Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Hoog Soeren vergelijken

Een koele woning en een fijne schaduwrijke plek met zonwering in Hoog Soeren? Zonwering heb je voor buiten en binnen en is al verkrijgbaar voor €87,50. Buitenzonwering zoals een uitvalscherm is het meest doeltreffend om de zon en warmte te weren. Meestal geeft een zonnescherm een schaduwrijke plek om lekker te eten. Binnenzonwering zoals bijv. gordijnen of plissés is vaak aantrekkelijk geprijsd en kan je helemaal aanpassen op jouw stijl. Er bestaan geweldig veel verschillende modellen. Op dit platform doorzoek je een uitgebreide keuzehulp waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. Daarnaast bieden we een kostenindicatie en een tabel met regionale zonwering specialisten in Hoog Soeren en omliggende plekken.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Op warme dagen beschutting zoeken in je woning.
 • In de zomer heb je ook buiten altijd beschutting.
 • Het isoleert jouw huis wat zorgt voor lagere energiekosten.
 • Geen volle inkijk vanaf de weg in jouw woning.
 • Een veilige woning met rolluiken (inbraakpreventie).
zonwering-vergelijken-hoog-soeren

Zonnescherm laten plaatsen in Hoog Soeren

Ben jij zelf niet heel erg handig of wil je tijd besparen? Een voordelig zonnescherm installeren in Hoog Soeren middels een erkende zonwering specialist is een goed idee. Je weet dan zeker dat alles volgens de documentatie vastgezet wordt, dat jouw garantie behouden blijft en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via zonweringaanbiedingen.nl vind je heel eenvoudig vakspecialisten die ook in jouw wijk werkzaam zijn. Hierna bieden we jouw concrete handvatten om dit te realiseren.

Een zonnescherm laten installeren door een specialist

 1. Bepaal welk systeem je gaat toepassen

  Om te beginnen kies je welk type systeem past bij jouw wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Een binnenzonwering wordt in de woning opgehangen (binnenkant). Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het zonnescherm, markiezen of de vouwgordijnen. Belangrijke elementen zijn: het huis koeler maken, de energiekosten verlagen, inkijk verminderen, inbraak belemmerend, een schaduwplekje creëren, een kamer verduisteren of een aanvulling aanbrengen op jouw interieur.

 2. Welke maat heb je nodig?

  Noteer de afmetingen van het gekozen product. Beschrijf ook waar het geplaatst moet worden. Bijvoorbeeld aan de overkapping of op de 1e of 2e verdieping. Voeg een plattegrond toe voor een compleet en actueel beeld.

 3. Selecteer bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De eenvoudigste mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of windwerk). Wil je iets meer comfort, dan kies je de elektrische bediening. Dat werkt middels een praktische draaischakelaar, soms ook uitgevoerd met tijdschakelaar. De meest luxe en comfortabelste manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Vergelijken van aanbieders

  De details van het project ingevuld? Voer dan je telefoonnummer, email en adresgegevens in. Je krijgt 3 of 4 gratis offertes van relevante zonweringsbedrijven uit Hoog Soeren en de directe omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de prijs, garantie review en klantenservice. Kies de beste aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installatie van het systeem

  Demonteer de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor het installatiebedrijf. De montage-specialist installeert het terrasscherm of de vouwgordijnen op de gewenste manier. Ga altijd na of het product goed is geïnstalleerd. Laat hem/haar een demo geven. Als iets niet werkt dan kan dit meteen worden opgepakt. Eventueel kun jij ook een onderhoudscontract nemen.

Zonnewering offertes vergelijken

Bekijk mooie deal bij raambekleders in Hoog Soeren

Buitenzonwering kopen en laten monteren

Buitenzonwering Hoog Soeren is het meest effectief om de zonnestralen die naar binnen schijnen te weren. Daarnaast creëert het een heerlijke schaduwplek in je tuin of op het terras. Het maakt het leven binnen en buiten net wat prettiger. Sommige opties zoals de populaire rolluiken houden inbrekers buiten de deur en vergroten de isolatie. Zonwering voor buiten kan je bestellen in veel verschillende prints en afmetingen. Houd rekening met kosten tussen de €325 tot zo’n €2925. In onderstaande alinea behandelen we de meest praktische systemen.

Praktische knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Door middel van de vaste knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Omdat het scherm op hoogte wordt geplaatst is de ruimte vrij toegankelijk en creëer je een schaduwrijke plek om te zitten. Disclaimer: het scherm kan verkleuren bij langdurig gebruik. De onkosten komen uit tussen de €900 – €2150.

 • Voor iedere woning een geschikte terraszonwering.
 • Je kan er gewoon onderdoor lopen en onder zitten.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Meer informatie over uitvalschermen

Een uitvalscherm is een effectieve en een goedkope manier om de zon buitenshuis te houden. Het geeft op een paar m2 veel schaduw zodat het lekker koel blijft binnen. Een goede keuze bij grote raampartijen of plekken waar je niet vaak langs loopt. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. In een achtertuin kan het in de weg gaan zitten. De normale tarieven variëren tussen de €425 t/m €1250.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Voor ramen waaronder geen doorloop is.
 • Minder gevoelig voor wind en regen.

Het kopen van screens

Screens op maat laten maken in Hoog Soeren komt perfect tot z’n recht als je wilt dat je nog deels naar buiten kan kijken. Zonnescreens zijn goed in het filteren van zonlicht en zijn eenvoudig schoon te houden. Het wordt gemaakt van glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kunt kiezen voor lichtdoorlatende en verduisterende screens. Met daglicht heb je altijd zicht naar buiten, andersom is dat niet het geval. Let op: op het moment dat het screendoek uit is kan je het raam niet even op een kier zetten. De verwachte prijzen variëren tussen de €250 en €1125.

 • Maatwerk mogelijk: alle breedtes.
 • Verkrijgbaar in heel veel kleuren.
 • Je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken.

Het kopen van rolluiken

Rolluiken worden steeds vaker toegepast. En dat is niet vreemd: ze zijn eenvoudig in gebruik, ze zijn zeer warmtewerend, ze houden geluiden van straat uitstekend buiten en ze verduisteren de slaapkamer. Evenzeer heeft het een effect op inbraakkans (preventieve werking). Je hebt 3 opties: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, het opbouwrolluik wordt geïnstalleerd boven de ramen / het kozijn (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik wordt helemaal weggewerkt in de gevel. De kosten bedragen tussen de €300 – €1450 voor rolluiken bestellen in Hoog Soeren.

 • Perfecte / 100% verduistering.
 • Een fijne donkere slaapkamer zonder lawaai.
 • Enorm lange levensduur.

Advies over markiezen

Een markies is een bijzonder soort systeem die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een compact frame van o.a. staal wat afgewerkt is met een sterk doek. We zien markiezen vaak bij monumenten. Het heeft een positief effect op de authenticiteit van woonhuizen. Los van het normale model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De prijzen liggen tussen de €650 t/m €1850.

 • Volledig maatwerk mogelijk qua breedte, kleur en materiaal.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Beschermt je woning ook van opzij.

Overige opties voor buiten

 • Verandazonwering: koele zomers en aangename winters met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een los doek dat je overal kunt monteren.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: een van de nieuwste trends op het gebied van zonwering.

Een aantrekkelijke temperatuur in je woning door buitenzonwering!

Vraag de mogelijkheden op bij installateurs

Raamdecoratie Hoog Soeren: alle systemen voor binnen

Bij binnenzonwering worden de producten aan de binnenzijde van het raam geplaatst. Via raambekleding is de lichtinval goed te sturen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat de zonnestralen jouw woning binnenkomen waardoor het aangenaam koel blijft. Vaak haal je hiermee extra sfeer in huis. Noemenswaardig: raamdecoratie heeft ook een isolerende werking. De verwachte prijzen schommelen tussen de €320 tot €950. In het stukje hieronder geven we een toelichting op de veelbesproken installaties.

Rolgordijnen: wat zijn de pluspunten?

Een rolgordijn is een gordijn dat je kunt oprollen. Voordelig maatwerk, snel en simpel te plaatsen, simpel af te rollen en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen zijn te bestellen in talloze designs en kleuren zodat het een aanvulling is op jouw interieur. Ze bieden diverse modellen zoals transparante, waterafstotende, lichtdoorlatende, verduisterende, dakraam, kiepkantelraam en een duo rolgordijn. De verwachte prijzen bedragen tussen de €65,00 tot €190.

 • Prima keuze als je zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Hoog Soeren: eenvoudig zelf te installeren.
 • Beschikbaar in interessante stoffen en bijzondere modellen.

Vouwgordijnen: bekijk het aanbod

Vouwgordijnen bieden een luxueuze en karaktervolle ambiance aan een ruimte. De bediening is heel erg gemakkelijk. Elk vouwgordijn is uniek door het maatwerk. Je kunt zelf keuzes maken omtrent hoe lichtdoorlatend het systeem is. Bovendien zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Voorzie een prijskaartje van €105 tot +/- €300.

 • Eenvoudig in hoogte verstelbaar.
 • Direct te plaatsen dankzij maatwerk.
 • Probleemloos te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen kun je open zetten zoals jij wat wilt. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en het past op bijna ieder raam. Een stijlvolle raamdeco die bij elke woonstijl past. Raambekleders bieden velerlei systemen binnen de plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Je moet denken aan een kostenplaatje van €50 tot +/- €150.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Eenvoudig aan te brengen d.m.v. plakstrips.
 • Dupligordijnen op maat: de inmeetservice komt bij je thuis.

Jaloezieën Hoog Soeren: een veelzijdig aanbod

Jaloezieën zijn horizontale panelen die je kunt ophalen of kunt kantelen met een trekkoord. Het aanbod bestaat uit ontzettend veel dessins en materialen als onder andere bamboe, kunststof, stof, hout, aluminium. Door de houten jaloezieën kun je zelf de perfecte stand kiezen voor sfeer, licht en privacy. Disclaimer: ze moeten regelmatig afgestoft worden. Houd rekening met een prijs van €65 tot €280.

 • Eventueel ook half open te zetten.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe voor een geraffineerde look.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: duurzame oplossing voor raamdeco.

Lamellen: functioneel en gebruiksvriendelijk

Lamellen zijn verticale stroken van bouwstoffen zoals pvc, aluminium, kunststof, bamboe, hout. Toe te passen voor kolossale / grote ramen en zie je vaak terug bij een modern en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn simpel te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en geven een lang en elegant beeld van de kamer. De kostprijzen beginnen bij zo’n €60 en kunnen oplopen tot €190.

 • Eenvoudig lichtinval en inkijk bepalen.
 • Deze binnenzonwering wordt veel toegepast bij lange kozijnen.
 • Montage kunststof kozijn: bij goed onderhoud heb je lange garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Hoog Soeren met exclusieve afwerking

Shutters zijn houten binnenluiken met een heel eigentijdse look. Het zijn unieke systemen die je niet in veel andere huizen tegenkomt. Blinds zijn exclusief, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek en zijn ook nog eens hartstikke duurzaam. Aan te brengen op diverse ramen zoals schuiframen, vaste ramen, ronde ramen, valramen, dakramen, draaikiepramen. Opmerking: shutters zijn vaak wel wat duurder. De kostprijzen beginnen bij zo’n €410. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €880.

 • Zit vast aan de woning (meefinancieren in hypotheek).
 • Je kunt het snel reinigen met een vochtige doek.
 • Houten kozijnen: mooie combinatie van natuurlijke producten.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Hoog Soeren geven veel frisse lucht in de kamers en werken uitstekend tegen insecten en ongedierte. Je kunt o.a. kiezen uit: rolhor, hordeur, inzethor, voorzethor, plissé hor, lamellenhor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Bestel dan de speciale pollenwerende horren. Advies: de hor houdt de zon niet tegen. Wil je dit wel? Kies dan voor een innovatieve duo-plissé hor. Deze houdt muggen, vliegen en ongedierte tegen en zorgt ook dat de zon niet fel naar binnen schijnt. De tarieven beginnen bij zo’n €72,5 en kunnen oplopen tot €625.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, valraam, uitzetraam, schuifraam, draairaam, tuimelraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ook in de zomer probleemvrij je ramen openen.

De mooiste raamdecoratie voor elke smaak

Ontvang verschillende aanbiedingen van vakmannen uit de buurt

Gemiddelde kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 zijn altijd onderhevig aan verschillende zaken: het type systeem, type materiaal, de afmeting en het soort bediening. In het volgende blokje delen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Hoog Soeren in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatVerwachte tarieven
Knikarmscherm2 – 5 meter breed€875 – €2200
Uitvalscherm2 – 4 meter breed€400 – €1325
Screens1 – 3 meter breed€245 – €1000
Rolluiktot 4 meter breed€295 – €1425
Rolgordijn100 x 150 cm€75 – €160
Lamellen150 x 100 cm€45 – €215
Jaloezieën100 x 130 cm€80 – €280
Plisségordijnen140 cm breed€115 – €310
Gemiddelde kosten zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Meest gekozen merken zonwering

Sta je op het punt van zonwering kopen? Er zijn tal van merken met allemaal een uniek aanbod. Elke winkel heeft zijn pluspunten en prijscategorieën. Vaak gewoon te koop bij de lokale gordijnwinkel in Hoog Soeren. In de onderstaande tabel delen we een aanvulling op de grootste merken. Zo kan jij nog beter een keuze maken.

 • Sunmaster: meesters in zonwering en rolluiken.
 • SunCircle: buiten comfort in alle seizoenen.
 • Verano: topproducten altijd 100% op maat.
 • Zonnelux: raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Heroal: zonwering eenvoudig koppelen aan apps op je smartphone.
 • Stobag: bieden o.a. het prijswinnende cassettescherm CAMABOX BX4000.
 • Renson: laat de gevelbekleding inmeten en plaatsen door echte professionals.
 • Velux: altijd vrijblijvend een goed en passend advies van de specialisten.
 • Luxaflex: van rolgordijnen, shades en shutters tot rolluiken en zonneschermen.
 • Somfy: de meest gemakkelijke bediening van jouw elektrische zonnescherm.
 • Unilux / Fractions: kwaliteit maatwerk hordeuren en raamhorren.
 • Veneta: tot wel 40% goedkoper dan in de winkel.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, Praxis, IKEA, Karwei, Gamma en Wehkamp, Formido, Bol.com, Kwantum, FonQ.
 • Overweeg ook: Novoferm, Weinor, Bece, Deponti, Roma, Husol & Milano, Sunway, Swela, Copaco, Lumenguard, Schlappi.

Adresgegevens van lokale zonwering experts nabij Apeldoorn

Goedkope zonwering kopen in Hoog Soeren? Meer informatie over een erkend zonweringsbedrijf uit de buurt? In de tabel hieronder bespreken we adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Eventueel kunnen zij jou verder helpen bij jouw klus. Op dit portaal check je ook monteurs en showrooms in Beemte Broekland, Radio Kootwijk en Ugchelen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Elk kozijn vraagt om een uniek type vitrage die afgestemd is op de stijl van de woning. We geven je nu een verdieping in de meest handige soorten zonwering voor verschillende soorten ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: voordelige raamdeco voor een draai-kiepraam op thuiskantoor of hobbykamer.
 • Dakkapel: bestel rolgordijnen op maat en laat het vakkundig plaatsen (of doe het zelf).
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Mogelijkheden voor serre & terras
Ook in ons land kunnen de dagelijkse temperaturen zeer hoog worden. Het huidige assortiment bestaat uit verschillende soorten buiten- en serrezonwering. Wat te denken van automatisch zonneschermen / terrasoverkapping, slimme parasols of unieke houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Bescherming voor een glazen dak kan je zowel vanaf binnen als buiten laten toepassen. Klik eventueel direct verder naar: Rolgordijnen.

FAQ: vragen over mijn woning koel houden

Wat is op dit moment de beste zonwering?

Elke huis heeft weer andere wensen. De meest ideale zonnewering in jouw individuele situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de benodigde afmetingen, hoe jouw tuin is ingericht, jouw woonsituatie en je financiële middelen. De voordelen van binnenzonnewering zijn dat het te bestellen is in velerlei kleuren, modellen en prijssegmenten. Het kozijn moet hiervoor natuurlijk wel geschikt zijn. Buitenzonwering is vaak wat beter in het bestrijden van direct zonlicht, geeft ook meer verkoeling, maar zal wel wat meer opvallen (aan de buitenzijde van de woning).

Waar moet ik aan denken qua kosten van zonnewering in Hoog Soeren?

De verwachte prijzen van zonwering zijn voor iedereen anders. De normale kosten hebben we hierna kort toegelicht. Markiezen zijn zo’n €650. Buitenscreens €290 per raam / kozijn. Bij een knikarmscherm betaal je ongeveer €1175. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €800). Een handmatig-rolluik kost €495. Voor jaloezieën betaal je zo’n €255 op basis van 1 raam. Shutters zijn een stuk duurder (zo’n €780). Budget opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €135 op basis van één kozijn). De totale investeringen hangen af van: de gewenste producten, de grootte van het systeem, de bedieningsmogelijkheden, type materiaal, designs en plaatsingskosten.

Wat is het nut van inmeten en montageservice in Hoog Soeren?

Rondom zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Je moet altijd rekening houden met correct inmeten en de montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, maar er is soms ook een optie voor montage met inmeetservice in Hoog Soeren. In dat geval komt in ervaren expert die ieder kozijn inmeet bij je thuis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional het model volgens de documentatie bevestigen. Op die manier profiteer je van optimale zonnewering, langere garantieperiodes en soms een onderhoudsbeurt.

Wat is slimme zonwering?

Je kunt kiezen voor handmatig met slingerstang of band, handzender of wil je jouw rolluiken opnemen in het domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatig zonnescherm met slinger is voldoende, maar het kan toch nog makkelijker. Draadloze bediening (via een mobiele app, tijdschakelaar, handzender, afstandsbediening) is ideaal omdat je gemakkelijker het scherm kunt bedienen. Bij harde wind kunnen de rolluiken of screens automatisch aangestuurd worden. In het geval van een felle zon zal het scherm direct sluiten om jouw woning te beschermen. Jaloezieën, shutters en gordijnen kunnen ook automatisch open en dicht gaan op bepaalde tijden. Een toepassing met online functies maakt jouw woning slimmer. De verwachte kosten van smart rolluiken en screens zitten op zo’n €500.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7346

Plaats een reactie