Zonwering vergelijken
• Maatwerk voor binnen en buiten
• Verschillende soorten zonwering
• Erkende leveranciers vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Zonwering Voorst vergelijken

Zoek jij een systeem voor zonwering in Voorst? Zonwering heb je voor buiten en binnen. De tarieven starten bij zo’n €72,50. Buitenzonwering zoals een zonnescherm werkt het beste om zonnestralen te weren. In veel situaties verkrijg je middels een zonnescherm een groot aantal vierkante meters aan schaduw op jouw terrasruimte. Binnenzonwering als gordijnen of jaloezieën is minder duur en geeft je woning ook warme uitstraling. Tegenwoordig heb je tientallen verschillende soorten. Op dit portaal verstrekken we een gratis keuzegids waarmee jij inzicht krijgt in de opties. Ook bieden we de huidige tarieven en een tabel met verschillende zonwering specialisten in Voorst en omstreken.

Waarom kiezen voor een zonnescherm

 • Altijd een fijne en comfortabele temperatuur in je woning.
 • Biedt een meerwaarde voor je woning.
 • Werkt i.c.m. een airco / warmtepomp ook energieverlagend.
 • Voorkomt verkleuring van meubels.
 • Het werkt ook als inbraakpreventie.
zonwering-vergelijken-voorst

Zonnescherm laten plaatsen in Voorst

Beschik je niet over het juiste gereedschap of simpelweg geen tijd? Een voordelig zonnescherm installeren in Voorst middels een erkende zonwering specialist is dan absoluut het overwegen waard. Je bent er dan zeker van dat de installatie fatsoenlijk gemonteerd wordt, dat er niks kapot gaat en de vakman zal bovendien een korte demo geven. Via dit platform regel je gemakkelijk een offerte van specialisten die actief zijn in jouw postcodegebied. In de volgende alinea lees je precies wat je moet doen.

Een zonnescherm laten installeren door een vakman

 1. Systeem kiezen

  Je begint met na te denken over wat voor soort installatie matcht met jouw woning en wensen. Buitenzonwering komt aan jouw buitengevel te zitten. Ga je voor binnenzonwering, dan wordt dat aan de binnenkant van het kozijn geplaatst. Beschrijf ook het belangrijkste doel van de screens of de gordijnen. Zonwering kan diverse rollen vervullen: verkoeling in huis, de energiekosten verlagen, je privacy verhogen, inbrekers afschrikken, een fijne schaduwplek maken, een kamer verduisteren of extra sfeer in de woning brengen.

 2. Breedte en lengte opmeten

  Meet alle maten goed op van het model dat je hebt uitgezocht. Verduidelijk ook waar het aangebracht moet worden. Zoals aan de zijkant van het huis of op de eerste verdieping. Maak foto’s zodat de vakman vooraf over alle info beschikt.

 3. Maak een keuze voor de bediening

  Geef aan hoe je het systeem wilt bedienen. De goedkoopste systemen zijn de zonwering met handmatige bediening (met slingerstang of band). In aanvulling hierop hebben we ook nog elektrische bediening. Dat werkt middels een handige draaiknop, die ook als tijdschakelaar kan werken. De meest kostbare en meest nieuwe mogelijkheid is draadloze bediening met App of afstandsbediening.

 4. Montagepartners vergelijken

  Alles geïnventariseerd? Als laatste vul je jouw adres- en contactgegevens in. Je krijgt snel en volledig vrijblijvend offertes van professionele zonweringsbedrijven uit Voorst en omgeving. Vergelijk alle prijzen en duik in de kwaliteit, garantie, nazorg, klantenservice. Kies de meest aantrekkelijke aanbieding en neem contact op met de betreffende partij.

 5. Monteren

  Zorg ervoor dat je de oude zonwering verwijderd en maak alles netjes voor de experts. De professional hangt het terrasscherm of de rolgordijnen zoals afgesproken. Check of het volgens de handleiding is gemonteerd. Laat hem/haar een demo geven. Eventuele gebreken kan je het beste direct uitsluiten. Vaak bieden ze ook een onderhoudscontract aan.

Vraag direct een zonwering offerte aan

Een gespecificeerde prijsopgave van raambekleders in Voorst

Buitenzonwering kopen en laten plaatsen

Buitenzonwering Voorst is ideaal om de temperatuur in de woning te beperken. Tevens is het ideaal om een fijn schaduwplekje te maken op jouw terras. Binnen en buiten kun je dus fijne temperaturen ervaren. Veel artikelen zoals met name rolluiken schrikken inbrekers af en hebben uitstekende isolatiewaardes. Zonwering voor buiten is er vandaag de dag in allerlei designs en afmetingen. De gemiddelde tarieven liggen tussen de €200 tot wel €2800. In het volgende hoofdstuk beoordelen we de meest praktische systemen.

Alles wat je moet weten over knikarmschermen en terrasschermen

Bij een knikarmscherm hebben we het over een zonnescherm dat aan de buitengevel van het huis vast zit. Via twee uitdraai-knikarmen wordt het schermdoek horizontaal uitgerold. Doordat het scherm hoog hangt blijft jouw terras optimaal begaanbaar en creëer je een schaduwrijke plek bij het raam. Advies: het systeem is kwetsbaar bij harde wind. De kosten bedragen tussen de €800 tot zo’n €2000.

 • Een heerlijk overdekt terras met terraszonwering.
 • Vrije doorloop met veel ruimte.
 • Eenvoudig te bedienen (ook elektrisch leverbaar).

Laten monteren van uitvalschermen

Een uitvalscherm is een populaire en een betaalbare manier om een raam te beschermen tegen zon. Je kunt rekenen op veel schaduw in huis zodat je ongestoord een boek kunt lezen of tv kunt kijken. Het is ideaal bij ramen die dicht blijven of plekken waar geen doorloop nodig is. Je ziet ze dan ook dikwijls bij flats en kantoren. Voor de achtertuin kun je beter wat anders kiezen. De tarieven variëren tussen de €400 tot wel €1350.

 • Veel keuze in zonnescherm: van budget tot luxe.
 • Houdt de zon buiten en zorgt voor extra privacy.
 • Zeer windbestendig.

Informatie en voordelen van screens

Screens op maat laten maken in Voorst is ideaal als je een mooi weggewerkt systeem zoekt. Zonnescreens zijn zeer effectief in het weren van de zon en zijn bestand tegen extreem weer. Het doek van de screens bestaat uit glasvezel of polyester met een PVC-coating. Je kiest vooraf wat je wensen zijn qua lichtdoorlatendheid. Met daglicht kan je van binnenuit goed naar buiten kijken, andersom is dat niet het geval. Voorwaarden: wanneer je het screendoek uitdraait kan je het raam niet openen. De gemiddelde tarieven liggen zo tussen de €325 t/m €1075.

 • Het komt strak tegen het raam aan.
 • Doeltreffende manier om zon te weren.
 • Vanuit de kamer kan je wel naar buiten kijken, niet andersom.

Adviezen over rolluiken

Rolluiken zijn bijzonder populair. Er zijn duidelijke pluspunten: ze zijn erg gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te meten, je hebt minder last van geluid, en realiseren een duidelijke energiebesparing. Tevens houden ze inbrekers buiten de deur. Tegenwoordig heb je 3 type systemen: het voorzetrolluik plaatsen ze aan de buitengevel boven het raam, bij opbouwrolluiken vormt het raam en de rolluikkast één geheel (op de dag / in de dag montage) en het inbouwrolluik (wordt achter de stenen geplaatst). De verwachte kosten komen uit tussen de €290 t/m €1325 voor rolluiken bestellen in Voorst.

 • Op te rollen in enkele seconden.
 • Dempt het geluid en houdt warmte buiten.
 • Je woning is aanzienlijk beter beschermd.

Investeren in markiezen

Een markies is een markante vorm van zonwering die het zonlicht ook van opzij tegenhoudt. Het systeem bestaat uit een stevig frame van hout of aluminium waar het doek overheen wordt gespannen. De markiezen zie je veel bij klassieke woningen of restaurants. Ze dragen bij aan een nostalgische uitstraling van woonhuizen. Naast het standaard model kan je ook kiezen voor een petmodel of klapmodel om een hogere doorloopruimte te realiseren. De normale prijzen variëren tussen de €740 tot €1625.

 • Past perfect bij oudere gebouwen en huizen.
 • Je blijft een deel van het zicht houden.
 • Je kunt er goed onderdoor lopen.

Overige systemen voor buiten

 • Verandazonwering: beschutting op jouw veranda met serrezonwering.
 • Zonweringdoek: overal neer te hangen door de ogen en touwen die worden meegeleverd.
 • Terrasoverkapping: grote parasols die je kunt verrijden met wieltjes.
 • Buitenjaloezieën: eenvoudig open, dicht of half dicht te draaien.

Een lage temperatuur in een pand met buitenzonwering!

Bekijk de producten van verschillende aanbieders

Raamdecoratie Voorst: alle mogelijkheden voor binnen

Binnenzonwering wordt altijd aan de binnenzijde van het raam gemonteerd. Met raambekleding is lichtinval heel nauwkeurig te beïnvloeden. Zo kan je voorkomen dat er veel licht in de woning komt zodat de warmte geweerd wordt. Ook is het een toevoeging aan jouw interieur. Noemenswaardig: raamdecoratie draagt vaak bij aan de totale woningisolatie. De minimale investeringen liggen tussen de €370 – €925. In de box hieronder leggen we alles uit over de meest gekochte mogelijkheden.

Rolgordijnen: assortiment, info en prijzen

Een rolgordijn kan je eenvoudig oprollen en afrollen. Het is een goedkoop model, makkelijk te plaatsen, simpel te gebruiken en de garanties zijn vaak goed. Rolgordijnen stel je samen in meerdere soorten materialen en kleuren wat het mooie aanvulling op je interieur maakt. Je hebt verschillende types zoals dakraam, lichtdoorlatende, elektrische, transparante, waterafstotende, verduisterende en de duo rolgordijnen. De prijsindicaties liggen zo tussen de €55,00 tot €190.

 • Ideaal voor iedereen die zoekt naar goedkope raamdecoratie.
 • Rolgordijnen kopen in Voorst: eenvoudig zelf te bevestigen.
 • Snel bezorgd in verschillende stoffen en indrukwekkende uitvoeringen.

Vouwgordijnen: praktische bestelinformatie

Vouwgordijnen zijn zeer populair, ze geven een luxueuze en rustieke uitstraling aan je huis. Je kunt gemakkelijk de hoogte instellen. Er zijn meerdere vouwgordijn-stoffen beschikbaar. De stof bepaalt de mate van lichtdoorlatendheid van de gordijnen. Tevens zorgen ze voor minder lawaai en een betere akoestiek. Houd rekening met een prijskaartje van €100 oplopend tot €325.

 • Geven een sfeervolle uitstraling.
 • 100% maatwerk is mogelijk.
 • Praktisch te onderhouden: wassen met het wolwasprogramma (30 graden).

Plissé: waarom is dit interessant?

Plissé gordijnen zijn gordijnen waarbij de stof opvouwt als een accordeon. De bediening is erg simpel en ze zijn erg zonwerend. Luxueuze raamdeco die weinig ruimte in beslag neemt. Je hebt de keuze uit velerlei modellen plissé gordijnen. Dupligordijnen (honeycomb) / Duettes hebben aan de achterkant een isolerende stof (honingraat uitstraling). Met Top down – bottom bepaal je zelf jouw mate van privacy. Denk aan een prijskaartje van €55 tot +/- €175.

 • Elegant en flexibel systeem.
 • Zowel voor houten- als kunststof kozijnen.
 • Dupligordijnen op maat: opmeten en monteren voor perfect passende producten.

Jaloezieën Voorst: alle types, materialen en prijzen

Jaloezieën zijn horizontale stookjes die je kunt kantelen en kunt optrekken met een koord of stang. Je kunt kiezen uit oneindig veel dessins en materialen als bijvoorbeeld bamboe, aluminium, hout, PVC, kunststof. Door te kiezen voor houten jaloezieën bepaal je zelf de kijklijnen, lichtinval en schaduw. Disclaimer: er komt veel stof op te liggen (veel schoonmaakwerk). Houd rekening met tarieven van €85 tot €220.

 • Zelf de controle over de hoeveelheid licht in een kamer.
 • Jaloezieënwinkel: mooie uitstraling met bamboe producten.
 • PVC / Aluminium jaloezieën: een trendy uitstraling.

Lamellen: betaalbaar gordijn voor elk budget

Lamellen zijn verticale platen van producten zoals aluminium, pvc, hout, kunststof, stof. Perfect voor brede / grote ramen en passen perfect bij een elegant en eenvoudig interieur. Verticale lamellen zijn moeiteloos met de hand te bedienen, makkelijker schoon te houden dan horizontale lamellen en kan je ook ophangen in de badkamer. De onkosten starten bij gemiddeld €85. Voor grotere ramen ga je al gauw richting de €180.

 • Let op: ze kunnen klepperen voor een open raam.
 • Binnenzonwering voor grote raampartijen.
 • Montage kunststof kozijn: altijd met enkele jaren garantie.

Shutters: luxe raambekleding in Voorst professioneel geïnstalleerd

Shutters zijn houten binnenluiken met een unieke look. Het zijn unieke producten die je in maar weinig woningen zal tegenkomen. De blinds houden de zon perfect buiten, je kunt ze meefinancieren in jouw hypotheek een zeer duurzaam (te recyclen). Past op bijna elk raam zoals ronde ramen, vaste ramen, uitzetramen, valramen, dakramen, schuiframen. Opmerking: shutters zijn wel relatief duur. De investeringen beginnen bij zo’n €460 en lopen op tot €920.

 • Houtproducten worden afgelakt met speciale verf.
 • Makkelijk te bedienen en goed schoon te maken.
 • Houten kozijnen: de houtstructuur maakt het 1 geheel.

Voordelige horren en hordeuren voor elk huis

Maatwerk horren in Voorst bieden frisse lucht in de woning en zorgen dat je eindelijk af bent van muggen, wespen, vliegen en andere insecten. Vergelijk verschillende producten zoals: inzethor, lamellenhor, hor met scharnier, voorzethor, plissé hor, hordeur. Hooikoorts of allergieën? Bekijk dan alles over de pollenwerende hor. Let op: horren hebben geen zonwerend effect. Wel zit er in het assortiment een slimme duo-plissé hor. Dit alternatief houdt insecten buiten de deur maar heeft ook een zonwerend doek. De kostprijzen starten bij om en nabij de €75. Voor luxe versie moet je rekening houden met €575.

 • Past op bijna elk type raam: draai-kiepraam, tuimelraam, schuifraam, draairaam, valraam, uitzetraam.
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk je woning ventileren.
 • Ideaal voor mensen met hooikoorts.

Multifunctionele raamdecoratie voor elke woning

Ontvang verschillende aanbiedingen van lokale vakbedrijven

Kosten zonwering 2024

De prijzen van zonwering op zondag, 23 juni 2024 worden gecalculeerd via allerlei opties: het soort model, de materiaalsoort, het inmeten (afmetingen) en de bedieningsmogelijkheden (elektrisch). In het schema hieronder bespreken we de actuele tarieven van het laten plaatsen van zonwering in Voorst in juni 2024.

Zonwering systeemFormaatGemiddelde onkosten
Knikarmscherm100 – 600 cm breed€850 – €2025
Uitvalscherm200 – 400 cm breed€400 – €1300
Screens100 cm – 300 cm breed€250 – €1050
Rolluik100 cm – 400 cm breed€300 – €1375
Rolgordijn120 x 100 cm€50 – €145
Lamellen100 x 250 cm€60 – €225
Jaloezieën100 x 180 cm€65 – €250
Plisségordijnen180 cm breed€115 – €340
Gemiddelde prijzen zonnewering inclusief monteren in de Provincie Gelderland.

Vergelijk merken zonwering

Zit jij na te denken over zonwering kopen? Er zijn tal van merken om uit te kiezen. Iedere leverancier heeft zo zijn eigenschappen en prijsklasse. Verkrijgbaar bij een gordijnwinkel in Voorst. In het volgende blokje verstrekken we een toelichting op de meest bekende merken. Op die manier hopen we jou te helpen bij het maken van een keuze.

 • Sunmaster: functionele producten volgens de laatste lifestyle trends.
 • SunCircle: oer-Hollandse leverancier met groot aanbod.
 • Verano: jarenlange ervaring op het gebied van buitenzonwering.
 • Zonnelux: 100% op maat gemaakt van de beste materialen.
 • Heroal: familiebedrijf sinds meer dan 140 jaar.
 • Stobag: terrasschermen die tegen een stootje kunnen.
 • Renson: hoogwaardige architecturale gevelbekleding.
 • Velux: een van de bekendste producenten van dakramen en raamdeco.
 • Luxaflex: werken met materialen zoals Stof, Hout, Aluminium en PVC.
 • Somfy: ideale elektrische zonneschermen die je kunt koppelen aan een app.
 • Unilux / Fractions: shutters en horren om jouw woning af te maken.
 • Veneta: gratis meetverzekering dus bestellen zonder risico.
 • Bouwmarkten / Webwinkels: Hornbach, IKEA, Karwei, Hubo, Gamma en Formido, FonQ, Bol.com, Kwantum, Leen Bakker.
 • Check ook: Weinor, Bece, Roma, Deponti, Novoferm, Husol en Sunway, Milano, Lumenguard, Copaco, Schlappi, Dickson.

Zonwering experts zoeken in de buurt van Oude IJsselstreek

Goedkope zonwering kopen in Voorst? Wil jij contact leggen met een hoog aangeschreven zonweringsbedrijf in je direct omgeving? In het schema hierna verstrekken we bedrijven en adresgegevens van zonwering specialisten en gordijnwinkels in jouw omgeving. Vervolgens kun je contact leggen voor een adviesgesprek. Op deze zonwering-website vergelijk je ook installatiepartners en shops in Lieren, Wilp en Loenen.

Geen zonwering bedrijven! Meld je nu eenvoudig aan
We hebben in deze regio nog geen zonwering-experts gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf toe te voegen.

Bekijk soorten zonwering per ruimte

Ieder pand vraagt om passende vitrage die afgestemd is op jouw stijl. We verstrekken hieronder wat details over de meest praktische zonwering voor buiten en binnen voor de meest gangbare ruimtes.

 • Keuken: praktisch en sfeervol kunnen perfect samengaan.
 • Badkamer: let met name op vochtbestendigheid en privacy in de douche.
 • Woonkamer: koop verduisterende gordijnen om ook overdag te genieten van heerlijke koele temperaturen.
 • Slaapkamer: met geluidswerend rolluiken maak jij de nachten stiller en koeler.
 • Zolderraam: je kunt kiezen voor betaalbare rolgordijnen voor het draai-kiepraam.
 • Dakkapel: je kunt de rolgordijnen op maat eenvoudig zelf monteren.
 • Balkon: een zonnescherm of balkondoek is de perfecte manier voor extra schaduw.

Terras & Serre
Tijdens de warme zomerdagen wordt het al gauw 30 graden of warmer. Het actuele aanbod bestaat uit veel modellen buiten- en serrezonwering. Zo kan je kiezen voor automatisch zonneschermen of terrasoverkapping, innovatie parasols of exclusieve houten buitenjaloezieën voor serre of overkapping. Een zonnescherm voor een glazen dak kun je van binnenuit of buitenaf laten werken. Check ook aanvullende info over: Zonnescherm.

Veelgestelde vragen omtrent het koelen van je huis

Wat is voor mij de beste zonwering?

Elke woning is anders. De best passende zonnewering voor jouw situatie kun je uitzoeken aan de hand van: de hoogte van je ramen, hoe jouw tuin is ingericht, de gevels / kozijnen en natuurlijk jouw maximale budget. Waarom wij binnenzonnewering aanraden? Omdat het te koop is in veel kleuren, modellen en afmetingen. Er komt echter wel altijd wat licht binnen. Buitenzonwering werkt nog een stuk effectiever, geeft ook buiten verkoeling, maar springt wel meer in het oog (het wordt aan de buitenkant op de gevel of het kozijn geplaatst).

Wat zijn de kosten van zonnewering in Voorst?

De verwachte kosten van zonwering zijn per situatie anders. De geschatte prijsindicaties vind je hieronder. Markiezen kosten zo’n €675. Buitenscreens €235 op basis van 1 raam. In het geval van een terrasscherm lopen de kosten op tot zo’n €1175. Wil je besparen? Neem dan een uitvalscherm (+/- €625). Een handmatig-rolluik kost €450. Voor binnenzonwering zoals jaloezieën betaal je €280 op basis van één kozijn. Voor shutters is de investering wat hoger (+/- €780). Betaalbare opties zijn plisségordijnen, lamellen en rolgordijnen (beginnend bij €135 op basis van één kozijn). De totale bedragen zijn afhankelijk van; het product, het formaat, de keuzes in bediening, het materiaal, designs en installatiewerk.

Kan ik ook gebruik maken van de inmeetservice en montageservice in Voorst?

Voor het bestellen van zonweringsproducten heb je veel keuze. Zoek vooraf alles goed uit omtrent het inmeten en monteren. Je kunt zelf maatwerkproducten inmeten, maar ook gebruik maken van de montage en inmeetservice in Voorst. In die situaties komt een gespecialiseerde montagepartner die ieder raam goed inspecteert en opmeet. Hij zal daarna de benodigde producten bestellen. Kort daarna komt de professional de zonwering volgens de documentatie vastzetten. Dankzij deze service ben je zeker van effectieve zonnewering, langere garantie, klantenservice en eventueel een jaarlijks onderhoud.

Hoe werkt slimme zonwering?

In de basis heb je de standaard handbediening, handzender of een domotica systeem met WiFi? Slimme zonwering wordt door steeds meer mensen gekocht. Handmatige bediening met slinger of band is werkbaar, toch kan het slimmer. Draadloze bediening (met een draaiknop, handzender, mobiele app, afstandsbediening) is steeds meer in opkomst omdat de producten automatisch bediend kunnen worden. Bij slecht weer kan je het zonnescherm automatisch laten indraaien. Als de zon doorbreekt kan je met 1 druk op de knop alle rolluiken of screens dicht laten gaan. Gordijnen, shutters en jaloezieën kan je zo instellen dat deze automatisch open en dicht gaan. Een systeem dat werkt via internet biedt nieuwe mogelijkheden. De kosten van smart rolluiken of schermen beginnen bij €525.

Geschreven door: Joost. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7083, 7383

Plaats een reactie