Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Waardhuizen vergelijken

Zoek jij meer informatie over zonwering in Waardhuizen? Zonwering kan je voor binnen en buiten de woning kopen en is er al vanaf €72,50. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een markies is het meest effectief om zonnestralen te weren. Ook win je met een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw waar je ontspannen kunt zitten. Binnenzonwering zoals o.a. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en geeft je woning ook warme uitstraling. Je kunt kiezen uit de wereld aan diverse systemen. Via zonweringaanbiedingen.nl check je een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarbij geven we de huidige tarieven en contactgegevens van diverse zonwering specialisten in Waardhuizen en omgeving.

Waarom een zonnescherm aanschaffen

 • Schaduw en lage temperaturen in je huis.
 • Je verhoogt de sfeer in en rond je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Het voorkomt inkijk.
 • Het schrikt inbrekers af.
zonwering-vergelijken-waardhuizen

Zonnescherm laten plaatsen in Waardhuizen

Ben jij zelf niet heel erg handig of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Waardhuizen via een professionele zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat alles goed aangesloten wordt, dat niets beschadigt en dat het geheel goed werkt. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. In de onderstaande koopgids bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten ophangen door een vakspecialist

 1. Selecteer een systeem

  Ten eerste bepaal je welk type systeem past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Binnenzonwering is juist bedoeld voor plaatsing in huis. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het uitvalscherm of de jaloezieën. Interessante functionaliteiten zijn bijv. de warmte buitenshuis houden, een extra isolerende laag, zorgen voor meer privacy, inbraakkans verminderen, een fijne plek in de schaduw maken, lichtinval beter controleren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Maten doorgeven

  Noteer de afmetingen van het gewenste model. Noteer ook waar je het wilt laten plaatsen. Zoals plaatsing achter het huis of bij de slaapkamers. Voeg foto’s toe om jouw project verder te verduidelijken.

 3. Bedieningsmogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste bediening is zonwering met handmatige bediening (met een slinger of opwindmechanisme). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest hippe keuzemogelijkheid is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Vergelijk leveranciers

  De details van het project ingevuld? Deel dan je adresgegevens en telefoonnummer. Houdt vervolgens rekening met drie offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Waardhuizen en de directe omgeving. Vergelijk de prijsindicaties en check referenties, garantie en betalingscondities. Kies de beste aanbieding en zoek contact met de leverancier.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de installateurs. De specialist levert het zonneschermen of gordijnen zoals gewenst. Controleer of alles juist is geïnstalleerd. Vaak volgt er nog even een korte demonstratie. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Steeds vaker behoort een onderhoudscontract tot de mogelijkheden.

Vraag gratis zonwering offerte op

Krijg verschillende prijsvoorstellen van raambekleders in Waardhuizen

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Waardhuizen is geschikt om de warmte uit je huis te houden. Tevens creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Je hebt er dus binnen en buiten genot van. Bekende opties zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er in diverse designs en afmetingen. De kosten variëren tussen de €400 tot wel €2750. In de keuzegids hieronder leggen we alles uit over de meest verkochte systemen.

Bestellen van terrasschermen & knikarmschermen

Met knikarmschermen bedoelt men zonnescherm dat aan de buitengevel geïnstalleerd wordt. Met behulp van de vaste knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Zodoende kan je er gewoon onderdoor lopen en geniet je van een fijne schaduwplek op jouw terras. Belangrijk: het zonnescherm is vatbaar voor extreme weersomstandigheden zoals storm. De verwachte prijzen liggen zo tussen de €900 – €2050.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eventueel ook digitaal te bedienen (app).

Offerte voor uitvalschermen

Het uitvalscherm is een praktische en een voordelige manier om de zon buitenshuis te houden. Het biedt voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Een uitkomst voor ramen die dicht blijven of naar binnen toe opengaan of plekken waar geen doorloop nodig is. Met name bij flats zie je dit systeem vaak en kantoren. Het wordt voor een achtertuin niet vaak gekozen. De tarieven komen uit tussen de €350 – €1300.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Kan goed tegen een stootje.

Handige screens

Screens op maat laten maken in Waardhuizen is de perfecte keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn bestand tegen extreem weer. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester. Wat betreft de lichtdoorlatendheid kan je veel kanten op. In het geval van daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar niet andersom. Aandachtspunt: in de situatie waarbij het screendoek naar beneden is kan je het raam niet openen. De verwachte tarieven schommelen tussen de €200 – €1175.

 • Een relatief onopvallend systeem.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Koopgids rolluiken

Rolluiken zijn een van de meest gekozen opties. Wij zijn er uiterst positief over: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, ze weren de zon ontzettend goed, ze houden lawaai tegen, en hebben een isolerende werking. Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je kunt kiezen uit 3 modellen: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt in het kozijn verwerkt (op de dag / in de dag montage) en een inbouwrolluik (wordt tussen het kozijn en de buitenmuur gezet). De normale tarieven variëren tussen de €280 – €1325 voor rolluiken bestellen in Waardhuizen.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Slapen in een volledig donkere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Koopgids markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het is eigenlijk een houten, stalen of aluminium frame waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij huizen van begin 1900. Het levert een bijdrage aan een unieke uitstraling van huizen. Naast het standaard model kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen liggen zo tussen de €730 en €1825.

 • Geeft sfeer aan oudere panden en gebouwen.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Sterke constructie die wel tegen de wind kan.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd aangename temperaturen in de tuin met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: beschermt effectief tegen uv-straling en warmte.
 • Terrasoverkapping: handige parasols die je eenvoudig kunt verplaatsen.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Een goede temperatuur in een ruimte door buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Waardhuizen: alle soorten voor binnen op een rij

Wanneer je kiest voor systemen aan de binnenkant van een raam spreken we over binnenzonwering. D.m.v. raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit verkleint de kans dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Eveneens haal je hiermee extra sfeer in huis. Belangrijk: de raamdecoratie zorgt ook voor een isolerende laag. De minimale investeringen bedragen tussen de €380 en €975. In het boxje hieronder behandelen we de meest interessante systemen.

Rolgordijnen: bekijk het assortiment

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. Het is betaalbaar, moeiteloos te monteren, simpele bediening en het is geschikt voor ieder kozijn. Rolgordijnen zijn te bestellen in diverse designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Er bestaan diverse varianten zoals verduisterende, dakraam, kiepkantelraam, lichtdoorlatende, elektrische, waterafstotende en hippe duo rolgordijnen. De minimale investeringen liggen tussen de €55,00 tot €165.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Waardhuizen: voor iedereen zelf te plaatsen.
 • Aanbod in diverse stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen bieden een warme en rustieke ambiance aan je woning. De bediening is heel erg gemakkelijk. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij de stofkeuze heb je zelf invloed op het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Daarbij kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Wees voorbereid op prijsindicaties van €115 tot wel €400.

 • In bijna iedere stof leverbaar.
 • Altijd maatwerk (zelf samenstellen).
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: bekijk het aanbod

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en de zonwerendheid is optimaal. Luxe ogende raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. In de winkel vind je veel varianten plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je zelf de lichtinval bepalen. Raambekleders werken met prijzen van €60 tot wel €160.

 • Laten jouw ruimte sfeervol tot leven komen.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke lengte een geschikt model.

Jaloezieën Waardhuizen: praktische bestelinformatie

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. Je kunt kiezen uit oneindig veel vormen en materialen als onder andere kunststof, hout, stof, bamboe, PVC. Door te kiezen voor houten jaloezieën regel je met één beweging de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Suggestie: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Raambekleders werken met prijzen van €67,5 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: werkt met natuurproducten en milieuvriendelijke onderdelen.

Lamellen: stijlvol en trendy systeem

Lamellen zijn verticale strookjes van producten zoals pvc, stof, hout, kunststof, bamboe. Handig voor grote ramen en zijn erg geschikt voor een smaakvol en basis interieur. Verticale lamellen zijn handmatig te openen en sluiten, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De kosten starten bij om en nabij de €55 en kunnen oplopen tot €180.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: gemakkelijk te monteren.

Shutters: luxe raambekleding in Waardhuizen vakkundig gemonteerd

Shutters zijn stijlvolle binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn uniek, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en zijn erg duurzaam. Te plaatsen op diverse ramen als draaikiepramen, schuiframen, ronde ramen, uitzetramen, valramen, dakramen. Disclaimer: shutters zijn duur in aanschaf. De prijzen beginnen bij zo’n €480. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €910.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Geen touwtjes waar kinderen in vast kunnen blijven zitten.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Waardhuizen geven veel frisse lucht in de kamers en beschermen tegen vliegen en muggen. Er zijn diverse modellen: hor met scharnier, rolhor, hordeur, plissé hor, inzethor, lamellenhor. Last van allergieën of hooikoorts? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Belangrijk: een hor is niet zonwerend. Wil je dit wel? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Deze variant houdt vliegen, muggen en insecten tegen en zorgt bovendien voor een aangenaam klimaat in huis. De tarieven starten bij gemiddeld €67,5. Voor meer exclusieve lijnen ga je naar de €575.

 • Te monteren op: tuimelraam, vast raam, schuifraam, uitzetraam, draai-kiepraam, valraam.
 • Het hele jaar door zorgeloos je woning ventileren.
 • Kan ook pollen weren.

Passende raamdecoratie die past bij jouw stijl

Snel een aanbieding van regionale montagebedrijven

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 hangen af van diverse aspecten: het type systeem, de materiaaltypes, het formaat en de bedieningsopties. Hierna bieden wij de huidige kosten van het laten plaatsen van zonwering in Waardhuizen in juli 2024.

Model zonweringFormaatVerwachte prijzen
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€840 – €2075
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€400 – €1600
Screens1 – 4 meter breed€285 – €1150
Rolluik2 – 4 meter breed€330 – €1300
Rolgordijn150 x 190 cm€45 – €170
Lamellen200 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €280
Plisségordijnen190 cm breed€105 – €320
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Noord-Brabant.

Overzicht merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Iedere fabrikant heeft zijn unieke toepassingen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Waardhuizen. In het overzicht hierna vergelijk je een overzicht met de grootste merken. Dankzij deze vergelijking kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: altijd gemonteerd door ervaren en deskundige monteurs.
 • Verano: specialist zonwering, terrasoverkappingen, glaswanden en raamdecoratie.
 • Zonnelux: advies op maat, inmeten en montage.
 • Heroal: toonaangevend aluminium zonwering systemen.
 • Stobag: bieden normale acryldoeken en zogenaamde screen-doeken (transparantie).
 • Renson: creëer bijzondere sferen in de voor- en achtertuin met gevelbekleding.
 • Velux: de VELUX montageservice komt bij jou aan huis.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo & Kwantum, Wehkamp, Bol.com, FonQ, Leen Bakker.
 • Overige merken: Deponti, Toppoint, Weinor, Novoferm, Bece, Roma & Sunway, Milano, Swela, Copaco, Dickson, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Altena

Goedkope zonwering kopen in Waardhuizen? Meer informatie over een professioneel zonweringsbedrijf in jouw regio? In het volgende schema verstrekken we contactgegevens van buitenzonwering experts en gordijnwinkels in jouw omgeving. Tevens kunnen ze je advies geven. Op dit portaal kom je ook in contact met montagepartners en winkels in Rijswijk, Uitwijk en Woudrichem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elke raampartij behoeft een vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We delen nu de meest handige zonwering types voor alle ruimtes in de woning.

 • Keuken: kies voor een product met voldoende licht wat onderhoudsvriendelijk is.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: je kunt je woning in de zomer goed koelen met verduisterende gordijnen of rolluiken.
 • Slaapkamer: het monteren van geluidswerende rolluiken is aan te raden voor een koelere en stillere ruimte.
 • Zolderraam: kies bij draai-kiepramen voor montage op de dag.
 • Dakkapel: denk aan rolgordijnen op maat (die je gemakkelijk zelf kunt plaatsen).
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Mogelijkheden voor serre & terras
Van juni t/m september wordt het al gauw 30 graden of warmer. Men biedt diverse producten buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, slimme parasols of bijzondere houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Bescherming voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten toepassen. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering in jouw specifieke situatie komt tot stand door: het soort raam, hoe je tuin gelegen is, de kozijnen (kunststof / hout) en jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, motiefjes en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook buiten verkoeling, maar valt wel meer op (je ziet het altijd zitten op de gevel of het kozijn).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Waardhuizen?

De kosten van zonwering lopen flink uiteen. De gemiddelde kosten hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €675. Buitenscreens €225 per kozijn. Op het moment dat je kiest voor een terras-knikarmscherm komen de prijzen uit op zo’n €1025. Je kunt iets besparen met een uitvalscherm (+/- €775). Een standaard rolluik kost €465. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €300 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €800). Overige soorten raamdecoratie zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (beginnend bij €135 per raam). De totale onkosten zijn afhankelijk van; de gewenste producten, de noodzakelijke afmetingen, elektrische of handmatige bediening, het gewenste materiaal, kleur en kosten van installatie.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Waardhuizen?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het assortiment enorm. Bepaal vooraf wat je wilt doen als het gaat om het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage & inmeetservice in Waardhuizen. In die situaties komt een deskundige vakman die ieder raam opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het zonnescherm op de juiste manier vastzetten. Met deze klusservice ben je verzekerd van fantastische zonnewering, maximale (verlengde) garantie en een perfect aangesloten product.

Wat zijn de voordelen van slimme zonnewering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, elektrische bediening met zender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig systeem met een handslinger is voldoende, maar het kan praktischer. Draadloze bediening (via een draaiknop, afstandsbediening, handzender, tijdschakelaar) heeft als effect dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Als de zon hevig schijnt laat je het rolluik of de screens snel zakken. Shutters, jaloezieën en gordijnen kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De onkosten van smart rolluiken en schermen starten bij €475.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4287

Plaats een reactie