Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Ameland vergelijken

Ben je op zoek naar zonwering in Ameland? Zonwering is beschikbaar voor buiten en binnen. Je laat dit al plaatsen vanaf €87,50. Buitenzonwering zoals een screen is het meest doeltreffend om je woning koel te houden. Soms creëert een zonnescherm een aanzienlijke hoeveelheid schaduw om lekker te eten. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en het dient tegelijkertijd als raamdecoratie. Er bestaan immens veel afzonderlijke modellen. Via onze site bieden we een praktische handleiding waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Bovendien verstrekken we een kostenindicatie en een lijst met betrouwbare zonwering specialisten in Ameland en omstreken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Zorgen voor een aangename temperatuur in huis.
 • Buiten heb je een fijne plek in de schaduw op het terras.
 • Ze houden je energierekening lager.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Het werkt inbraakvertragend.
zonwering-vergelijken-ameland

Zonnescherm laten plaatsen in Ameland

Ben je zelf niet handig en wil je zeker zijn dat het goed wordt aangesloten? Een voordelig zonnescherm installeren in Ameland via een betrouwbare zonwering specialist is dan een uitstekend idee. Je weet dan 100% zeker de installatie degelijk gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en je krijgt een uitgebreide demonstratie. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van experts in de gemeente. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten aanleggen door een specialist

 1. Kies een systeem

  Kies allereerst welk type zonwering geschikt is voor jouw woning. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Beschrijf ook het belangrijkste doel van het knikarmscherm of de shutters. Dit kan bijvoorbeeld zijn: verkoelen, het verlagen van de energierekening, de inkijk beperken (privacy), inbrekers afschrikken, extra schaduw, lichtinval tegengaan of een toevoeging voor het interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Kies de afmetingen van het systeem. Selecteer ook waar het geplaatst moet worden. Zoals plaatsing achter het huis of in de badkamer. Voeg eventueel afbeeldingen toe zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Bediening keuzemogelijkheden

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De goedkoopste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een alternatief is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een knop/schakelaar in huis, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De kostbaarste en meest hippe keuze is draadloze bediening die werkt via je telefoon (App), zender of afstandsbediening.

 4. Vakbedrijven vergelijken

  Heb je jouw project helemaal in kaart gebracht? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van vakkundige zonweringsbedrijven uit Ameland en omgeving. Vergelijk de voorgestelde tarieven en bekijk keurmerken, garantie, levertijd. Selecteer de beste aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Monteren

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en zorg dat er genoeg werkruimte is voor de monteurs. De monteur levert het terrasscherm of de vouwgordijnen zoals jij dat wilt. Controleer of het volgens de handleiding is geïnstalleerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. In dat geval kan de monteur eventuele gebreken nog herstellen. In veel gevallen kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Vergelijk de prijzen van raambekleders in Ameland

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Ameland is geschikt om meer schaduw rondom je huis te realiseren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek op je kavel (dicht bij de muren). Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Veel varianten zoals het welbekende rolluik schrikken inbrekers af en isoleren zeer goed. Zonwering voor buiten kan je bestellen in tientallen verschillende kleuren en zowel met handmatige als automatische bediening. De kosten liggen zeer uiteen. Tussen de €325 en €2500. In het stukje hierna behandelen we de meest moderne oplossingen.

Praktische terrasschermen / knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat geïnstalleerd wordt aan de buitengevel van je woning. Door middel van de slimme knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Daardoor is er een vrije doorloop en levert het systeem veel schaduw op bij de ramen. Noemenswaardig: het scherm moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De onkosten liggen tussen de €925 – €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Optioneel met zon- en windsensor.

Nieuwe uitvalschermen

Het uitvalscherm is een klassiek zonnescherm en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Je krijgt hierdoor voldoende schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grotere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In de achtertuin heb je er mogelijk zelfs last van. De normale tarieven liggen zo tussen de €325 en €1325.

 • Een goedkoop zonnescherm voor iedere woning.
 • Perfect voor hoge gebouwen en kantoren.
 • Zeer windbestendig.

Het comfort van screens

Screens op maat laten maken in Ameland is onmisbaar als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn perfect in staat om warmte en zonlicht te beperken en zijn bestand tegen extreem weer. Ze worden vaak gemaakt van polyester of glasvezel. Tijdens het bestellen moet je doorgeven hoe verduisterend ze moeten zijn. Tijdens daglicht heb je altijd zicht naar buiten, maar andersom is niet mogelijk. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan het raam niet open en houd je het dicht. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €375 tot wel €1075.

 • De montage kan in de dag en op de dag.
 • Een zeer effectieve manier om te zon te weren.
 • Een stukje extra privacy in huis.

Informatie en voordelen van rolluiken

We komen rolluiken tegen bij veel huizen. En dat is niet vreemd: ze zijn zeer gebruiksvriendelijk, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden lawaai tegen, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Ook heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). We onderscheiden 3 opties: een voorzetrolluik wordt voor het raam gemonteerd, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De gemiddelde prijzen komen uit tussen de €280 tot wel €1375 voor rolluiken bestellen in Ameland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Ideaal als je graag helemaal in het donker slaapt.
 • Altijd met goede garantie.

Het comfort van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling met een prachtige uitstraling. Dit is een frame fout hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij rijksmonumenten. Ze beïnvloeden de uitstraling van huizen. Als extra opties naast het standaard product is er nog een petmodel en klapmodel. Doorloop blijft dan gewoon mogelijk. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €630 tot €1675.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: serrezonwering voor elk type veranda.
 • Zonweringdoek: losse doeken die je eenvoudig kunt spannen.
 • Terrasoverkapping: mooie losse parasols voor plaatselijke schaduw (gemakkelijk te verplaatsen).
 • Buitenjaloezieën: een luxueus model met veel opties qua standen.

Een heerlijke temperatuur in en rondom jouw woning d.m.v. buitenzonwering!

Ontvang gratis offertes in jouw mailbox

Raamdecoratie Ameland: alles over inmeten en ophangen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. Via raambekleding kan jij de lichtinval volledig zelf controleren. Zo kan je voorkomen dat de zon de hele dag de kamer in schijnt zodat je de hitte buiten kunt houden. Soms brengt het extra sfeer in huis. Belangrijk: raamdecoratie heeft ook nog eens een isolerende werking. De onkosten variëren tussen de €330 en €825. In deze koopgids geven we een toelichting op de meest interessante types.

Rolgordijnen: specificaties en kosten

Een rolgordijn kan je – zoals de naam al zegt – op- en afrollen. De prijzen hiervan zijn laag, eenvoudig te installeren, simpele bediening en het is heel breed inzetbaar Rolgordijnen kan je bestellen in honderden dessins en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt allerlei types zoals waterafstotende, kiepkantelraam, dakraam, verduisterende, lichtdoorlatende, transparante en unieke duo rolgordijnen. De kosten bedragen tussen de €57,50 tot €170.

 • Veel keuze binnen het goedkope raamdecoratie segment.
 • Rolgordijnen kopen in Ameland: zonder problemen zelf aan te brengen.
 • Te koop in mooie stoffen en unieke modellen.

Vouwgordijnen: soorten, kleuren en kosten

Vouwgordijnen dragen bij aan een warme en huiselijke uitstraling aan een ruimte. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. Bij het kiezen van een stof kies je dus ook de lichtdoorlatende werking van het gordijn. Daarbij helpen ze tegen een slechte akoestiek. Je moet denken aan een prijskaartje van €115 tot +/- €400.

 • Nemen weinig plek in beslag.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Probleemloos te onderhouden: je kunt ze uitwassen.

Plissé: bestellen in verschillende materialen

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Je kan ze moeiteloos bedienen en je kunt spelen met de lichtinval. Fraaie raamdeco die een toffe twist geeft aan jouw interieur. Er zijn veel uitvoeringen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Met Top down – bottom kan je een specifiek deel van je raam afschermen. Raambekleders werken met een prijskaartje van €62,5 tot wel €185.

 • Zeer flexibel en elegant systeem.
 • Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar.
 • Dupligordijnen op maat: zelf inmeten of laten opmeten.

Jaloezieën Ameland: verkrijgbaar in veel kleuren

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een ophaalsysteem. In het assortiment zitten mega veel soorten en materialen als o.a. aluminium, bamboe, stof, hout, PVC. Met houten jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en privacy. Tip: je moet ze wel regelmatig afstoffen en onderhouden. Voorzie kosten van €65 tot €230.

 • Helemaal opgetrokken zie je weinig van de constructie.
 • Jaloezieënwinkel: met een product van bamboe haal je iets unieks in huis.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een milieuvriendelijke oplossing.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale panelen van bouwstoffen zoals bamboe, hout, kunststof, pvc, aluminium. Praktisch voor brede / grote ramen en zijn erg geschikt voor een strak en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, zijn goed schoon te houden en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De onkosten beginnen bij zo’n €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €195.

 • Voor een open raam kan het tikken en klepperen.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Ameland met exclusieve afwerking

Shutters zijn strakke binnenluiken met een luxueuze uitstraling. Het zijn ambachtelijke modellen die direct sfeer toevoegen aan jouw woning. Blinds zijn exclusief, je kunt ze zelfs financieren met je hypotheek en een duurzame optie (goed voor het milieu). Aan te brengen op diverse ramen zoals draaikiepramen, valramen, ronde ramen, schuiframen, vaste ramen, dakramen. Advies: shutters zijn niet heel erg voordelig. De tarieven beginnen bij zo’n €490 en bedragen voor een luxe model zo’n €900.

 • Duurzaam product.
 • Erg kindvriendelijk systeem.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Horren en hordeur op maat

Maatwerk horren in Ameland zorgen voor ventilatie in huis en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: plissé hor, inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, rolhor, voorzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Kooptip: een hor is niet zonwerend. Wel zit er in het assortiment een combinerende duo-plissé hor. Deze beschermt tegen kleine dieren en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De kosten starten bij om en nabij de €70 en kunnen oplopen tot €800.

 • Breed inzetbaar: uitzetraam, draai-kiepraam, vast raam, tuimelraam, valraam, draairaam.
 • Fijne manier om woning te ventileren.
 • Voor iedereen die last heeft van ongedierte.

Vind de perfecte raamdecoratie voor elke kamer

Snel een aanbieding van erkende aanbieders

Vergelijk kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 worden samengesteld a.d.h.v. verschillende aspecten: het artikel, materiaalgebruik, het formaat en het soort bediening. In de tabel hieronder bekijk je de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Ameland in april 2024.

Soort zonweringGrootteVerwachte tarieven
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€845 – €2200
Uitvalscherm200 – 500 cm breed€360 – €1525
Screens2 – 4 meter breed€290 – €1050
Rolluik3 – 4 meter breed€285 – €1250
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €170
Lamellen200 x 200 cm€70 – €190
Jaloezieën100 x 130 cm€60 – €280
Plisségordijnen130 cm breed€120 – €330
Kostenindicatie zonnewering met montage in de Provincie Friesland.

Populaire merken zonwering

Ook geïnteresseerd in zonwering kopen? Er zijn veel leveranciers met een uitstekend aanbod. Elke fabrikant heeft zijn pluspunten en richtprijs. Deze vind je vaak wel bij de gordijnwinkel in Ameland. In de tabel hierna vergelijk je details over de meest bekende merken. Dankzij deze vergelijking kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: functioneel, stijlvol en duurzame zonneschermen en rolluiken.
 • SunCircle: kwaliteit, ontwikkeling en productie in eigen beheer.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: familiebedrijf (1974) met de beste maatwerkproducten voor binnen.
 • Heroal: hoogwaardige aluminium systemen.
 • Stobag: van zonnerolgordijnen uit textiel tot en met glazen terrasdak.
 • Renson: ongekend mooie en unieke design gevelbekleding voor scherpe prijzen.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: grote variatie aan o.a. horren, jaloezieën, shades, en gordijnen.
 • Somfy: leverancier van motoren voor elektrische zonneschermen.
 • Unilux / Fractions: de meest verkochte hor van NL.
 • Veneta: standaard 8 jaar garantie inclusief gratis advies aan huis.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo, IKEA & Bol.com, Formido, FonQ, Wehkamp, Kwantum.
 • Check ook: Weinor, Bece, Husol, Roma, Novoferm, Deponti & Milano, Schlappi, Lumenguard, Copaco, Sunway, Dickson.

Vergelijk zonwering experts in de regio Ameland

Goedkope zonwering kopen in Ameland? Wil jij contact leggen met een ervaren zonweringsbedrijf in de regio? In de onderstaande tabel vergelijk je contactgegevens van raambekleding winkels en gordijnwinkels in deze regio. Vaak kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Via dit platform ontdek je ook montagebedrijven en bedrijven in Schiermonnikoog, Leeuwarden en Vlieland.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk type zonwering per ruimte

Elk raam heeft weer andere vitrage nodig die rijmt met de uitstraling van de kamer. We geven je nu een verdieping in de meest verkochte zonwering types per ruimte.

 • Keuken: kies bij voorkeur voor een vuil- en vochtbestendig materiaal.
 • Badkamer: geen inkijk meer met waterbestendige jaloezieën en plissés in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: onmisbaar op zolder zijn de rolgordijnen en plisse-gordijnen voor jouw draai-kiepramen.
 • Dakkapel: simpele rolgordijnen op maat kun je bestellen voor lage prijzen.
 • Balkon: in de zomer heerlijk genieten van je privé dakterras met balkondoek en/of zonnescherm.

Terras of Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Er bestaan diverse producten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, goedkope parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een veranda, overkapping of serre. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten installeren. Bezoek ook onze pagina over:

FAQ: hoe kan ik mijn huis koel houden?

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Ieder huis vraagt om een eigen aanpak. De perfecte zonnewering die aansluit op jouw behoefte komt tot stand door: de hoogte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en je financiële middelen. Waarom jij voor binnenzonnewering moet kiezen? Omdat het te koop is in meerdere kleuren, designs en prijscategorieën. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, zorgt voor net wat meer schaduw, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Ameland?

De onkosten voor zonwering zijn voor iedereen anders. De normale kosten hebben we hierna kort toegelicht. Denk bij markiezen aan +/- €575. Buitenscreens €220 per raam / kozijn. In het geval van een terraszonwering stijgen de kosten al gauw naar €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €825). Een standaard rolluik kost €470. Jaloezieën zijn nog weer een stukje voordeliger, al vanaf €275 per kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (zo’n €770). Overige producten voor binnen zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (reken op minimaal €140 op basis van één kozijn). De totale tarieven hangen af van: de gekozen constructie, de grootte (lengte en breedte), handmatige of elektrische bediening, de materiaaltypes, kleur en aanlegkosten.

Wat zijn de pluspunten van inmeten en montageservice in Ameland?

Zoek je zonweringsproducten? Dan is het aanbod gigantisch groot. Je moet altijd rekening houden met het juist inmeten en monteren van de producten. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar er is soms ook een optie voor de montage plus inmeetservice in Ameland. Er komt dan een ervaren installateur die ieder raam deskundig bekijkt en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het model volgens de documentatie aanbrengen. Dankzij de montageservice ben je verzekerd van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en soms een onderhoudsbeurt.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we de normale handbediening, elektrische bediening met zender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige zonwering met een handslinger is acceptabel, maar het kan toch nog simpeler. Draadloze bediening (middels een mobiele app, tijdschakelaar, draaiknop, handzender) maakt het mogelijk dat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Bij de aanwezigheid van fel zonlicht kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, jaloezieën en shutters kun je ook automatisch open en dicht laten gaan. Een product dat werkt met internet maakt jouw woning zuiniger en slimmer. De kosten van smart rolluiken & schermen bedragen zo’n €500.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9164Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie