Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hollum vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Hollum? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning en is al verkrijgbaar voor €57,50. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is praktisch om zonnestralen te weren. Soms biedt een zonnescherm een aantal m2 schaduw in de tuin. Binnenzonwering als bijv. gordijnen of duetten is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Er zijn gigantisch veel diverse combinaties. Via deze website vind je een gratis keuzegids waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop delen we gemiddelde tarieven en een lijst met regionale zonwering specialisten in Hollum en de omliggende regio.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een lekkere temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Kan warmte vasthouden en/of afstoten (lager energieverbruik).
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-hollum

Zonnescherm laten plaatsen in Hollum

Ben jij zelf niet heel erg handig en is het belangrijk dat het deskundig wordt opgehangen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hollum via een bekende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent dan verzekerd dat het geheel juist vastgezet wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Op dit platform vind je snel vakmannen die actief zijn in jouw postcodegebied. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten ophangen door een expert

 1. Een soort kiezen

  De eerste vraag is welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Denk ook na over de functie van het knikarmscherm of de vouwgordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, inkijk verminderen, inbrekers tegenhouden, schaduwplekken realiseren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het product. Beschrijf ook waar het aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld aan de achterkant van het huis of boven bij de slaapvertrekken. Voeg schetsen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Een belangrijk aspect is de bediening. De voordeligste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Een andere mogelijkheid is elektrische bediening. Vaak gaat dit met een handige draaiknop, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest exclusieve en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hollum en nabije omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, referenties, merk producten en nazorg. Neem de beste aanbieding en plan de klus in.

 5. Montage

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat alles opgeruimd is voor de montagepartner. De montage-specialist levert het knikarmscherm of gordijnen zoals overeengekomen. Ga altijd na of de totale constructie correct is aangesloten. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. In veel gevallen kan je een onderhoudscontract afsluiten.

Direct zonwering offertes in je mail?

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Hollum

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Hollum is praktisch om de warmte uit je huis te houden. Ook werkt het ook ideaal om een ruime schaduwplek te maken op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Enkele artikelen zoals rolluiken zorgen voor het verlagen van de inbraakkans en isoleren bovendien de woning. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in veel verschillende kleuren en formaten. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €400 tot €2900. In onderstaande alinea lees je informatie over de meest verkochte modellen.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat je buiten aan je huis vast monteert. Dankzij de knikarmen kan het schermdoek worden uitgedraaid. Dankzij dit systeem blijft jouw terras optimaal begaanbaar en biedt het geheel veel schaduw op het terras. Disclaimer: het systeem kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale prijzen schommelen tussen de €925 – €2025.

 • Ideale keuze voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Moderne eigentijdse look.

Kosten en pluspunten van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een veel gekozen en een relatief betaalbare manier om een raam in de schaduw te brengen. Het biedt lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij vaste ramen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De tarieven liggen tussen de €325 tot zo’n €1225.

 • Voordelig zonnescherm voor elke woning.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Hollum is zeer geschikt als je een systeem zoekt dat weinig ruimte inneemt. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn bestand tegen weersinvloeden. Ze worden vaak gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Er zijn diverse merken met elk een andere lichtdoorlatendheid. Tijdens daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar niet andersom. Disclaimer: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De kosten liggen tussen de €275 t/m €1100.

 • Bedekt het hele raam.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.

Offerte voor rolluiken

Rolluiken zijn populair in woonwijken. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, simpel op te meten en te monteren, je hebt geen inkijk, en je bespaart op de energiekosten dankzij de isolerende werking. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Je hebt 3 opties: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, een opbouwrolluik plaatst men voor voor het venster (op de dag / in de dag montage) en inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of raamopening. De totale investeringen liggen zo tussen de €260 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Hollum.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Werkt zeer verduisterend wat zorgt voor betere slaap.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Laten plaatsen van markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het gaat hier om een houten of aluminium geraamte wat afgewerkt is met een sterk doek. Markiezen zie je met name bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden een unieke uitstraling van het gebouw. Behalve dit model is er nog een petmodel en klapmodel zodat de doorloop niet in gedrang komt. De prijsindicaties bedragen tussen de €630 tot €1650.

 • Authentiek maatwerk mogelijk.
 • Het vrije zicht blijft behouden.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: altijd een prettige temperatuur op de terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een luxe alternatief voor een rolluik of screen.

Altijd de juiste temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Check de huidige marktprijzen

Raamdecoratie Hollum: alle soorten voor binnen op een rij

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Middels raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Dit maakt de kans kleiner dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Soms kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. Belangrijk: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De onkosten liggen tussen de €370 tot €850. Bijgaand beoordelen we de meest gekochte installaties.

Rolgordijnen: alle informatie op een rij

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Het is voordelig, moeiteloos zelf te plaatsen, gemakkelijk af te rollen en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze soorten materialen en kleuren zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Je hebt diverse modellen zoals dakraam, kiepkantelraam, verduisterende, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en speciale duo rolgordijnen. De prijsindicaties variëren tussen de €60,00 tot €155.

 • Handige optie voor tijdelijke of goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hollum: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Op maat verkrijgbaar in diverse stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen geven een sfeervolle en rustieke ambiance aan een ruimte. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoeveel licht er doorheen komt (lichtdoorlatendheid). Verder kunnen ze de akoestiek in huis verbeteren. Houd rekening met prijsindicaties van €95 tot +/- €425.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • Voor alle lengtes (maatwerk).
 • Weinig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: informatie en voordelen

Plissé gordijnen kan je zowel aan de boven- als onderkant omhoog en omlaag doen. Ze zijn erg eenvoudig te bedienen en je kan het zonlicht overal goed tegenhouden. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Je hebt de keuze uit allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Houd rekening met kosten van €47,5 tot +/- €165.

 • Je bepaalt zelf de lichtdoorlatendheid.
 • Eenvoudig monteren met wandsteun of plafondclip.
 • Dupligordijnen op maat: laat alles perfect aansluiten op je kozijn.

Jaloezieën Hollum: wat zijn de pluspunten?

Jaloezieën zijn horizontale lamellen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een koord of stang. Je kunt kiezen uit mega veel kleuren en materialen als stof, aluminium, PVC, kunststof, hout. Met jouw houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Advies: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Je moet denken aan een tarief van €65 oplopend tot €200.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, stof, hout, kunststof, pvc. Ideaal voor brede / grote ramen en zie je vaak terug bij een rustig en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn met 1 beweging te openen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen starten bij om en nabij de €85 en kunnen oplopen tot €210.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hollum vakkundig gemonteerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn bijzonder, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te monteren op diverse ramen zoals valramen, dakramen, vaste ramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen. Advies: shutters zijn duur in aanschaf. De prijsverwachtingen beginnen bij €480. Voor luxe versie moet je rekening houden met €880.

 • Een bijzondere eyecatcher.
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: op verschillende manier te monteren.

Vind horren of hordeur voor jouw woning

Maatwerk horren in Hollum zorgen voor ventilatie in huis en weren bovendien muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Er zijn talloze opties: lamellenhor, inzethor, rolhor, plissé hor, voorzethor, hordeur. Hooikoorts (of andere allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: horren hebben geen zonwerend effect. Wil je dat de hor de zon wel weert? Kies dan voor een speciale duo-plissé hor. Dit systeem houdt kleine dieren tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De investeringen starten vanaf €65. Voor een grote raampartij betaal je zo’n €600.

 • Past op bijna elk type raam: schuifraam, draairaam, uitzetraam, tuimelraam, draai-kiepraam, vast raam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De tofste raamdecoratie voor elke kamer

Direct meerdere aanbiedingen van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op woensdag, 24 juli 2024 worden gecalculeerd op basis van verschillende zaken: het artikel, de materiaalkeuze, de grootte (lengte en breedte) en de bediening. In de tabel hierna vergelijk je de gemiddelde kosten van het laten plaatsen van zonwering in Hollum in juli 2024.

Zonwering systeemAfmetingKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€865 – €2000
Uitvalscherm1 – 6 meter breed€395 – €1450
Screenstot 4 meter breed€280 – €1100
Rolluiktot 4 meter breed€315 – €1325
Rolgordijntot 2 meter breed€65 – €150
Lamellen200 x 250 cm€55 – €205
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €270
Plisségordijnen100 breed€105 – €370
Verwachte prijzen zonnewering inclusief montage in de Provincie Friesland.

Vergelijk merken zonwering

Ga je nieuwe zonwering kopen? Er bestaan veel aanbieders die jou goed kunnen ondersteunen. Ieder merk heeft zo zijn kenmerken en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Hollum. In de tabel hierna bespreken we details over de meest gekozen merken. Op die manier kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: oerdegelijke producten met een hoog gebruikersgemak.
 • SunCircle: zonwering op maat, gemaakt in Nederland.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: breed assortiment aan kwalitatieve raamdecoratie.
 • Heroal: hoge kwaliteit rolluiken en roldeuren voor particulieren.
 • Stobag: eigen producten met award winning designs en functionaliteiten.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: binnengordijnen in alle kleuren en dessins.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: tot de millimeter op maat gemaakte hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: bespaar tot wel 40% door directe levering vanaf fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Karwei, Hornbach, IKEA, Praxis, Gamma en Kwantum, Bol.com, Leen Bakker, Formido, Wehkamp.
 • Andere merken: Novoferm, Bece, Deponti, Toppoint, Husol, Roma & Milano, Lumenguard, Swela, Sunway, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Ameland

Goedkope zonwering kopen in Hollum? Of zoek je een goed zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In de tabel hieronder tonen wij bedrijven en adresgegevens van woonwinkels en gordijnwinkels in de regio. Soms kunnen ze je advies geven. Op dit portaal vind je ook montagebedrijven en showrooms in Foudgum, Ballum en Raard.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elke woning vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de stijl van de kamer. We geven nu een toelichting op de meest ideale zonwering voor binnen en buiten voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: privacy verhogen in de douche met vochtbestendige producten.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende of geluiddempende gordijnen zorgen voor een aangename nachtrust.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Producten voor serre & terras
Van juni t/m september kunnen de temperaturen behoorlijk hoog zijn. Het actuele aanbod bestaat uit verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, betaalbare parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Zonwering voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten werken. Check ook aanvullende info over: Jaloezieën.

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is de beste zonwering?

Elk pand is uniek. De beste zonnewering voor jouw situatie kan jij opzoeken door een check te doen op: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, het karakter van jouw huis en natuurlijk jouw maximale budget. Veel mensen geven de voorkeur aan binnenzonnewering omdat het te verkrijgen is in verschillende kleuren, motiefjes en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering werkt beter om de zon te weren, geeft een gezond binnenklimaat, maar zal wel wat meer opvallen (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Hollum?

De uitgaven voor zonwering lopen flink uiteen. De normale tarieven hebben we kort uiteengezet. Voor markiezen rekenen ze doorgaans wel €575. Buitenscreens €245 per raampartij. Bij een terras-knikarmscherm stijgen de kosten al gauw naar €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €775). Een gemiddeld rolluik kost €485. Producten zoals jaloezieën zijn nog voordeliger, vanaf €275 per raampartij. Voor shutters ben je meer kwijt (plusminus €825). Voordelige opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €140 per raampartij). De totale onkosten worden berekend a.d.h.v. het type / model, de maximale breedte, elektrische of handmatige bediening, materiaaltypes, dessins en montagetarieven.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Hollum?

Voor het bestellen van zonweringsproducten kan het soms lastig zijn om iets te kiezen. Daarbij moet je zeker goed letten op inmeten en montage. Je kan ervoor kiezen om de maatwerkproducten zelf in te meten, maar je kunt ook kiezen voor montage en inmeetservice in Hollum. Er komt dan een capabele professional die de gevels en raamkozijnen goed inspecteert en opmeet. Als de gehele bestelling binnen is zal een montagepartner het systeem vakkundig ophangen. Zo profiteer je van fantastische zonnewering, langere garantieperiodes en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

Kies jij voor de normale handmatige bediening, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatige installatie met een handslinger werkt prima, echter het kan eenvoudiger. Draadloze bediening (middels een tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening, draaiknop) is ideaal omdat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Als het flink gaat waaien is het mogelijk dat jouw zonnescherm direct automatisch ingedraaid wordt. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Gordijnen, jaloezieën en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De prijzen van smart rolluiken & schermen liggen rond de €525.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 9160, 9161

Plaats een reactie