Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Beemte Broekland vergelijken

Wil jij ook een bestelling doen voor zonwering in Beemte Broekland? Zonwering kan je aan de binnenkant en aan de buitenkant aanbrengen en is al verkrijgbaar voor €90,00. Kwalitatieve buitenzonwering zoals o.a. een zonnescherm is het meest doeltreffend om zonnestralen te weren. Daarbij behaal je met een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw in de tuin. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is minder duur en zorgt bovendien voor extra sfeer in huis. Tegenwoordig heb je de wereld aan verschillende modellen. Via deze website check je een complete gids dat zorgt dat je goed voorbereid een offerte kan aanvragen. Eveneens doorzoek je een indicatie van de kosten en adressen van lokale zonwering specialisten in Beemte Broekland en omstreken.

5 belangrijkste voordelen zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Beperkt zonneschade aan meubels en andere spullen.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-beemte-broekland

Zonnescherm laten plaatsen in Beemte Broekland

Heb je geen ervaring met het plaatsen van zonwering of heb je geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Beemte Broekland door een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je weet dan zeker dat de installatie fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat je recht blijft houden op garantie en de installateur laat precies zien hoe het werkt. Via deze vergelijker vind je heel eenvoudig leveranciers die actief zijn in jouw postcodegebied. In het onderstaande blok leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een zonnescherm laten aanbrengen door een professional

 1. Systeem kiezen

  De beginvraag is altijd om er achter te komen welk soort zonwering matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Aan de andere kant heb je binnenzonwering dat juist voor in huis is. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm of de gordijnen. Dit kan bijvoorbeeld zijn: een ruimte afkoelen, extra isolatie, zorgen voor meer privacy, inbrekers tegenhouden, een schaduwplekje creëren, lichtinval tegengaan of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het gekozen product. Verduidelijk ook waar het geïnstalleerd moet worden. Dit kan zijn aan de achterkant van het huis of in de badkamer. Voeg schetsen toe om de monteur duidelijke instructies te geven.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er zijn verschillende soorten bediening. De voordeligste bediening is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Ga je voor iets meer luxe, dan kom je uit bij elektrische bediening. Je kunt het dan bedienen met een schakelaar of knop, eventueel met een tijdschakelaar. De kostbaarste en meest nieuwe oplossing is draadloze bediening met app voor je telefoon of met afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van erkende zonweringsbedrijven uit Beemte Broekland en omliggende plekken. Vergelijk de offertes, en kijk goed naar betalingscondities, kosten en nazorg. Kies de beste totaal-aanbieding en teken de opdrachtbevestiging.

 5. Het ophangen van het systeem

  Haal de oude zonwering van de muur af en zorg dat alles opgeruimd is voor de monteurs. De monteur installeert het knikarmscherm of de vouwgordijnen zoals afgesproken. Check of het nieuwe apparaat goed is gemonteerd. Inspecteer de werking en onderdelen goed. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag gratis zonwering offerte op

Snel een prijsindicatie van raambekleders in Beemte Broekland

Buitenzonwering kopen: alle soorten op een rij

Buitenzonwering Beemte Broekland werkt erg goed om het warme zonlicht in huis te blokkeren. In aanvulling daarop zorgt het voor een aangename schaduwplek op korte afstand van je huis. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige artikelen zoals bijvoorbeeld rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is verkrijgbaar in talloze dessins en zowel met handmatige als automatische bediening. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €450 en €2825. In het volgende hoofdstuk leggen we alles uit over de meest verkochte types.

Handige terrasschermen en knikarmschermen

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Dankzij de scharnierende knikarmen zal het schermdoek naar buiten worden gedraaid. Doordat het scherm hoog hangt kan je er gewoon onderdoor lopen en heb je een mooie schaduwrijke plek rondom de ramen. Noemenswaardig: het systeem moet je meteen weer indraaien als het gaat waaien. De totale investeringen liggen tussen de €900 t/m €2025.

 • Een van de populairste vormen van terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Handmatige of elektrische bediening.

Een aangenaam klimaat met uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een relatief betaalbare manier om en zonlicht en warmte te verminderen. Je kunt rekenen op lekker veel schaduw in huis zodat het binnen aangenaam koel blijft. Erg handig bij kleinere ramen of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €375 tot wel €1350.

 • Een zonnescherm voor een gunstige prijs.
 • Iets meer privacy in huis (ramen worden half afgeschermd).
 • Met sterke wind- en stormvaste armen.

Waar kiezen voor screens

Screens op maat laten maken in Beemte Broekland is een uitstekende keuze als je zoekt naar een mooie en strakke oplossing. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en kan je helemaal integreren in een kozijn. De doeken worden gefabriceerd van glasvezel of polyester. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. In situaties met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar buitenstaanders kunnen niet naar binnen kijken. Belangrijk: in het geval je het screendoek hebt uitgedraaid kan het raam niet open en houd je het dicht. De onkosten liggen tussen de €250 en €1050.

 • Het hele raam wordt afgedekt.
 • Doeken in o.a. de kleuren grijs, zwart, antraciet, metallic etc.
 • Voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken.

Investeren in rolluiken

Rolluiken zie je steeds vaker hangen. Dat is niet zo gek: veel keuze qua bediening (handmatig / automatisch), ze weerkaatsen het zonlicht, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en je bespaart ook nog eens op de airco kosten. Als extra pluspunt dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 mogelijkheden: een voorzetluik plaatst men in een kast boven of op het raam, de opbouwrolluiken komen op het kozijn / gevel te liggen (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik bevindt zich achter de buitensteen. De tarieven liggen tussen de €310 tot zo’n €1325 voor rolluiken bestellen in Beemte Broekland.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • De rolluiken hebben uitstekende isolatiewaarden.
 • Positief effect op inbraakpreventie.

De beste markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem dat een unieke uitstraling aan de woning geeft. Het wordt gekenmerkt door een constructie van hout / aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. Markiezen zie je met name bij klassieke woningen. Ze beïnvloeden de sfeer van woonhuizen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel. Handig voor winkels/horeca als schuilplek voor regen. De onkosten schommelen tussen de €710 – €1875.

 • Idyllische uitstraling door de vele kleuren en dessins.
 • Er blijven voldoende zichtlijnen over.
 • Robuust systeem dat niet erg windgevoelig is.

Andere modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los te spannen doek voor in de tuin, op straat of andere plekken.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: vervaardigd uit lamellen met hoge weerkaatsing van zonlicht.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten via buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Beemte Broekland: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst. D.m.v. raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zon fel naar binnen schijnt zodat het minder heet wordt in huis. Ook kan het prachtig bijdragen aan jouw interieur. En daarbij komt: met raamdecoratie verbeter jij de isolatie van je huis. De onkosten variëren tussen de €360 en €825. In het boxje hieronder lees je informatie over de meest gekozen modellen.

Rolgordijnen: bekijk voordelen en info

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Ze hebben gunstige prijzen, simpel te plaatsen, iedereen kan het gebruiken en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende kleuren en prints zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Ze verkopen diverse modellen zoals kiepkantelraam, dakraam, elektrische, transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende en het duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €55,00 – €175.

 • Zeer aantrekkelijke en goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Beemte Broekland: eenvoudig zelf te monteren.
 • Beschikbaar in prachtige stoffen en exclusieve modellen.

Vouwgordijnen: voor welke situaties is dit handig?

Vouwgordijnen dragen bij aan een exclusieve en karakteristieke ambiance aan je woning. Ze hebben een handig bedieningssysteem. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De keuze voor de stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Verder zorgen ze voor een betere geluidsbeleving en akoestiek. Wees voorbereid op een kostenplaatje van €115 oplopend tot €350.

 • Zijn netjes weg te werken.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Eenvoudig onderhoud: zelf wassen op maximaal 30 graden.

Plissé: wanneer is dit geschikt?

Plissé gordijnen kan je aan de bovenkant en onderkant open laten. De bediening is erg simpel en ze houden de zon goed tegen. Een prachtig type raamdeco die bij elke woonstijl past. Je hebt diverse variaties binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes herken je aan de honingraatstructuur. Top down – bottom up modellen zijn op verschillende standen te openen. Voorzie een prijs van €50 tot wel €155.

 • Een subtiel product voor ieder raam.
 • Honingraad structuur voor extra isolerende werking.
 • Dupligordijnen op maat: voor elke breedte een passend product.

Jaloezieën Beemte Broekland: voor welke situaties is dit handig?

Jaloezieën zijn horizontale latten die je op veel standen kunt opendraaien met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt een selectie maken uit ontzettend veel kleuren en materialen zoals bijv. PVC, aluminium, stof, bamboe, hout. Door te kiezen voor houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de privacy en hoeveelheid licht die naar binnen komt. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Denk aan prijzen van €65 tot +/- €260.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: bamboe geeft een natuurlijke look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: kies bewust voor natuurlijke en duurzame systemen.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken die je hebt van kunststof, stof, bamboe, pvc, hout. Perfect voor hoge / grote ramen en sluiten goed aan op een elegant en simpel interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook prima toepassen in de badkamer. De kostprijzen beginnen bij circa €55 en lopen op tot €200.

 • De koordbediening zorgt voor snel openen en sluiten.
 • Voor hoge kozijnen is deze binnenzonwering een ideale oplossing.
 • Montage kunststof kozijn: goed installatiewerk verlengt de levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Beemte Broekland op maat gemaakt

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn ambachtelijke modellen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn authentiek, ze verhogen de waarde van jouw woning en een duurzame keuze. Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, uitzetramen, schuiframen, valramen, draaikiepramen, dakramen. Goed om te weten: shutters zijn relatief kostbaar. De kosten starten vanaf €400 en lopen op tot €930.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Gemakkelijk open te vouwen.
 • Houten kozijnen: hout op hout staat erg mooi.

Informatie over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Beemte Broekland zorgen voor frisse lucht in huis en beschermen tegen ongedierte en andere insecten. Je kunt o.a. kiezen uit: hordeur, voorzethor, rolhor, lamellenhor, hor met scharnier, plissé hor. Heb je ieder jaar weer last van hooikoorts of allergieën? Overweeg dan ook een pollenwerende hor. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Tip: vraag eens om een intelligente duo-plissé hor. Dit alternatief beschermt tegen kleine dieren en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De tarieven starten vanaf €67,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €750.

 • Te monteren op: valraam, draairaam, vast raam, schuifraam, tuimelraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Voor mensen die een hekel hebben aan insecten.

De juiste raamdecoratie voor elke kamer

Gratis een aanbieding van professionele winkels

Overzicht met kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 zijn afhankelijk van velerlei keuzes: het soort product, het materiaal, het inmeten (afmetingen) en of je kiest voor handmatige of elektrische bediening. In de tabel hieronder tref je de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Beemte Broekland in juni 2024.

Type zonweringGrootteKostenindicatie
Knikarmscherm200 – 600 cm breed€815 – €2175
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€380 – €1500
Screens2 – 4 meter breed€275 – €975
Rolluik2 – 4 meter breed€325 – €1450
Rolgordijn100 x 175 cm€50 – €165
Lamellen200 x 180 cm€65 – €200
Jaloezieën150 x 180 cm€60 – €240
Plisségordijnen100 x 180 cm€125 – €330
Gemiddelde kosten zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Ben je bezig met zonwering kopen? Er zijn veel merken en fabrikanten die je in je overweging mee moet nemen. Elke aanbieder heeft zijn voordelen en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Beemte Broekland. In het volgende blokje bespreken we uitleg over de meest verkochte merken. Daardoor kan jij een afgewogen keuze maken.

 • Sunmaster: toonaangevende fabrikant van zonschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: geproduceerd in Nederland, volgens alle richtlijnen.
 • Zonnelux: raamdecoratie van Zonnelux wordt op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: altijd optimaal en zorgeloos genieten van het terras.
 • Renson: Gevelbekleding voor een gezond binnenklimaat.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: de marktleider op het gebied van raambekleding.
 • Somfy: bedien je elektrische zonneschermen met een handig app op je telefoon.
 • Unilux / Fractions: ramen beschermen met horren en shutters.
 • Veneta: zonder risico bestellen dankzij de gratis meetverzekering.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Gamma, Hubo, IKEA, Hornbach, Praxis & Leen Bakker, Formido, Kwantum, Bol.com, FonQ.
 • Overige merken: Roma, Weinor, Deponti, Toppoint, Husol, Novoferm en Dickson, Copaco, Lumenguard, Swela, Milano, Schlappi.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Apeldoorn

Goedkope zonwering kopen in Beemte Broekland? Meer informatie over een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in de regio? In de volgende tabel tonen wij namen en adressen van raambekleders en gordijnwinkels in deze gemeente. Misschien kan jij de klus uitbesteden aan deze vakmannen. Op dit portaal vergelijk je ook fabrikanten en winkels in Borculo, Ugchelen en Haarlo.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Toelichtingen op zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt weer om een ander type vitrage die in lijn is met de uitstraling van de kamer. We informeren je graag verder over de meest ideale binnen- en buitenzonweringsproducten voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: ga voor een type dat zowel praktisch is als stijlvol.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: met een verduisterend gordijn houd je de warme in de winter binnen.
 • Slaapkamer: rolluiken zorgen voor verkoeling en maken de omgeving extra stil (geluidswerend).
 • Zolderraam: draai-kiepramen afschermen maakt de zolder in de zomer weer leefbaar (Verkoelend).
 • Dakkapel: jouw rolgordijnen op maat laten maken en zelf monteren.
 • Balkon: koop een balkondoek met zonnescherm om maximaal te genieten van de zomer.

Mogelijkheden voor serre & terras
Tijdens hete dagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het huidige assortiment bestaat uit diverse soorten buiten- en serrezonwering. Populaire opties zijn automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, gewoon parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een tuinhuis, serre of overkapping. Systemen voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten installeren. Check ook aanvullende info over: Binnenzonwering.

FAQ met vragen over een koele woning

Hoe kan ik de beste zonwering kopen?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering die past bij jouw wensen heeft te maken met: de breedte van de ramen, hoe je tuin gelegen is, de buitenmuren (kozijnen) en jouw maximale budget. De grootste pluspunten van binnenzonnewering zijn dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren, designs en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering houdt het zonlicht echt buiten de deur, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar springt wel meer in het oog (vanaf de buitenkant).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Beemte Broekland?

De prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De geschatte prijsindicaties hebben we hierna kort toegelicht. Voor markiezen betaal je zo’n €700. Buitenscreens €270 per raampartij. Wanneer je de voorkeur geeft aan een terraszonwering moet je rekening houden met minimaal €1125. Een uitvalscherm is minder duur (+/- €750). Een basis rolluik kost €500. Voor hippe jaloezieën ga je richting de €265 per kozijn. Shutters zijn een stuk duurder (plusminus €830). Overige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €105 per kozijn). De totale onkosten zijn afhankelijk van; het product, het formaat, handmatige of elektrische bediening, het materiaal, dessins en plaatsingskosten.

Wat betekent inmeten en de montageservice in Beemte Broekland?

Zoek je zonweringsproducten? Dan zijn de keuzes enorm. Je moet altijd rekening houden met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter bestaat er ook de montage plus inmeetservice in Beemte Broekland. Hierbij komt een ervaren expert die ieder kozijn goed inspecteert en opmeet. Als alle dingen zijn besteld komt de monteur het zonnescherm op de juiste manier bevestigen. Dankzij deze dienstverlening profiteer je van goede zonnewering, een gunstige garantieperiode en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

Grofweg onderscheiden we handmatig met slingerstang of band, handzenders / afstandbedieningen of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering kan jou veel opleveren. Een handmatig zonnescherm met opwindmechanisme werkt in de basis mooi, alleen het kan slimmer. Draadloze bediening (a.d.h.v. een afstandsbediening, draaiknop, mobiele app, handzender) biedt al voordeel dat je van een afstand jouw schermen kunt beheren. Bij veel wind kan je ervoor zorgen dat het zonnescherm automatisch zal inklappen. Wanneer de zon aanwezig is kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat je online kunt beheren heeft veel voordelen. De verwachte kosten van smart rolluiken en schermen beginnen bij €450.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7317, 7323, 7341

Plaats een reactie