Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Almelo vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Almelo? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. Je laat dit al plaatsen vanaf €92,50. Professionele buitenzonwering als een knikarmscherm is praktisch om te voorkomen dat de zon je ramen inschijnt. In veel gevallen verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of luxaflex is doorgaans wat voordeliger en is een prima aanvulling op jouw interieur. Er bestaan bijzonder veel diverse toepassingen. Via zonweringaanbiedingen.nl geven we een concreet advies waar we alle soorten systemen behandelen. Bovendien geven we de huidige tarieven en namen van verschillende zonwering specialisten in Almelo en de directe omgeving.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Een koele woonkamer en lekkere temperatuur in de slaapkamer.
 • Sfeervolle toevoeging op uitstraling huis.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Je behoudt je privacy.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-almelo

Zonnescherm laten plaatsen in Almelo

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Almelo door een professionele zonwering specialist is een slim idee. Je mag er dan vanuit gaan dat het systeem goed bevestigd wordt, dat niets beschadigt en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via dit platform vind je heel eenvoudig bedrijven in de regio. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakman

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk type zonwering je nodig hebt. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van de screens of de jaloezieën. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoeling in huis, het verminderen van energiegebruik, wat extra privacy realiseren, inbrekers afschrikken, comfortabele schaduwrijke zitplekken maken, lichtinval regelen of de sfeer in huis versterken.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten aanbrengen. Zoals achter- of naast het huis of bij de slaapkamers. Selecteer eventueel foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De meest gunstige systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Meestal met een draaischakelaar, optioneel met tijdschakelaar. De meest luxe en meest gebruiksvriendelijke keuze is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vergelijk winkels en producenten

  De details van het project ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Almelo en omgeving. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar prijs, referenties, merk producten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de vakmannen. De montage-specialist hangt het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of het netjes is aangebracht. Probeer alles direct even uit. Eventuele gebreken kunnen direct worden opgelost. In veel gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Almelo

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Almelo is het meest doeltreffend om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Verder creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Het verhoogt het comfort binnen en buiten. Diverse systemen zoals de populaire rolluiken hebben een inbraakwerende werking en kunnen de isolatie van een huis verbeteren. Zonwering voor buiten is beschikbaar in talloze materialen en groottes. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €475 tot zo’n €2750. In het stukje hierna beoordelen we de meest handige systemen.

Genieten van knikarmschermen en terrasschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Dankzij de handige knikarmen komt het schermdoek uit de cassette. Door dit mechanisme blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw bij de muren. Noemenswaardig: het schermdoek is kwetsbaar bij harde wind. De prijzen komen uit tussen de €825 t/m €2025.

 • Wordt vaak gekozen als terraszonwering.
 • Ramen en deuren kan je gewoon blijven openen.
 • Moderne eigentijdse look.

Investeren in uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een goedkope manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op voldoende schaduw zodat het binnen qua temperatuur aangenaam blijft. Erg handig bij ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Om die reden zie je ze ook vaak bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte tarieven komen uit tussen de €475 tot wel €1200.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Offerte voor screens

Screens op maat laten maken in Almelo is het beste advies als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. Met daglicht is er voldoende zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Aandachtspunt: als het screendoek omlaag is kan het raam niet open en houd je het dicht. De prijzen schommelen tussen de €375 tot zo’n €1175.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

De pluspunten van rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Wij zijn er uiterst positief over: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, je geniet van een aangenaam klimaat in huis, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Ook werken ze ook inbraakpreventief. Er zijn 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, een opbouwrolluik is geïntegreerd in het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal geïntegreerd in de gevel. De totale investeringen komen uit tussen de €320 tot zo’n €1300 voor rolluiken bestellen in Almelo.

 • Er komt helemaal geen licht meer binnen.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Houd inbrekers buiten de deur.

Het installeren van markiezen

Een markies is een traditionele zonwering en een echte blikvanger (bijzondere uitstraling). In de basis is het een compact frame van o.a. staal wat afgedekt wordt door middel van een doek. Dit markiezen-systeem zie je vaak nog bij brocante woningen. Ze geven een boost aan een romantische uitstraling van (bedrijfs)panden. Daarnaast is er nog een petmodel en klapmodel. Daar kun je onderdoor lopen / onder schuilen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €660 tot wel €1675.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Alternatieve systemen voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: uitstekende bescherming tegen UV-straling.
 • Terrasoverkapping: een grote parasol voor gebruik op diverse plekken (verplaatsbaar).
 • Buitenjaloezieën: een prachtig product met een luxe uitstraling.

Altijd de juiste temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Almelo: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. Door raambekleding heb je veel vrijheid over hoeveel lichtinval je wilt. Dit maakt de kans kleiner dat er veel licht in de woning komt waardoor het aangenaam koel blijft. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Handig om te noemen: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen variëren tussen de €380 en €925. In het stukje hieronder delen we veel info over de meest bestelde modellen.

Rolgordijnen: bekijk het aanbod

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is een goedkoop model, snel en simpel aan te brengen, simpel te gebruiken en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in velerlei soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Er bestaan verschillende varianten zoals transparante, waterafstotende, verduisterende, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, dakraam en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen schommelen tussen de €52,50 tot €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Almelo: heel simpel zelf te monteren.
 • Op maat verkrijgbaar in uiteenlopende stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: wanneer is dit geschikt?

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en karaktervolle uitstraling aan een kamer. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Wees voorbereid op een prijs van €115 tot wel €300.

 • Gemakkelijk zelf in hoogte te verstellen.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Goed te onderhouden: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: alle informatie op een rij

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. Je kan ze moeiteloos bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Ze verkopen velerlei soorten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Denk aan een kostenplaatje van €55 tot +/- €180.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Almelo: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale stroken die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit aanzienlijk veel modellen en materialen als bijv. kunststof, PVC, hout, aluminium, bamboe. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging sfeer, licht en privacy. Let op: ze vergen wel wat meer onderhoud dan andere type gordijnen. Houd rekening met een prijs van €85 tot zo’n €200.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor Bamboe voor een natuurlijke look
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale latten van materialen zoals stof, aluminium, kunststof, bamboe, pvc. Ideaal voor kolossale / grote ramen en matchen goed met een trendy en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en kan je ook ophangen in de badkamer. De investeringen beginnen bij circa €65. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €205.

 • Voor een strak en minimalistisch interieur.
 • Zeer praktische binnenzonwering voor lange ramen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Almelo inclusief plaatsing

Shutters zijn bijzondere binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn eyecatchers die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn sfeervol, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, ronde ramen, dakramen, valramen, draaikiepramen, vaste ramen. Aankooptip: shutters zijn niet goedkoop! De prijsindicaties starten vanaf €460 en lopen op tot €940.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Almelo geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen ongedierte en andere insecten. Denk bijvoorbeeld aan: hordeur, inzethor, lamellenhor, rolhor, plissé hor, hor met scharnier. Allergieën of hooikoorts? Kies dan voor een pollenwerende hor. Let op: het zonlicht komt wel door het horgaas geen. Er bestaat ook een slimme duo-plissé hor. Deze variant houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en houdt ook nog eens de zon buiten. De prijsverwachtingen starten bij om en nabij de €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €775.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, schuifraam, draairaam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Gratis een aanbieding van vakmannen uit de buurt

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 25 april 2024 zijn afhankelijk van diverse keuzes: het soort model, materiaalgebruik, de noodzakelijke afmetingen en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). Hierna vergelijk je de verwachte prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Almelo in april 2024.

Model zonweringAfmetingVerwachte tarieven
Knikarmschermtot 6 meter breed€855 – €2375
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€400 – €1375
Screens300 cm – 400 cm breed€255 – €1075
Rolluik300 – 400 cm breed€280 – €1225
Rolgordijn100 x 175 cm€45 – €140
Lamellen200 x 200 cm€50 – €220
Jaloezieën100 x 130 cm€65 – €280
Plisségordijnen110 cm breed€110 – €380
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

De beste merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken met allemaal een uniek aanbod. Elke aanbieder heeft zo zijn kenmerken en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Almelo. In de tabel hieronder tonen wij informatie over de beste verkochte merken. Op basis daarvan kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: aandacht voor lifestyle en design.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: expert voor tuin, terras, gevel en raambekleding.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: een naam die staat voor hoge kwaliteit dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: inspirerend ontwerp, innovatieve bediening en hoge kwaliteit.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: vraag gratis kleurstalen aan de designs te inspecteren.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Hubo, IKEA, Karwei, Gamma en FonQ, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Kwantum.
 • Overige merken: Novoferm, Husol, Bece, Roma, Weinor, Deponti & Swela, Dickson, Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco.

Zonwering experts in de buurt van Almelo

Goedkope zonwering kopen in Almelo? Of zoek je een professioneel zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op dit portaal ontdek je ook leveranciers en verkooppunten in Borne, Losser en Oldenzaal.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die aansluit bij de stijl van de kamer. We vertellen graag wat meer over de meest populaire zonwering types voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: kies bijvoorbeeld voor een verduisterend gordijn voor extra isolatie.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Serre of Terras
Tijdens hete dagen kan het anders erg warm worden. Het actuele aanbod bestaat uit meerdere soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, innovatie parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten ophangen. Klik eventueel direct verder naar:

Vragen en antwoorden rondom woning verkoelen

Wat is de beste zonwering?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De beste zonnewering hangt af van de raamgrootte, hoe je tuin gelegen is, de gevels / kozijnen en jouw maximale budget. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het geleverd kan worden in diverse kleuren, vormen en prijzen. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Almelo?

De kosten van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale kosten tref je hierna. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €220 per raampartij. Gaat je voorkeur uit naar een zonnescherm komen de prijzen uit op zo’n €1075. Een uitvalscherm is vergelijkbaar maar een stuk goedkoper (+/- €800). Een normaal rolluik kost €475. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €265 per raampartij. Shutters zijn een stuk kostbaarder (plusminus €835). Alternatieve binnengordijnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €100 per raampartij). De totale investeringen hangen af van: het type / model, het formaat, handmatige of elektrische bediening, de materiaalsoort, kleuren en installatiewerk.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Almelo?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Let goed op zaken als inmeten en montage. De mogelijkheid bestaat om voor maatwerkproducten zelf de afmetingen door te geven, maar je kunt ook kiezen voor montage plus inmeetservice in Almelo. In dat geval komt in capabele montagepartner die de gevels en raamkozijnen deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het zonnescherm fatsoenlijk installeren. Dankzij deze service heb je gegarandeerd uitstekende zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de standaard handmatige bediening, elektrische bediening met zender of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is een wens van veel huishoudens. Een handmatig zonnescherm met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, afstandsbediening, draaiknop, handzender) biedt al voordeel dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren geeft je meer flexibiliteit. De kosten van smart rolluiken of screens bedragen zo’n €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7600, 7601, 7602, 7603, 7604, 7605, 7606, 7607, 7608, 7609, 7610Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie