Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Schermerhorn vergelijken

Privacy behouden en energie besparen met zonwering in Schermerhorn? Zonwering heb je voor buiten en binnen en regel je al vanaf €92,50. Goede buitenzonwering als een markies is het meest effectief om zonnestralen te weren. Soms geeft een zonnescherm een aantal m2 schaduw waar je heel relaxt kunt verblijven. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of luxaflex is globaal gezien goedkoper en brengt ook wat meer sfeer in de woning. Er zijn tientallen afzonderlijke soorten. Via zonweringaanbiedingen.nl doorzoek je een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Eveneens verstrekken we gemiddelde tarieven en contactgegevens van lokale zonwering specialisten in Schermerhorn en omgeving.

De praktische voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het sluit de openingen in huis goed af (inbraakpreventief).
zonwering-vergelijken-schermerhorn

Zonnescherm laten plaatsen in Schermerhorn

Ben je zelf geen vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Schermerhorn via een lokale zonwering specialist is een slim idee. Je weet dan 100% zeker het geheel volgens de documentatie aangesloten wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via deze vergelijker vind je snel leveranciers in de regio. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten plaatsen door een professional

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie aansluit bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van de screens of de rolgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, inkijk verminderen, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval tegengaan of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Maten doorgeven

  Selecteer de gewenste afmetingen van het systeem. Geef ook door waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals plaatsing achter het huis of op de eerste verdieping. Upload foto’s of bouwtekeningen om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Opties voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een draaischakelaar, indien gewenst met tijdschakelaar. De meest kostbare en comfortabelste optie is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van geschikte zonweringsbedrijven uit Schermerhorn en omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Montage

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De installateur plaatst het uitvalscherm of de plissés zoals jij dat wilt. Check of het volgens de handleiding is vastgezet. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Direct actuele prijzen ontvangen van raambekleders in Schermerhorn

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Schermerhorn is praktisch om warmte in huis tegen te gaan. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op buitenplekken. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Veel varianten zoals het rolluik zijn zelfs inbraakproof en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in diverse designs en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €250 en €2875. In het volgende gedeelte geven we een toelichting op de meest handige producten.

Offerte voor knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Aan de hand van 2 telescopische knikarmen kan het schermdoek worden weggedrukt. Dankzij dit systeem is er een vrije doorloop en heb je een mooie schaduwrijke plek in de tuin. Disclaimer: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De prijzen komen uit tussen de €825 – €2250.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Investeren in uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Het biedt plaatselijk veel schaduw zodat je in huis niet tegen de zon in hoeft te kijken. Veel gekozen bij grote raampartijen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale prijzen bedragen tussen de €450 t/m €1250.

 • Een zeer betaalbaar zonnescherm.
 • Voor flatgebouwen, kantoren, balkons en voortuinen.
 • Voorkomt inkijk en zorgt voor meer privacy.

Laten plaatsen van screens

Screens op maat laten maken in Schermerhorn is een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn niet zo vatbaar voor wind. Ze worden vaak gemaakt van acryl of een combinatie van glasvezel en polyestervezels. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Voorwaarden: als het screendoek omlaag zit kan je het raam niet even op een kier zetten. De onkosten komen uit tussen de €275 tot wel €1000.

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Relatief ongevoelig voor wind.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. De redenen zijn duidelijk: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, mensen kunnen niet naar binnen kijken, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij biedt het een preventieve werken bij inbraak. Je kunt kiezen uit 3 opties: het voorzetrolluik bevestig je aan de buitenzijde van het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale prijzen variëren tussen de €270 – €1225 voor rolluiken bestellen in Schermerhorn.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Werkt isolerend en geluiddempend.
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Ontdek het gemak van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen komt. We zien markiezen vaak bij huizen van begin 1900. Ze hebben invloed op een nostalgische uitstraling van (bedrijfs)panden. Naast het standaard model is er ook een klapmodel en petmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten variëren tussen de €730 – €1950.

 • Geven het huis een unieke en charmante uitstraling.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: handige verrijdbare parasol voor het terras.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een koele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Schermerhorn: alles over inmeten en ophangen

Het monteren van binnenzonwering wordt gedaan aan de binnenkant van een gevel / kozijn. D.m.v. raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarbij zorgt het voor meer sfeer in huis. Goed om te weten: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De tarieven komen uit tussen de €390 – €975. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante toepassingen.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is betaalbaar, eenvoudig op te hangen, gemakkelijk af te rollen en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in verschillende kleuren en prints zodat het in iedere woning past. Er zijn allerlei types zoals dakraam, elektrische, transparante, lichtdoorlatende, verduisterende, kiepkantelraam en unieke duo rolgordijnen. De tarieven bedragen tussen de €65,00 en €170.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Schermerhorn: voor iedereen zelf te installeren.
 • Snel bezorgd in allerlei stoffen en exclusieve uitvoeringen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen helpen mee voor een exclusieve en huiselijke ambiance aan je woning. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Een vouwgordijn is vaak maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Ook kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Raambekleders werken met prijzen van €110 tot +/- €375.

 • Voor een knus interieur.
 • Voor alle breedte (maatwerk).
 • Probleemloos te onderhouden: je kan ze zelf wassen.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Het bedienen gaat middels een koord en ze zijn erg zonwerend. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden meerdere varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Houd rekening met een prijs van €52,5 tot zo’n €170.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Schermerhorn: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden tientallen soorten en materialen als hout, PVC, stof, kunststof, aluminium. Dankzij houten jaloezieën regel je super eenvoudig de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een kostenplaatje van €67,5 tot wel €210.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe maakt het gordijn eenvoudig en licht te bedienen.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gefabriceerd van o.a. pvc, hout, kunststof, bamboe, stof. Ideaal voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een chique en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn makkelijk met de hand te sluiten, vragen niet om veel onderhoud en werken ook heel goed in natte ruimtes. De investeringen beginnen bij zo’n €50. Voor luxe versie moet je rekening houden met €205.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: online samenstellen, gemakkelijk zelf plaatsen.

Shutters: luxe raambekleding in Schermerhorn professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn eyecatchers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn erg trendy, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en bovendien erg milieuvriendelijk. Aan te brengen op diverse ramen zoals dakramen, draaikiepramen, ronde ramen, valramen, vaste ramen, uitzetramen. Let op: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij zo’n €470. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €870.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: altijd maatwerk zodat het naadloos aansluit.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Schermerhorn bieden frisse lucht in de woning en zijn erg doeltreffend tegen muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, plissé hor, voorzethor, lamellenhor, inzethor, rolhor. Hooikoorts of allergieën? Kies dan voor een pollenwerende hor (met speciaal gaas). Adviespunt: je kunt geen zonlicht blokkeren met horren. Je kunt je dan beter verdiepen in een combinerende duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen buiten de deur en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten bij gemiddeld €75. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €650.

 • Geschikt voor o.a.: tuimelraam, vast raam, valraam, uitzetraam, schuifraam, draai-kiepraam.
 • Ventileren en luchten zonder dat er beestjes binnenkomen.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke woning

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen per e-mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden berekend door te kijken naar diverse keuzes: het type model, het materiaal, de maximale breedte en de bedieningsopties. In de onderstaande tabel bieden wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Schermerhorn in april 2024.

Zonwering systeemAfmetingVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 6 meter breed€835 – €2350
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€365 – €1475
Screens200 cm – 400 cm breed€245 – €1100
Rolluik300 – 450 cm breed€300 – €1450
Rolgordijn150 x 190 cm€55 – €145
Lamellen250 x 150 cm€80 – €195
Jaloezieën100 x 180 cm€60 – €210
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Holland.

De beste merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten om uit te kiezen. Welke winkelier heeft zijn unieke toepassingen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Schermerhorn. In het schema hieronder tonen wij uitleg over de meest verkochte merken. Zo kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: meer dan 50 jaar kennis en ervaring.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: veel keuze in doeken qua kleuren, materialen en UV-bescherming.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: zelf ophangen of laten monteren door een ervaren monteur.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Karwei, Hubo, IKEA, Praxis & Leen Bakker, Kwantum, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Bekijk ook: Toppoint, Bece, Roma, Novoferm, Weinor, Deponti en Milano, Swela, Copaco, Dickson, Schlappi, Lumenguard.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Alkmaar

Goedkope zonwering kopen in Schermerhorn? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het volgende blokje delen we adresgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op deze zonwering-website check je ook montagepartners en showrooms in Oudendijk, Spierdijk en Avenhorn.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elk kozijn heeft een bepaalde vitrage nodig die in lijn is met de individuele ruimte. We vertellen graag wat meer over de meest praktische zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: zorgt voor sfeer en heeft een praktische functie.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt allerlei soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, gewoon parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor je overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Wellicht vind je dit ook interessant: Zonnescherm.

FAQ: zo kan jij je woning eenvoudig verkoelen

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Iedere woning is anders. De meest optimale zonnewering kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de buitenmuren (kozijnen) en hoeveel je maximaal wilt investeren. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te bestellen is in velerlei kleuren, soorten materialen en afmetingen. Je interieur moet hier natuur wel schikt voor zijn. Buitenzonwering houdt de zon al tegen voordat het de woning binnenkomt, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar is wel meer zichtbaar (het zit aan de buitengevel vast).

Hoe hoog zijn de kosten van zonnewering in Schermerhorn?

De onkosten voor zonwering wisselen enorm. De actuele kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Denk bij markiezen aan +/- €600. Zonnescreens €285 op basis van één kozijn. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1075. Bij een uitvalscherm ben je goedkoper uit (+/- €775). Een normaal rolluik kost €490. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €295 per kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €810). Betaalbare soorten raambekleding zijn rolgordijnen, lamellen en plisségordijnen (te verkrijgen vanaf €145 per kozijn). De totale prijzen hangen af van: het product, de gewenste afmeting, de keuzes in bediening, materiaalgebruik, kleuren en prints en aanlegkosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Schermerhorn?

Zoek je zonweringsproducten? Dan heb je veel keuze. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor de montage plus inmeetservice in Schermerhorn. Als je hiervoor kiest dan plan je een afspraak met een ervaren installateur die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als de gehele bestelling binnen is zal een professional het zonnescherm degelijk bevestigen. Met deze klusservice profiteer je van fantastische zonnewering, langere garantie, klantenservice en een perfect aangesloten product.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, handzenders / afstandbedieningen of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Een handmatige installatie met opwindmechanisme is voldoende, niettemin kan het handzamer. Draadloze bediening (via een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, mobiele app) wordt steeds vaker gekozen omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. Als de zon op het raam schijnt gaat het scherm automatisch omlaag. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken of schermen starten bij €425.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 1636

Plaats een reactie