen bij harde wind. De totale investeringen schommelen tussen de €825 tot €2025.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Te koop met afstandsbediening en schakelaar.

Meer informatie over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een betaalbare manier om de zon in jouw woning te weren. Het realiseert plaatselijk veel schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen en waar geen doorloop vereist is. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De prijzen komen uit tussen de €450 tot wel €1375.

 • Dit zonnescherm is verkrijgbaar in veel prijssegmenten.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Laten monteren van screens

Screens op maat laten maken in Oudorp is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn niet zo vatbaar voor wind. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester met een PVC-coating. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Bij daglicht is er voldoende zicht vanuit de woning, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is zal het raam niet te gebruiken zijn. De prijzen bedragen tussen de €275 – €1125.

 • Te bestellen in iedere afmeting.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je behoudt jouw privacy.

Tips voor rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. De redenen zijn duidelijk: ze zijn eenvoudig in gebruik, simpel op te meten en te monteren, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en houden in de winter de kou buiten de deur. Ook hebben ze een inbraakpreventieve werking. Er zijn 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De prijsindicaties bedragen tussen de €350 en €1300 voor rolluiken bestellen in Oudorp.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Het comfort van markiezen

Een markies is een prachtige oud-Hollandse buitenzonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Dit is een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Ze dragen bij aan de ambiance van huizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel die doorloop mogelijk maken. De verwachte prijzen variëren tussen de €740 – €1925.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere systemen voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: creëer lokaal extra schaduw door een verplaatsbare parasol.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Altijd de juiste temperatuur in je woning d.m.v. buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Oudorp: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Middels raambekleding heb je altijd precies de lichtinval die jij wil. Dit beperkt dat de zon fel naar binnen schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Evenzeer heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De verwachte prijzen bedragen tussen de €330 en €925. In deze koopgids delen we veel info over de veelbesproken opties.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Het is betaalbaar, snel en simpel zelf te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in honderden soorten materialen en kleuren wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals dakraam, kiepkantelraam, waterafstotende, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties bedragen tussen de €52,50 tot €150.

 • Ruim aanbod binnen het segment goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Oudorp: voor iedereen zelf te bevestigen.
 • Assortiment in prachtige stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: bekijk het assortiment

Vouwgordijnen helpen mee voor een luxueuze en karaktervolle ambiance aan je huis. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Voorzie een prijs van €95 oplopend tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Het bedienen gaat middels een koord en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Raambekleders bieden verschillende variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan een tarief van €55 tot wel €175.

 • Elegante vorm van raamdecoratie.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Oudorp: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen systemen en materialen als o.a. PVC, aluminium, stof, bamboe, hout. Dankzij houten jaloezieën heb je 100% controle over de gewenste lichtinval en privacy. Tip: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een tarief van €85 tot +/- €210.

 • In enkele seconden een ruimte verduisterd.
 • Jaloezieënwinkel: een extra natuurlijke sfeer met bamboe.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale stroken die je in verschillende materialen hebt zoals hout, stof, pvc, bamboe, kunststof. Ideaal voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een eigentijds en standaard interieur. Verticale lamellen zijn praktisch in gebruik, eenvoudig te reinigen en werken ook heel goed in natte ruimtes. De tarieven starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €185.

 • Past heel mooi bij een lang en brede raampartij.
 • Bij uitstek geschikt voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Oudorp vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een heel stoere look. Het zijn unieke systemen die je interieur de finishing touch geven. De blinds houden de zon perfect buiten, ze maken je woning meer waard en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, dakramen, schuiframen, draaikiepramen, valramen. Disclaimer: shutters zijn behoorlijk kostbaar. De investeringen beginnen bij zo’n €440. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €880.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Oudorp bieden frisse lucht in de woning en zijn goed in het tegenhouden van insecten en ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, inzethor, voorzethor, plissé hor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor. Advies: je houdt geen zonlicht tegen met een hor. Wel zit er in het assortiment een intelligente duo-plissé hor. Dit model houdt insecten buitenshuis en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven starten bij om en nabij de €85. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €600.

 • Past op bijna elk raam: draairaam, valraam, tuimelraam, draai-kiepraam, schuifraam, vast raam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang gratis 3 aanbiedingen van regionale montagebedrijven

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden gecalculeerd via meerdere thema’s: het soort model, de materiaalsoort, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het volgende blokje bieden wij de verwachte tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Oudorp in april 2024.

Zonwering typeAfmetingGemiddelde prijzen
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2275
Uitvalschermtot 4 meter breed€400 – €1525
Screens200 cm – 400 cm breed€260 – €1200
Rolluik2 – 4 meter breed€315 – €1375
Rolgordijntot 2 meter breed€45 – €145
Lamellen100 x 50 cm€60 – €215
Jaloezieën150 x 180 cm€75 – €230
Plisségordijnen100 x 220 cm€100 – €320
Prijsindicatie zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Oudorp. In het schema hieronder bekijk je informatie over de beste verkochte merken. Daardoor heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: snelle leveringen en service door product in Nederland.
 • Verano: specialist voor luxe en exclusieve producten en oplossingen.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: lichte en robuuste aluminium gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: direct van de fabriek geleverd (snel in huis).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, IKEA, Gamma, Praxis, Hubo & FonQ, Formido, Leen Bakker, Wehkamp, Kwantum.
 • Ook interessant: Bece, Deponti, Husol, Roma, Toppoint, Novoferm en Lumenguard, Dickson, Copaco, Swela, Schlappi, Milano.

Zonwering experts in de buurt van Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in Oudorp? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder tref je namen en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vind je ook fabrikanten en verkooppunten in De Cocksdorp, Koedijk en De Koog.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met jouw stijl. We geven nu een toelichting op de meest bestelde zonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: moet vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: speciale geluidswerende gordijnen zorgen voor een rustige en stille kamer.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Terras of Serre
In de zomerperiode kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, basic-parasols of houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten ophangen. Check ook aanvullende info over: Houten jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elke situatie is weer verschillend. De best passende zonnewering die aansluit op jouw behoefte heeft te maken met: de afmetingen van je ramen, de ligging van de tuin, de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te koop is in een groot aantal kleuren, motiefjes en budgetten. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft ook meer verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Oudorp?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen kosten zo’n €725. Zonnescreens €255 op basis van 1 raam. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm betaal je al snel €1150. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €700). Een normaal rolluik kost €480. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €300 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (zo’n €790). Budget gordijnen voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (verkrijgbaar vanaf €100 op basis van één kozijn). De totale kosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de maximale lengte, de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleuren en prints en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Oudorp?

Ten aanzien van zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echt kan je ook profiteren van montage plus inmeetservice in Oudorp. In die situaties komt een ervaren monteur die elk raam / kozijn bekijkt en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een monteur het zonnescherm fatsoenlijk aanbrengen. Dankzij deze service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Wil jij een handmatig met slingerstang of band, bediening met een afstandsbediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, tijdschakelaar, handzender, mobiele app) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon doorkomt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen zitten op zo’n €425.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1829

Plaats een reactie