Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Apeldoorn vergelijken

Genieten van een koel huis met zonwering in Apeldoorn? Zonwering is zowel binnen- als buiten toepasbaar en kan je al kopen vanaf €52,50. Goede buitenzonwering als een knikarmscherm is praktisch om de zon buitenshuis te houden. Meestal geeft een zonnescherm schaduwrijke plekken in de tuin. Binnenzonwering als o.a. gordijnen of lamellen is globaal gezien goedkoper en brengt extra sfeer in de woning. Je hebt de keuze uit bijzonder veel afzonderlijke producten. Via deze website check je een concreet advies waar we alle mogelijkheden bespreken. Op dezelfde wijze bieden we de geschatte kosten en een tabel met lokale zonwering specialisten in Apeldoorn en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Altijd een fijne temperatuur in de woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Rolluiken maken je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
zonwering-vergelijken-apeldoorn

Zonnescherm laten plaatsen in Apeldoorn

Ben jij zelf niet heel erg handig of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Apeldoorn middels een goed aangeschreven zonwering specialist is dan wel zo verstandig. Je bent er dan zeker van dat het systeem juist vastgezet wordt, dat er niks stuk gaat en dat het geheel goed werkt. Op deze website vind je razendsnel specialisten die werkzaam zijn in de regio. In het volgende stappenplan vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten plaatsen door een vakspecialist

 1. Zoek een geschikt model / systeem

  Ten eerste bepaal je welk type product past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan de buitenkant van het gebouw te zitten. Binnenzonwering bevindt zich in het woongedeelte. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de shutters. Interessante functionaliteiten zijn bijv. een ruimte afkoelen, een extra isolerende laag, je privacy verhogen, inbraak beperkend, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of de sfeer in huis versterken.

 2. Afmetingen

  Bereken de ideale maten van het model dat je hebt uitgezocht. Beschrijf ook waar je het wilt laten plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor achter- of naast het huis of op de 1e of 2e verdieping. Voeg eventueel afbeeldingen toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Handmatige of elektrische bediening

  Een belangrijk aspect is de bediening. De eenvoudigste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). Een andere gangbare keuze is elektrische bediening. Doorgaans werkt dit met een draaiknop, eventueel met een tijdschakelaar. De meest exclusieve en praktische mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Aanbieders vergelijken

  Alles ingevuld? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van relevante zonweringsbedrijven uit Apeldoorn en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk alle prijsvoorstellen en analyseer referenties, garantie en betalingscondities. Neem de beste aanbieding en plan een montageafspraak in.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer indien mogelijk de oude zonwering en maak alles netjes voor de montagepartner. De installateur monteert het zonnescherm, markiezen of gordijnen zoals afgesproken. Toets of de totale constructie correct is aangesloten. Probeer alles direct even uit. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Mogelijk bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Gratis en vrijblijvende zonwering offertes

Ontvang de scherpste prijs van raambekleders in Apeldoorn

Buitenzonwering kopen: bekijk alle opties

Buitenzonwering Apeldoorn wordt gekocht door mensen om de temperatuur in de woning te beperken. Bovendien creëert het een heerlijke schaduwplek op jouw terras. Ideaal dus voor zowel binnen als buitengebruik. Sommige modellen zoals rolluiken houden inbrekers buiten de deur en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is er in velerlei vormen en groottes. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €350 tot €2850. In het stukje hierna lees je informatie over de meest handige toepassingen.

Een aangenaam klimaat met terrasschermen & knikarmschermen

De definitie van een knikarmscherm is een zonnescherm dat vrijwel horizontaal aan de gevel hangt. D.m.v. 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek worden uitgerold. Daardoor is er een vrije doorloop en creëer je een schaduwrijke plek rondom de ramen. Let op: dit model kan verkleuren bij langdurig gebruik. De normale tarieven schommelen tussen de €800 tot zo’n €2275.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je ziet er weinig van wanneer het scherm is ingedraaid.
 • Moderne eigentijdse look.

Prijzen en voordelen van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een goedkope manier om om zonlicht te beperken. Het geeft veel schaduw in huis zodat je binnen niet verblind raakt door de zonnestralen. Handig voor grote ramen en waar geen doorloop onder het scherm nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor een achtertuin is het dus niet heel geschikt. De gemiddelde prijzen bedragen tussen de €450 en €1375.

 • Een van de meest goedkope zonneschermen.
 • Zeer geschikt voor hoge kantoren, flats en gebouwen.
 • Bediening met motor is mogelijk.

Details over screens

Screens op maat laten maken in Apeldoorn is een uitstekende keuze als je weinig ruimte hebt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn redelijk ongevoelig voor wind. Het doek is vaak gemaakt van vezels van polyester of glasvezel. Je kunt het doek van het screen zelf samenstellen. Met daglicht kun je deels naar buiten kijken, maar andersom is niet mogelijk. Advies: als het screendoek omlaag zit moet het raam dicht blijven. De prijsindicaties komen uit tussen de €375 en €1025.

 • Verkrijgbaar in lengtes tot enkele meters hoog.
 • Houdt zon en warmte uitstekend buiten.
 • Ze laten wel licht, maar geen zicht door.

Laten monteren van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze hebben een hoog gebruikersgemak, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt geen inkijk, en je bespaart er energie door (in zomer en winter). Bovendien dragen ze bij aan de veiligheid van jouw woning. Je hebt 3 toepassingen: een voorzetluik bevestigt men aan de buitenzijde van het raam, een opbouwrolluik wordt boven het raam op het kozijn gemonteerd (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De normale tarieven komen uit tussen de €280 t/m €1225 voor rolluiken bestellen in Apeldoorn.

 • Verkrijgbaar met handbediening of elektrische motor.
 • Een koele en donkere slaapkamer (ook overdag).
 • Inbrekers buiten de deur houden.

De beste markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die de zon niet alleen van voren – maar ook van opzij weert. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij sfeervolle woningen. Ze beïnvloeden het karakter van van huizen. Als extra opties naast het standaard product heb je ook het klapmodel en het petmodel die doorloop mogelijk maken. De normale tarieven komen uit tussen de €650 en €1700.

 • Stijlvol en klassiek.
 • Je uitzicht blijft behouden.
 • Houdt de zon ook van opzij tegen.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: een aangenaam koele terrasoverkapping met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote verrijdbare parasols van enkele meters breed.
 • Buitenjaloezieën: het hele jaar door een aangenaam koele woning.

Een comfortabele temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Doorzoek het aanbod van populaire merken

Raamdecoratie Apeldoorn: alle mogelijkheden voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Aan de hand van raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Zo kan je voorkomen dat er heel veel zonnestralen de kamer binnenkomen zodat het minder heet wordt in huis. Daarnaast haal je hiermee extra sfeer in huis. Een leuke bijkomstigheid: door de verschillende lagen heeft het ook een isolerende functie. De prijsindicaties bedragen tussen de €320 en €825. In de box hieronder delen we veel info over de meest gekozen types.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Een rolgordijn is een gordijn dat je afrolt richting de kamerkant. Beschikbaar voor lage tarieven, moeiteloos zelf te plaatsen, simpele bediening en het is bijna in elke ruimte toepasbaar. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in verschillende kleurtjes en motiefjes zodat het altijd aansluit op jouw interieur. Er zijn verschillende types zoals verduisterende, lichtdoorlatende, elektrische, dakraam, waterafstotende, transparante en een duo rolgordijn. De minimale investeringen komen uit tussen de €55,00 – €170.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Apeldoorn: gemakkelijk zelf op te hangen.
 • Assortiment in kleurrijke stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: vind het perfecte model

Vouwgordijnen zorgen voor een knusse en brocante uitstraling aan je huis. Je kunt het super eenvoudig bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Ook kunnen ze een bijdrage leveren aan de akoestiek in huis. Verwacht kosten van €110 tot €325.

 • Nemen weinig ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te monteren dankzij maatwerk.
 • Handig in onderhoud: je kan ze zelf wassen.

Plissé: praktische info en voordelen

Plissé gordijnen kan je dankzij de plooi eenvoudig omhoog en omlaag doen. Het bedienen gaat middels een koord en ze houden de zon goed tegen. Kortom: luxe en gebruiksvriendelijke raamdeco die bij vrijwel ieder interieur past. Ze verkopen velerlei producten binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben meerdere stoflagen (honingraat). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Voorzie prijzen van €57,5 oplopend tot €155.

 • Voor elke stijl, van industrieel tot landelijk.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Apeldoorn: wanneer is dit geschikt?

Jaloezieën zijn horizontale plaatjes die omhoog gehaald kunnen worden met een koord of zelfs met afstandsbediening. Je kunt kiezen uit diverse dessins en materialen als onder andere kunststof, stof, aluminium, PVC, bamboe. Met jouw houten jaloezieën heb je de volledige vrijheid betreffende de lichtinval en privacy. Advies: je moet ze regelmatig afstoffen. Voorzie onkosten van €75 tot zo’n €270.

 • Elke kamer optimaal belichten.
 • Jaloezieënwinkel: lichtgewicht bamboe biedt een ruimte een bijzondere sfeer.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: Onderhoudsarm en een duurzaam product.

Lamellen: trendy binnengordijnen

Lamellen zijn verticale strookjes die worden gemaakt van aluminium, pvc, kunststof, hout, bamboe. Geschikt voor imposante / grote ramen en matchen goed met een strak en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, eenvoudig te reinigen en zijn vochtbestendig (en dus geschikt voor de badkamer). De tarieven beginnen bij zo’n €70. Voor luxe versie moet je rekening houden met €180.

 • Een tijdloze aanblik voor jouw interieur.
 • Een populaire keuze bij grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: eenvoudige installatie.

Shutters: luxe raambekleding in Apeldoorn op maat geproduceerd

Shutters zijn luxe binnenluiken met een authentieke of juist industriële look. Het zijn unieke systemen die je interieur een boost geven. Blinds zijn bijzonder, dragen veel bij aan de waarde van je huis en een milieuvriendelijke keuze. Te plaatsen op diverse ramen als dakramen, valramen, draaikiepramen, uitzetramen, schuiframen, vaste ramen. Goed om te weten: shutters zijn niet heel erg voordelig. De kosten beginnen bij zo’n €470 en kunnen oplopen tot €920.

 • Gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de combinaties van hout maken het een luxe geheel.

Alles wat je moet weten over horren en hordeuren

Maatwerk horren in Apeldoorn zorgen voor voldoende ventilatie en blokkeren de toegang voor muggen, vliegen, spinnen en ander ongedierte. Er zijn talloze opties: lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, rolhor, hordeur, plissé hor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Disclaimer: een hor is niet zonwerend. Tip: vraag eens om een totaaloplossing, de duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte buiten de deur en zorgt voor een aangename temperatuur in huis. De prijzen starten vanaf €72,5. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €575.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, schuifraam, uitzetraam, vast raam, draairaam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ook erg geschikt voor mensen met hooikoorts.

Maatwerk raamdecoratie voor iedere ruimte in huis

Krijg tot 3 gratis aanbiedingen van regionale montagebedrijven

De actuele kosten van zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 23 april 2024 zijn afhankelijk van diverse aspecten: het type systeem, het soort materiaal, de gewenste afmeting en de manier van bedienen. In de tabel hieronder tonen wij de huidige tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Apeldoorn in april 2024.

Zonwering typeGrootteVerwachte kosten
Knikarmscherm200 – 500 cm breed€800 – €2150
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€390 – €1625
Screenstot 4 meter breed€280 – €1125
Rolluik1 – 4 meter breed€285 – €1275
Rolgordijntot 3 meter breed€65 – €170
Lamellen250 x 250 cm€80 – €220
Jaloezieën150 x 100 cm€65 – €270
Plisségordijnen200 cm breed€105 – €320
Gemiddelde onkosten zonnewering incl. monteren in de Provincie Gelderland.

Populaire merken zonwering

Plannen om zonwering te kopen? Er zijn ontzettend veel merken om uit te kiezen. Elke aanbieder heeft zijn pluspunten en prijskaartje. Vaak gewoon verkrijgbaar bij de gordijnwinkel in Apeldoorn. In het overzicht hierna tonen wij een overzicht met de grootste merken. Op die manier kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: de beste knikarmschermen, uitvalschermen, screens en rolluiken.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: altijd tot op de millimeter nauwkeurig.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: duurzame, kwalitatieve en veilige systemen.
 • Stobag: zonwering en weerbescherming op maat.
 • Renson: unieke totaalconcepten voor gevelbekleding projecten groot en klein.
 • Velux: degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels.
 • Luxaflex: kwaliteitssystemen in talloze kleuren en dessins.
 • Somfy: koppel je elektrische zonneschermen, screens, luiken en raamdeco aan een smart-home app.
 • Unilux / Fractions: maatwerk horren en shutters.
 • Veneta: gratis kleurstalen, direct van de fabriek.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: IKEA, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach & Formido, FonQ, Bol.com, Kwantum, Wehkamp.
 • Overweeg ook: Roma, Husol, Weinor, Novoferm, Bece, Deponti & Schlappi, Copaco, Lumenguard, Swela, Sunway, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Apeldoorn

Goedkope zonwering kopen in Apeldoorn? Wil jij contact leggen met een vakkundig zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna delen we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in deze gemeente. Mogelijk kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze vergelijker check je ook monteurs en shops in Voorst, Bronckhorst en Lochem.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Tips voor zonwering per ruimte

Iedere ruimte vraagt om een uniek type vitrage die aansluit bij de individuele ruimte. We delen nu de meest handige soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: jaloezieën, shutters en plissés zijn de meest gekozen opties.
 • Badkamer: plisségordijn in de douche kan je makkelijk schoonmaken en eenvoudig bedienen.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: kies voor goed verduisterende en geluidswerende gordijnen voor rustige nacht.
 • Zolderraam: handig duettes, horren en plissés voor de draai-kiepramen op zolder.
 • Dakkapel: gemakkelijk rolgordijnen op maat bestellen en zelf plaatsen.
 • Balkon: een balkondoek of zonnescherm beschermt jouw balkon tegen wind en zon.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen kan het anders erg warm worden. Men verkoopt verschillende type buiten- en serrezonwering. Zo kan je kijken naar automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, basic-parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor een serre, overdekt terras of overkapping. Buitenzonwering voor een glazen dak kan je vanaf binnen of buiten laten installeren. Klik eventueel direct verder naar:

FAQ: hoe zorg ik voor schaduw en een koele woning?

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Iedere woning is anders. De beste zonnewering kun je uitzoeken aan de hand van: de grootte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, het karakter van jouw huis en wat je eraan wilt uitgeven. Binnenzonnewering heeft als voordelen dat het te koop is in praktisch alle kleuren, stoffen en prijssegmenten. Helaas kan er wel altijd wat licht doorschijnen. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft verkoeling in huis, brengt schaduw maar is wel meer zichtbaar (vanaf de buitenkant).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Apeldoorn?

De prijsindicaties van zonwering zijn voor iedereen anders. De actuele tarieven hebben we kort uiteengezet. Markiezen zijn zo’n €650. Screens €290 op basis van één kozijn. Op het moment dat je kiest voor een knikarmscherm moet je denken aan minimaal €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €600). Een instap-rolluik kost €455. Liever jaloezieën? Dan betaal je zo’n €280 per raam / kozijn. Shutters zijn ook voor binnen, maar wel een stukje duurder (zo’n €825). Voordelige producten voor binnen zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (verkrijgbaar vanaf €110 per raam). De totale onkosten worden opgesteld door te kijken naar het product, de afmetingen, bediening, het soort materiaal, dessins en montagetarieven.

Wat is het voordeel van de inmeetservice en montageservice in Apeldoorn?

Ten aanzien van zonweringsproducten heb je veel keuze. Houdt wel altijd rekening met het opmeten en monteren. Het is mogelijk om maatwerkproducten zelfstandig op te meten, maar ook gebruik maken van montage met inmeetservice in Apeldoorn. Er komt dan een gediplomeerde monteur die de gevels en raamkozijnen opmeet aan huis. Vervolgens kan de installateur het product op de juiste manier bevestigen. Dankzij de montageservice heb je gegarandeerd optimale zonnewering, een gunstige garantieperiode en een fraai afgewerkt product.

Wat zijn slimme rolluiken, screens en raamdecoratie?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, draadloze bediening of een volledig geïntegreerd domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Handmatige bediening met opwindmechanisme werkt prima, niettemin kan het eenvoudiger. Draadloze bediening (via een tijdschakelaar, draaiknop, handzender, afstandsbediening) wordt steeds vaker gekozen omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Als het regent kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. Als de zon hevig schijnt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet maakt jouw woning slimmer. De gemiddelde prijzen van smart rolluiken & screens starten bij €475.

Geschreven door: Nancy. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7300, 7301, 7302, 7303, 7311, 7312, 7313, 7314, 7315, 7316, 7317, 7320, 7321, 7322, 7323, 7324, 7325, 7326, 7327, 7328, 7329, 7331, 7332, 7333, 7334, 7335, 7336Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie