Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering De Cocksdorp vergelijken

Wil je extra verkoeling of meer privacy met zonwering in De Cocksdorp? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. De tarieven starten bij zo’n €95,00. Goede buitenzonwering als een screen werkt het beste om de zon en warmte te weren. Soms geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of lamellen kan je kopen voor een lagere prijs en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Je kunt kiezen uit bijzonder veel afzonderlijke soorten. Op deze pagina doorzoek je een complete gids waar we alle mogelijkheden bespreken. Tevens vind je een kostenindicatie en adresgegevens van betrouwbare zonwering specialisten in De Cocksdorp en omstreken.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het creëert extra privacy in huis.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-de-cocksdorp

Zonnescherm laten plaatsen in De Cocksdorp

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in De Cocksdorp middels een bekende zonwering specialist kan dan uitkomst bieden. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles op de juiste wijze opgehangen wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op deze website vind je snel en zonder gedoe bedrijven uit de buurt. Hierna geven we een toelichting hoe dat in z’n werk gaat.

Een zonnescherm laten ophangen door een specialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk model je nodig hebt. Kies je voor buitenzonwering, dan wordt dit gemonteerd aan de buitenmuur. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het knikarmscherm of de lamellen. Je kunt het gebruiken voor o.a. de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de privacy verbeteren, inbraak belemmerend, een fijne schaduwplek maken, de lichtinval bepalen of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s om de opdracht te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Kies de gewenste bediening. De meest basic-systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (men gebruikt dan een opwindmechanisme of slinger). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Meestal met een praktische draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest moderne manier is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  Alles geïnventariseerd? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit De Cocksdorp en nabije omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste totaal-aanbieding en plan de klus in.

 5. Installeren

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De installateur hangt het uitvalscherm of gordijnen zoals besproken. Ga altijd na of het product goed is aangesloten. Vraag altijd om een demonstratie. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Eventueel kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Zonwering offerte in jouw mailbox

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in De Cocksdorp

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering De Cocksdorp werkt erg goed om een fijn binnenklimaat te creëren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Dat is dus genieten binnen- en buitenshuis. Veel systemen zoals de populaire rolluiken zijn zelfs inbraakproof en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in veel verschillende materialen en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €350 – €2650. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest moderne modellen.

Investeren in knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. D.m.v. 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Advies: het doek kan vies worden door regen. De totale investeringen schommelen tussen de €925 t/m €2225.

 • Zeer geschikt als terraszonwering.
 • Uitval tot wel drie meter.
 • Te bestellen met draadloze bediening.

Korte info over uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een voordelige manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het zorgt voor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De totale investeringen komen uit tussen de €375 en €1225.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Handige screens

Screens op maat laten maken in De Cocksdorp is ideaal als je zonlicht wilt verduisteren maar nog wel zicht wil overhouden. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je altijd van binnen naar buiten kijken. Andersom kan dat niet. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties komen uit tussen de €325 tot wel €1050.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Zowel de cassette als het doek in diverse kleuren beschikbaar.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Informatie en voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), op maat te bestellen, ze zijn geluiddempend en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij hebben ze een inbraakpreventieve werking. Tegenwoordig heb je 3 types: het voorzetrolluik is geschikt voor bestaande bouw, bij het opbouwrolluik vormen raam en rolluikkast een geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale tarieven komen uit tussen de €340 en €1300 voor rolluiken bestellen in De Cocksdorp.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Minder kans op inbraak en vandalisme.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een frame fout hout of aluminium waarover een doek wordt gelegd. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van gebouwen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die je bij terrassen en etalages vaak ziet. De kosten variëren tussen de €740 tot wel €1700.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Windvast en uv-lichtbestendig.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een fijne temperatuur in een pand via buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie De Cocksdorp: alle mogelijkheden voor binnen

De montage van binnenzonwering gebeurt altijd aan de binnenkant van een raam of kozijn. Via raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Dit verkleint de kans dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat je geniet van een koel huis. Bovendien brengt het extra sfeer in huis. Goed om te weten: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De verwachte prijzen schommelen tussen de €360 – €825. In het stukje hieronder beoordelen we de meest geplaatste modellen.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, eenvoudig te installeren, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen kun jij kopen in velerlei dessins en kleuren zodat het ook altijd in jouw interieur past. Er zijn verschillende varianten zoals waterafstotende, dakraam, elektrische, transparante, kiepkantelraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De onkosten bedragen tussen de €45,00 tot €185.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in De Cocksdorp: zonder problemen zelf op te hangen.
 • Te koop in uiteenlopende stoffen en unieke uitvoeringen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een luxe en huiselijke uitstraling aan een kamer. Ze zijn eenvoudig te bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Bovendien kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Houd rekening met kosten van €100 tot €400.

 • Zowel met lichtdoorlatende als verduisterende stof.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: soorten, kleuren en kosten

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je bedient ze eenvoudig met een trekkoord en de zonwerendheid is optimaal. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die goed matched met jouw interieur. Raambekleders bieden diverse modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Verwacht een prijskaartje van €47,5 tot €150.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Kies voor honingraad structuur voor extra isolatie.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën De Cocksdorp: praktische info en voordelen

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt kantelen of omhoog kunt trekken met een koord of elektrisch systeem. Je kunt een selectie maken uit mega veel vormen en materialen zoals bijv. kunststof, bamboe, PVC, hout, stof. Door de houten jaloezieën bepaal je zelf de gewenste lichtinval en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan onkosten van €85 tot wel €210.

 • Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft nog meer sfeer in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale jaloezieën van bouwstoffen zoals bamboe, kunststof, pvc, aluminium, stof. Praktisch voor imposante / grote ramen en matchen goed met een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, eenvoudig te reinigen en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De onkosten beginnen bij circa €80. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Perfect voor grote ramen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudig aanbrengen en monteren.

Shutters: luxe raambekleding in De Cocksdorp in alle vormen en maten

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een frisse uitstraling. Het zijn eyecatchers die iets toevoegen aan jouw interieur. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als valramen, dakramen, draaikiepramen, vaste ramen, ronde ramen, uitzetramen. Belangrijk: shutters zijn duur in aanschaf. De onkosten beginnen bij circa €410. Voor luxe versie moet je rekening houden met €860.

 • Eventueel in de hypotheek mee te financieren.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: montage gaat eenvoudig en snel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in De Cocksdorp zorgen voor frisse lucht in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van vliegen en muggen. Vergelijk verschillende producten zoals: hordeur, inzethor, voorzethor, hor met scharnier, rolhor, plissé hor. Allergieën of hooikoorts? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Opmerking: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt ongedierte buitenshuis en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijsverwachtingen starten vanaf €70 en bedragen voor een luxe model zo’n €700.

 • Voor bijna ieder raamtype: valraam, vast raam, uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

Maatwerk raamdecoratie voor elk raam of deur

Gratis een aanbieding in je mailbox

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden berekend door te kijken naar diverse onderdelen: het model, de materiaalkeuze, de maximale breedte en handmatige of elektrische bediening. In de onderstaande tabel delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in De Cocksdorp in juli 2024.

Type zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€820 – €2300
Uitvalschermtot 5 meter breed€360 – €1425
Screens1 – 4 meter breed€250 – €1000
Rolluik1 – 4 meter breed€300 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€80 – €155
Lamellen250 x 150 cm€65 – €210
Jaloezieën150 x 150 cm€60 – €210
Plisségordijnen200 cm breed€100 – €360
Verwachte tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten met een uitstekend aanbod. Ieder merk heeft zijn unieke toepassingen en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in De Cocksdorp. In het overzicht hierna delen we uitleg over de populairste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: maatwerk en inmeet- / montageservice voor de beste gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: kindveilige systemen op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hornbach, Karwei, IKEA, Hubo en FonQ, Formido, Kwantum, Bol.com, Wehkamp.
 • Check ook: Roma, Weinor, Bece, Novoferm, Toppoint, Husol & Lumenguard, Dickson, Sunway, Copaco, Milano, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Texel

Goedkope zonwering kopen in De Cocksdorp? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in de omgeving? In de volgende tabel bieden wij gegevens en adressen van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Soms kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website kom je ook in contact met montagebedrijven en winkels in Den Burg, De Koog en Oudeschild.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om passende vitrage die perfect past bij de stijl van de woning. We beschrijven nu de meest gekozen soorten zonwering per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: door het toepassen van verduisterende gordijnen of duettes bepaal je zelf hoeveel lichtinval je hebt.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: kies voor mooie transparante- of beperk lichtdoorlatende screens voor de draai-kiepramen.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: koop een voordelig balkondoek en maak jouw eigen zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten integreren. Bekijk ook meer informatie over: Buitenjaloezieën.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De meest geschikte zonnewering voor jouw woning kan jij opzoeken door een check te doen op: het type raam, hoe je huis ligt ten opzichte van de zon, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te verkrijgen is in een heleboel kleuren, stoffen en budgetten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, zorgt voor net wat meer schaduw, maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in De Cocksdorp?

De kosten van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte onkosten tref je hierna. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €575. Buitenscreens €280 per raampartij. Wanneer je kiest voor een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1000. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €725). Een standaard rolluik kost €490. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €255 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €780). Betaalbare soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te bestellen vanaf €100 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het model, de grootte van het systeem, de keuzes in bediening, het materiaal, kleuren en installatiekosten.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in De Cocksdorp?

Met betrekking tot zonweringsproducten zijn de keuzes enorm. Let goed op zaken als correct inmeten en de montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar ook gebruik maken van de montage & inmeetservice in De Cocksdorp. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een gediplomeerde installateur die elk raam / kozijn deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de vakman de producten op de goede manier monteren. Dankzij deze dienstverlening heb je gegarandeerd fantastische zonnewering, garantie en nazorg en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

In de basis heb je de standaard handbediening, draadloze bediening of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering zal de nieuwe standaard worden. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang is werkbaar, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar, mobiele app) is steeds meer in opkomst omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij extreem weer kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kunnen de screens automatisch sluiten. Gordijnen, jaloezieën en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Bediening via internet geeft je nog meer grip op het klimaat in huis. De kosten van smart rolluiken en screens liggen rond de €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1795

Plaats een reactie