Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bornerbroek vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Bornerbroek? Zonwering heb je voor buiten en binnen. Een goedkoop systeem is er al voor €87,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest effectief om je woning koel te houden. Tevens realiseert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of duetten kan je kopen voor een lagere prijs en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan enorm veel afzonderlijke soorten. Via onze site delen we een praktische keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast check je de geschatte kosten en adresgegevens van diverse zonwering specialisten in Bornerbroek (werkgebied).

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Tijdens warme zomerdagen toch koel in huis.
 • Voeg extra waarde toe aan je huis met professionele producten.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-bornerbroek

Zonnescherm laten plaatsen in Bornerbroek

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bornerbroek via een lokale zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je bent dan verzekerd dat het systeem goed geïnstalleerd wordt, dat de garantie niet vervalt en dat het geheel goed werkt. Via onze vergelijkingstool vind je heel eenvoudig vakspecialisten uit de buurt. In het volgende stappenplan staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een vakspecialist

 1. Welk type heb ik nodig?

  Om te beginnen kies je welk type systeem het beste past bij jouw eisen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. De binnenzonwering wordt toegepast aan de binnenzijde. Denk ook na over de functie van het terrasscherm of de lamellen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, schaduwplekken realiseren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Selecteer de gewenste afmetingen van het gekozen product. Noteer ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of op de 1e of 2e verdieping. Selecteer eventueel foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (hierbij gebruik je een slinger / opwindmechanisme). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een schakelaar of knop, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De duurste en comfortabelste manier is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van vakkundige zonweringsbedrijven uit Bornerbroek en omliggende plekken. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de beste aanbieding en contacteer het bedrijf.

 5. Installeren

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de montagepartner. De monteur installeert het zonnescherm, markiezen of de jaloezieën zoals gewenst. Controleer of alles juist is geïnstalleerd. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Tevens kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Bornerbroek

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Bornerbroek werkt het beste om de warmte uit je huis te houden. Daarnaast is het perfect om snel een schaduwplek te creëren op je kavel (dicht bij de muren). Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Veel modellen zoals rolluiken schrikken inbrekers af en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in tientallen verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 en €2925. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest verkochte oplossingen.

Het comfort van knikarmschermen en terrasschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. Met behulp van de slimme knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Tip: het doek kan vies worden door regen. De totale investeringen bedragen tussen de €825 tot zo’n €2125.

 • Zorg voor een aangename terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • In verschillende kleuren, aanpasbaar op jouw woning.

Tips voor uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een slimme manier om om zonlicht te beperken. Het geeft lekker veel schaduw in huis zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij hoger gelegen ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De kosten liggen zo tussen de €450 en €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Regen loopt er eenvoudig vanaf (weersbestendig).

De beste screens

Screens op maat laten maken in Bornerbroek biedt je design rolluiken voor als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en kan je helemaal integreren in een kozijn. De materialen van het doek zijn o.a. glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Bij daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte kosten liggen zo tussen de €225 tot zo’n €1150.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Informatie over rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest toegepaste keuzes. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren ook heel goed. Als extra pluspunt biedt het een preventieve werken bij inbraak. Er zijn 3 producten: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt boven het raamkozijn achter de gevelstenen gemonteerd. De normale prijzen liggen tussen de €270 – €1400 voor rolluiken bestellen in Bornerbroek.

 • Te bestellen op kozijnkleur.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Meer privacy en inbraakwerend.

Details over markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Dit is een constructie van hout / aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen veelvuldig toegepast bij oudere woningen. Ze beïnvloeden de authenticiteit van het pand. In aanvulling op de standaard markiezen is er nog een petmodel en klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De verwachte prijzen bedragen tussen de €670 tot zo’n €1675.

 • Verkrijgbaar in veel afmetingen en kleuren.
 • Zon wordt tegengehouden, je kunt nog prima naar buiten kijken.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Bornerbroek: alle soorten voor binnen op een rij

In het geval van binnenzonwering worden de systemen aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Aan de hand van raambekleding kan je de lichtinval en lichtintensiteit zelf gemakkelijk regelen. Zo kan je voorkomen dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Daarbij heeft het ook een decoratieve functie. Een leuke bijkomstigheid: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De prijsindicaties komen uit tussen de €380 – €800. Bijgaand behandelen we de meest gekochte producten.

Rolgordijnen: een veelzijdig aanbod

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, simpel te installeren, simpel te gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze kleurtjes en motiefjes wat maakt dat je interieur onaangetast blijft. Er zijn allerlei soorten zoals elektrische, lichtdoorlatende, waterafstotende, dakraam, kiepkantelraam, verduisterende en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen schommelen tussen de €62,50 en €180.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bornerbroek: voor iedereen zelf op te hangen.
 • Te koop in diverse stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Vouwgordijnen dragen bij aan een luxueuze en authentieke ambiance aan je woning. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De keuze voor de stof bepaalt de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarnaast zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Denk aan prijzen van €95 tot €425.

 • Voor een knus interieur.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Praktisch te onderhouden: reinig de stof met water/zeep in een handwas.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt ze perfect afstellen op het zonlicht. Luxe ogende raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit meerdere modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de voorkant en achterkant verschillende stoffen (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Je moet denken aan tarieven van €62,5 tot €160.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Ook te monteren zonder boren.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Bornerbroek: vind het perfecte model

Jaloezieën zijn horizontale latjes die je in verschillende standen kunt zetten met een handig koord of ketting. Tijdens het bestellen kan je kiezen uit tientallen kleuren en materialen als bijv. PVC, kunststof, hout, bamboe, stof. Dankzij houten jaloezieën ben je zelf in control wat betreft de gewenste lichtinval en privacy. Suggestie: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Raambekleders werken met onkosten van €70 tot +/- €270.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies voor een duurzaam gefabriceerd product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, stof, bamboe, kunststof, hout. Geschikt voor imposante / grote ramen en zie je vaak terug bij een smaakvol en standaard interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. De tarieven beginnen bij circa €50. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €190.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Bornerbroek op maat

Shutters zijn populaire binnenluiken met een luxe uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, ze maken je woning meer waard en een duurzame keuze. Geschikt voor bijna elk raam zoals uitzetramen, dakramen, schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, draaikiepramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De investeringen starten bij om en nabij de €410. Voor dure modellen kun je rekenen op €920.

 • Een echte blikvanger in huis.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bornerbroek bieden frisse lucht in de woning en blokkeren de toegang voor insecten en ongedierte. Denk bijvoorbeeld aan: lamellenhor, hordeur, voorzethor, rolhor, plissé hor, inzethor. Hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Adviespunt: horren werken niet als zonnewering. Je zou kunnen informeren naar een combinerende duo-plissé hor. Dit systeem beschermt tegen kleine dieren en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De kosten beginnen bij zo’n €72,5. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €500.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, vast raam, tuimelraam, uitzetraam, draairaam, draai-kiepraam.
 • Ventileren zonder dat er insecten je huis binnenkomen.
 • Altijd zorgeloos een raam openzetten.

Maatwerk raamdecoratie voor elke woning

Direct meerdere aanbiedingen op de mail

Gemiddelde kosten zonwering 2022

De prijzen van zonwering op dinsdag, 27 september 2022 zijn afhankelijk van een aantal thema’s: het model, het gewenste materiaal, de maximale lengte en de bediening. In de onderstaande tabel bieden wij de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Bornerbroek in september 2022.

Type zonweringAfmetingPrijsindicatie
Knikarmschermtot 6 meter breed€800 – €2300
Uitvalscherm2 – 6 meter breed€360 – €1375
Screens1 – 4 meter breed€265 – €1000
Rolluik2 – 4 meter breed€305 – €1400
Rolgordijn150 x 100 cm€65 – €165
Lamellen100 x 250 cm€45 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€60 – €230
Plisségordijnen160 cm breed€120 – €380
Gemiddelde onkosten zonnewering met monteren in de Provincie Overijssel.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken om uit te kiezen. Iedere leveranciers heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Bornerbroek. Hierna delen we uitleg over de grootste merken. Daarmee heb jij een goed beeld van het aanbod.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: tot 7 jaar garantie op alle geregistreerde producten.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: meer uitstraling van de buitengevel met unieke gevelbekleding.
 • Velux: verduisterend plisségordijnen voor lichtkoepels en lichtstraten.
 • Luxaflex: een begrip als het gaat om raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: design horren, shutters en raamdecoratie.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis & Kwantum, Formido, Wehkamp, FonQ, Bol.com.
 • Check ook: Bece, Husol, Toppoint, Roma, Deponti, Weinor en Schlappi, Swela, Sunway, Dickson, Milano, Copaco.

Gegevens van regionale zonwering experts rondom Almelo

Goedkope zonwering kopen in Bornerbroek? Zoeken naar een professioneel zonweringsbedrijf uit de buurt? In het volgende schema bieden wij bedrijven en adresgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Wellicht kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Via deze website bekijk je ook installatiepartners en bedrijven in Harbrinkhoek, Ootmarsum en Zenderen.

InstallatiebedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Kobes en Zn Bouwbedrijf Fa JEntersestraat 127627 LVBornerbroek
Zonwering Niehoff VOFDoodsdwarsweg 27627 NWBornerbroek
Molenkamp Kunststof BouwelementenWolbes Landen 1/D7627 PSBornerbroek
Alkoof Interieurs BVHofstraat 237622 LLBorne
HULS Kleur en InterieurAanslagsweg 207622 LDBorne
Overzicht met zonwering leveranciers in Almelo (september 2022).

Tips voor zonwering per ruimte

Elke woning heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We geven nu een toelichting op de mooiste zonwering voor buiten en binnen per ruimte en kamer.

 • Keuken: kies voor praktische jaloezieën of voor sfeervolle vouwgordijnen.
 • Badkamer: elke privé douche mooi afwerken met vochtafstotende modellen en materialen.
 • Woonkamer: dankzij verduisterende gordijnen koelt het minder af in te winder en houd je de warmte buiten in de zomer.
 • Slaapkamer: met geluidswerende raamdeco filter je zoveel mogelijk het geluid van buiten.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: laat een zonnescherm of balkondoek plaatsen en maak schaduwrijke plekken.

Serre of Terras
Ook in Nederland kan het al snel 30 graden worden. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Wat dacht je van automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, handige parasols of luxueuze houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Bekijk ook meer informatie over: Knikarmscherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De ideaalste zonnewering in jouw specifieke situatie heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe je tuin ligt, jouw woonsituatie en wat je maximaal wilt uitgeven. Wat binnenzonnewering zo ideaal maakt is dat het geleverd kan worden in velerlei kleuren, designs en afmetingen. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft een gezond binnenklimaat, maar trekt wel meer de aandacht (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Hoe zit het met de kosten van zonnewering in Bornerbroek?

De investingen in zonwering zijn afhankelijk van jouw wensen. De standaard kosten hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €650. Screens €210 per raam / kozijn. Bij een terraszonwering betaal je al snel €1050. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een normaal rolluik kost €480. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €250 per raam / kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (plusminus €810). Gunstiger geprijsde opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €130 per raampartij). De totale investeringen worden gecalculeerd door te kijken naar het model, het formaat, de keuzes in bediening, het materiaal, kleur en montage.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Bornerbroek?

Met betrekking tot zonweringsproducten is het assortiment enorm. Let goed op zaken als de afmetingen en montage-eisen. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, echter bestaat er ook de montage & inmeetservice in Bornerbroek. In dat geval komt in gediplomeerde installateur die de raampartij deskundig bekijkt en opmeet. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur het systeem vakkundig vastzetten. Dankzij de montageservice ben je zeker van effectieve zonnewering, extra fabrieksgarantie en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met stang of band werkt prima, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (tijdschakelaar, draaiknop, afstandsbediening, handzender) wordt steeds vaker gekozen omdat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Bij regen of wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt kunnen de screens automatisch sluiten. Jaloezieën, shutters en gordijnen kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een toepassing met online functies maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De verwachte prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 september 2022
Postcodegebied: 7627

Plaats een reactie