Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Koog vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in De Koog? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten en regel je al vanaf €77,50. Goede buitenzonwering als een uitvalscherm werkt erg goed tegen hevige zon. Daarnaast biedt een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en is een prima aanvulling op jouw interieur. Tegenwoordig heb je bijzonder veel verschillende producten. Op dit platform verstrekken we een praktische handleiding waar we alle soorten systemen behandelen. Eveneens delen we de geschatte kosten en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in De Koog en omstreken.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Je interieur zal minder snel verkleuren.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-de-koog

Zonnescherm laten plaatsen in De Koog

Ben je zelf niet handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in De Koog middels een goede zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je bent er dan zeker van dat alles op de goede manier opgehangen wordt, dat er niks stuk gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je gemakkelijk leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten installeren door een expert

 1. Systeem kiezen

  Ten eerste bepaal je welk soort systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Waarom wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de screens of de lamellen. Interessante functionaliteiten zijn bijv. verkoelen, de energiekosten verlagen, de privacy verbeteren, inbraakpreventie, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Afmetingen

  Noteer de afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Selecteer ook waar je het wilt laten aanbrengen. Bijvoorbeeld aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Voeg schetsen toe zodat de installateur precies weet hoe alles eruit ziet.

 3. Hoe wil je het bedienen?

  Een belangrijk aspect is de bediening. De standaard modellen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dat werkt middels een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe mogelijkheid is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Heb je alle vragen beantwoord? Geef dan jouw contactgegevens door. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van professionele zonweringsbedrijven uit De Koog en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en leg eventuele spullen al klaar voor de experts. De installateur monteert het zonnescherm, markiezen of de plissés zoals besproken. Test of het product goed is aangesloten. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Mocht er iets zijn wat niet werkt, dan kan dit direct hersteld worden. Vaak kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Online offerte aanvragen voor zonwering

Snel een prijsindicatie van raambekleders in De Koog

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering De Koog is het meest geschikt om je woning wat te verkoelen. Daarnaast geeft het je een prettige schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige systemen zoals het welbekende rolluik houden inbrekers buiten de deur en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten kan je bestellen in allerlei designs en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €250 tot zo’n €2500. In de keuzegids hieronder bespreken we de meest verkochte producten.

Investeren in knikarmschermen en terrasschermen

Onder het knikarmscherm verstaan we een zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Via de twee knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw bij het raam. Advies: dit model kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €825 t/m €2075.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Advies over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Je kunt rekenen op op een paar m2 veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Een uitkomst voor kleine ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De verwachte kosten bedragen tussen de €450 tot €1275.

 • Een aantrekkelijk geprijsd type zonnescherm.
 • Voor ramen waar je niet onder hoeft te zitten.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Effecten van screens

Screens op maat laten maken in De Koog is een goed alternatief als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden de warmte buitenshuis en zijn redelijk ongevoelig voor wind. De materialen van het doek zijn o.a. polyestervezels of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, van buiten naar binnen gaat niet. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten liggen tussen de €300 t/m €1175.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Alles wat je moet weten over rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, simpel op te meten en te monteren, ze zijn geluidsisolerend en hebben een isolerende werking. Eveneens biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 producten: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de gevel gemonteerd. De prijzen komen uit tussen de €360 tot zo’n €1400 voor rolluiken bestellen in De Koog.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een volledig verduisterde kamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Koopgids markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een constructie van hout / aluminium wat afgedekt wordt door middel van een doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij jaren 30 woningen. Ze hebben invloed op een romantische uitstraling van huizen. Als extra opties naast het standaard product kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De verwachte kosten komen uit tussen de €710 – €1775.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een fijne temperatuur in de woonkamer door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie De Koog: alle systemen voor binnen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit beperkt dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Ook brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De kosten bedragen tussen de €340 en €825. In de onderstaande keuzegids bespreken we de meest gekozen types.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Beschikbaar voor lage tarieven, makkelijk aan te brengen, gemakkelijk af te rollen en de kwaliteit is tegenwoordig erg hoog. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in tientallen prints en kleuren. wat ervoor zorgt dat het past in jouw interieur. Ze verkopen allerlei types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, waterafstotende, elektrische, transparante, verduisterende en het duo rolgordijn. De prijsindicaties komen uit tussen de €60,00 – €180.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Koog: eenvoudig zelf op te hangen.
 • Op maat verkrijgbaar in prachtige stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: waarom is dit interessant?

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een exclusieve en rustieke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. Je kiest zelf hoe lichtdoorlatend het systeem is. Verder helpen ze tegen een slechte akoestiek. Verwacht prijzen van €100 tot wel €350.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Handig in onderhoud: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: een veelzijdig aanbod

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Je kan ze moeiteloos bedienen en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Het is een fraaie vorm van raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom heb je nog meer vrijheid in lichtinval en privacy. Verwacht prijzen van €47,5 oplopend tot €160.

 • Past bij elke interieurstijl.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën De Koog: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latten die je 2 kanten op kan openzetten met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel soorten en materialen als bijv. stof, kunststof, aluminium, hout, bamboe. Met jouw houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Tip: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een kostenplaatje van €70 tot +/- €240.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale strookjes die je hebt van aluminium, hout, pvc, kunststof, bamboe. Ideaal voor lange / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook in een badkamer ophangen. De investeringen beginnen bij zo’n €70. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €210.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aan te brengen.

Shutters: luxe raambekleding in De Koog professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn echte blikvangers die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn erg trendy, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een duurzame keuze. Past op bijna elk raam zoals schuiframen, draaikiepramen, vaste ramen, valramen, dakramen, uitzetramen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De kosten starten bij gemiddeld €470. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €920.

 • Meefinancieren bij het afsluiten van hypotheek.
 • Vochtbestendig dus ook voor de badkamer geschikt.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in De Koog geven veel frisse lucht in de kamers en zijn erg doeltreffend tegen vliegen en muggen. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor. Last van allergieën of hooikoorts? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Disclaimer: horren hebben geen zonwerend effect. Er bestaat ook een combinerende duo-plissé hor. Dit model weert insecten en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsindicaties starten bij om en nabij de €70 en lopen op tot €750.

 • Breed inzetbaar: vast raam, uitzetraam, tuimelraam, draairaam, draai-kiepraam, schuifraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Snel een aanbieding op de mail

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden gecalculeerd via verschillende zaken: het type systeem, type materiaal, de grootte (lengte en breedte) en de manier van bedienen. In het overzicht hierna bespreken we de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in De Koog in juli 2024.

Type zonweringGroottePrijsindicatie
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€855 – €2150
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€385 – €1550
Screenstot 4 meter breed€245 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€325 – €1200
RolgordijnTot 250 cm breed€75 – €150
Lamellen200 x 180 cm€75 – €200
Jaloezieën100 x 180 cm€70 – €250
Plisségordijnen140 cm breed€120 – €300
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Noord-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn tal van merken met een uitstekend aanbod. Elk merk heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in De Koog. In de tabel hierna tref je een overzicht met de meest verkochte merken. Zodoende heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: sterke en duurzame materialen met veel aandacht voor design.
 • SunCircle: maatwerk producten gemaakt in Nederland.
 • Verano: gratis brochure en gratis kleurstalen opvraagbaar.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: mooie producten voor veranda’s, overkappingen en glazen daken.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: extra comfort in huis met design shutters en horren.
 • Veneta: goedkoop, uitstekende garantie en volledig op maakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Gamma, IKEA, Praxis, Karwei en Kwantum, FonQ, Bol.com, Wehkamp, Formido.
 • Overige merken: Husol, Deponti, Toppoint, Roma, Weinor, Novoferm & Dickson, Copaco, Swela, Schlappi, Milano, Sunway.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Texel

Goedkope zonwering kopen in De Koog? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in jouw regio? In het schema hierna delen we namen en adressen van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Wellicht kunnen ze je advies geven. Op deze zonwering-website check je ook montagebedrijven en winkels in Oudeschild, Den Hoorn en De Waal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk type zonwering per ruimte

Elke gevel heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest ideale zonwering types voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: kies voor waterbestendige rolgordijnen of luiken om de privacy in de douche te waarborgen.
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: praktische screens, luiken en shutters voor jouw draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een goedkoop zonnescherm realiseer je met een balkondoek.

Opties voor terras & serre
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of moderne buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Bekijk ook meer informatie over: Binnenzonwering.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering die aansluit op jouw behoefte kun je uitzoeken aan de hand van: de breedte van de ramen, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, jouw specifieke wensen en je budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het verkrijgbaar is in meerdere kleuren, soorten materialen en maatvoeringen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, brengt significante verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in De Koog?

De prijsindicaties van zonwering beginnen bij €100 en lopen op tot duizenden euro’s. De normale prijsindicaties tref je hierna. Markiezen zijn zo’n €750. Zonnescreens €265 per kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een knikarmscherm lopen de kosten op tot zo’n €1075. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €825). Een gemiddeld rolluik kost €455. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €255 per kozijn. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €845). Alternatieve soorten raamdecoratie zijn lamellen, rolgordijnen en plissegordijnen (te koop vanaf €130 per raam). De totale prijzen hangen af van: type systeem, het inmeten (afmetingen), de bedieningsmogelijkheden, de materiaaltypes, kleur en kosten van installatie.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in De Koog?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in De Koog. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een capabele monteur die de raampartij inmeet bij je thuis. Kort daarna kan de montagepartner het product goed monteren. Dankzij deze service ben je zeker van uitstekende zonnewering, garantie en service en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, elektrische bediening met zender of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatig systeem met een handslinger is acceptabel, alleen het kan makkelijker. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) is ideaal omdat je op afstand de installatie kan bedienen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon doorkomt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je op ingestelde tijden automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De gemiddelde kosten van smart rolluiken en screens komen uit rond de €475.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1796

Plaats een reactie