Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Poeldijk vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Poeldijk? Zonwering is toe te passen aan de binnen- en buitenzijde van je huis en is al verkrijgbaar voor €60,00. Professionele buitenzonwering als een rolluik is ideaal om je woning koel te houden. Ook win je met een zonnescherm een schaduwrijke plek op jouw terras. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of rolgordijnen is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er zijn tientallen afzonderlijke oplossing. Via deze website vind je een complete gids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Ook bekijk je een indicatie van de kosten en adresgegevens van verschillende zonwering specialisten in Poeldijk (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Een verzorgd uitstraling van de woning (mooie afwerking).
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-poeldijk

Zonnescherm laten plaatsen in Poeldijk

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Poeldijk middels een bekende zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je kunt er dan op vertrouwen dat het product juist aangebracht wordt, dat er niks stuk gaat en dat de bediening perfect werkt. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je snel leveranciers in de regio. Hieronder lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type product matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Maar je hebt ook binnenzonwering dat binnenshuis wordt geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het zonnescherm of de vouwgordijnen. Belangrijke functies zijn: de warmte buitenshuis houden, het verminderen van energiegebruik, de inkijk beperken (privacy), inbraken beperken, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval regelen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van jouw installatie. Verduidelijk ook waar het opgehangen moet worden. Zoals aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De meest basic-optie is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening middels een afstandsbediening of mobiele app.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Heb je alle vragen beantwoord? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van betrouwbare zonweringsbedrijven uit Poeldijk en nabije omgeving. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer prijs, garantie review en klantenservice. Ga voor de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg voor een opgeruimde werkplek voor het installatiebedrijf. De monteur levert de screens of gordijnen zoals afgesproken. Controleer of de totale constructie correct is aangesloten. Een demonstratie is gebruikelijk. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. In sommige gevallen kan je kiezen voor een onderhoudscontract.

Vraag gratis zonwering offerte op

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Poeldijk

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Poeldijk is geschikt om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Verder is het perfect om snel een schaduwplek te creëren in de tuin. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Diverse opties zoals het welbekende rolluik werken inbraakwerend en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is beschikbaar in velerlei kleuren en formaten. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €400 en €2900. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest geziene types.

Laten plaatsen van terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de handige knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Zo blijft jouw terras optimaal begaanbaar en realiseer je een aangename schaduwplek op het terras. Noemenswaardig: het scherm kan beschadigen bij harde wind. De kosten bedragen tussen de €800 tot €2075.

 • Tijdens warme zomers een fijne terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

De pluspunten van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Je krijgt hierdoor ramen die bijna helemaal afgedekt worden zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Ze worden vaak gebruikt bij flatgebouwen en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De verwachte prijzen komen uit tussen de €425 t/m €1250.

 • Zowel luxe zonneschermen als voordelige opties.
 • Voor ramen die je niet open kunnen.
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Bestellen van screens

Screens op maat laten maken in Poeldijk is ideaal als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens reflecteren het zonlicht en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. In het geval van daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken. Maar van buiten naar binnen is dit niet mogelijk. Belangrijk: op het moment dat het screendoek uit is moet het raam dicht blijven. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €300 tot zo’n €1175.

 • Compact en elegant systeem.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Adviezen over rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. Dat is niet zo gek: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Daarbij houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 mogelijkheden: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt in de muur onzichtbaar weggewerkt. De kosten schommelen tussen de €320 – €1250 voor rolluiken bestellen in Poeldijk.

 • Eenvoudige installatie met weinig voorbereiding.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Altijd met goede garantie.

Alles wat je moet weten over markiezen

Een markies is een traditionele zonwering die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het gaat hier om een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij monumenten. Ze dragen bij aan een unieke uitstraling van het pand. Daarnaast is er ook een klapmodel en petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen liggen tussen de €730 en €1950.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Je kunt gewoon naar buiten blijven kijken.
 • Relatief weinig windgevoelig.

Andere modellen en systemen

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een heerlijke temperatuur in een pand door buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Poeldijk: alle mogelijkheden voor binnen

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Hiermee voorkom je dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het binnen aangenaam koel blijft. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. En daarbij komt: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De verwachte prijzen komen uit tussen de €360 tot €850. In het onderstaande stuk vind je info, kosten en voordelen van de meest bestelde keuzes.

Rolgordijnen: wat zijn de voordelen?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. De prijzen hiervan zijn laag, snel en simpel te bevestigen, simpel af te rollen en het past in bijna iedere ruimte. Rolgordijnen worden aangeboden in velerlei soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals transparante, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, verduisterende en speciale duo rolgordijnen. De minimale investeringen bedragen tussen de €65,00 en €180.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Poeldijk: voor iedereen zelf te monteren.
 • Aanbod in interessante stoffen en bijzondere uitvoeringen.

Vouwgordijnen: een veelzijdig aanbod

Vouwgordijnen geven een exclusieve en brocante ambiance aan een ruimte. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op de lichtdoorlatendheid van het gordijn. Daarnaast kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Denk aan tarieven van €105 tot €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Online samenstellen voor maatwerk.
 • Simpel onderhoud: gemakkelijk wassen op 30 graden.

Plissé: vind het perfecte model

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je bepaalt zelf de lichtinval. Fraaie raamdeco die aansluit op elk interieur. Je kunt kiezen uit velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Je moet denken aan prijzen van €50 tot wel €165.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Ook heel geschikt voor kiepkantelramen.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Poeldijk: bestellen in verschillende materialen

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een handig koord of ketting. Leveranciers bieden aanzienlijk veel dessins en materialen als bijvoorbeeld hout, kunststof, aluminium, bamboe, PVC. Met jouw houten jaloezieën heb je 100% controle over de hoeveelheid licht en mate van privacy. Tip: je moet veel schoonmaken (stof dwarrelt neer op de strips). Houd rekening met onkosten van €77,5 tot €250.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale stroken gemaakt van bijv. aluminium, pvc, stof, kunststof, hout. Praktisch voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en minimalistisch interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten bij om en nabij de €70 en lopen op tot €185.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast in grotere panden.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Poeldijk voor jouw woning

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die jouw interieur helemaal compleet maken. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Toepasbaar op vrijwel elk raam zoals uitzetramen, draaikiepramen, valramen, vaste ramen, ronde ramen, dakramen. Advies: shutters zijn relatief kostbaar. De kostprijzen beginnen bij circa €480. Voor dure modellen kun je rekenen op €930.

 • Duurzaam product.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: de houtstructuren komen mooi overeen.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Poeldijk bieden frisse lucht in de woning en weren bovendien ongedierte en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: voorzethor, rolhor, hordeur, plissé hor, lamellenhor, hor met scharnier. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Informeer dan naar de pollenwerende hor. Adviespunt: horren hebben geen zonwerend effect. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit model weert muggen, vliegen en ongedierte en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen beginnen bij circa €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €700.

 • Past op bijna elk type raam: valraam, schuifraam, draai-kiepraam, uitzetraam, tuimelraam, vast raam.
 • Natuurlijk ventileren zonder muggen en vliegen in huis.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Snel een aanbieding van lokale specialisten

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op maandag, 4 maart 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende onderdelen: het soort model, de materiaalkeuze, de maximale lengte en de bedieningsopties. In het schema hierna bekijk je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Poeldijk in maart 2024.

Zonwering systeemAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€850 – €2325
Uitvalscherm2 – 5 meter breed€365 – €1425
Screenstot 4 meter breed€280 – €1050
Rolluiktot 4 meter breed€305 – €1375
Rolgordijn200 x 100 cm€45 – €165
Lamellen100 x 250 cm€80 – €190
Jaloezieën150 x 250 cm€70 – €280
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €330
Kostenindicatie zonnewering met monteren in de Provincie Zuid-Holland.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met allemaal een uniek aanbod. Iedere leveranciers heeft zijn voordelen en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Poeldijk. In het overzicht hierna tonen wij uitleg over de populairste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: degelijk merk met een uitgebreid montagenetwerk.
 • SunCircle: eersteklas kwaliteit door productie in eigen handen.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: bieden leuke technologische oplossingen en online bediening.
 • Heroal: sommige producten zijn geschikt voor je eigen smart-home systeem.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: kwalitatieve gevelbekleding die je huis een luxe uitstraling geven.
 • Velux: modulaire lichtstraten en dakramen inclusief verduistering.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: smart elektrische zonneschermen voor op ieder terras.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: snel en kosteloos thuisadvies door een specialist (incl. inmeten).
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Praxis, Gamma, Hornbach, IKEA, Karwei & Wehkamp, FonQ, Leen Bakker, Formido, Bol.com.
 • Overweeg ook: Toppoint, Novoferm, Roma, Weinor, Deponti, Husol & Swela, Copaco, Lumenguard, Milano, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts in regio van Westland

Goedkope zonwering kopen in Poeldijk? In contact komen met een ervaren zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen ze je advies geven. Via deze website ontdek je ook fabrikanten en verkopers in De Lier, s-Gravenzande en Monster.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Ieder pand heeft weer andere vitrage nodig die matcht met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de beste buiten- en binnenzonweringsproducten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: met waterafstotende plissés heb je meer privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: kies voor geluidswerend rolluiken of screens om rustig en ontspannen de nacht door te komen.
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: monteer een sterk balkondoek en/of zonnescherm om heerlijk te kunnen zitten.

Opties voor terras & serre
Ook in Nederland zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Je kunt kiezen uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten plaatsen. Bezoek ook onze pagina over: Rolluiken.

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

De beste zonwering, welk systeem past bij mij?

Iedere woning is anders. De ideaalste zonnewering voor jouw pand kan jij opzoeken door een check te doen op: de raamgrootte, hoe je tuin ligt, de kozijnen (kunststof / hout) en je budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het geleverd kan worden in een heleboel kleuren, dessins en prijscategorieën. Het laat vaak wel wat zonlicht door. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, brengt significante verkoeling, maar zit wel altijd in het zicht (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de actuele kosten van zonnewering in Poeldijk?

De tarieven van zonwering lopen flink uiteen. De normale kosten hebben we hierna voor je opgesomd. Voor markiezen betaal je zo’n €625. Buitenscreens €230 op basis van één kozijn. Bij een knikarmscherm betaal je ongeveer €1050. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €825). Een basis rolluik kost €470. Bij jaloezieën voor binnen ben je wat goedkoper uit met €300 per raam / kozijn. Voor shutters ben je meer kwijt (+/- €815). Overige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (te verkrijgen vanaf €140 per raampartij). De totale kosten hangen af van: de gewenste producten, het inmeten (afmetingen), elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, designs en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Poeldijk?

Als je je oriënteert op zonweringsproducten, dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met het inmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, echter bestaat er ook de de montage & inmeetservice in Poeldijk. Er komt dan een capabele montagepartner die ieder raam inspecteert, gewoon op locatie. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een vakman het product vakkundig installeren. Dankzij de montageservice geniet je van perfecte zonnewering, een gunstige garantieperiode en een uitgebreide demonstratie.

Wat is slimme of automatische zonwering?

Ga jij voor de de normale handbediening, bediening met een afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering is de toekomst. Handmatige bediening met windwerk of slingerstang werkt prima, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (d.m.v. een handzender, draaiknop, tijdschakelaar, afstandsbediening) heeft als effect dat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. In het geval van een felle zon kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kunnen op tijd automatisch open en dicht. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken & schermen starten bij €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 2685

Plaats een reactie