Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Spierdijk vergelijken

Op zoek naar multifunctionele zonwering in Spierdijk? Zonwering heb je voor elke woning, is voor binnen en buiten. Het is er al vanaf €82,50. Buitenzonwering zoals een knikarmscherm is het meest geschikt om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. Daarbij win je met een zonnescherm een schaduwrijke en windvrije plek op jouw terras. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of rolgordijnen is meestal een stuk goedkoper en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Winkels verkopen tegenwoordig immens veel afzonderlijke combinaties. Op dit platform kan je aan de slag met een concreet advies dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Bovendien delen we gemiddelde kosten en adressen van regionale zonwering specialisten in Spierdijk en omgeving.

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Beveilig je huis met rolluiken / screens (inbraakwerend).
zonwering-vergelijken-spierdijk

Zonnescherm laten plaatsen in Spierdijk

Wil jij het laten monteren door een vakman of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Spierdijk via een goede zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat het scherm goed vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat de afstandsbediening ook goed werkt. Op dit platform vind je razendsnel experts die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een specialist

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk soort zonwering past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Daarnaast is het goed om na te denken over het doel van het zonnescherm of de jaloezieën. Je kunt het gebruiken voor o.a. een aangenaam binnenklimaat, de energiekosten verlagen, de inkijk beperken (privacy), inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, de lichtinval reguleren of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Bereken de ideale maten van het product. Bepaal ook meteen waar het aangebracht moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de eerste verdieping. Voeg schetsen toe om de opdracht te verduidelijken.

 3. Kies bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest basic-producten zijn de zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest luxe en effectiefste keuze is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijken van aanbieders

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je kan dan rekenen op meerdere offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Spierdijk en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Ga in op de meest gunstige aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De professional plaatst het terrasscherm of de houten jaloezieën zoals afgesproken. Toets of het product goed is vastgezet. Meestal geeft de monteur een korte demo. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Maatwerk zonwering offertes ontvangen

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Spierdijk

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Spierdijk is heel erg handig om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Ook is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse opties zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in velerlei materialen en maten. De kosten variëren tussen de €250 tot €2700. In het volgende gedeelte vind je info, kosten en voordelen van de meest bekende modellen.

Het gemak van knikarmschermen & terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Dankzij 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Hiermee is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het schermdoek moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €875 – €2175.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Meerdere bedieningsmogelijkheden.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het biedt ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Het is ideaal bij kleinere ramen en waar geen doorloop vereist is. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven liggen tussen de €425 tot wel €1350.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Sterke constructies die tegen windstoten kunnen.

Genieten van screens

Screens op maat laten maken in Spierdijk is zeer geschikt als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Qua verduistering kun je kiezen uit meerdere opties (veel of weinig licht). In het geval van daglicht is er voldoende zicht naar buiten, maar niet andersom. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De gemiddelde prijzen variëren tussen de €375 t/m €1025.

 • Beschikbaar voor ieders budget.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Je kunt er wel door naar buiten kijken, maar niet andersom.

Effecten van rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Dat is goed te verklaren: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze zijn geluidsisolerend en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Er zijn 3 varianten: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt toegepast bij montage van het kozijn (achter de buitenmuur). De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €370 tot wel €1250 voor rolluiken bestellen in Spierdijk.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Altijd met goede garantie.

Praktische markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het is eigenlijk een compact frame van o.a. staal dat afgespannen wordt middels een doek. De markiezen zie je veel bij klassiek getinte huizen. Het heeft een positief effect op de sfeer van het huis. Naast de basismodellen heb je de keuze uit een petmodel of klapmodel die je ook vaak bij restaurants tegenkomt. De prijzen liggen tussen de €660 tot wel €1975.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Een koele temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Spierdijk: alle systemen voor binnen

Binnenzonwering noemen we ook wel raamdecoratie. Aan de hand van raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat de warmte geweerd wordt. Eveneens heeft het ook een decoratieve functie. Een mooi neveneffect: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De kosten komen uit tussen de €350 – €875. In het bijgaande stukje behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Ze zijn voordelig, snel en simpel te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kun jij kopen in meerdere kleuren en prints zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, transparante, waterafstotende, elektrische, kiepkantelraam en hippe duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €50,00 tot €185.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Spierdijk: zonder problemen zelf te installeren.
 • Verkrijgbaar in allerlei stoffen en luxueuze modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen zorgen voor een speelse en landelijke uitstraling aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Raambekleders werken met kosten van €95 tot zo’n €325.

 • Zowel open en dicht nemen ze weinig ruimte in.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Eenvoudig onderhoud: reinigen d.m.v. een handwas.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je op soepele wijze omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en jij hebt de volledige controle over de lichtinval. Luxueuze raamdeco die bij elke woonstijl past. Je kunt kiezen uit allerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Raambekleders werken met een kostenplaatje van €57,5 tot €165.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: geschikte maten voor elk type kozijn.

Jaloezieën Spierdijk: bekijk het aanbod

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit oneindig veel systemen en materialen als onder andere stof, PVC, kunststof, hout, aluminium. Met jouw houten jaloezieën regel je super eenvoudig de zichtlijnen, licht en beschutting. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie tarieven van €65 tot +/- €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale jaloezieën gemaakt van bijv. hout, pvc, stof, kunststof, bamboe. Ideaal voor kolossale / grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij zo’n €80. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Geschikte binnenzonwering voor hoge ramen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Spierdijk op maat geproduceerd

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn eyecatchers die je interieur de finishing touch geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze integreren in diverse woonstijlen en zijn erg duurzaam. Te monteren op diverse ramen zoals ronde ramen, schuiframen, uitzetramen, valramen, dakramen, draaikiepramen. Advies: shutters zijn niet goedkoop! De kostprijzen starten vanaf €460 en kunnen oplopen tot €950.

 • Duurzaam product.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Spierdijk zorgen voor ventilatie in huis en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn talloze opties: plissé hor, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, hordeur, voorzethor. Hooikoorts (of andere allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een totaal duo-plissé hor. Dit alternatief weert muggen, vliegen en ongedierte maar heeft ook een zonwerend doek. De tarieven beginnen bij €75 en kunnen oplopen tot €525.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draairaam, valraam, draai-kiepraam, tuimelraam, vast raam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie die past bij jouw stijl

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 juli 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere aspecten: het type model, de materiaalsoort, de grootte van het systeem en de bedieningsopties. In de tabel hieronder delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Spierdijk in juli 2024.

Soort zonweringFormaatVerwachte kosten
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€835 – €2300
Uitvalscherm1 – 5 meter breed€355 – €1600
Screens1 – 4 meter breed€280 – €1075
Rolluiktot 4 meter breed€330 – €1400
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €140
Lamellen150 x 100 cm€50 – €225
Jaloezieën150 x 180 cm€85 – €230
Plisségordijnen110 cm breed€120 – €380
Gemiddelde tarieven zonnewering met montage in de Provincie Noord-Holland.

Alle merken zonwering op een rij

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die goede producten en service leveren. Iedere leveranciers heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Spierdijk. In de volgende tabel vind je informatie over de meest verkochte merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: rolluiken, zonwering, roldeuren, ramen, deuren, gevels en overkappingen.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hele mooie gevelbekleding voor elke type woning of tuin.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: elektrische zonneschermen eenvoudig te bedienen.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, IKEA & FonQ, Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Wehkamp.
 • Check ook: Husol, Bece, Novoferm, Roma, Weinor, Deponti & Sunway, Copaco, Lumenguard, Milano, Schlappi, Swela.

Zonwering experts in regio van Koggenland

Goedkope zonwering kopen in Spierdijk? Zoeken naar een gespecialiseerd zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder tref je bedrijven en adressen van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site vind je ook installateurs en verkooppunten in Avenhorn, Ursem en Scharwoude.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Vergelijk soorten zonwering per ruimte

Elke raampartij vraagt om een ander soort vitrage die rijmt met de individuele ruimte. We beschrijven nu de meest verkochte zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: kies een vochtbestendig materiaal zoals PVC of kunststof in de douche.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Producten voor serre & terras
Ook in ons land zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Er zijn veel modellen buiten- en serrezonwering. Neem nou bijvoorbeeld automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, eenvoudige parasols of houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar: Screens.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

De beste zonwering voor je woning zoeken?

Elke woning is anders. De juiste zonnewering voor jouw woning kun je uitzoeken aan de hand van: de afmetingen van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de kozijnen (kunststof / hout) en wat je maximaal wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat je het kunt kopen in verschillende kleuren, motiefjes en budgetten. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft ook meer verkoeling, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Spierdijk?

De verwachte prijzen van zonwering wisselen enorm. De geschatte investeringen tref je hierna. Denk bij markiezen aan +/- €625. Buitenscreens €280 per raam. In het geval van een knikarmscherm betaal je ongeveer €1150. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een gemiddeld rolluik kost €475. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €250 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €780). Voordelige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te koop vanaf €120 op basis van één kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: de gewenste producten, de maximale breedte, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, designs en installatiekosten.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Spierdijk?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan kan je kiezen uit veel producten. Let goed op zaken als inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Spierdijk. In dat geval komt in lokale monteur die de deuren en/of ramen inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het zonnescherm volgens de documentatie bevestigen. Op die manier ben je zeker van optimale zonnewering, garantie en service en ondersteuning bij problemen.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor de standaard handmatige bediening, handzenders / afstandbedieningen of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering gaan we de komende jaren veel zien. Handmatige bediening met slinger is op zich ok, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat je op afstand de installatie kan bedienen. Bij harde wind kun jij ervoor kiezen dat het zonnescherm direct automatisch in zal klappen. Als de zon op het raam schijnt kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De tarieven van smart rolluiken & schermen liggen rond de €450.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1641, 1642, 1643

Plaats een reactie