Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Klarenbeek vergelijken

Zoek jij naar leveranciers van zonwering in Klarenbeek? Zonwering bestel je online eenvoudig voor de buiten- en binnenkant van je woning. De prijzen beginnen vanaf €80,00. Professionele buitenzonwering als een zonnescherm is ideaal om zonnestralen te weren. Eveneens verkrijg je middels een zonnescherm plekjes met schaduw waar je prima kunt zitten in de zomer. Binnenzonwering zoals gordijnen of plissés is doorgaans wat voordeliger en brengt extra sfeer in de woning. Er zijn tientallen afzonderlijke soorten. Via deze website vind je een concreet advies waardoor jij precies weet wat er mogelijk is. In aanvulling daarop doorzoek je een indicatie van de kosten en adressen van erkende zonwering specialisten in Klarenbeek en de directe omgeving.

Belangrijke voordelen van een zonnescherm

 • Schaduw in de kamer zorgt voor een lagere temperatuur.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Een lagere energierekening door meer controle over warmte.
 • Je behoudt je privacy.
 • Verminder de inbraakkans (preventieve werking van robuuste rolluiken).
zonwering-vergelijken-klarenbeek

Zonnescherm laten plaatsen in Klarenbeek

Wil je alles vakkundig laten installeren of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Klarenbeek via een goede zonwering specialist kan jouw dan veel voordeel opleveren. Je weet dan zeker dat het geheel fatsoenlijk bevestigd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform vind je razendsnel leveranciers uit de buurt. In de onderstaande koopgids vertellen we je stap-voor-stap wat daarvoor nodig is.

Een zonnescherm laten monteren door een expert

 1. Een soort kiezen

  Om te beginnen kies je welk type product past bij jouw wensen. Een buitenzonwering wordt aan de gevel bevestigd (buitenkant). In het geval van binnenzonwering wordt dit aan de binnenzijde van het raam bevestigd. Kies bewust: denk na over de functionaliteiten van bijv. het terrasscherm of de gordijnen. Belangrijke functies zijn: verkoelen, de energiekosten verlagen, inkijk en geluidsoverlast beperken, inbrekers afschrikken, een schaduwplekje creëren, de lichtinval bepalen of een twist geven aan jouw interieur.

 2. Wat zijn de afmetingen?

  Meet alle maten goed op van het gewenste model. Bepaal ook meteen waar je het wilt laten aanbrengen. Je kunt kiezen voor o.a. aan de voorkant of op zolder / in de slaapkamer. Maak foto’s voor een compleet en actueel beeld.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Er bestaan verschillende verschillende bedieningsmogelijkheden. De meest basic-mogelijkheid is zonwering met handmatige bediening (met stang of band). Dan heb je de elektrische bediening. Dit wordt uitgevoerd met een knop aan de muur, eventueel beschikbaar met tijdschakelaar. De meest kostbare en meest comfortabele manier is draadloze bediening met App, afstandsbediening of handzender.

 4. Fabrikanten en verkopers vergelijken

  Al jouw wensen doorgegeven? Vul dan jouw postcode, huisnummer en contactgegevens in. Je zal dan diverse offertes ontvangen van geschikte zonweringsbedrijven uit Klarenbeek en nabijgelegen plaatsen. Vergelijk de aanbiedingen op keurmerken, garantie, levertijd. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Installeren

  Verwijder de oude zonwering en zorg dat er genoeg ruimte is voor de monteurs. De monteur monteert het terrasscherm of de shutters zoals besproken. Toets of het nieuwe apparaat goed is aangebracht. Meestal geeft de monteur een korte demo. Wanneer er iets mis is, dan kom je er direct achter. Mogelijk kan je meteen een onderhoudscontract afsluiten.

Vraag gratis zonwering offerte op

Meteen een prijsopgave van raambekleders in Klarenbeek

Buitenzonwering kopen: welk systeem past bij mij?

Buitenzonwering Klarenbeek is zeer handig om warmte in huis te voorkomen. In aanvulling daarop is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op je kavel (dicht bij de muren). Je kunt er dus zowel binnen als buiten van genieten. Sommige systemen zoals rolluiken hebben een inbraakwerende werking en hebben een warmte- en geluidsisolerende werking. Zonwering voor buiten is beschikbaar in veel vormen en afmetingen. Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de €225 – €2900. In de koopgids hierna lees je informatie over de meest geziene systemen.

Handige knikarmschermen / terrasschermen

Met een knikarmscherm wordt bedoeld een zonnescherm dat aan de buitengevel van je huis wordt geplaatst. Via 2 uitstraai-knikarmen kan het schermdoek met een lichte helling horizontaal uitgedraaid worden. Dankzij dit systeem behoud je de vrije doorloop en biedt het geheel veel schaduw rondom de ramen. Disclaimer: het doek kan beschadigd raken door extreme weersomstandigheden. De normale prijzen variëren tussen de €825 tot zo’n €2075.

 • Perfect voor terraszonwering.
 • Ingedraaid zie je er maar weinig van.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Het installeren van uitvalschermen

Het uitvalscherm is een doeltreffende en een eenvoudige manier om de zon in jouw woning te weren. Het geeft voldoende schaduw zodat je bijvoorbeeld lekker tv kunt kijken. Het is ideaal bij kleinere ramen waar je niet vaak onder door hoeft te lopen. Het is dan ook een populair systeem bij flats en kantoren. Het is dus minder geschikt voor een achtertuin. De verwachte prijzen variëren tussen de €375 en €1300.

 • Het zonnescherm kan geleverd worden in veel prijsklassen.
 • Je beperkt de inkijk in je woning (meer privacy).
 • Ook leverbaar met elektrische bediening.

Ontdek het gemak van screens

Screens op maat laten maken in Klarenbeek is het beste advies als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens houden het warme zonlicht tegen en zijn niet zo vatbaar voor wind. Het doek wordt samengesteld met vezels van polyester of glasvezel. Je hebt zowel lichtdoorlatende als verduisterende modellen. In situaties met daglicht kan je vanuit de kamer wel naar buiten kijken, echter kan je van buitenaf niet naar binnen kijken. Let op: wanneer je het screendoek uitdraait zal het raam niet te gebruiken zijn. De verwachte prijzen variëren tussen de €375 t/m €1000.

 • Zowel in het kozijn als op het kozijn mogelijk.
 • Ook in de winter te gebruiken ter isolatie.
 • Het zicht naar buiten blijft behouden.

Waarom kiezen voor rolluiken

Rolluiken zijn erg gewild. Dat is goed te verklaren: je kunt ze heel eenvoudig bedienen, ze houden de warmte buiten het huis, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Evenzeer biedt het een preventieve werken bij inbraak. We onderscheiden 3 toepassingen: een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst, het opbouwrolluik wordt in het kozijn geplaatst (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De kosten variëren tussen de €360 tot zo’n €1250 voor rolluiken bestellen in Klarenbeek.

 • Te koop met band/koord of motor.
 • Een donkere en stillere slaapkamer.
 • Belangrijke inbraakwerende eigenschappen.

Bestellen van markiezen

Een markies heeft een opvallende ronde of bolle uitstraling die ongevoelig zijn voor zijdelingse zoninval. Dit is een compact frame van o.a. staal waarover een doek wordt gelegd. Markiezen zie je met name bij landelijke huizen. Ze beïnvloeden het karakter van van gebouwen. In aanvulling op de standaard markiezen kan je ook gaan voor een petmodel of klapmodel die je vaak bij winkels ziet. De totale investeringen variëren tussen de €700 tot €1975.

 • Geeft een sfeervolle uitstraling aan het pand.
 • Het zicht naar buiten wordt minder beperkt.
 • Er blijft loopruimte over onder de constructie.

Overige modellen voor buiten

 • Verandazonwering: het hele jaar genieten in je tuin dankzij serrezonwering.
 • Zonweringdoek: een doek dat je kun spannen tussen huizen, bomen of palen.
 • Terrasoverkapping: een parasol met verrijdbare parasolvoet (multifunctioneel).
 • Buitenjaloezieën: een effectief en super modern systeem.

Een aantrekkelijke temperatuur binnen en buiten met buitenzonwering!

Vraag nu direct offertes aan

Raamdecoratie Klarenbeek: alle systemen voor binnen

Via binnenzonwering kan je aan de binnenkant van het huis het zonlicht beperken. Aan de hand van raambekleding bepaal je zelf de mate van lichtinval. Dit beperkt dat zonlicht fel de woning binnenkomt zodat de warmte geweerd wordt. Bovendien is het een toevoeging aan jouw interieur. Een leuke bijkomstigheid: je kunt ook de isolatie verbeteren met raamdecoratie. De tarieven bedragen tussen de €310 tot €850. In het gedeelte hieronder lees je informatie over de meest gekozen opties.

Rolgordijnen: verkrijgbaar in veel kleuren

Het rolgordijn is functioneel en kan je eenvoudig afrollen. Het is een goedkoop model, simpel zelf te plaatsen, eenvoudig in gebruik en het kan toegepast worden op ieder raam. Rolgordijnen kan je op maat laten maken in oneindig veel designs en kleuren zodat je interieur / style goed uit de verf komt. Er zijn verschillende types zoals lichtdoorlatende, kiepkantelraam, transparante, elektrische, waterafstotende, verduisterende en hippe duo rolgordijnen. De tarieven variëren tussen de €60,00 – €150.

 • Goede keuze voor goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Klarenbeek: gemakkelijk zelf te bevestigen.
 • Aanbod in interessante stoffen en indrukwekkende modellen.

Vouwgordijnen: bestellen in verschillende materialen

Vouwgordijnen zorgen voor een exclusieve en unieke ambiance aan je huis. Je kunt ze gemakkelijk in hoogte verstellen. Een vouwgordijn wordt gemaakt van stof. De stof bepaalt het lichtdoorlatende karakter van het gordijn. Bovendien maken ze het mogelijk om de akoestiek in een ruimte te sturen. Houd rekening met een kostenplaatje van €110 oplopend tot €300.

 • Je hebt maar beperkt ruimte nodig boven het kozijn.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Handig in onderhoud: met de hand snel te wassen / reinigen.

Plissé: alle types, materialen en prijzen

Plissé gordijnen kunnen zichzelf opvouwen bij het openen. Door middel van een simpel koord kan je het bedienen en ze houden de zon goed tegen. Luxe ogende raamdeco die bij elke woonstijl past. Ze verkopen allerlei types plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes kun je herkennen aan de honingraat vouw. Top down – bottom up systemen kun je op diverse manieren openzetten. Verwacht kosten van €60 tot €160.

 • Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
 • Uitstekende isolatiewaarden en dus energiebesparend.
 • Dupligordijnen op maat: voor elk raam een geschikte maat.

Jaloezieën Klarenbeek: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale latten die je kunt kantelen en kunt optrekken met een trekkoord. In het assortiment zitten gigantisch veel systemen en materialen als kunststof, hout, bamboe, aluminium, stof. Dankzij houten jaloezieën regel je met één beweging de lichtinval en privacy. Niet vergeten: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Je moet denken aan een tarief van €65 tot wel €280.

 • Snel en simpel bij te stellen wanneer de zon schijnt.
 • Jaloezieënwinkel: kies voor bamboe als je extra dunne lamellen wil.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: ga voor duurzame en recyclebare modellen.

Lamellen: binnengordijn voor ieder budget

Lamellen zijn verticale strookjes die je in verschillende materialen hebt zoals pvc, kunststof, stof, aluminium, hout. Ideaal voor imposante / grote ramen en zijn erg geschikt voor een eigentijds en zakelijk interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, kan je vrij eenvoudig schoonhouden en werken ook heel goed in natte ruimtes. De prijsverwachtingen starten vanaf €60. Voor dure modellen kun je rekenen op €205.

 • Snel open en dicht draaien met het handkoord.
 • Voor hoge/lange ramen een van de beste binnenzonwering.
 • Montage kunststof kozijn: correcte plaatsing zorgt voor een lange levensduur.

Shutters: luxe raambekleding in Klarenbeek vakkundig gemonteerd

Shutters zijn prachtige binnenluiken met een romantische of strakke look. Het zijn echte blikvangers waarmee je echt iets bijzonders in huis haalt. Blinds zijn uniek, ze zijn overal toepasbaar een zeer duurzaam (te recyclen). Te plaatsen op diverse ramen als ronde ramen, dakramen, schuiframen, valramen, uitzetramen, vaste ramen. Let op: shutters zijn wel relatief duur. De prijsverwachtingen beginnen bij circa €460. Meer exclusieve modellen kosten zo’n €950.

 • Een van de meest luxe soorten raambekleding.
 • Ook geschikt als roomdivider of kastdeur.
 • Houten kozijnen: online samenstellen en eenvoudig ophangen.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Klarenbeek geven veel frisse lucht in de kamers en zorgen dat je eindelijk af bent van ongedierte en andere insecten. Er zijn talloze opties: hordeur, hor met scharnier, rolhor, lamellenhor, voorzethor, inzethor. Heb je veel last van hooikoorts of allergieën? Koop dan een unieke pollenwerende hor. Opmerking: horren werken niet als zonnewering. Er bestaat ook een vernuftige duo-plissé hor. Dit alternatief houdt muggen en vliegen tegen en houdt tevens de warmte van de zon buiten. De prijzen beginnen bij circa €82,5 en kunnen oplopen tot €575.

 • Te monteren op: draai-kiepraam, draairaam, valraam, schuifraam, uitzetraam, tuimelraam.
 • Eenvoudiger en veiliger ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

De leukste raamdecoratie die matcht met jouw stijl

Ontvang verschillende aanbiedingen op de mail

Vind kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op dinsdag, 25 juni 2024 worden samengesteld a.d.h.v. meerdere thema’s: het soort model, het soort materiaal, de afmeting en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hierna verstrekken we de actuele prijzen van het laten plaatsen van zonwering in Klarenbeek in juni 2024.

Model zonweringFormaatGemiddelde tarieven
Knikarmscherm1 – 6 meter breed€860 – €2275
Uitvalscherm1 – 4 meter breed€355 – €1375
Screens200 cm – 400 cm breed€265 – €1000
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1300
RolgordijnTot 300 cm breed€65 – €175
Lamellen250 x 250 cm€70 – €225
Jaloezieën100 x 200 cm€80 – €230
Plisségordijnen180 cm breed€125 – €360
Verwachte prijzen zonnewering met monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Wil je zonwering kopen? Er bestaan flink wat merken die je in je overweging mee moet nemen. Iedere fabrikant heeft zijn pluspunten en adviesprijs. Vaak te koop via de gordijnwinkel in Klarenbeek. In de tabel hieronder tref je uitleg over de meest gekozen merken. Zodoende kan jij misschien een betere keuze maken.

 • Sunmaster: functionele systemen die er ook mooi uit zien.
 • SunCircle: eersteklas producten van Nederlandse makelaardij.
 • Verano: staat garantie voor maximale kwaliteit en garantie.
 • Zonnelux: altijd verzekerd van raamdecoratie die perfect past.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: de beste oplossingen tegen zon, wind en regen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: gordijnen aanpassen aan jouw kamer, stijl en smaak.
 • Luxaflex: de trendsetter in de wereld van raambekleding.
 • Somfy: de beste elektrische zonneschermen en slimme motoren voor raamdecoratie.
 • Unilux / Fractions: sterke horren voor elke raam of deur.
 • Veneta: uitstekende kwaliteit raamdecoratie op maat gemaakt.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hubo, IKEA, Praxis, Karwei, Hornbach en Bol.com, Leen Bakker, Formido, FonQ, Wehkamp.
 • Andere merken: Roma, Novoferm, Deponti, Toppoint, Husol, Bece en Swela, Copaco, Sunway, Dickson, Schlappi, Lumenguard.

Vergelijk zonwering experts in de regio Apeldoorn

Goedkope zonwering kopen in Klarenbeek? Of ben je op zoek naar een bekend zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hieronder bieden wij contactgegevens van raambekleders en gordijnwinkels in de buurt. Vervolgens kan je hier terecht voor meer informatie. Via deze website check je ook monteurs en shops in Beekbergen, Voorst en Lieren.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Advies over zonwering per ruimte

Iedere ruimte heeft een bepaalde vitrage nodig die aansluit bij de woonbehoefte en woonstijl. We gaan nu verder in op de meest praktische binnen- en buitenzonweringsproducten voor iedere ruimte in de woning.

 • Keuken: populair zijn de plisségordijnen en de jaloezieën.
 • Badkamer: ideaal zijn waterafstotende plisse gordijnen (privacy verhogend).
 • Woonkamer: kies normale verduisterende gordijnen of screens aan de buitenzijde van de woning.
 • Slaapkamer: geluidswerende gordijnen zorgen dat een deel van het geluid gedempt wordt.
 • Zolderraam: rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen bieden uitkomst voor draai-kiepramen.
 • Dakkapel: ideaal voor producten zoals rolgordijnen op maat en plaats ze zelf.
 • Balkon: met een balkondoek creëer je jouw eigen zonnescherm.

Opties voor terras & serre
Tijdens hete dagen kan het al snel 30 graden worden. Het huidige assortiment bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Tegenwoordig heb je o.a. automatisch zonneschermen & terrasoverkapping, handige parasols of speciale houten buitenjaloezieën voor een overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kan je vanaf de binnenkant of buitenkant laten monteren. Klik eventueel direct verder naar: Knikarmscherm.

FAQ: meer schaduw en een gekoeld huis

Wat is de beste zonwering om te kopen?

Elk pand is uniek. De meest ideale zonnewering voor jouw situatie is afhankelijk van de grootte van je ramen, de actuele situatie rondom de woning (tuin), de stijl van de woning en wat je eraan wilt uitgeven. Het fijne van binnenzonnewering is dat het verkrijgbaar is in velerlei kleuren, vormen en prijsgroepen. Het zijn niet de meest effectieve producten. Buitenzonwering is een stuk doeltreffender, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de gemiddelde kosten van zonnewering in Klarenbeek?

De investingen in zonwering zijn per situatie anders. De normale tarieven hebben wij voor je op een rijtje gezet. Markiezen zijn zo’n €725. Buitenscreens €280 per raam. Gaat je voorkeur uit naar een terras-knikarmscherm ben je zeker een bedrag kwijt van +/- €1150. Een uitvalscherm is een stuk aantrekkelijker geprijsd (+/- €850). Een instap-rolluik kost €500. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €290 op basis van één kozijn. Luxe shutter zijn iets minder betaalbaar (+/- €795). Betaalbare opties zijn plissegordijnen, rolgordijnen en lamellen (te bestellen vanaf €145 per kozijn). De totale onkosten worden beïnvloed door: het type / model, de afmetingen, bediening, materiaaltypes, motiefjes en installatiekosten.

Waar zou ik kiezen voor inmeten met montageservice in Klarenbeek?

Met betrekking tot zonweringsproducten heb jij genoeg te kiezen. Houdt wel altijd rekening met inmeten en montage. Het is een optie om maatwerkproducten zelf thuis in te meten, echter kun jij soms beter kiezen voor montage plus inmeetservice in Klarenbeek. Hierbij komt een gespecialiseerde installateur die de deuren en/of ramen opmeet aan huis. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de monteur de producten degelijk installeren. Door te kiezen voor dit stukje service heb je gegarandeerd ideale zonnewering, extra fabrieksgarantie en deskundige hulp bij vragen.

Wat is slimme zonwering?

De meest gangbare keuzes zijn handmatige bediening, afstandsbediening of ga jij voor een all-in domotica systeem? Slimme zonwering heeft veel voordelen. Een handmatige installatie met windwerk of slingerstang werkt in de basis mooi, alleen het kan gebruiksvriendelijker. Draadloze bediening (via een handzender, tijdschakelaar, afstandsbediening, mobiele app) is ideaal omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Als het flink gaat waaien kunnen de lamellen bijvoorbeeld automatisch sluiten. Als de zon op het raam schijnt zal het scherm ook direct reageren. Jaloezieën, gordijnen en shutters kan je zelfs tijdens je vakantie automatisch open en dicht laten gaan. Een model dat je kunt aansluiten op het internet maakt jouw woning dus een stuk slimmer. De gemiddelde kosten van smart rolluiken of schermen komen uit rond de €575.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7380, 7381

Plaats een reactie