Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Bavel vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Bavel? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen. Een goedkoop systeem is er al voor €72,50. Goede buitenzonwering als een screen is het meest geschikt om de zon en warmte te weren. Vaak creëert een zonnescherm schaduwrijke plekken waar jij, als het warm is, kunt zitten. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of rolgordijnen is te bestellen voor gunstige prijzen en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Tegenwoordig heb je bijzonder veel diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Op dezelfde wijze delen we gemiddelde kosten en een tabel met erkende zonwering specialisten in Bavel (werkgebied).

Top 5 voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Je creëert een fijne schaduwrijke plek op het terras.
 • Besparen op de stookkosten door isolerende werking.
 • Je behoudt je privacy.
 • Met name rolluiken werken inbraakpreventief.
zonwering-vergelijken-bavel

Zonnescherm laten plaatsen in Bavel

Ben je zelf geen vakman of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Bavel middels een erkende zonwering specialist is dan geen overbodige luxe. Je kunt er dan op vertrouwen dat alles degelijk aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat de bediening perfect werkt. Via dit platform vind je razendsnel specialisten uit de buurt. Hieronder staat precies beschreven wat er nodig is.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen wat voor soort installatie past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Denk ook na over de functie van het zonnescherm of de lamellen. Belangrijke elementen zijn: een kamer koel maken, een extra isolerende laag, wat extra privacy realiseren, inbraak belemmerend, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval tegengaan of je interieur een meer warme uitstraling geven.

 2. Hoe breed en lang is je raam?

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Geef ook door waar het opgehangen moet worden. Onder andere aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Zonwering kan op verschillende manieren worden bediend. De meest gunstige mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Vaak gaat dit met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De hoogst geprijsde en meest gebruiksvriendelijke keuzemogelijkheid is draadloze bediening via je smartphone (app) of kleine afstandsbediening.

 4. Vergelijk merken en vakmannen

  Alles ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Bavel en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de referenties, garantie en betalingscondities. Ga in op de meest gunstige aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Ruim de oude zonwering netjes op en zorg voor een opgeruimde werkplek voor de vakmannen. De monteur monteert het terrasscherm of de duettes op de gewenste manier. Controleer of het netjes is aangebracht. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Mogelijk kan je een onderhoudscontract nemen voor een jaarlijkse inspectie.

Vraag gratis zonwering offerte op

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Bavel

Buitenzonwering kopen en laten installeren

Buitenzonwering Bavel is heel erg handig om de warmte uit je huis te houden. In aanvulling daarop werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken bij ramen, deuren en overkappingen. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Sommige toepassingen zoals het rolluik hebben een inbraakwerende werking en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is tegenwoordig op de markt in allerlei vormen en afmetingen. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €425 t/m €2825. In de keuzegids hieronder vind je info, kosten en voordelen van de meest populaire keuzes.

Waar kiezen voor knikarmschermen / terrasschermen

De betekenis van een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de gevel gemonteerd wordt. Door middel van de speciale knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende is de ruimte vrij toegankelijk en levert het systeem veel schaduw op in de tuin. Let op: het schermdoek is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €825 – €2175.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Binnen in huis blijft het heerlijk koel.
 • Verkrijgbaar met wind- en zonsensor.

Informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een relatief betaalbare manier om te voorkomen dat het zonlicht naar binnen schijnt. Het realiseert voldoende schaduw zodat de binnentemperatuur niet te veel oploopt. Een uitkomst voor kleine ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De kosten liggen zo tussen de €450 en €1200.

 • Een zonnescherm voor ieder budget.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Is bestand tegen hoge temperaturen.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Bavel is een uitstekende keuze als je wilt dat het niet te veel opvalt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De keuze qua doek-materiaal is glasvezel of polyester. De lichtdoorlatendheid kan je zelf bepalen. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, van buiten naar binnen gaat niet. Disclaimer: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet gebruiken om te luchten. De prijzen liggen zo tussen de €275 – €1075.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Waarom kiezen voor rolluiken

Veel Nederlanders laten rolluiken plaatsen. Wij zijn er uiterst positief over: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), eenvoudig in te meten, ze zijn geluiddempend en ze verduisteren de slaapkamer. Ook schrikken ze inbrekers af. Binnen dit segment heb je 3 type systemen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De gemiddelde prijzen variëren tussen de €280 t/m €1250 voor rolluiken bestellen in Bavel.

 • Zeer zonwerend en verduisterend.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Inbrekers buiten de deur houden.

Het gemak van markiezen

Een markies is een stijlvol systeem die de zon ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen komt. Markiezen wordt vaak gekozen door eigenaren van landelijke huizen. Ze beïnvloeden de uitstraling van woningen. In aanvulling op de standaard markiezen heb je ook het klapmodel en het petmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De totale investeringen liggen zo tussen de €730 tot €1875.

 • Een ideale match met sfeervolle oude panden.
 • Het zicht van binnenuit wordt niet verstoord.
 • Kan prima tegen een stootje (weersomstandigheden).

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: losse doek die je door middel van touwen over kunt ophalen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: modieus en flexibel systeem dat goed beschermt tegen de zon.

Een comfortabele temperatuur in een ruimte met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Bavel: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt waardoor het aangenaam koel blijft. Evenzeer kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En het leuke is: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De prijzen komen uit tussen de €320 – €850. In het bijgaande stukje delen we veel info over de meest bestelde toepassingen.

Rolgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, probleemloos te installeren, simpel te gebruiken en het past op praktisch ieder kozijn. Rolgordijnen worden aangeboden in verscheidene soorten materialen en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er zijn diverse varianten zoals transparante, verduisterende, elektrische, kiepkantelraam, dakraam, lichtdoorlatende en hippe duo rolgordijnen. De prijzen liggen zo tussen de €60,00 en €160.

 • Groot aanbod in goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Bavel: zonder problemen zelf te bevestigen.
 • Te koop in interessante stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: praktische info en voordelen

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en karaktervolle ambiance aan een ruimte. Je bepaalt zelf welk deel van het raam bedekt wordt. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het gordijn is. Verder zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Verwacht prijzen van €110 oplopend tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • Gemakkelijk te installeren dankzij maatwerk.
 • Goed te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen is een type raamdeco waarbij het doek in een harmonica vorm wordt ingebouwd. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Een stijlvolle raamdeco die aansluit op elk interieur. In de winkel vind je allerlei uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan beide kanten een stoflaag (honingraat). Top down – bottom up kan je van boven en onder openen. Houd rekening met onkosten van €50 tot wel €155.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: laat een vakman de producten inmeten.

Jaloezieën Bavel: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale paneeltjes die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Je kunt een selectie maken uit aanzienlijk veel soorten en materialen zoals bijv. kunststof, aluminium, hout, bamboe, PVC. Via de houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de hoeveelheid licht en mate van privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Raambekleders werken met prijsindicaties van €85 tot zo’n €260.

 • Houd de warmte uitstekend tegen.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: stijlvolle gordijnen voor binnen

Lamellen zijn verticale jaloezieën die je hebt van hout, pvc, kunststof, stof, bamboe. Toe te passen voor hoge / grote ramen en matchen goed met een chique en standaard interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, zijn gemakkelijk schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De prijsindicaties starten bij gemiddeld €85. Voor dure modellen kun je rekenen op €200.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Prima binnenzonwering voor hoge ramen en brede kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Bavel vakkundig gemonteerd

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn bijzondere waardevolle modellen die jouw interieur echt afmaken. Blinds zijn authentiek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en bovendien erg milieuvriendelijk. Te plaatsen op diverse ramen als uitzetramen, dakramen, draaikiepramen, valramen, ronde ramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen beginnen bij zo’n €480. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €910.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Een heel kindvriendelijk product.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Bavel zorgen voor een hygiënische leefomgeving en weren bovendien muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Voor elk raam of deur is er een geschikt model: inzethor, hordeur, rolhor, plissé hor, hor met scharnier, lamellenhor. Allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Kooptip: horren werken niet als zonnewering. Je kunt wel kiezen voor een speciale duo-plissé hor. Dit type houdt kleine dieren buiten de deur en houdt ook nog eens de zon buiten. De tarieven starten vanaf €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €650.

 • Past op bijna elk raam: uitzetraam, draai-kiepraam, tuimelraam, valraam, vast raam, draairaam.
 • Je woning ventileren op een gebruiksvriendelijke manier.
 • Ook ideaal voor hooikoortspatiënten.

De tofste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Bekijk de kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op donderdag, 30 mei 2024 worden gecalculeerd via een aantal keuzes: het artikel, type materiaal, de noodzakelijke afmetingen en het soort bediening. In het schema hieronder vergelijk je de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Bavel in mei 2024.

Soort zonweringAfmetingGemiddelde onkosten
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€865 – €2150
Uitvalscherm100 – 400 cm breed€370 – €1375
Screens1 – 3 meter breed€290 – €1150
Rolluik300 – 450 cm breed€330 – €1200
Rolgordijntot 3 meter breed€70 – €140
Lamellen180 x 180 cm€80 – €210
Jaloezieën100 x 160 cm€70 – €220
Plisségordijnen150 x 100 cm€115 – €350
Verwachte kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Vergelijk merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er bestaan veel fabrikanten met een uitstekend aanbod. Iedere fabrikant heeft wel een onderscheidend aspect en prijssegmenten. Veel van de merken kan je wel kopen bij de gordijnwinkel in Bavel. In de onderstaande tabel bekijk je uitleg over de grootste merken. Zodoende kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: uitsluitend de beste en mooiste producten bij jou thuis.
 • Heroal: individueel ontwerp qua maat, materiaal, kleur en afwerking.
 • Stobag: met het Pergolino doek voorzie je grote oppervlaktes van terrasscherm.
 • Renson: verbeter je binnenklimaat met innovatieve gevelbekleding.
 • Velux: expert in dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: perfect passende systemen, eenvoudig te monteren.
 • Veneta: direct van de fabriek dus tot wel 40% goedkoper dan de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma & Wehkamp, Bol.com, Formido, Leen Bakker, Kwantum.
 • Andere merken: Novoferm, Husol, Toppoint, Deponti, Roma, Bece en Dickson, Swela, Copaco, Schlappi, Sunway, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Breda

Goedkope zonwering kopen in Bavel? Of zoek je een erkend zonweringsbedrijf in de omgeving? In het schema hierna vind je bedrijven en adresgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in deze regio. Eventueel kunnen deze specialisten jou voorzien van tips en advies. Op deze site ontdek je ook installatiepartners en showrooms in Wagenberg, Dorst en Teteringen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Details over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft unieke afmetingen en vitrage behoefte die aansluit bij jouw stijl. We geven je nu een verdieping in de meest handige binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: let goed op vochtbestendigheid en hoe makkelijk het te reinigen is.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: ruime keuze uit o.a. overgordijnen of verduisterende gordijnen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: mooie esthetische producten voor draai-kiepramen op jouw zolder.
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: ook met hoge temperaturen lekker koel zitten onder je balkondoek of zonnescherm.

Serre & Terras
Tijdens de warme zomerdagen zijn temperaturen van 30 graden of meer geen uitzondering meer. Men biedt verschillende type buiten- en serrezonwering. Wat dacht jij van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of luxe houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten ophangen. Bekijk ook meer informatie over: Markiezen.

FAQ: op welke manier krijg ik schaduw en koele temperaturen in huis?

Wat is de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De beste zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: het soort raam, de ligging van de tuin, jouw stijl en smaak en je financiële middelen. Het handige aan binnenzonnewering is dat je het kunt kopen in meerdere kleuren, vormen en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is doorgaans net wat effectiever, geeft net dat beetje extra verkoeling, maar springt wel meer in het oog (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de huidige kosten van zonnewering in Bavel?

De verwachte kosten van zonwering zijn weer anders per woning. De geschatte tarieven vind je hieronder. Voor markiezen moet je rekenen op minimaal €625. Zonnescreens €220 per kozijn. Wanneer je kiest voor een zonnescherm betaal je ongeveer €1100. Een uitvalscherm is wat voordeliger (+/- €600). Een handmatig-rolluik kost €470. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €255 per raampartij. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €770). Budget soorten raambekleding zijn lamellen, plisse gordijnen en rolgordijnen (te koop vanaf €100 op basis van 1 raam). De totale prijzen worden beïnvloed door: het model, de afmetingen, de keuzes in bediening, de materiaalsoort, kleuren en prints en kosten van installatie.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Bavel?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op het juist inmeten en monteren van de producten. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Bavel. Dan komt er een gediplomeerde vakman die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Als je aankoop binnen is gekomen bij de winkel kom een monteur de zonwering fatsoenlijk installeren. Dankzij deze service profiteer je van uitstekende zonnewering, garantie en service en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme of automatische zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn de normale handmatige bediening, bediening met een afstandsbediening of een online domotica systeem met mobiele app? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met slinger werkt in de basis mooi, maar het kan makkelijker. Draadloze bediening (mobiele app, afstandsbediening, draaiknop, handzender) heeft als effect dat je daarmee flink wat tijd kunt besparen. Als het flink gaat waaien kan het zonnescherm bijvoorbeeld zichzelf sluiten. In de zomerperiode met warm zonlicht kan jij een screen of rolluik automatisch laten dichtzakken. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je – ook als je niet thuis bent – automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning slimmer. De tarieven van smart rolluiken en screens beginnen bij €425.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4854

Plaats een reactie